Επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση για την ΕΡΤ έξω απο τη Βουλή

Βάρβαρη επίθεση δέχθηκαν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που συμμετείχαν στη σημερινή (Πέμπτη) συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή με αφορμή τη συζήτηση στο υπουργικό Συμβούλιο για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ. Τα ΜΑΤ με εντολή της κυβέρνησης προσπάθησαν να απομακρύνουν τους ανεπιθύμητους διαδηλωτές με αποτέλεσμα πολλοί να δεχθούν χτυπήματα.

Όπως αναφέρει το Indymedia «περίπου 350 εργαζόμενοι της ΕΡΤ δέχτηκαν πριν από λίγη ώρα επίθεση από την αστυνομία στην αρχή της Βασ. Σοφίας. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πεζοδρόμιο της πλατείας Συντάγματος. Ένας συνάδελφος έχει τραυματιστεί από χτύπημα στο κεφάλι. Τρεις είναι συνολικά οι τραυματίες. Ο συνάδελφος που δέχτηκε το χτύπημα στο κεφάλι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Ένταση αυτή τη στιγμή σε συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΡΤ έξω από τη Βουλή, στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας (12-4 μμ) που έχουν κηρύξει για σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΣΥ. Η αστυνομία απωθεί βίαια και απρόκλητα τους συγκεντρωμένους».

Ανάλογη και η σχετική αναφορά στους Financial Crimes: Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους της ΕΡΤ. Ορισμένοι εργαζόμενοι ποδοπατήθηκαν και δέχθηκαν κλωτσιές από κρανοφόρους ενώ με κλούβες οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις κόντεψαν να πατήσουν εργαζόμενους, επιχειρείται η απομάκρυνση των διαδηλωτών από την είσοδο της Βουλής.

Μία συνάδελφος συνελήφθη επειδή λέει ειρωνεύτηκε το Πάγκαλο! Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα  www. katalipsiesiea.blogspot.com:  15:25. Πριν από λίγο έγινε προσαγωγή μιας συναδέλφου μοντέρ κατόπιν εντολής του Πάγκαλου αυτοπροσώπως, επειδή η συνάδελφος υποτίθεται ότι έκανε κάποιον …μορφασμό σε βάρος του! Η προσαγωγή έγινε μπροστά σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και η συνάδελφος κρατείται αυτή τη στιγμή στον προαύλιο χώρο της Βουλής, μέχρι να μεταφερθεί στο ΑΤ Συντάγματος. 16:10. Ελεύθερη αφέθηκε τελικά η συνάδελφος που είχε προσαχθεί, αφού πρώτα υπέστη καψώνι κράτησης στο φυλάκιο της Βουλής από 6 (!) αστυνομικούς.

«Να βγει στην εφεδρεία και ο πρωθυπουργός να μάθει τι σημαίνει να είσαι αριθμός»

Συγκέντρωση εργαζομένων πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τις 12 περισσότεροι από 70 εργαζόμενοι τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία διοίκησης της ΕΡΤ3 φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης κατά των απολύσεων και των περικοπών και κατά του σχεδίου διάλυσης της ΕΡΤ. «Να βγει στην εφεδρεία και ο πρωθυπουργός να μάθει τι σημαίνει να είσαι αριθμός» ήταν ένα από τα φρέσκα συνθήματα.

Οι ανακοινώσεις των ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ για τα γεγονότα στην Αθήνα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΕΡΤ και η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Με μαζικότητα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ διαδήλωσαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στα σχέδια «αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ» καθώς και στην οποιαδήποτε σκέψη για υλοποίηση εργασιακής εφεδρείας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη έξω από τα γραφεία της ΕΤ3.
Δημοσιογράφοι και τεχνικοί με χαρακτηριστική ψυχραιμία απέτρεψαν τη διεύρυνση επεισοδίων που εντελώς αναίτια προκλήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής κατά των συγκεντρωμένων, έξω από τη Βουλή. Επεισόδιο μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου και εργαζόμενης στην ΕΡΤ σημειώθηκε στους διαδρόμους της Βουλής έξω από την αίθουσα συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Η δημοσιογράφος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τις προτεινόμενες αλλαγές στην ΕΡΤ στο πρόσωπο του κυρίου Πάγκαλου ο οποίος δεν αρκέστηκε σε μία απλή διαμαρτυρία αλλά ζήτησε τη σύλληψή της. Με την παρέμβαση των Προέδρων της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ αφέθηκε ελεύθερη.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία των δύο Ομοσπονδιών και εργαζομένων με πρωτοβουλία του συναδέλφου βουλευτή, Βασίλη Μουλόπουλου, πραγματοποίησαν συναντήσεις με όλα τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Βουλής.
Ζητήθηκε από τα κόμματα να συνδράμουν στο αίτημα των εργαζομένων στην ΕΡΤ για απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ή του επαίσχυντου και διάτρητου κυβερνητικού νομοσχεδίου ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για διάλογο που θα οδηγήσει στη διατύπωση μιας πρότασης που θα αφορά:
Στην ουσιαστική αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και όλων των- δημόσιων Μέσων χωρίς απολύσεις, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων και εκποίηση περιουσιακών στοιχείων.
Την αναδιοργάνωση των δημόσιων- Μέσων με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν θέση σε αυτήν αργομισθίες, πολυθεσίες, πελατειακές σχέσεις και κομματικές εξαρτήσεις.
Όλα τα κόμματα υποσχέθηκαν συμπαράσταση και δεσμεύτηκαν ότι θα ζητήσουν απόσυρση της σχετικής τροπολογίας ή του νομοσχεδίου όταν και όποτε κατατεθεί.
Για την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αύριο πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις τόσο στην ΕΡΤ όσο και στο ΑΠΕ όπου καλούμε όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς να λάβουν μαζικά μέρος. Καλούμε τις Ενώσεις-μέλη μας να συμβάλουν για την επιτυχία των συνελεύσεων.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας Ενημέρωσης συνεχίζεται.
Η κρίση της πολιτικής δεν μπορεί να είναι κρίση της Ενημέρωσης και του Πολιτισμού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: