Νέα στάση εργασίας σε ΕΡΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ την Πέμπτη 29/9 – 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 5/10

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του καλεί τους συναδέλφους στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα Δημοτικά ΜΜΕ, σε επαγρύπνηση και έχει ήδη αποφασίσει, σε συντονισμό με τις αδελφές Ομοσπονδίες και Ενώσεις, να προχωρήσει, κατ’ αρχήν στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε 6ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011 «για την υπεράσπιση της εργασίας και της επιβίωσης των δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης».

Εργασιακή συνέλευση της ΕΡΤ3 την Πέμπτη στην ΕΣΗΕΜ-Θ; Δες παρακάτω: Νέο!

Αντίστοιχη απόφαση αναμένεται να λάβει και η ΕΣΗΕΜ-Θ η οποία μάλλον θα λάβει και απόφαση για πραγματοποίηση εργασιακής συνέλευσης τόσο των εργαζομένων της ΕΡΤ3 όσο και του ΑΠΕ/ΜΠΕ, στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου. Στο blog του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ θα ανακοινωθεί άμεσα η ώρα της εργασιακών συνελεύσεων στις οποίες πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες/παρούσες προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις για τον τρόπο αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική τροϊκανική επίθεση που δεχόμαστε με αμείωτη ένταση. Διάβασε και αυτό: Αλήθειες και Ψέματα για την ΕΡΤ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (27/9/2011)

Νέο! Τελικά, η ΕΣΗΕΜ-Θ ακολουθεί την απόφαση της ΠΟΕΣΥ για την πραγματοποίηση στάσης εργασίας αύριο Πέμπτη (17.00 έως 23.00) και σε ΕΡΤ3 και ΑΠΕ/ΜΠΕ, αλλά ΔΕΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ακολουθεί η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΑ για τις στάσεις εργασίας και την 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΕΡΤ και το  ΑΠΕ-ΜΠΕ για την «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ»

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

27 Σεπτεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση εκτελώντας τις επιταγές της τρόικα για τη συρρίκνωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα εφεύρε το τέχνασμα της εργασιακής εφεδρείας, που δεν είναι άλλο από απόλυση με προθεσμία.

Παράλληλα, για να μη μείνει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις της αναθέτει σε ιδιωτικές εταιρείες την αξιολόγηση όλων των εργαζομένων, καταργώντας με τον τρόπο αυτό την ιεραρχία που η ίδια είχε θεσπίσει, οι οποίες με αδιαφανή κριτήρια θα ορίσουν τον αριθμό του πλεονάζοντος, δήθεν, προσωπικού, που θα οδηγηθεί στην απόλυση.

Με τον τρόπο αυτόν χιλιάδες εργαζόμενοι, ύστερα από πολλά χρόνια δουλειάς, θα μείνουν άνεργοι.

Ειδικότερα για την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Δημοτικά Ραδιόφωνα, πολιτική αυτή της κυβέρνησης σημαίνει την παραχώρηση της ενημέρωσης στην κερδοσκοπία ιδιωτικών συμφερόντων.

Η εργασιακή εφεδρεία του δήθεν «πλεονάζοντος προσωπικού» αποτελεί πράξη συρρίκνωσης της φωνής των δημοσίων μέσων ενημέρωσης και την υποβάθμιση της ποιότητας της.

Η παράνομη μετατροπή της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ένα είδος «ΔΕΚΟ», που προηγήθηκε, αποδεικνύεται τώρα ότι είχε ως επιπλέον στόχο να εφαρμοστεί το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας και στους συναδέλφους μας, που εργάζονται εκεί, γεγονός το οποίο ουσιαστικά αποτελεί ακόμα μια πράξη επιχείρησης ομαδικών απολύσεων και δραματικής μείωσης των εργασιακών θέσεων στα δημόσια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το Δ.Σ. καλεί τις διοικήσεις όλων των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και βεβαίως τους συναδέλφους, που έχουν τη σχετική ευθύνη ως διευθυντές να μην παραδώσουν τις λίστες πλεονάζοντος προσωπικού στο αρμόδιο υπουργείο.

Το Δ.Σ. τέλος, καλεί τους συναδέλφους στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα Δημοτικά ΜΜΕ, σε επαγρύπνηση και έχει ήδη αποφασίσει, σε συντονισμό με τις αδελφές Ομοσπονδίες και Ενώσεις, να προχωρήσει, κατ’ αρχήν στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε 6ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011 για την υπεράσπιση της εργασίας και της επιβίωσης των δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: