ΕΡΤ3 – «Λυπάται» η γνωστή πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ για την κατάντια της!

Εδώ ο κόσμος καίγεται στην ΕΡΤ3 και το γνωστό «λόμπι» της πρασινο-γαλάζο-ροζ πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ ψάχνει επί έναν ολόκληρο μήνα, «διευκρινίσεις» για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Για ακόμη μια φορά, η κωλυσιεργία και η απουσία οποιασδήποτε αγωνιστικής πρωτοβουλίας, είναι μνημειώδης. Σε ακραίες περιπτώσεις, μέχρι χθες «διαφήμιζε» χωρίς ίχνος ντροπής την… «αναβάθμιση»(!!!) της ΕΡΤ3 και λειτουργούσε σαν «πράσινος» κυβερνητικός αναμεταδότης των δηλώσεων Μόσιαλου και της τεχνοκρατικής-τροϊκανικής παρέας του. Μάταια, τόσο ο εκπρόσωπος του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ όσο και οι υπόλοιποι «ασύνταχτοι» συνάδελφοι και κυρίως οι «ασύνταχτοι» συνάδελφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ3, επιχειρούσαν να πείσουν τη γνωστή πλειοψηφία για την ορθότητα της δικής τους εκτίμησης σύμφωνα με την οποία η περίφημη «αναβάθμιση» της ΕΡΤ3 ήταν μια «φούσκα» και ότι οποιοδήποτε «λουκέτο» σε Μέσο της ΕΡΤ Α.Ε. θα άνοιγε την πόρτα για απολύσεις, εφεδρείες, νέα μέτρα και μειώσεις μισθών και επιβολή κλίματος τρομοκρατίας και ανασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους. Διαφορετική τύχη είχε η φωνή του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ δια του εκπροσώπου του στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, που συνέβαλλε στη λήψη αποφάσεων από την πλειοψηφία στην κατεύθυνση κατηγορηματικής απόκρουσης των κυβερνητικών σχεδιασμών περί συρρίκνωσης της ΕΡΤ, απολύσεων, εφεδρειών και νέων περικοπών. Και στην ΠΟΕΣΥ πάντως αυτή η εσωτερική μάχη είναι σε εξέλιξη. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Έναν ολόκληρο μήνα μετά, και ενώ στο μεταξύ η γνωστή πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ  «πάλευε» από τα σαλόνια της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και των… Βρυξελλών(!) να πείσει τα… «λόμπι», τους «παράγοντες», και τα πολιτικά-βουλευτικά γραφεία για να «σωθεί η ΕΡΤ3» και ο «958fm» (θυσιάζοντας τα Βραχέα), ήρθε η στιγμή για να αποδεχτεί ένα ακόμα (από τα πολλά) τραγικά λάθη της και να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι… «λυπάται» για την κατάντια της! Και η κατάντια αυτή έχει να κάνει με την παροιμιώδη «ευπιστία» της απέναντι σε κάθε υπόσχεση και «εξαγγελία» κυβερνητικού στελέχους, όπως στην περίπτωση των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου περί δήθεν «αναβάθμισης» της ΕΡΤ3. Αλλά και πάλι στην ανακοίνωση αυτή, η παραδοχή της κατάντιας της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν γίνεται άμεσα αλλά έμμεσα. Λένε ουσιαστικά ότι δεν φταίμε εμείς που τους πιστέψαμε αλλά αυτοί που μας κορόιδεψαν!

Ο δημοσιογραφικός κόσμος όμως, γνωρίζει καλά ότι η γνωστή πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ αποτελείται από φιλοπασοκικές-φιλοκυβερνητικές και γαλάζιες δυνάμεις πασπαλισμένες με λίγη επίφαση… «αριστεράς»(!). Ας αφήσουν λοιπόν τα υποκριτικά αισθήματα περί δήθεν «λύπης» που ανατράπηκαν οι «δεσμεύσεις» περί «αναβάθμισης» της ΕΡΤ3 και οι διαβεβαιώσεις ότι «δεν θα απολυθεί κανείς»! Για την ακρίβεια, στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ, η κατάντια του ΔΣ προσπερνάται ως εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με λύπη του διαπιστώνει ότι τα κυβερνητικά σχέδια αναβάθμισης της ΕΡΤ3 γρήγορα έδωσαν τη θέση τους σε σχέδια συρρίκνωσής της. (…) Δυστυχώς, μόλις έναν μήνα μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλου, για την ενίσχυση του ρόλου της ΕΡΤ3 οι εργαζόμενοι σε αυτήν βλέπουν με ανησυχία να επιχειρείται η μαζική απόλυση συναδέλφων με το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αναπόφευκτη υποστελέχωσή της και τελικά στην αδυναμία λειτουργίας της».

Και στο τέλος της ανακοίνωσής της, η ΕΣΗΕΜ-Θ κάνει πάλι το θαύμα της: «Η ΕΣΗΕΜ-Θ, με πλήρη επίγνωση της κατάστασης, υπογραμμίζει ότι από την ΕΡΤ3 δεν περισσεύει κανείς, αν εξακολουθεί να ισχύει η κυβερνητική βούληση ύπαρξης αλλά και ενίσχυσης της δυνατής φωνής ενημέρωσης στην περιφέρεια».

Δηλαδή, συνεχίζει αμετανόητη να αναρωτιέται αν «ισχύει η κυβερνητική βούληση…».

Τι έχει να πει τώρα ο διαφημιστής των δηλώσεων και των υποσχέσεων Μόσιαλου, κ. Δημήτρης Ντόζης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και εργαζόμενος στην ΕΤ3; Νομίζουν κάποιοι στο προεδρείο ότι ξεχνάμε τόσο εύκολα; Ή μήπως κάποιοι γνώριζαν πλήρως τι θα ακολουθήσει μέσω «εκμυστηρεύσεων» κυβερνητικών παραγόντων ή  αφεντικών της ΕΡΤ αλλά δεν τις… έλεγαν στους εργαζόμενους γιατί η… «εχεμύθεια» δικηγορικού τύπου καθιστούσε απαγορευτική την οποιαδήποτε δημοσιοποίησή τους;!  Τελικά τι είναι οι εκλεγμένοι στα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων; Μήπως είναι οι «εξομολογητές» των αφεντικών; Θα πρέπει να μας πουν επιτέλους, με ποια πλευρά είναι!

Το φιλοκυβερνητικό λόμπι των «εύπιστων» συνδικαλιστών-εξομολογητών-πυροσβεστών των αγώνων του κλάδου, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραδεχθεί τα ολέθρια σφάλματά του που συνέβαλλαν στο να οδηγηθεί στη σημερινή τραγική εργασιακή κατάσταση ο κόσμος της ΕΡΤ3. Χωρίς μισόλογα και έμμεσες απολογητικές παραδοχές. Αλλά επειδή δεν πρόκειται να το πράξουν, όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν, η καλύτερη απάντηση θα πρέπει να δοθεί από τους ίδιους τους συναδέλφους μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ και κυρίως από τους συναδέλφους δημοσιογράφους της ΕΡΤ3, με την απαγκίστρωσή τους από τους διαφημιστές της κυβερνητικής προπαγάνδας που περιφέρονται στους εργασιακούς χώρους και κυρίως στην τηλεόραση της ΕΤ3 και προσπαθούν να τους πείσουν ότι «αναβαθμίζονται» μέσω… λουκέτων, συγχωνεύσεων, απολύσεων, εφεδρειών και περικοπών!

Και επειδή το φρεσκάρισμα της μνήμης από τα όσα προηγήθηκαν στη μάχη για την ΕΡΤ3 έως σήμερα, βοηθάει όλους μας να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη και να ξέρουμε ποιους εμπιστευόμαστε και ποιους όχι, υπενθυμίζουμε τις εξελίξεις, τις στάσεις, τις θέσεις, τα σχόλια και τις ανακοινώσεις ατόμων και συλλογικοτήτων μέσα από τις εξής αναρτήσεις στο blog του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΑΣΥΝΤΑΧΤΩΝ» από ΕΡΤ3 (20.9.2011)  ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (16/9/2011) ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΕΡΤ3   Νέες στάσεις εργασίας την Τετάρτη σε ΕΡΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ – Σύσκεψη και συνέντευξη τύπου στο ΕΚΘ – Συγκέντρωση στην Αθήνα Σύσκεψη για απολύσεις-εφεδρεία την Τετάρτη 21/9 στο Ε.Κ.Θ. – Εργασιακός Συναγερμός σε ΕΡΤ3 – ΑΠΕ/ΜΠΕΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τον “9.58fm” και τα Βραχέα της ΕΡΤ3    Δεν έκρυψε τις προθέσεις της κυβέρνησης για τα δημόσια ΜΜΕ ο νέος κυβερνητικός ντελάλης Ηλίας Μουσια-λος  “Αναβαθμίζουν” την ΕΡΤ συρρικνώνοντάς την! Βάζουν λουκέτο στον “9.58fm” και στα Βραχέα της ΕΡΤ3! Καταργούν την ΕΤ-1 και περιφερειακούς σταθμούς! Ορίζουν “ανεξάρτητη επιτροπή” απολύσεων!  “Αιτία πολέμου” η “συγχώνευση” των τριών Ραδιοφώνων της ΕΡΤ3ANAKOΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ3   Πως αντέδρασε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΜ-Θ στις ανακοινώσεις Μόσιαλου για ΕΡΤ.   Αφιέρωμα στο Μούσια – λο, το νέο κυβερνητικό Ντελάλη  Σώστε τον 958fm (κείμενο υπογραφών)  ΕΡΤ3 – Ξεσηκωμός ενάντια στα λουκέτα σε “9.58fm” – “Βραχέα” και στις “συγχωνεύσεις” ζωών και δικαιωμάτων  Προτάσεις Α.Ρ.ΠΑ. και Ασύνταχτου για άμεση απεργιακή απάντηση στην ΕΡΤ, «αυτολειτουργία» του 9,58 και αποχή από πρωθυπουργική συνέντευξη στη ΔΕΘ…  Έκκληση του ΣΑΕ να μην καταργηθεί το Γ’ Πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ-3  Η εργασιακή συνέλευση στην ΕΣΗΕΜ-Θ για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ .  ΕΡΤ3 – Η “στρατόσφαιρα” των φιλο-κυβερνητικών “λόμπι”, τα “αόρατα” Βραχέα και το αψήφιστο ΨΗΦΙΣΜΑ  Στην «επιφάνεια» το χειρότερο σενάριο να ισχύσει η εφεδρεία, πριν γίνουν οι συγχωνεύσεις στην ΕΡΤ.  Αρχίζει η «σφαγή» στην ΕΡΤ και σε άλλους 150 φορείς – Στη δημοσιότητα η εντολή της τροϊκανικής κυβέρνησης που ζητά «λίστες» εργαζομένων!  ΕΡΤ – 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη (12.00 -16.00) – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων της ΕΡΤ3 στις 12 το μεσημέρι στην Αγγελάκη 2  Αποφασίσθηκε το λουκέτο στην ΕΤ1  Επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση για την ΕΡΤ έξω απο τη Βουλή  ΕΡΤ – Νέες εργασιακές συνελεύσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 16/9 στις 2 το μεσημέρι  Όλοι/όλες στην εργασιακή συνέλευση της ΕΡΤ-3 την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 2.30 το μεσημέρι (κτίριο Λ. Στρατού)  ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στην ΕΡΤ-3, τώρα! “Καπέλο” διευθυντών στην… “εργασιακή” συνέλευση! (3.6.2011)

Ιδού (για την ιστορία) και η τελευταία… «λυπημένη» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της γνωστής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜ-Θ 

H ΕΣΗΕΜ-Θ για την ΕΡΤ3 (20/9/2011)

Θεσσαλονίκη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με λύπη του διαπιστώνει ότι τα κυβερνητικά σχέδια αναβάθμισης της ΕΡΤ3 γρήγορα έδωσαν τη θέση τους σε σχέδια συρρίκνωσής της.

Δυστυχώς, μόλις έναν μήνα μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλου, για την ενίσχυση του ρόλου της ΕΡΤ3 οι εργαζόμενοι σε αυτήν βλέπουν με ανησυχία να επιχειρείται η μαζική απόλυση συναδέλφων με το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αναπόφευκτη υποστελέχωσή της και τελικά στην αδυναμία λειτουργίας της.

Σήμερα στην ΕΡΤ3 εργάζονται λιγότεροι δημοσιογράφοι από όσους προβλέπει το οργανόγραμμά της, ενώ ακόμη και με τη συνδρομή των συμβασιούχων έργου δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις για ενημέρωση από ένα σύγχρονο δημόσιο κανάλι. Με τις αλληλοσυγκρουόμενες φήμες περί εργασιακής εφεδρείας ήδη παρατηρήθηκε κύμα συνταξιοδότησης που προκάλεσε ελλείψεις ακόμη και σε καίριους παραγωγικούς τομείς.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, με πλήρη επίγνωση της κατάστασης, υπογραμμίζει ότι από την ΕΡΤ3 δεν περισσεύει κανείς, αν εξακολουθεί να ισχύει η κυβερνητική βούληση ύπαρξης αλλά και ενίσχυσης της δυνατής φωνής ενημέρωσης στην περιφέρεια.

Με ελάχιστους εναπομείναντες δημοσιογράφους και τεχνικούς που έχουν ήδη εξοντωθεί οικονομικά, σίγουρα είναι αδύνατον να λειτουργήσει ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, πόσο μάλλον δημόσιο και μη εξαρτώμενο από οικονομικά συμφέροντα, και να υπηρετήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της πληροφόρησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Advertisements

8 Σχόλια to “ΕΡΤ3 – «Λυπάται» η γνωστή πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ για την κατάντια της!”

 1. Ο κ. Μάκης Βοϊτσίδης, πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, εργαζόμενος στη Ραδιοφωνία της ΕΡΤ3 και στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, γιατί δεν μας λέει τι λένε τα διάφορα «λόμπι»; Τι συμφέροντα έχουν αυτά τα «λόμπι» στο να «σωθεί η ΕΡΤ3»; Το κάνουν χωρίς ανταλλάγματα από τις διοικήσεις της ΕΡΤ3; Τι είδους σχέσεις αναπτύσσονται μεταξύ της ΕΣΗΕΜ-Θ και των εκπροσώπων αυτών των «λόμπι»; Τι είδους «λόμπι» είναι αυτά; Ποιους εκπροσωπούν; Και γιατί έχουν λόγο αυτά τα «λόμπι»; Πώς γίνονται αυτές οι επαφές; Τηλεφωνικώς; Με ραντεβού; Σε σπίτια; Σε ταβέρνες; Δια αλληλογραφίας;

  Έτσι για να ξέρουμε κι εμείς τα απλά μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ και να μην μένουμε στο σκοτάδι και στη συσκότιση αυτών των «μυστικών» επαφών. Δεν ζούμε στην ψυχροπολεμική περίοδο!

 2. Δεν θα μάθετε τίποτα!
  Έτσι για να σκάσετε.
  Η διάσωση της ΕΡΤ είναι… συνομωτικό έργο.
  Θα μας σώσουν οι… Βρυξέλλες.
  Δηλαδή η τρόικα!

 3. Πολύ απολαυστικά είναι τα δύο τελευταία post που βάλατε στις παραπομπές από την εργασιακή συνέλευση που είχε γίνει στην ΕΡΤ3 στις 3 Ιουνίου 2011:
  Η προϊσταμένη Δώρα Αυγέρη έλεγε ότι “λάμπα (ΕΡΤ3) που καίει συνεχώς, δεν θα τη σβήσουν ποτέ” (μετάφραση: δεν πρέπει να απεργήσουμε ποτέ, ούτε μια “χαμένη” ώρα), και άλλα τέτοια εργασιο-ειρηνικά και νοικοκυρεμένα πράγματα».

  Και γιατί κυρία Αυγέρη, σβήνουν την «λάμπα» της ΕΤ1, του 9.58FM και των Βραχέων, που «καίνε συνεχώς»;

  Και γιατί τους εργαζόμενους «που καίνε συνεχώς» δια της εργασίας τους, θέλουν να τους απολύσουν και να τους κάνουν «έφεδρους»;

  Πολύ μυστήρια αυτή η «λάμπα»… Πολύ πράσινη!

 4. Δημοσιογράφοι Μη-Συνεργάτες της Κυβέρνησης και του Μνημονίου Says:

  Πληροφορηθήκαμε αργά το βράδυ ότι ένας εκ των τριών εργασιακών εκπροσώπων της ΕΡΤ3, ο Βασίλης Κατσάρας καλεί σε ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου στο κτίριο της ΕΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού. Ελπίζουμε να μην επαναλάβει τη δήλωση που είχε κάνει στη διάρκεια της εργασιακής της 3ης του Ιούνη: «Τελικά ο περισσότερο μαλάκας εδώ μέσα, είμαι εγώ»!

  Αν δε στην εργασιακή, ξαναακούσουμε τον αντιπρόσωπο του Μόσιαλου στη Θεσσαλονίκη να διαφημίζει την «αναβάθμιση» της ΕΡΤ3 (!!!), τους διευθυντές-εκφωνητές των παρελάσεων να προτείνουν «περικύκλωση» της ΕΡΤ3 ως διαμαρτυρία ή να μας αναπτύσσει κάποιο προεδρικό μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ τον «αγώνα» με τα «λόμπι», τότε μάλλον θα προτιμήσουμε την ώρα της εργασιακής να παραμείνουμε στα σπίτια μας, ζωγραφίζοντας, γράφοντας ποιήματα ή κάνοντας ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης!

 5. Ένας συνάδελφός σας και φίλος του "9.58fm" Says:

  Μια απορία:
  Οι συνάδελφοι του «9.58fm»… υπάρχουν;
  Ή εξαφανίστηκαν;
  Δεν τους βλέπει κανείς, πουθενά!
  Σε καμιά κινητοποίηση! Σε καμιά συνέλευση.
  Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
  Δεν ανησυχούν που τους κλείνουν;
  Φωνάζουν όλοι οι υπόλοιποι γι’ αυτούς, πλην των ιδίων!
  Αν δεν θέλουν συμπαράσταση, πανό, ντουντούκες, συνθήματα και άλλα τέτοια… παλαιοκομμουνιστικά πράγματα, να μας το πουν κι εμάς, να μην λέμε τίποτα.
  Γιατί, αυτή την αίσθηση δίνουν.
  Δεν λέω: Δίκαια η οργή τους, ειδικά απέναντι σε κάποιους συναδέλφους που θεωρούν τον «9.58fm» πολυτέλεια…
  Αλλά βρε παιδί μου, αυτή η σχεδόν εχθρική στάση απέναντι σε όλους, και η ελιτίστικη αλλεργία απέναντι σε ανθρώπους ειλικρινείς και μαχητικούς, από πού πηγάζει;

  Δεν αξίζει σε ανθρώπους του Πολιτισμού να σιωπούν.
  Ο πολιτισμός και η τέχνη, είτε είναι ανατρεπτικός είτε δεν είναι τίποτα.
  Οι συνάδελφοι του 9.58fm θα έπρεπε να είναι οι πιο μαχητικοί και στην πρώτη γραμμή του αγώνα να μην μπει λουκέτο.
  Η συγκέντρωση υπογραφών, δεν αρκεί.
  Εκτός κι αν η απαξίωση του πολιτισμού και του ραδιοφώνου τα τελευταία χρόνια, έχει επηρεάσει και τους ίδιους…

  Δεν υπάρχουν «μεμονωμένα» μαγαζιά προς διάσωση. Όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο καράβι. Ή μαζί θα βγούμε σε ασφαλές λιμάνι ή όλοι μαζί θα βουλιάξουμε στη φουρτούνα της κυβερνητικής-τροϊκανικής επίθεσης.

  Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, τότε είμαστε όλοι χαμένοι.

  Φιλικά.
  Ένας συνάδελφός σας και φίλος του «9.58fm».

  Y.Γ. Αν σας ενοχλούν τα πανό, οι ντουντούκες και οι προκηρύξεις, μπορούμε να επικοινωνήσουμε τα αιτήματά σας με… σήματα καπνού! (Αυτό είναι χιούμορ!)

  • Εργαζόμενη στη Συγχωνευμένη Ραδιοφωνία της ΕΡΤ3 Says:

   Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο οι του 9.58 αλλά και σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι του 102fm ποιούν την νήσσαν, απλώς ανησυχώντας στους διαδρόμους και γκρινιάζοντας σαν τις κακές πεθερές, την ίδια ώρα που δεν συμμετέχουν σχεδόν σε καμία κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΕΡΤ3.

   Το κλίμα λοιπόν στον 102fm είναι τρισχειρότερο από τον 9.58fm και το κουτσομπολιό για το ποιος βγαίνει στην εφεδρεία ή όχι, δίνει και παίρνει. Επιπλέον, οι διάφορες ομαδούλες στον χώρο των δημοσιογράφων είναι έτοιμες να αλληλοσπαραχθούν, τα πισώπλατα μαχαιρώματα, οι συκοφαντίες και τα βλέμματα μίσους είναι εμφανή.

   Γύρω από τον πρώην διευθυντή ραδιοφωνίας Χάνθο Χήτα που περιφέρεται στον 102fm σαν φάντασμα, κινούνται διάφοροι απολιτίκ, πασοκοδεξιοί, πιστοί υπηρέτες της οποιασδήποτε κυβέρνησης και του κόμματος που βρίσκεται κάθε φορά στην εξουσία…

   Ορισμένοι, ροκανίζουν τις καρέκλες των νέων τους προϊσταμένων προσδοκώντας να καθήσουν στη θέση τους και αναπολώντας τις παλιές καλές στιγμές της εποχής που ήταν διευθύντρια η Θάλεια Ιωαννίδου που έβαζε στην τσέπη της κάθε μήνα μισθό περίπου 23.000 ευρώ !!! Ήταν η εποχή του σκυλάδικου 102fm, των διευθυντικών ουρλιαχτών στους διαδρόμους, των «γραμμών» της κυβέρνησης και των golden boys ή των εργαζομένων που πήγαιναν στο ΑΤΜ να εισπράξουν απλώς τον μισθό τους.

   Κάποιοι άλλοι αδιαφορούν πλήρως για το αν έχουμε στάση εργασίας ή όχι, περιμένουν να τελειώσει το ωράριό τους, παριστάνουν πως κάνουν σοβαρή δουλειά μεταδίδοντας δελτία του ΑΠΕ και κλέβοντας συστηματικά τον τοπικό Τύπο και την ΕΡΑ,

   Όσο για την τηλεόραση της ΕΡΤ3, εκεί πια τα πράγματα θυμίζουν επαρχιακό θίασο. Δεν είναι τυχαία η επιτυχία της εκπομπής «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ».

   Μωρ’ τι μας λέτε;

   Να μας κλείσουν, να ησυχάσουμε! Κι εμείς και οι ακροατές και οι τηλεθεατές. Να τα πουλήσει όλα ο Μόσιαλος, κονσόλες, συχνότητες, κι ανθρώπους και να ξαναφέρει πίσω τα golden boys και τα Ρουσοπουλάκια με τη συνοδεία μουσικής Basili Karras, να δούμε άσπρη μέρα.

   Σαν δεν ντρεπόμαστε!
   Και πριν και τώρα δεν είναι αυτή η ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ που μας αξίζει.

   Να βάλουμε μπροστά την αξιοπρέπεια, να διαμαρτυρηθούμε στον δρόμο και να έχουμε μαζική συμμετοχή στους αγώνες, να κοιτάμε τους συναδέλφους με ειλικρίνεια και χωρίς εχθρότητα, να πάψουμε να τους θάβουμε μόλις γυρίσουν την πλάτη τους, να ξεκαβαλίσουν κάποιοι από το καλάμι, να βγουν από την λογική ότι να κοιτάξω πώς θα την γλιτώσω εγώ και ας παν να πνιγούν οι άλλοι. Μαζί με τεχνικούς και διοικητικούς. Αλλιώς, οι απολύσεις και οι εφεδρείες είναι μπροστά μας.

   Γιατί, χωρίς δουλειά, τα καλάμια, δεν έχουν έτσι κι αλλιώς κανένα νόημα.

   Εργαζόμενη στη Συγχωνευμένη Ραδιοφωνία της ΕΡΤ3

 6. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από http://www.parallaximag.gr

  Άρθρο της δημοσιογράφου Βάνας Χαραλαμπίδου επί 11 χρόνια, διευθύντριας του 9.58

  Όλοι μαζί τον φάγανε

  20/08/2011

  Της ΒΑΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

  Πρώτοι ήταν οι αμαθείς συμπλεγματικοί, που από διάφορες θέσεις ευθύνης, όπου Κύριος οίδε πως έφτασαν, δεν δίστασαν να ροκανίζουν τη λειτουργία του, να υπονομεύουν τις προσπάθειές του, να περικόπτουν τον προϋπολογισμό του, να τον απειλούν εγγράφως με κλείσιμο…

  Μετά οι απολίτιστοι με κουλτούρα νυχτομάγαζων, που στην ολέθρια δεξιά παρένθεση πήραν τις τύχες της ΕΡΤ 3 στα χέρια τους και φρόντισαν για τη συστηματική συρρίκνωση του, διέκοψαν κάθε παράλληλη δραστηριότητά του, τον υποβάθμισαν αισθητικά και ποιοτικά, απομάκρυναν από τη συχνότητά του όλους τους σημαντικούς του πνεύματος και της τέχνης, αυτούς που τον τιμούσαν με τη συνεργασία τους, για λόγους δήθεν οικονομικούς, όταν για τα τομάρια τους εξασφάλιζαν μηνιαίο μισθό πολλών χιλιάδων ευρώ.

  Ύστερα τα συντεχνιακά συμφέροντα, οι τεχνικοί που ποτέ δεν επαρκούσαν για όλες τις βάρδιες, άσε που προτιμούσαν να εργάζονται στα ολοκαίνουργια μηχανήματα του 102fm, η μνήμη των υπολογιστών, που ποτέ δεν είχε αρκετό χώρο για να αποθηκευτούν σπουδαίες καταγραφές, η αδιαφορία για τις παρεμβολές, οι πομποί που όλο έπεφταν χωρίς κανέναν παρόντα για να φροντίσει την επαναλειτουργία τους…

  Ήταν και κάποιοι από τους ανθρώπους του, που γρήγορα ξέχασαν κι ακόμη πιο εύκολα απαρνήθηκαν τους αρχικούς στόχους και βολεύτηκαν χωρίς αντίρρηση στην πολιτική της «ήσσονος προσπάθειας», που προέκρινε η διεύθυνση δίνοντας πρώτη το παράδειγμα, όταν αντί για εκπομπή παρέδιδαν για δέκατη μπορεί και για εικοστή φορά την ίδια επανάληψη, κι όταν έφταναν στο σταθμό για το «πάρεργο» τρία λεπτά πριν βγουν στον αέρα και έφευγαν πριν τελειώσει το σήμα της εκπομπής τους.

  Ήρθε και η έλλειψη κάθε αντίστασης, όταν σε μια νύχτα ο σταθμός έχασε την έδρα του και με ποικίλα προσχήματα και χωρίς να αντιδράσει ούτε μία από τις μαριονέτες της διοίκησης, της διεύθυνσης ή των συνδικαλιστών, μετακόμισε για να υπολειτουργεί στις εγκαταστάσεις του «αδελφού» σταθμού της «ενημέρωσης» και των σκυλάδικων, στον οποίο η λέξη και μόνο Πολιτισμός προκαλεί ανέκαθεν αλλεργία.

  Τέλος, προέκυψε και η λαίλαπα των αδίστακτων νεόκοπων «κηπουρών», των Γερουλάνων και των Μόσιαλων, που βρέθηκαν στη μοιραία για τον τόπο κυβέρνηση των ανδρεικέλων του ΔΝΤ, για να κατεδαφίσουν ιστορία και θεσμούς, που καταφέρανε τη χαριστική βολή στο ραδιόφωνο του Πολιτισμού, τον 9.58 fm, που το 1994, σε χρόνια δημιουργίας και ανάτασης δημιουργήθηκε – φαντάσου!- με την υπογραφή του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστηρίχθηκε με θέρμη από τον Γενικό Διευθυντή Μιχάλη Αλεξανδρίδη, διαφημίστηκε με τη φωνή της Μελίνας, σηματοδοτήθηκε από τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, υπηρετήθηκε με αφοσίωση από τουλάχιστον πενήντα συνεργάτες, συμβασιούχους με πενιχρές αμοιβές για να προσφέρει στην υπόθεση του Πολιτισμού, της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Μάταιος κόπος ήταν όλα!

  Γι αυτό, τον 9.58 όλοι μαζί τον φάγανε!

  Βάνα Χαραλαμπίδου (τυχερή που συμμετείχα στη δημιουργία του, περήφανη για το έργο που παραδώσαμε επί έντεκα χρόνια και με αισθήματα απέραντης πικρίας για τη θλιβερή κατάληξη, τα οποία αδυνατώ να περιγράψω.)

 7. Στίχοι :

  Σταμάτα να λιβανίζεις των αρμόδιων τ’ αρχίδια
  απλώνεις τη γλώσσα μέχρι τα γόνατά
  πουλάς μούρη στους νέους είσαι ο «παλιός»
  οπαδός με τ’ όνειρο να γίνεις αρχηγός
  μικρό αφεντικό στο δικό σου μαγαζάκι
  rock ‘n’ roll ψωλοζητιάνε , κωλογλύφτη
  σκουλήκι σήκω από τα γόνατά σου
  έτσι όπως σε βλέπω θέλω να σε λιώσω
  το προϊόν μπαγιάτεψε , το rock ‘n’ roll τελειώνει
  χρυσές σελίδες στο βιβλίο της μαλακίας
  τώρα έκοψες τις τρέλλες
  είσαι καμάρι της μαμάς
  που μ’ αυτοθυσία έπιασε το νόημα της νέας γενιάς
  σου στρώσαν το δρόμο της επιτυχίας
  το rock ‘n’ roll υπόθεση οικογενειακή
  η μάνα σου αγοράζει rock ‘n’ roll σλιπάκια
  τώρα πια έχεις πιάσει την καλή
  άθλιε κωλογλύφτη , άθλιε κωλογλύφτη , άθλιε κωλογλύφτη
  κωλογλύφτη…

  όπου «rock ‘n’ roll» βάλτε «δημοσιογράφος,δημοσιογραφία» και ότι σχετίζεται με αυτό .

  Εδώ και το τραγούδι απ’ τους «Ναυτία»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: