ΕΡΤ – 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη (12.00 -16.00) – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων της ΕΡΤ3 στις 12 το μεσημέρι στην Αγγελάκη 2

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3, έξω από τα γραφεία διοίκησης της ΕΡΤ3 στην οδό Αγγελάκη 2 στη Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα, έξω από τη Βουλή.  Η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΣΥ πήραν απόφαση για την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας για την Πέμπτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Στη φωτο: πανό που είχαν αναρτήσει παλαιότερα, συμβασιούχοι τεχνικοί της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3, λίγο πριν απολυθούν. Η «καμπάνα» χτυπάει πλέον και για τους επόμενους, με εφεδρείες, απολύσεις και… «αναβαθμισμένες» μαύρες λίστες…

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Η έκτακτη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση συνήλθε σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 στην ΕΡΤ  με θέμα τις εξελίξεις στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Απορρίπτοντας τη λογική των απολύσεων και του προθαλάμου τους την εργασιακή εφεδρεία,
αντιδρώντας στη συνεχή καταρράκωση της εργασιακής μας υπόστασης και αξιοπρέπειας  και στην οικονομικής μας εξόντωση αποφασίσαμε:

1.        Η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων να παραμείνει σε λειτουργία επ’ αόριστον

2.        Τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα με ευθύνη την δημοσιοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης, τις επαφές με τους υπευθύνους και τα συνδικαλιστικά μας όργανα.

3.        Να συμμετάσχουμε  στις κινητοποιήσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ  για συνέχιση της λειτουργίας της ΕΤ1 εκτιμώντας το κλείσιμό της ως πρώτο βήμα για την ολοκληρωτική αποδόμηση  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης υπηρετώντας ιδιωτικά συμφέροντα.

4.        Η εργασιακή εφεδρεία αποτελεί απροσχημάτιστη επέμβαση, αλλοίωση της φυσιογνωμίας της ΕΡΤ, και εκβιασμό προς τους «τυχερούς» εναπομείναντες να λειτουργήσουν ως πειθήνια όργανα των αποφάσεών τους. Η εξηρτημένη ενημέρωση θα συνεχιστεί χωρίς προσκόμματα.

5.        Να μην  επιτρέψουμε την απόλυση των συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που μόλις πριν από λίγους μήνες κρίθηκαν από τους «θύτες» τους ως απαραίτητοι.

Οι πολιτικές ηγεσίες και οι εκάστοτε διορισμένες  διοικήσεις,  αντί να φροντίσουν για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της ΕΡΤ, να διαφυλάξουν το δημόσιο χαρακτήρα της,  να αποκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους που την οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση υλοποιούν μέτρα  προσχηματικής «οικονομίας».
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τόσα χρόνια «χάριζαν» λεφτά σε ημετέρους, ευλογούσαν τις αργομισθίες κολλητών, είναι οι ίδιοι που σήμερα επικαλούνται όλα αυτά για να επιτεθούν χωρίς την παραμικρή κοινωνική ευαισθησία και να υπηρετήσουν για άλλη μια φορά τα πραγματικά τους αφεντικά, τα ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα..

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είμαστε όλοι εμείς. Με τα λάθη και τις παλινωδίες μας, αλλά και με τις συγκρούσεις προς όφελος της αντικειμενικής ενημέρωσης. Σιωπήσαμε, απαράδεκτα. Φοβηθήκαμε ή και βολευτήκαμε. Ωστόσο έστω και την ύστατη ώρα αποφασίζουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Η επιχείρηση συκοφάντησης πέτυχε. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να ενημερωθεί με στοιχεία για την πραγματική κατάσταση. Ξέρουμε πως θα μας ξαναεμπιστευθεί μόνο αν φανούμε αντάξιοί της. Θα συστρατευτούμε με όλες εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση. Οι παλινωδίες και οι καθυστερήσεις των συνδικαλιστικών ηγεσιών αποτέλεσαν τροχοπέδη για καιρό. Δε μπορούμε να περιμένουμε άλλο.

H Γενικη Συνελευση
Των Δημοσιογραφων της ΕΡΤ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: