Αποφασίσθηκε το λουκέτο στην ΕΤ1

Ομόφωνα εγκρίθηκαν από το υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων και η αναδιοργάνωση της ΕΡΤ. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στο σχέδιο για την αναδιοργάνωση των δημοσίων ΜΜΕ περιλαμβάνεται και η αναστολή λειτουργίας του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου καθώς και του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, η οποία θα πραγματοποιηθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ το προσωπικό των δύο οργανισμών θα ενσωματωθεί στην ΕΡΤ και θα ακολουθήσει τις διαδικασίες και την αξιολόγηση του προσωπικού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ειδικά για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα φέρει σχετική τροπολογία στην Βουλή. Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η συχνότητα της ΕΤ1, η λειτουργία της οποίας αναστέλλεται όπως είχε εξαγγελθεί, θα παραμείνει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου και θα την καταλάβει το Prisma το οποίο εκτός από ψηφιακά θα εκπέμπει και αναλογικά. Επίσης στο Prisma θα υπάρχουν προγράμματα εκπαιδευτικής τηλεόρασης καθώς και ορισμένες επιτυχημένες σειρές ιδιωτικών καναλιών οι οποίες μόνο πρέπει πρώτα να τύχουν της εγκρίσεως της ΕΡΤ. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό κόστος των μεταδόσεων αυτών, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ανταλλαγής προγραμμάτων.
Αναφορικά με το προσωπικό της ΕΡΤ οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το σύνολο του προσωπικού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα αξιολογηθεί και από αυτό το 10% θα μπει σε κατάσταση εργασιακής εφεδρείας. Το 10% των εισερχομένων στην εργασιακή εφεδρεία θα μπορέσει να ενταχθεί ξανά, ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.
Σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο αριθμός τους θα μειωθεί κατά 50% σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: