ΔΕΘ 2011 – Να σπάσουμε τον φόβο !

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ !

«Τριήμερο του τρόμου» – «Απόρθητο φρούριο η ΔΕΘ» – «Δρακόντεια μέτρα» «Απροσπέλαστο το κέντρο» – «Κατεβάζουν ρολά οι καταστηματάρχες» – «Χιλιάδες πάνοπλοι αστυνομικοί» – «Χωρίς ταξί» – «Γερανοί της τροχαίας σήκωσαν όλα τα αυτοκίνητα από τις οδούς  Εθνικής Αμύνης και Αγγελάκη» – «Μεταλλικοί φράκτες, πλεξιγκλάς και αύρες εκτόξευσης νερού για την καταστολή των βίαιων διαδηλωτών» – «Κλούβες, Δίας, Δέλτα, Ζήτα σε κόκκινο συναγερμό» – «Ελεύθεροι σκοπευτές της Αστυνομίας στις ταράτσες»(!), «Φόβοι για μεγάλα επεισόδια» – «Πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ οι οπαδοί του Ηρακλή και οι αγανακτισμένοι»…

Τα περισσότερα ΜΜΕ με τις παραπάνω περιγραφές, χτίζουν το σύνηθες φοβικό κλίμα, πριν από κάθε μεγάλη κινητοποίηση, όπως τη σημερινή με το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ. Και ενώ μπορεί κανείς να αναγνωρίσει πραγματικά στοιχεία του ρεπορτάζ στις παραπάνω περιγραφές, διαφεύγει της προσοχής του τηλεθεατή-ακροατή-αναγνώστη ότι ο υπερτονισμός αυτών των «μέτρων τάξης» (sic) και το θάψιμο των αιτημάτων της κοινωνίας που κατεβαίνει στους δρόμους, συσκοτίζει εντελώς τις αιτίες και τα αιτήματα των κινητοποιούμενων. Η εμμονή των ΜΜΕ στα μέτρα καταστολής και ουσιαστικά, η συνεχής «διαφήμιση» της «γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης», ενσταλάζει τον φόβο και τον τρόμο στην κοινωνία, η οποία καλείται εμμέσως πλην σαφώς, να κάτσει στο σπίτι της.

Το «Δόγμα του Σοκ» συνεχίζει να ξεδιπλώνεται με στόχο την εξουδετέρωση των αντιστάσεων προκαλώντας το «μούδιασμα» της κοινωνίας αφού δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα από τα αλλεπάλληλα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα. Η εμπειρία του αμεσοδημοκρατικού κινήματος των αγανακτισμένων και άλλες ριζοσπαστικές ακαπέλωτες-ακηδεμόνευτες πολιτικές συλλογικότητες, δείχνουν τον δρόμο. Η μαζική κάθοδος των πολιτών στους δρόμους, είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση που μπορεί να δοθεί στην τρομοκρατική κυβερνητική-εργοδοτική-τροϊκανική επίθεση που έχει εξαπολυθεί κατά της κοινωνίας.

Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί σήμερα 10 Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στην 76η ΔΕΘ, είναι η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και άρα, η ακύρωση στην πράξη των τρομοκρατικών-κατασταλτικών «μέτρων τάξης» και του καλλιεργημένου φόβου.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης μπορεί να μετατραπεί από μια μεγάλη αστυνομική παγίδα σε μια τεράστια ανθρώπινη λαοθάλασσα.

Καλούμε τους συναδέλφους που είναι επιφορτισμένοι με την δημοσιογραφική κάλυψη των σημερινών γεγονότων, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στο δικαίωμά τους για άμεση και αντικειμενική ενημέρωση, να σταθούν στο πλευρό της κοινωνίας και όχι της εξουσίας και να καταγράψουν κάθε περιστατικό ενδεχόμενης αυθαιρεσίας, βιαιότητας και απόπειρας κατασκευής ενόχων σε βάρος των διαδηλωτών.

Ασύνταχτοι Ρεπόρτερς θα επιχειρήσουν στο μέτρο του δυνατού να καταγράψουν τα γεγονότα, συμμετέχοντας παράλληλα στο συλλαλητήριο.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ !

Συγκέντρωση 6 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου (ή όπου αλλού επιθυμεί ο καθένας)

Ασύνταχτοι Ρεπόρτερς

Όλες οι προσυγκεντρώσεις και τα μπλόκα

Δες το: ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Άνοδος από Αθήνα των «Δεν Πληρώνω»)

•    Οι «Αγανακτισμένοι» θα συγκεντρωθούν σε τρία σημεία και στη συνέχεια κινηθούν προς τη ΔΕΘ. Στις 15.00 στον Λευκό Πύργο και την ίδια ώρα στο πρώην 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στο κτίριο των προσκόπων στην οδό Β. Γεωργίου.  Δες το: ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΔΕΘ

  Πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών στο Α’ ΚΤΕΟ Θεσ/νίκης (Λαχαναγορά) στις 5 μ.μ. και στη συνέχεια, μοτοπορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με κατάληξη το Λευκό Πύργο.

  Το Συντονιστικό γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων καλεί σε Προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ στις 17.00

•   ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κλπ. στο άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00. Μεταξύ άλλων, εκεί καλούν και η ΕΣΗΕΜ-Θ και οι «Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3».

•    Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 18.30 στην πλατεία Αριστοτέλους.

•     Ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα στη συμβολή της Εγνατίας με τη Βενιζέλου.

•    Στην Καμάρα στις 17.30 θα συγκεντρωθούν φοιτητές, αντιεξουσιαστές, πρωτοβάθμια σωματεία, αυτόνομοι μετανάστες-πρόσφυγες και ορισμένες οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς.  Δες τα: κάλεσμα σε ταξική συγκέντρωση και πορεία στη ΔΕΘ , Διαδήλωση και ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΕΘ

.   Σε συμμετοχή στους αποκλεισμούς των αγανακτισμένων στις 17.00 και σε συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο στις 18.00 καλεί η Αντιεξουσιαστική Κίνηση. Στις 18.00 στον Λ. Πύργο καλεί και ο Ελεύθερος κοινωνικός χώρος «Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας».

•    Στην οδό Αγίου Δημητρίου κοντά στο Κατσάνειο γήπεδο θα συγκεντρωθούν οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή που διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό της ομάδας τους.

•    Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν και οι ταξιτζήδες, που έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Ο Χάρτης των Συγκεντρώσεων και των Αποκλεισμών (κάντε «κλικ» πάνω στον χάρτη για μεγέθυνση).

Γαλάζια τετράγωνα = πύλες ΔΕΘ 1. Πύλη 1 (Εμπορευματική Βόρεια Πύλη) ,2. Πύλη 2 (Νότια Πύλη-σημείο κατάληξης του συλλαλητηρίου) ,3. Πύλη 3 (βόρεια πύλη επισκεπτών πλατείας Συντριβανίου), 4. Πύλη υπόγειου πάρκινγκ και για Συνεδριακό Κέντρο ,5. Πύλη πάρκινγκ (κλειστή τις ημέρες της ΔΕΘ – ορμητήριο ΜΑΤ κλπ.).


Μπλε παραλληλόγραμμα με κόκκινο περίγραμμα = αστυνομικές δυνάμεις


Σε κίτρινους κύκλους: 1. Η πλατεία ΧΑΝΘ σημείο κατάληξης του συλλαλητηρίου και 2. Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.

Σε μαύρους μεγάλους κύκλους: 1. Συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (πιο αριστερά από τον χάρτη), 2. ΠΑΜΕ (πιο αριστερά…), 3. Καμάρα, 4. Λευκός Πύργος, 5. πρώτο μπλόκο των αγανακτισμένων, 6. δεύτερο μπλοκο των αγανακτισμένων, 7. Πολυτεχνείο (συγκέντρωση φοιτητικού συντονιστικού καταλήψεων).

Noam Chomsky: 10 στρατηγικές χειραγώγησης μέσω των ΜΜΕ .

Ακολουθεί ένα εξαιρετικά επίκαιρο άρθρο του Αμερικανού συγγραφέα, γλωσσολόγου, φιλοσόφου και πολιτικού ακτιβιστή Νόαμ Τσόμσκι στο οποίο παρουσιάζει μια σύνοψη των τεχνικών που μεθοδευμένα χρησιμοποιούν οι ιθύνοντες των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης (κατά τον Πανούση), προκειμένου να χειραγωγήσουν και να κατευθύνουν τους ανθρώπους, μεταβάλλοντάς τους σε ένα άβουλο, μουδιασμένο και υποταγμένο πλήθος. Για το κείμενο προχωρήστε στην

Noam Chomsky: 10 στρατηγικές χειραγώγησης μέσω των ΜΜΕ

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί – πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ’ ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος.Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του… «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος…

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ

Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους.Έτσι, τα άτομα αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης… Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.

6 Σχόλια προς “ΔΕΘ 2011 – Να σπάσουμε τον φόβο !”

 1. Κείμενο κάλεσμα της Κ.Ε.Χ.Α. για τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ 2011
  Από: http://federacion-salonica.blogspot.com/

  Κείμενο κάλεσμα – πρόταση της Κίνησης Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης για τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ 2011

  Κάτω η καπιταλιστική χούντα Κυβέρνησης-ΕΕ- ΔΝΤ-Κεφαλαίου-Κράτους
  Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη
  Ανεξάρτητο Εργατικό Κέντρο Αγώνα εργαζόμενων και νεολαίας

  Tο τελευταίο διάστημα η συντονισμένη επίθεση εργοδοσίας, Ε.Ε, ¬ΝΤ και κυβέρνησης σε βάρος των
  εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων έχει πάρει καταστροφικές διαστάσεις για τον κόσμο της ζωντανής εργασίας, οδηγώντας τον στην εξαθλίωση. Στόχος τους είναι η ολοκληρωτική εκμετάλλευση-υποδούλωση όλης της εργατικής τάξης, η υπαγωγή όλων των κοινωνικών και ανθρώπινων σχέσεων στο κεφάλαιο και την αγορά, η απρόσκοπτη αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος του κόσμου της δουλειάς.

  Η ελληνική κυβέρνηση εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, σε σύμπνοια με τις επιταγές της Ε.Ε. και σε συντονισμό με τις κυβερνήσεις και τα εθνικά κεφάλαια όλου του δυτικού κόσμου θα επιχειρήσει το βάθεμα του αντεργατικού πραξικοπήματος, την ψήφιση και εφαρμογή νέων νόμων και μνημονίων.
  Πρόκειται για μέτρα και νόμους που δεν έρχονται να σώσουν κάποιες δήθεν εθνικές οικονομίες αλλά το ίδιο το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι σύμφυτη με τον ίδιο τον καπιταλισμό και όχι με κάποια λαθεμένη εφαρμογή του. Οφείλεται στη δομική του ανάγκη να διευρύνει διαρκώς τα πεδία καπιταλιστικής κερδοφορίας. Και αυτή μετά από μία παρατεταμένη περίοδο υπερσυσσώρευσης (αφθονίας προϊόντων που δεν δύναται να καταναλωθούν από τους εργαζόμενους) δεν μπορεί πλέον να εξασφαλιστεί στα πλαίσια του ανταγωνισμού. Έτσι, μοναδική λύση προβάλει η δραστική συμπίεση μισθών, δικαιωμάτων, κοινωνικών παροχών που αγγίζουν πλέον την μαζική καταστροφή των ίδιων των παραγωγικών δυνάμεων.
  Είναι επομένως για εμάς ξεκάθαρο, πως δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τις κρίσεις εάν δεν απαλλαγούμε από το σύστημα που τις γεννά.

  Ο κοινωνικός πόλεμος μαίνεται. Το εάν θα καταφέρει το κεφάλαιο να μπει σε μία νέα περίοδο καπιταλιστικής ανάπτυξης περνώντας σας οδοστρωτήρας πάνω από κατακτήσεις, δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, ελευθερίες, αξιοπρέπεια και πάνω από την ίδια τη ζωή των εργαζόμενων και της νεολαίας δεν έχει ακόμα κριθεί. Ειδικότερα το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς έχουν εκφραστεί (αν και με αντιφατικά πολλές φορές χαρακτηριστικά) τάσεις αντίστασης, αμφισβήτησης και ανατροπής. Από τις πανεργατικές αλλά και τις δεκάδες κλαδικές απεργίες διαφαίνεται ότι υπάρχει ελπίδα.

  Ένα νέο εργατικό κίνημα βάσης και χειραφέτησης μπορεί να νικήσει!
  Η μόνη ελπίδα που απομένει στους εργαζόμενους είναι να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και της ανατροπής του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. ¬εν φτάνει η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία, οι διακηρύξεις χωρίς έμπρακτα βήματα μίας διαφορετικής οργάνωσης των αγώνων, μιας διαφορετικής οργάνωσης της παραγωγής και της ζωής των εργαζόμενων. Λύση δεν είναι η αναμονή -πόσο μάλλον η επιδίωξη- νέων εθνικών εκλογών για να τους «τιμωρήσουμε» ή να τους «πιέσουμε». Μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις γενικές συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, μέσα από απεργιακές επιτροπές, μέσα από τον πανελλαδικό συντονισμό όλων αυτών σε ένα ανεξάρτητο ταξικό κέντρο αγώνα μπορούν να οργανωθούν μαχητικοί, παρατεταμένοι αγώνες και απεργίες διαρκείας με πείσμα και αποφασιστικότητα, που να οδηγούν σε νίκη.

  Να προβάλλουμε εκείνα τα αιτήματα που θα εμπνέουν, θα συγκινούν και θα ενώνουν εργαζόμενους-
  άνεργους, ιδιωτικού – δημόσιου τομέα, παλιούς – νέους, μόνιμους – συμβασιούχους, Έλληνες – μετανάστες. Να απορρίψουμε τους μύθους της «εθνικής οικονομίας», της «ανταγωνιστικότητας», του «εθνικού χρέους» και της «εθνικής ανάπτυξης».

  Τα εργατικά δικαιώματα μπροστά! Να απαιτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν!

  • Μαζική και οργανωμένη Εργατική στάση πληρωμών απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο. Να διαγραφούν τα χρέη που δημιούργησαν τράπεζες και κράτος στις εργατικές οικογένειες μέσα από τα δάνεια, τους φόρους, τις υπέρογκες αυξήσεις προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Καμία αναγνώριση του χρέους – συνολική του διαγραφή.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στην ελαστική απασχόληση και τη «μαύρη» εργασία. Κανείς προσωρινός, ωρομίσθιος, συμβασιούχος.
  • Αυξήσεις ώστε να ζει κάθε εργαζόμενος αξιοπρεπώς μόνο από τον μισθό του χωρίς την ανάγκη δεύτερης δουλειάς ή υπερωρίας. Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Ενιαίος κοινωνικός μισθός σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής.
  • ¬Δραστική μείωση του χρόνου εργασίας με παράλληλη αύξηση των αποδοχών μόνη λύση στη φρίκη της ανεργίας.
  • Πλήρης σύνταξη και πλήρη υγειονομική κάλυψη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για Έλληνες και μετανάστες, άνεργους και εργαζόμενους.
  • ¬Διάλυση της Ε.Ε. Αντικαπιταλιστική αποδέσμευση της Ελλάδος από αυτήν με στόχο μία άλλη διεθνοποίηση των αγώνων, των εργαζομένων.
  Για τη συγκρότηση ενός Ταξικού Επαναστατικού Πόλου στο Εργατικό Κίνημα
  Για τη συγκρότηση του Ανεξάρτητου Κέντρου Αγώνα

  Σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε η ΓΣΕΕ και η Α Ε Υ έχουν διαλέξει από καιρό στρατόπεδο. Αποτελούν τόσο ως δομή όσο και ως περιεχόμενο εκφραστές ενός ξεκάθαρα αστικοπιημένου, εργοδοτικού συνδικαλισμού, δεμένο στο άρμα της εθνικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, υποταγμένη στα καθεστωτικά όρια των εργατικών διεκδικήσεων στη βάση της αστικής νομιμότητας .

  Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ παρά τις μάχες που δίνει δεν μπορεί και δεν θέλει να ξεφύγει από την πεπατημένη της αλλαγής των κοινοβουλευτικών συσχετισμών. ¬εν συμβάλει στην ανάπτυξη μαχητικών εργατικών αγώνων με συνολικό πολιτικό περιεχόμενο και αρνείται την ύπαρξη νικηφόρου εργατικού κινήματος που μπορεί να δώσει την μάχη μέχρι τέλους, θέτοντας επί της ουσίας ζήτημα πολιτικής εξουσίας.

  Η Αυτόνομη Παρέμβαση/ΣΥΡΙΖΑ, υποταγμένη σε μια λογική λείανσης των πιο αιχμηρών πλευρών του καπιταλισμού, αποτελεί τροχοπέδη για την έκφραση μιας συνολικής πρότασης ρήξης και ανατροπής με την χούντα – κυβέρνησης-ΕΕ-¬ΝΤ. Η παρέμβασή του στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα χαρακτηρίζεται από την επιλογή συστράτευσης με τον αστικοποιημένο εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-Α¬Ε¬Υ, ενώ η πολιτική του πρόταση εξαντλείται στην άρθρωση λύσεων εντός των αστικών πολιτικών και οικονομικών ορίων, που στοχεύουν στην βελτίωση του υφιστάμενου αστικού-πολιτικού συστήματος.

  Το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα/ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α, από
  ελπιδοφόρα προσπάθεια συμβολής στην συγκρότηση ενός ανεξάρτητου εργατικού κινήματος χειραφέτησης έχει μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής ζύμωσης και ανασύνθεσης της εξωκοινοβουλευτικής και μη αριστεράς μακριά τελικά από τις ανάγκες του κόσμου της δουλειάς, μακριά από τα ίδια τα σωματεία και τις γενικές τους συνελεύσεις, επιλέγοντας το δρόμο της διαμαρτυρίας και όχι εκείνον της διαμόρφωσης άλλων δομών του κινήματος με στόχο τη
  διεκδίκηση και την συνολική πολιτική ανατροπή.

  Όλοι αυτοί έδωσαν ξεκάθαρα δείγματα γραφής στην τελευταία 48-ωρη απεργία (28 & 29 Ιούνη) που συνειδητά επέλεξαν την αποκλιμάκωση, τη διαμαρτυρία, τη διαχείριση.
  Το εργατικό κίνημα χρειάζεται άλλους δρόμους και άλλες παντιέρες από αυτές τόσο του αστικού όσο και του υποταγμένου συνδικαλισμού. Ζητούμενο αποτελεί, η δημιουργία ενός κοινωνικοπολιτικού ρεύματος στο εργατικό κίνημα που θα βασίζεται στις συνελεύσεις και τις επιτροπές εργαζόμενων και ανέργων, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Ανεξάρτητο από την καθεστωτική πολιτική, τα κόμματά της και τη διαπλοκή τους. Το Ανεξάρτητο Εργατικό Κέντρο Αγώνα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ανταγωνιστικό πόλο έλξης για την οργάνωση της τάξης.
  Συμβάλει στη δημιουργία νέων σωματείων, προτάσσει την άμεση πολιτική και οργανωτική διάσπαση από τη ΓΣΣΕ και καλεί στη συγκρότηση μιας νέας συνομοσπονδίας των εργαζομένων. Απορρίπτει τις λογικές που θέλουν το εργατικό κίνημα σε ρόλο «μοχλού πίεσης» προς το κράτος και την κυβέρνηση και καλεί τους ίδιους τους εργαζόμενους να οργανώσουν μέσα από σωματεία και τις συνελεύσεις γειτονιάς τους δικούς τους θεσμούς διεκδίκησης και επιβολής των αναγκών τους. Αναγνωρίζει ως μοναδικό πεδίο οργάνωσης τις γενικές συνελεύσεις και τα εργατικά συμβούλια σε
  αντιδιαστολή με τα σωματεία σφραγίδες και τους επαγγελματίες συνδικαλιστές. Παλεύει για τη συγκρότηση ενός εργατικού κινήματος ανατροπής που στην καρδιά των διεκδικήσεων του βρίσκεται το σύνολο της ζωής του εργαζόμενου και όχι μόνο το 8-ωρο της δουλειάς του. Το Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα θα υποδέχεται το σύνολο των εργαζομένων και των ανέργων, Ελλήνων και μεταναστών, φιλοδοξεί να έχει τη δική του νομική υπηρεσία, ταμείο αλληλεγγύης απολυμένων και ανέργων, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτιστικής δραστηριότητας.

  Σήμερα είναι ανάγκη να υπάρξει μια εργατική επαναστατική απάντηση στην κρίση, με ένα πλαίσιο πάλης που κριτήριο του θα είναι το κοινωνικά αναγκαίο και όχι το καπιταλιστικά εφικτό. Χρειάζεται η πάλη για μια άλλη κοινωνία πέρα από τον καπιταλισμό. Για να καταργήσουμε τις υπάρχουσες παραγωγικές σχέσεις και την ατομική ιδιοκτησία, για να πάψει η εργασία να αποτελεί εμπόρευμα και ο πλούτος, τα αγαθά που παράγει να ανήκουν επιτέλους στην ανθρώπινη κοινότητα σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός. Όπου οι παραγωγοί του πλούτου θα είναι οι μόνοι που θα αποφασίζουν, μέσα από τα δικά τους όργανα πάλης. Αυτό το πλαίσιο προϋποθέτει άμεσα την ανατροπή της κυβέρνησης και του μνημονίου, και τον αγώνα για την επαναστατική ρήξη – αποδέσμευση από την ΕΕ στην βάση αντιθεσμών αυτοοργάνωσης του κινήματος εργαζόμενων και νεολαίας.

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡ7ΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
  ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 στην Καμάρα

 2. Κάλεσμα ΕΣΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

  ΔΕΘ
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011,

  ωρα: 18:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

  76η ΔΕΘ

  Στην συγκυρία αυτή που ζούμε είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χεριά μας για να προχωρήσουμε στην αυτοδιεύθυνση της παράγωγης και της κοινωνίας. Ποιος άλλωστε έχει ακόμα εμπιστοσύνη σε όλα τα λαμόγια που κυβερνούν τον τόπο εδώ και χρόνια; ποιός νομιμοποιεί τους εκάστοτε κυβερνωντες και τους μηχανισμούς τους; Γιατί όλα να δουλεύουν για την βόλεψη και την ισχύ των λίγων;
  Είμαστε φανερά δυο διαφορετικοί κόσμοι και στο δικό μας κόσμο δε χωράνε ούτε οι ψηφοθηρικές λογικές των επιτελών της αριστεράς, που λιγουρεύονται παραπάνω ψήφους, παραπάνω δύναμη και ουσιαστικά τη ματαιόδοξη εξουσία. Μακριά από τη δική μας λογική βρίσκονται και όσες μικρές γκρούπες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς επιδιώκουν την καπήλευση των αγώνων, με στόχο την ανάδειξή τους και την εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών τους επιδιώξεων. Μακριά από μας όσοι παράγοντες , με τις υποτιθέμενες πρωτοβουλίες τους παν να ηγηθούν καταστάσεων με σκοπό να κινηθούν για τη χειραγώγηση και την καθοδήγηση των εργαζομένων, ενώ υποτίθεται πως προσπαθούν να δημιουργήσουν δομές για την εργατική τάξη, αλλά τελικά τη διώχνουν παραπέρα. Απέναντι μας είναι όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες με ότι πρόσωπο και αν έχουν. Απέναντι μας είναι όσοι είναι εναντία στην εργατική τάξη και όσοι μιλάν για την εργατική τάξη χωρίς να νιώθουν μέρος αυτής. Θεωρούμε ότι τη χρονική αυτή στιγμή είναι ανάγκη να βρούμε ακηδεμόνευτα τους δικούς μας δρόμους ψάχνοντας να βρούμε τις απαντήσεις και τις πρακτικές ενάντια στους εξουσιαστικούς μηχανισμούς, και όχι να αγκυλωνόμαστε και να ψάχνουμε τις διαφορές μας και να προωθούμε την ανωτερότητα της θεώρησης μας ή της ομαδούλας μας
  Είναι η στιγμή για να αγωνιστούμε όλοι οι εργαζόμενοι για τις δικές μας αξίες, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ελευθερία και την αλληλεγγύη, για να καρπίσει ο σπόρος που έσπειραν δυο αιώνες εργατικών αγώνων. Να αγωνιστούμε παίρνοντας έμπνευση όχι από το ατομικό και τυφλό πάθος της οργής, αλλά από το συλλογικό πάθος της δημιουργίας μιας κοινωνίας όπως την ονειρευόμαστε στα συντρίμμια του παλιού κόσμου. Και αν «η έφοδος στους ουρανούς» μοιάζει αδύνατη, είναι γιατί βάζουν τα δυνατά τους για να μας πείσουν ότι οι συλλογικές αντιστάσεις είναι μάταιες και η μόνη ελπίδα βρίσκεται στο να κοιτάει ο καθένας την προσωπική του επιβίωση. Αυτή η πεποίθηση είναι απαραίτητη μόνο για την επιβίωση του συστήματος της εκμετάλλευσης και της αδικίας.
  Οι μέρες της ΔΕΘ είναι σαν όλες τις άλλες, μέρες αγώνα. Του ίδιου αγώνα που δίνεται καθημερινά στη δουλειά μας, στη σχολή μας, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, κάθε στιγμή και σε όλες μας τις σχέσεις. Όλοι και όλες, όσοι και όσες είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε για να γεμίσουν περισσότερο οι τσέπες των αφεντικών μας γνωρίζουμε από παλιά ποιος φταίει για την εξαθλίωση, την ανέχεια και τη σκλαβιά που υπάρχει στον κόσμο. Όλοι και όλες εμείς τρώμε το καθημερινό άγχος της δουλειάς, της απόλυσης, της ανεργίας, του πώς να καλύψουμε τις τρύπες και πώς να καλυφθούμε. Και στον κόσμο της εργασίας είμαστε πολλοί και είμαστε παντού. Είμαστε αυτοί που παράγουμε ό,τι έχει πραγματικό αντίκρισμα κοινωνικού πλούτου και είμαστε αναγκασμένοι να οικοδομούμε έναν κόσμο που δε θέλουμε και δε διαλέξαμε
  .
  Συνδικαλισμός βάσης-γενικές συνελεύσεις παντού, στην εργασία, στη σχολή, στο σχολείο, στη γειτονιά.

  Ολοι στους δρόμους παντου.

  Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης info@esethessalonikis.gr
  http://www.esethessalonikis.gr

  http://www.esethessalonikis.gr

 3. ραδιο-αντιπληροφόρηση Says:

  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

  Αύριο από τις 16.00 θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τις πορείες και τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.

  Η συμμετοχή όλων στην αντιπληροφόρηση είναι κάτι περισσότερο
  από αναγκαία.

  Τρόποι επικοινωνίας με το σταθμό:

  τηλέφωνο 2310-996254

  msn radio1431am(at)hotmail.com

  φόρμα επικοινωνίας

  http://www.1431am.org

 4. ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΚΤΥΟΥ Says:

  Κάλεσμα Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματαγια ΔΕΘ

  Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία της ΔΕΘ

  Η επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης είναι ολοκληρωτική και χωρίς προσχήματα πλέον. Η απάντησή μας πρέπει να δοθεί στο δρόμο, αποφασιστικά και ενωτικά.

  Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά την αρχική παράδοση από τη συγκυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ της χώρας και των εργαζομένων της, ντόπιων και μεταναστών στα χέρια της τρόικας και του ξένου κι εγχώριου κεφαλαίου, ήρθε η ώρα της τελικής πράξης του δράματος.

  Το τελευταίο τρίμηνο με την ψήφιση του νέου μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τη βάναυση καταστολή της αντίστασης στην Πλατεία Συντάγματος, τη ψήφιση του νέου Νόμου πλαίσιο που βάζει ταφόπλακα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και πλέον με την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση της οριστικής απόφασης να αποτελειώσουν τον κόσμο της εργασίας, τους φοιτητές, τη νεολαία και να ξεπουλήσουν όποια δημόσια περιουσία κι έκταση μπορεί να έχει κάποια τιμή, η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα αποκάλυψε πλήρως το πιο στυγνό της πρόσωπο και δε νιώθει πια καμιά ανάγκη να καμουφλαριστεί.

  Οι κοινωνικές, όμως, αντιστάσεις είναι υπαρκτές, ζωντανές και φουντώνουν. Το κίνημα των πλατειών με τις συγκρούσεις που έδωσε ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, οι μεγάλες και μαχητικές απεργιακές πορείες του τελευταίου διαστήματος, οι επιμέρους κλαδικοί εργατικοί αγώνες, και κυρίως το αναγεννημένο κι ελπιδοφόρο Φοιτητικό Κίνημα δίνουν το σύνθημα πως απέναντι σε ό,τι υποθηκεύει το παρόν μας και το μέλλον μας, μόνη απάντηση είναι ο αγώνας.

  Η φετινή πορεία της ΔΕΘ, σε άλλα χρόνια επετειακή, εκ των πραγμάτων χάνει πια τον συμβολικό της χαρακτήρα. Η ξέχειλη κοινωνική οργή που όλοι και όλες περιμένουμε να εκφραστεί στο δρόμο, οι ζωντανές πλατείες που έχουν δώσει ήδη ραντεβού για το Σάββατο στις 10 Σεπτέμβρη και οι φοιτητικές καταλήψεις μέσα στο, άλλοτε αποκλεισμένο για τη μέρα, ΑΠΘ δεν επιτρέπουν σε κανέναν να σφυρίξει αδιάφορα και να λειτουργήσει περιχαρακωμένα και μικρόνοα.

  Ως ΔΙΚΤΥΟ για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα αποφασίσαμε να βρισκόμαστε από το μεσημέρι στους αποκλεισμούς που έχουν καλεστεί από τη συνέλευση του Λευκού Πύργου.

  Καλούμε παράλληλα, όμως, όλο τον κόσμο όλων των συγκεντρώσεων που έχουν ανακοινωθεί, να βρει κοινό βηματισμό και, παρά τις πολλές διαφορετικές προσυγκεντρώσεις, να ενοποιήσει εν τέλει το ποτάμι της αγανάκτησης και της αντίστασης που θα βρίσκεται στους δρόμους της πόλης και συντονισμένα κι αλληλέγγυα να ακολουθήσει το Φοιτητικό Κίνημα και να στηρίξει τις αποφάσεις και τις δράσεις του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων για την υπεράσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του Ασύλου.

 5. ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ Says:

  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΔΕΘ
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011, 15:00

  Ακριβής τοποθεσία: στο Λευκό Πύργο
  Διοργάνωση: ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ

  ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
  ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ.

  Τους τελευταίους μήνες από τη Μέση Ανατολή ως την Ευρώπη εκατομμύρια ανθρώπων απαιτήσαμε στις πλατείες και στους δρόμους να δοθεί ένα τέλος στο σάπιο πολιτικό σύστημα που διαφεντεύει τις ζωές μας.

  Παράλληλα, στη χώρα μας, η κυβέρνηση και η Τρόικα, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, ξεπουλούν το σύνολο της κοινωνίας, από τη γη και το Δημόσιο πλούτο μέχρι τα εργασιακά, δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα, οδηγώντας μας σε μειώσεις μισθών και συντάξεων και στη δραματική αύξηση της ανεργίας, φέρνοντας μεγαλύτερη φτώχια και κοινωνική εξαθλίωση.

  Στις 25 Μαΐου βρεθήκαμε αγανακτισμένοι με αυτή την κατάσταση σε όλες τις πλατείες της χώρας. Η αγανάκτησή μας μετατράπηκε σε απόφαση να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Σε πρωτόγνωρες λαϊκές συνελεύσεις, όπου συμμετέχουν πολίτες με διαφορετικές απόψεις αλλά κοινές ανησυχίες προσπαθούμε να διατυπώσουμε τις δικές μας απαντήσεις στο ψευτοδίλημμα «χρεοκοπία ή Μνημόνια» συνεχίζοντας την αναζήτηση της πραγματικής δημοκρατίας στις πλατείες, απαιτώντας:

  Να φύγει η κυβέρνηση του Μνημονίου και η Τρόικα
  Να διαγραφεί το χρέος. Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε!
  Πραγματική δημοκρατία τώρα!
  Να λογοδοτήσουν για τις σπατάλες, τις μίζες και την κακοδιαχείριση όλοι αυτοί που βρίσκονται ή βρέθηκαν σε δημόσια αξιώματα

  Στις αρχές του Σεπτέμβρη ο πρωθυπουργός και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό που μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού θα εμφανιστούν σαν να μην συμβαίνει τίποτε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στη χιλιοπαιγμένη κακόγουστη πολιτική πασαρέλα της. Οι Αγανακτισμένοι του Λευκού Πύργου καλούμε τους πολίτες να επιφυλάξουμε σε όλους αυτούς την υποδοχή που τους αξίζει με μία μόνο φράση:

  Είστε ανεπιθύμητοι!

  Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη καλούμε σε πανελλαδικές συγκεντρώσεις αποκλεισμού για την «υποδοχή» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ:

  15:00 στο Λευκό Πύργο
  15:00 στο 424 πρώην ΓΣΝ
  15:00 στη Βασιλέως Γεωργίου, κτίριο Προσκόπων

  Δεν θέλουμε τα Μνημόνιά τους – Δεν θα ανεχτούμε άλλα ψέματα – Δεν θα αποφασίζουν αυτοί για μας – Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν!

 6. Ολοι στο Δρομο
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011, 18:00
  στον λευκο πυργο από Αντιεξουσιαστικη Κινηση

  ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

  Το ρήγμα έγινε.

  Η άμεση δημοκρατία απειλεί τον παλιό κόσμο της αντιπροσώπευσης.

  Στις 25 Μάη έγινε η μεγάλη τομή στην ελληνική κοινωνία. Αναδύθηκε ένα κοινωνικό δυναμικό που με πρόταγμα την άμεση δημοκρατία έθεσε σε κίνηση τη δυνατότητα να πάρει τη ζωή στα χέρια του, πραγματικά και όχι συμβολικά, άμεσα και όχι με αντιπροσώπους.

  Η ηγεμονία του κράτους, της κυβέρνησης, των κομμάτων εντός και εκτός βουλής, των συνδικάτων, των ειδικών, των πρωτοποριών, μαζί με το καθολικά απαξιωμένο πολιτικό σύστημα και τον αγριανθρωπισμό της κερδοφορίας των τραπεζών και των κεφαλαιοκρατών, συνθέτουν τον κεντρικό προβληματισμό και την κριτική του κόσμου που ανέλαβε να σηκώσει το ανάστημά του και να γίνει πρωταγωνιστής της ίδιας του της ζωής.

  Αν κάτι ουσιαστικό αλλάξαμε εδώ και τρείς μήνες δεν είναι απλώς η οργή για το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο των κυβερνήσεων αλλά η οργή για τους αντιπροσώπους της οργής που όριζαν τα μέτρα και τα σταθμά της, που όριζαν την ατζέντα ενός δήθεν δημοσίου διαλόγου, που όριζαν εν ολίγοις τους όρους επικυριαρχίας τους πάνω στην κοινωνία και στον καθένα ξεχωριστά, προκειμένου να διατηρήσουν τους ρόλους, τα προνόμια και τα πόστα εξουσίας που κατείχαν.

  Η άμεση δημοκρατία είναι η τομή που συμπύκνωσε την πρόταση του προσκλητηρίου για παραμονή στους δρόμους και όχι για απόσυρση και επιστροφή στην κόλαση της εκμετάλλευσης των αδυνάτων από τους ισχυρούς. Είναι η βάση της ανοικτής κοινωνικής διαβούλευσης όχι μόνο στον τρόπο να λαμβάνονται αποφάσεις, αλλά και στο ποιος παίρνει τις αποφάσεις. Το ‘‘εμείς’’ που βγήκε στο προσκήνιο είναι ένα ‘‘εμείς’’ ανταγωνιστικό με το ‘‘εσείς’’ και το ‘‘εγώ’’ ανταγωνιστικό με το ‘‘ο άλλος’’. Η άμεση δημοκρατία έθεσε τους όρους της σύγκρουσης του νέου με τον παλιό κόσμο, γιατί είναι ένα ριζικά διαφορετικό μοντέλο πολιτικής που επιχειρεί και συντρίβει κάθε μορφή κομματικής και ιδεολογικής αλλοτρίωσης, ιεραρχίας και αντιπροσώπευσης, επανασυστήνοντας την πολιτική ως συνεργασία και συμμετοχή, άμεσα, πρόσωπο με πρόσωπο, ως δημιουργία και υπεράσπιση της κοινότητας των διευθυνόμενων, των καταπιεσμένων, των αποκλεισμένων, του μεγάλου δηλαδή πλήθους που ζει στις σημερινές συνθήκες σε καθεστώς εξαίρεσης.

  Καλούμε όλους όσους θέλουν να περπατήσουν στο δρόμο που ανοίξαμε, το δρόμο της ρητής κοινωνικής αυτοθέσμισης, χωρίς τα βάρη του παρελθόντος, χωρίς κόμματα ηγέτες και ηγετίσκους, χωρίς λάβαρα και ταμπέλες, χωρίς ιδεολογικές συνταγές και έτοιμες ‘‘λύσεις’’, να αντισταθούν στο πανηγύρι της διαμαρτυρίας που ηγούνται οι επαγγελματίες του είδους (κόμματα, παρατάξεις, συνδικαλιστικοί φορείς) και να μετατρέψουν την παρουσία τους στη ΔΕΘ σε έμπρακτη και συνειδητή αμφισβήτηση του παλιού κόσμου.

  Κατεβαίνουμε στον αποκλεισμό με το πρόταγμα της άμεσης δημοκρατίας.

  Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαδήλωση απ’ το Λευκό Πύργο στις 6.00 μμ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: