Και διώξεις δημοσιογράφων που αντιστάθηκαν στις μειώσεις των μισθών τους…

Πογκρόμ κανονικό έχουν εξαπολύσει τα αφεντικά εναντίον όσων αρνούνται να υποκύψουν στις απαιτήσεις τους. Η εργοδοσία της αθλητικής εφημερίδας Sportday κατέθεσε μήνυση εναντίον 2 δημοσιογράφων για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση του φερομένου ως μετόχου και οικονομικού διευθυντή της, επειδή λέει τόλμησαν να καταγγείλουν ως μεθοδευμένη την προσπάθεια να υποχρεωθούν να υπογράψουν μείωση αποδοχών. Με αγωγή μάλιστα ζητείται να υποχρεωθούν οι συνάδελφοι να καταβάλλουν 300.000 ευρώ για προσβολή δήθεν της προσωπικότητας του.

Τα αφεντικά αλωνίζουν και η κυβέρνηση τους κάνει όχι μόνο τις πλάτες αλλά και αέρα. Η σοσιαληστρική χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ πρέπει να φύγει άμεσα. Δεν πάει άλλο. Φτάνει πια. Αυτή η ασυδοσία των αφεντικών πρέπει να απαντηθεί. Το είπε και το ξαναλέμε. ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ για την υπογραφή ΣΣΕ. Οι πλειοψηφίες στις διοικήσεις της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ αλλά και της ΕΣΗΕΜΘ έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες. Να τις αναλάβουν. Τις προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο την ολιγωρία. Αν δεν μπορείτε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. Αν δεν αντέχετε να φύγετε.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το θέμα:

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει την αυθαιρεσία της εργοδοσίας που συμβαδίζει με την πλήρη ανατροπή από την κυβέρνηση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Πρόσφατη, αλλά δυστυχώς όχι έσχατη περίπτωση, η απόλυση των συναδέλφων Κων/νου Σαλάπα και Αρετής Μαυρομάτη από την εφημερίδα «SPORTDAY» επειδή αρνήθηκαν να υποκύψουν στην παράνομη αξίωση της εργοδοσίας της μείωσης των αποδοχών τους. Οι απολύσεις αυτές δεν γίνονται μόνο κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και επιφέρουν πρόσθετο πλήγμα στην ενημέρωση αφού αποσκοπούν στην χειραγώγησή της από τους εργοδότες με το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που καλλιεργούν. Στην προκειμένη όμως περίπτωση η εργοδοσία προχώρησε ακόμα περισσότερο. Κατάθεσε μήνυση για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση του φερομένου ως μετόχου και οικονομικού διευθυντή και αγωγή, με την οποία ζητείται να υποχρεωθούν οι συνάδελφοι να καταβάλλουν 300.000 ευρώ για προσβολή δήθεν της προσωπικότητας του. Και όλα αυτά γιατί οι συνάδελφοι κατήγγειλαν την όλη μεθόδευση της «οικειοθελούς» υπογραφής της μειώσεως των αποδοχών. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί να ανακληθούν αμέσως οι απολύσεις των συναδέλφων. Να παύσει κάθε δίωξη των απολυθέντων συναδέλφων και να σταματήσει η εκβιαστική τακτική της σύναψης ατομικών συμβάσεων.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: