Αφηνίασαν οι εργοδότες του Τύπου μετά τη σφαγή στο Δημόσιο – 24ωρη απεργία στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ – Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι γραφειοκράτες-συνδικαλιστές

Τα «λόμπι» της τροϊκανικής κυβέρνησης  και των επιχειρηματιών-«κατσαρολάδων», έχουν ξεσαλώσει και παίρνουν σβάρνα, ό,τι βρουν μπροστά τους! Επικαλούμενοι την «κρίση», απολύουν, εκβιάζουν, δεν πληρώνουν, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, τους φιμώνουν (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και τους οδηγούν στην απόγνωση. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τους τροϊκανούς που ζητούν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη μείωση των κατώτατων μισθών!

Στον χώρο των ΜΜΕ η κατάσταση είναι δραματική: Λουκέτα, απολύσεις-εφεδρείες στην ΕΡΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ και Δημοτικά Μέσα, απλήρωτοι για μήνες σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ALTER, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κλπ., απολύσεις στον ΠΗΓΑΣΟ, στο ΕΘΝΟΣ, καρατόμηση «ανεπιθύμητων» συνδικαλιστών, διώξεις και αστυνομική καταστολή των ρεπόρτερς στους δρόμους Δείτε και αυτό: ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  Ενώ το συνδικαλιστικό κίνημα αρχίζει να αφυπνίζεται και να απαντά με καταλήψεις υπουργείων και δημοσίων οργανισμών, ο συνδικαλισμός στον χώρο των ΜΜΕ και ειδικά ο συνδικαλισμός πέραν των Αθηνών, «απαντά» με όρους εντελώς αναντίστοιχους στη σημερινή κατάσταση: Παλεύει με τα «λόμπι» που έχουν καταβροχθίσει τους εργαζόμενους, αμάσητους!

24ωρη απεργία στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ για τη… χαμένη (μας) τιμή!

Σήμερα Τρίτη 4/10 η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης και η Ένωση Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης, κηρύσσουν 24ωρη απεργία (από τις 10 π.μ.) στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος  «διαμαρτυρόμενες», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «για την ενέργεια της εργοδοσίας να απολύσει δεκαέξι εργαζόμενους, με τρόπο καταχρηστικό και οπωσδήποτε ενδεικτικό της κραυγαλέας αδυναμίας της να κατανοήσει ποιο προϊόν παράγει»... Δηλαδή, άμα ήξερε η εργοδοσία «τι προϊόν παράγει», τότε θα ήταν οι απολύσεις πιο… γλυκές;!

Πίσω από τον αριθμό «16», βρίσκονται άνθρωποι, κύριοι γραφειοκράτες. Να πείτε τα ονόματά τους! Να δημοσιοποιήσετε ποιοι συνάδελφοί μας απολύονται. Δεν είναι «ανώνυμοι». Και η «κραυγαλέα αδυναμία» είναι το κύριο γνώρισμα ενός συνδικαλισμού που αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, που επαιτεί για ψίχουλα και ανοίγει τον δρόμο για την κλιμάκωση της εργοδοτικής επίθεσης π.χ. με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Να απαντήσετε επίσης, γιατί αποκοιμίσατε τον εργαζόμενο κόσμο της ΕΡΤ3 με διαβεβαιώσεις περί «αναβάθμισης της ΕΡΤ3» και όταν είδατε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει αυτά που προανήγγειλλε, βγάλατε ανακοίνωση ότι… «λυπάστε»! Κι εμείς λυπούμαστε! Για την κατάντια σας!  (Δείτε: Αλήθειες και Ψέματα για την ΕΡΤ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (27/9/2011)ΕΡΤ3 – “Λυπάται” η γνωστή πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ για την κατάντια της!)

Τι θέση παίρνει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, δικηγόρος, εργαζόμενος στην ΕΡΤ3 και στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ (εξαιρεθείς από τις απολύσεις), κ. Μόσχος Βοϊτσίδης; Πώς αισθάνεται που βλέπει τους συναδέλφους του να βγαίνουν στην ανεργία; Σε ποια ενέργεια προτίθεται να προβεί για να «παραδειγματίσει» με την πράξη του και να φανεί… «πολύτιμος» για τους εργαζόμενους;  Αν η απάντηση είναι ότι θα κηρύξει μια… απεργία-τουφεκιά στον αέρα, πολύ φοβόμαστε ότι η απάντηση δεν είναι καθόλου πειστική.

Εδώ, δυστυχώς μας οδήγησαν οι «εξομολογητικές» συνομιλίες με τα αφεντικά και οι απόρρητες «εκμυστηρεύσεις» με τα διάφορα «λόμπι» εξουσίας. Ήρθε η ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους.  Επιτέλους!

Ιδού και η ανακοίνωση για τη σημερινή απεργία στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ

Εικοσιτετράωρη απεργία στον Αγγελιοφόρο (3/10/2011)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 3 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εικοσιτετράωρη απεργία κηρύσσουν αύριο (από τις 10 π.μ.) στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης και η Ένωση Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενες για την ενέργεια της εργοδοσίας να απολύσει δεκαέξι εργαζόμενους, με τρόπο καταχρηστικό και οπωσδήποτε ενδεικτικό της κραυγαλέας αδυναμίας της να κατανοήσει ποιο προϊόν παράγει.

Εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι του Αγγελιοφόρου έχουν καταθέσει στη διεύθυνση της εφημερίδας σειρά προτάσεων για την ανάπτυξη του φύλλου, την ενίσχυση του ενημερωτικού χαρακτήρα του, τη βελτίωση της ανταπόκρισής του προς τις ανάγκες του κοινού στο οποίο απευθύνεται. Αν και αδάπανες, οι προτάσεις αυτές αγνοήθηκαν από διεύθυνση και εργοδοσία. Αντ ’ αυτών, προκρίθηκε ως «μαγική λύση» η βίαιη απαξίωση της εφημερίδας: Συρρίκνωση της δημοσιογραφικής ύλης, κατάργηση του αθλητικού τμήματος, περιορισμός των προδιαγραφών αξιοπιστίας και εκχώρηση της συντακτικής εργασίας σε ασαφή εξωτερικά σχήματα. Με δυο λόγια, παντελής αδιαφορία για τη δημοσιογραφική επάρκεια που επί χρόνια χαρακτήριζε τον Αγγελιοφόρο και σφράγιζε τη σχέση του με το κοινό.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΘ και η ΕΤΗΠΤ-Θ καλούν την εργοδοσία του Αγγελιοφόρου να εγκαταλείψει την αδιέξοδη τακτική που θα οδηγήσει την εφημερίδα σε αποτελέσματα τελείως αναντίστοιχα των προδιαγραφών της.

Να ανακαλέσει τις απολύσεις και να σεβαστεί το δικαίωμα του κοινού να ενημερώνεται από εφημερίδες που συντάσσονται από δημοσιογράφους, με προϋποθέσεις αξιοπιστίας και προδιαγραφές επαγγελματικές.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΕΣΗΕΜ-Θ   ΕΠΗΕΘ   ΕΤΗΠΤ-Θ

Advertisements

5 Σχόλια to “Αφηνίασαν οι εργοδότες του Τύπου μετά τη σφαγή στο Δημόσιο – 24ωρη απεργία στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ – Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι γραφειοκράτες-συνδικαλιστές”

 1. Απεργία την Τετάρτη
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Αγ. Παρασκευή, 03/10/2011

  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ Γ.Σ.Ε.Ε. & ΤΗΝ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
  ΑΠΟ 06:00’ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΩΣ 06:00’ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
  Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. καταδικάζει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη αντεργατική, αντικοινωνική και άδικη πολιτική της Κυβέρνησης που με τις εκβιαστικές απαιτήσεις της Τρόϊκας, συνεχίζει τα νέα άδικα, σκληρά και αδιέξοδα οικονομικά μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
  Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας για όσο διάστημα χρειαστεί.
  ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡH ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
  ΝΑΙ στην ανάπτυξη της ΕΡΤ – ΟΧΙ στη συρρίκνωσή της,
  ΑΜΕΣΗ ανάκληση των μέτρων της εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης,
  ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ η δημόσια περιουσία και ο δημόσιος πλούτος,
  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ εφαρμογή των Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργοδότες.

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
  ΤΩΝ Γ.Σ.Ε.Ε. & Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΤΕΤΑΡΤΗ 11:00’ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.
  KAI ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓKΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 2. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

  24ωρη απεργία την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011 για την υπεράσπιση της εργασίας και της επιβίωσης των δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης.

  ΠΗΓΗ: http://www.esiea.gr

  ΕΡΤ – ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Τετ, 5/10
  Η κυβέρνηση εκτελώντας τις επιταγές της τρόικα για τη συρρίκνωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα εφεύρε το τέχνασμα της εργασιακής εφεδρείας, που δεν είναι άλλο από απόλυση με προθεσμία. Παράλληλα, για να μη μείνει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις της αναθέτει σε ιδιωτικές εταιρείες την αξιολόγηση όλων των εργαζομένων, καταργώντας με τον τρόπο αυτό την ιεραρχία που η ίδια είχε θεσπίσει, οι οποίες με αδιαφανή κριτήρια θα ορίσουν τον αριθμό του πλεονάζοντος, δήθεν, προσωπικού, που θα οδηγηθεί στην απόλυση. Με τον τρόπο αυτόν χιλιάδες εργαζόμενοι, ύστερα από πολλά χρόνια δουλειάς, θα μείνουν άνεργοι. Ειδικότερα για την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Δημοτικά Ραδιόφωνα, πολιτική αυτή της κυβέρνησης σημαίνει την παραχώρηση της ενημέρωσης στην κερδοσκοπία ιδιωτικών συμφερόντων. Η εργασιακή εφεδρεία του δήθεν «πλεονάζοντος προσωπικού» αποτελεί πράξη συρρίκνωσης της φωνής των δημοσίων μέσων ενημέρωσης και την υποβάθμιση της ποιότητας της. Η παράνομη μετατροπή της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ένα είδος «ΔΕΚΟ», που προηγήθηκε, αποδεικνύεται τώρα ότι είχε ως επιπλέον στόχο να εφαρμοστεί το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας και στους συναδέλφους μας, που εργάζονται εκεί, γεγονός το οποίο ουσιαστικά αποτελεί ακόμα μια πράξη επιχείρησης ομαδικών απολύσεων και δραματικής μείωσης των εργασιακών θέσεων στα δημόσια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το Δ.Σ. καλεί τις διοικήσεις όλων των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και βεβαίως τους συναδέλφους, που έχουν τη σχετική ευθύνη ως διευθυντές να μην παραδώσουν τις λίστες πλεονάζοντος προσωπικού στο αρμόδιο υπουργείο. Το Δ.Σ. τέλος, καλεί τους συναδέλφους στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα Δημοτικά ΜΜΕ, σε επαγρύπνηση και έχει ήδη αποφασίσει, σε συντονισμό με τις αδελφές Ομοσπονδίες και Ενώσεις, να προχωρήσει, κατ’ αρχήν στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε 6ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011 για την υπεράσπιση της εργασίας και της επιβίωσης των δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης.

 3. Διαβάστε την αναλυτική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ στο:
  http://financialcrimesnews.blogspot.com/2011/09/blog-post_1731.html

 4. ένα πουλάκι μου είπε Says:

  Ανάμεσα στους απολυθέντες ήταν και ο γιός του πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΜ-Θ, Κώστας Γουσίδης, αλλά κατόπιν εξαιρέθηκε και αντ’ αυτού απολύθηκε ο Δημήτρης Ουζουνίδης.

 5. Υπήρξαν …..πιέσεις για την απόλυση Ουζουνίδη είπε ο διευθυντής της εφημερίδας . Αν είπε αλήθεια δεν χρειάζεται να μαντέψετε ποιος άσκησε πιέσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: