ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΑΣΥΝΤΑΧΤΩΝ» από ΕΡΤ3 (20.9.2011)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΑΣΥΝΤΑΧΤΩΝ» από ΕΡΤ3

Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στα κυβερνητικά σχέδια συρρίκνωσης, υποβάθμισης και συνολικής απαξίωσης της δημόσιας Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης της ΕΡΤ Α.Ε.

Αρνούμαστε να συμμορφωθούμε με τις εντολές της τρόικας, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και των αδηφάγων «αγορών» και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο να πράξει το ίδιο. Οι συνεχείς «αξιολογήσεις» της εργασιακής επάρκειας και η μεθοδευμένη απόπειρα πρόκλησης ανταγωνιστικών φαινομένων στις τάξεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπειά μας την οποία θα προασπίσουμε με κάθε μέσο. Καλούμε τη γενική διεύθυνση, τις διευθύνσεις τηλεόρασης και ραδιοφωνίας και τη διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3 να μην αποστείλουν καμία «μαύρη» ή οποιουδήποτε άλλου… «χρώματος» λίστα εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών. Κανένας εργαζόμενος δεν «περισσεύει», είτε είναι «αορίστου» είτε είναι «ορισμένου» χρόνου. Δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να «νομιμοποιήσουμε» την επαίσχυντη διαδικασία των «εφεδρειών» και ζητούμε εδώ και τώρα τη ματαίωση αυτού του σχεδίου. Ούτως ή άλλως, η επίθεση που δεχόμαστε τους τελευταίους μήνες με την απώλεια κατά 40% περίπου των μισθών μας και το κλίμα δυσπιστίας και εχθρότητας που καλλιεργείται σε βάρος μας από ορισμένους «καλοθελητές» εντός και εκτός κυβέρνησης με την καθοριστική «συμβολή» ορισμένων ιδιωτικών καναλιών, κλιμακώνεται ακόμα και με στοχευμένη αστυνομική βία και καταστολή κατά συναδέλφων δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερς και καμεραμάν στη διάρκεια κινητοποιήσεων του κλάδου και της κοινωνίας συνολικά.

Διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,  καμία θέση εργασίας χαμένη, όχι στα καθεστώτα των εφεδρειών, των απολύσεων και των περικοπών. Αρνούμαστε την «αναβάθμιση» που ισοπεδώνει «σταθμούς στον Πολιτισμό» όπως ο «9.58fm» και «φωνές-ανάσες» για τους απόδημους όπως τα Βραχέα της ΕΡΤ3. Καταγγέλλουμε την κατάργηση των περιφερειακών σταθμών και τα λουκέτα στην ΕΤ-1 και στο περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση».

Προασπίζουμε το (ζητούμενο) δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ και την απαγκίστρωσή της από κάθε κρατικό-κυβερνητικό-κομματικό-βουλευτικό γραφείο. Φωνάζουμε ότι η ΕΡΤ ανήκει στον λαό. Τασσόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας, προβάλλουμε τα αιτήματά της και τις διεκδικήσεις της, ανοίγουμε τα μικρόφωνα και τις κάμερες αποκρούοντας τα φαινόμενα της λογοκρισίας και της αυτο-λογοκρισίας.

Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και όχι πειθήνιοι «κρατικοί υπάλληλοι». Δεν ξεπουλιόμαστε σε καμιά εξουσία που επιχειρεί να βάλει «γύψο» στο δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη-ακηδεμόνευτη ενημέρωση.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους συναδέλφους μας του ΑΠΕ/ΜΠΕ και όλων των πληττόμενων κλάδων της ελληνικής κοινωνίας. Συμπορευόμαστε με όλους τους άνεργους και τους απλήρωτους συναδέλφους όπως στις εφημερίδες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» κλπ.

Η κήρυξη μόνιμων και επίμονων αγωνιστικών κινητοποιήσεων (και όχι παροδικών εκτονώσεων) είναι μονόδρομος και σε αυτόν τον δρόμο καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις του κλάδου.

Συντονιζόμαστε και αντιδρούμε μαζικά.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΤΩΡΑ!

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΙ από ΕΡΤ3

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: