Σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου- Οι εργασίες στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ

Ξεκινά σήμερα στις 5.30μμ στο κτίριο της ΕΣΗΕΜΘ η διήμερη προγραμματική συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ. Ο στόχος είναι να ληφθούν αποφάσεις συντονισμού για το επόμενο διάστημα. Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι ολομέτωπη. Οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στον Τύπο δεν εξαιρούνται. Οι επιλογές που μας απομένουν είναι πλέον ελάχιστες. Η απάντηση από την πλευρά μας δεν μπορεί παρά να είναι αγωνιστική και απεργιακή. Στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ είχαμε προτείνει πό τον Αύγουστο να ληφθούν αποφάσεις για πανελλαδικές κινητοποιήσεις μέσα στον Σεπτέμβριο, με κύρια αιτήματα την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ και το πάγωμα και την ανάκληση των απολύσεων και των περικοπών. Το τσουνάμι που έχουν εξαπολύσει τα ανδράποδα της τρόικας, οι νεοφιλελευθεροι σοσιαληστές σε συνεργασία με την κλίκα των αφεντικών, πλέον δεν αφήνουν περιθώρια δεύτερων σκέψεων και δισταγμών. Υπάρχουν δυο επιλογές: να πάμε κόντρα ή να διαπραγματευτούμε. Αν κάποιοι βλέπουν ότι υπάρχει διάθεση διαπραγμάτευσης από αφεντικά, τρόικα και πολιτική εξουσία να μας το πουν, διότι εμείς δεν το βλέπουμε. Μαύρη θολούρα επικρατεί. Αν κάποιοι εκτιμούν ότι υπάρχει δρόμος για να αποφύγουμε την μετωπική σύγκρουση και να γλιτώσουμε απολύσεις, περικοπές, λουκέτα, παραπέρα εξευτελισμό του κλάδου και την ασυδοσία των αφεντικών να μας τον δείξει. Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει τοίχος που όλο ψηλώνει και όλο σιμώνει να μας πνίξει. Πρέπει να τον σπάσουμε,  να ανοίξουμε ρήγματα ή να τον κοντύνουμε. Αυτό σημαίνει πόλεμος με τα αφεντικά και με τους λακέδες της  πολιτικής εξουσία, δηλαδή κινητοποιήσεις και μάλιστα διαρκείας. Να βάλουμε εμείς λουκέτο στην στρόφιγγα από την οποία ακόμα και σήμερα αντλούν κέρδη, διότι οι απολύσεις και οι περικοπές γίνονται για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Να κλείσουμε εμείς τα φερέφωνα της προπαγάνδας της ιδεολογίας της υποταγής στην αγριότητα του καπιταλισμού, να αντιστρέψουμε τους όρους του παιχνιδιού. «Καλύτερα παράφωνοι παρά βουβοί και άφωνοι» και κυρίως «άβουλοι».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όσοι μπορούν, να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ. Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για το Γενικό Συμβούλιο:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, συντονίζοντας την αντίδραση του δημοσιογραφικού κόσμου. Θέματα:

• Το σχέδιο «εκσυγχρονισμού της ΕΡΤ» που ανακοίνωσε ο κ. Μόσιαλος, το οποίο προωθεί την υπονόμευση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη συρρίκνωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης λειτουργίας της, υπέρ της ελεύθερης και ανεμπόδιστης πληροφόρησης του λαού, την πριμοδότηση των ιδιωτικών Μέσων και τη διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων.
• Οι απολύσεις, η γενίκευση της επισφάλειας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η περικοπή μισθών και η επέκταση της μαύρης εργασίας και των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
– Αποφάσισε επίσης το Σάββατο 10/9 στη 1μμ να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συμμετέχουν μαζικά  στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το απόγευμα του Σαββάτου 10/9 στη Θεσσαλονίκη.

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Η ΠΟΕΣΥ συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης ενώνει τη φωνή της με όλους τους εργαζόμενους ενάντια:
• Στο ανάλγητο πρόγραμμα περικοπών μισθών, συντάξεων, μεταφοράς περισσότερων φορολογικών βαρών στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
• Στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων που έχουν νομοθετηθεί και προωθούνται με το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο.
• Σε κάθε μέτρο υπονόμευσης των συλλογικών συμβάσεων και στα σχέδια ολοκληρωτικής κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων που δημιουργούν ένα μεσαιωνικό εργασιακό τοπίο.
• Στη διάλυση και υποβάθμιση όλων των δημόσιων οργανισμών και φορέων, στην εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και στην απόσυρση του κράτους από δράσεις υπέρ της ανάπτυξης ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Τέλος, η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις ομοσπονδίες εργαζομένων στα ΜΜΕ και τις ενώσεις στην κατάρτιση ενός συγκεκριμένου μαχητικού προγράμματος αντίδρασης σε αυτά τα μέτρα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: