39 εκατομμύρια ευρω χρωστούν στα Ταμεία τα αφεντικά και οι διαφημιστικές εταιρίες…

39 εκατομμύρια ευρω χρωστούν τα αφεντικά και οι διαφημιστικές εταιρίες στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στον Τύπο την ώρα που η κυβέρνηση κυνηγάει το ΤΣΠΕΑΘ και το ΕΔΟΕΑΠ για να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ομολόγων του δημοσίου που κατέχουν με τα «εγγυημένα» από το EFSF ομόλογα.

Χθες έγινε στην Αθήνα ευρεία σύσκεψη στον ΕΔΟΕΑΠ για την ένταξη ομολόγων 30 εκατ. ευρώ στο roll over. Αποδείχθηκε ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο και πως η όλη ιστορία είναι ένας τζόγος ώστε εντέλει να ενισχυθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Σε ερώτηση μας για το χρέος των εργοδοτών η απάντηση της προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Σπανοπούλου ήταν, χοντρικά, ότι τα συνολικά χρέη αγγίζουν τα 39 εκατομμύρια. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι μέχρι την Πέμπτη θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία . Ιδωμεν. Πάντως την ώρα που συζητούσαμε αν θα πρέπει να ανταλλαγούν 30 εκατ. ευρώ και να βάλουμε πλάτη στις πολιτικές των κυβερνήσεων που ξεπούλησαν και διαλύσουν τη χώρα, μάθαμε ότι τα αφεντικά και η αγορά μας χρωστούν 39 εκατομμύρια ενώ ετοιμάζονται και νέες περικοπές στις ιατροφαρμακευτικές μας παροχές.

Πριν φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι το όλο σκηνικό ήταν στημένο προκειμένου να δοθεί μία επίφαση δημοκρατικής ενημέρωσης, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ καλώς έπραξε και άνοιξε τη διαδικασία. Ακούσθηκαν πολλές απόψεις με τις περισσότερες να συγκλίνουν στο όχι και μερικές να πετούν το μπαλάκι στο δ.σ του ΕΔΟΕΑΠ, το οποίο αφού συγκρίνει εκθέσεις και εκτιμήσεις ειδικών θα πάρει απόφαση. Υπάρχουν τρεις εκθέσεις που θα σταλούν στις Ενώσεις, οι οποίες κατόπιν θα πρέπει να τοποθετηθούν σχετικά. Το θέμα μας αφορά όλους. Εμείς λέμε σε κάθε περίπτωση, η όποια απόφαση να είναι αποτέλεσμα γενικής συνέλευσης ή να στηθούν κάλπες στις Ενώσεις ώστε άμεσα ο κάθε «μέτοχος» να πει αν θέλει τα λεφτά του να μπουν στην ανταλλαγή.  

Το να κοιτάξουμε μόνο τεχνοκρατικά το ζήτημα είναι λάθος. Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει πλάτες στα αφεντικά για να καταργηθούν συμβάσεις εργασίας, να γίνουν απολύσεις και περικοπές, να γιγαντωθεί η μερική απασχόληση και η μαύρη εργασία και αδιαφορεί πλήρως για τους εργαζόμενους, έρχεται και απαιτεί να δοθούν χρήματα από τα αποθεματικά μας για να κλείσουν πληγές από τα ελλείμματα που η ίδια προκάλεσε με τόσο κυνικό τρόπο. Η απάντηση μας πρέπει να είναι ταξική και πολιτική.

Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να ενημέρωση καλύτερα και σφαιρικά όλα τα μέλη του Ταμείου. Πρέπει να λάβει και να σεβαστεί τη γνώμη της ολομέλειας του σώματος.

Όχι στα λαμόγια του διεθνούς και εγχώριου αληταριάτου που έχουν βάλει στο μάτι τα αποθεματικά του προλεταριάτου.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: