Η εργασιακή συνέλευση στην ΕΣΗΕΜ-Θ για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ .

Με την συμμετοχή κυρίως των εργαζομένων στα δύο υπό συγχώνευση ραδιόφωνα των βραχέων και του 9,58 και απούσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσιογράφων στην ΕΤ3 πραγματοποιήθηκε χθες στην ΕΣΗΕΜ-Θ, η εργασιακή συνέλευση στην οποία συζητήθηκαν οι ανακοινώσεις Μόσιαλου για την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Στην διάρκεια της συνέλευσης, η πλειοψηφία των δημοσιογράφων εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για το που ακριβώς θα οδηγήσουν τα κυβερνητικά μέτρα για τα δημόσια ΜΜΕ, με ορατό το ενδεχόμενο στο κοντινό μέλλον να υπάρξουν απομακρύνσεις συναδέλφων από τις θέσεις τους. Δημοσιογράφοι που εργάζονται στα βραχέα, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γεγονός ότι το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ στην τελευταία σχετική ανακοίνωση του, δεν έγγραψε ούτε καν την λέξη «ΒΡΑΧΕΑ», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι αγνοεί την σημασία του ιστορικού μέσου αλλά και το θέμα που προκύπτει με την κατάργηση του μέσου. Το προεδρείο υπεραμύνθηκε των κινήσεων του, αναφέροντας ότι έχει συγκεκριμένη στρατηγική στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις ανακοινώσεις Μόσιαλου, ωστόσο από τα όσα ειπώθηκαν, οι εργαζόμενοι στα βραχέα κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι έμειναν. Δυστυχώς, κάποιοι από την γνωστή πλειοψηφία του Δ.Σ, αναφερόντουσαν στις ανακοινώσεις Μόσιαλου, βλέποντας σειρά θετικών πραγμάτων στις εξελίξεις, αγνοώντας όλους τους κινδύνους, τις παγίδες και τις σαφείς παρενέργειες που συνεπάγονται για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οι κυβερνητικές προθέσεις. Υποτίθεται πως από την συγκεκριμένη εργασιακή συνέλευση, το προεδρείο θα έπαιρνε άτυπη εντολή για να χαράξει την στρατηγική που θα ακολουθήσει, ωστόσο, σε πολλούς συναδέλφους έμεινε η εντύπωση ότι δεν μπορούν να περιμένουν και πολλά πράγματα όσον αφορά την σωτηρία του 9,58 και των βραχέων.

Η θέση που διατύπωσαν τα μέλη του Ασύνταχτου Τύπου είναι σαφής. Οι εξαγγελίες Μόσιαλου, είναι μια κοροϊδία, ένα σχέδιο υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, συρρίκνωσης του έργου της και μηδενισμού της προσφορά της στους πολίτες. Ταχθήκαμε υπέρ της συνέχισης λειτουργίας των δύο υπό συγχώνευση με τον 102, προγραμμάτων, αλλά και υπέρ της διατήρησης της ΕΤ1. Όσα παπαγαλάκια υποστηρίζουν ότι η συνέχιση λειτουργίας της ΕΤ1, εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα και για αυτό πρέπει να κλείσει, καλό είναι είτε να σωπάσουν, είτε να καταγγείλουν ποια είναι αυτά τα συμφέροντα. Οι ίδιες «φωνές» έλεγαν ότι στην ΕΤ1 κάποιοι πλούτισαν από πανάκριβες παραγωγές και συνεχίζουν να θέλουν το ίδιο καθεστώς και την ΕΤ1 ζωντανή, για δικό τους όφελος. Ποιος μας λέει λοιπόν, ότι το δ.σ της ΕΡΤ που θα συνεχίζει να αποτελείται από «φυτευτά» από την κυβέρνηση άτομα, δεν θα αποφασίζει παρόμοιες αναθέσεις παραγωγών, αυτήν την φορά στην «αναβαθμισμένη ΕΡΤ3;; Η επίκληση της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος για το κλείσιμο μέσων είναι γελοία, καθώς τέτοια φαινόμενα, αν υπάρχουν,  πρέπει να καταγγέλλονται και να οδηγούν σε κάθαρση . Αν υπάρχουν… Καυχιόντουσαν οι «υποστηρικτές» των εξαγγελιών Μόσιαλου, για την δήθεν αναβάθμιση της ΕΤ3 και μάλιστα, για τον υπερδιπλασιασμό του προϋπολογισμού της από 8, σε 20% των εσόδων από τα τέλη υπέρ της ΕΡΤ. Μα δεν καταλαβαίνουν ότι τα ποσά αυτά, θα πάνε στις παραγωγές που θα «φορτωθεί» η ΕΤ3 από την ΕΤ1;; Τι θέλουν για να το καταλάβουν;. Όσον αφορά στο επιχείρημα ότι η ΕΤ3 ως αναβαθμισμένη θα χρειαστεί περισσότερους δημοσιογράφους, άρα προκύπτουν νέες θέσεις εργασίας, γελάσαμε και πάλι… Ως γνωστόν, η ΕΤ3, όπως και οι συγχωνευμένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί, θα αφομοιώσουν προσωπικό από τα υπό κατάργηση μέσα. Οπότε, μην εκπλαγεί κανείς αν κάποια από τις επιτροπές «σοφών» που έχει ορίσει ο Μόσιαλος, έρθει μετά από κάποιο διάστημα και πει ότι τα κρατικά μέσα έχουν πλεονάζον προσωπικό. Ας μην γελιόμαστε λοιπόν.. Υπάρχουν δεκάδες επιχειρήματα, τα οποία καταδεικνύουν το ύπουλο σχέδιο της κυβέρνησης για τα κρατικά μέσα. Τα συνδικαλιστικά σωματεία, οφείλουν να αναδείξουν τους κινδύνους που εμπεριέχουν οι κρατικές εξαγγελίες, προκειμένου να προστατέψουν τα μέλη τους και να προχωρήσουν αμέσως σε δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την προστασία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Κύριοι που διοικείτε τα σωματεία των εργαζομένων, κύριοι της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, η ώρα της Δ.Ε.Θ πλησιάζει. Αν πραγματικά θέλετε κινητοποιήσεις, έχετε μια μεγάλη ευκαιρία να τις κάνετε τώρα.  Για μια φορά, ας μην δει ο κόσμος απο τις τηλεοράσεις, το κυβερνητικό τσίρκο που θα παρελάσει στην ΔΕΘ. Ας μην διαβάσουμε νέες εξαγγελίες που δήθεν θα καλυτερεύσουν την ζωή μας. Ας μην ακούσουμε άλλους πολιτικούς να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνα, μπορούν και πρέπει να μποϋκοτάρουν την συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού. Είναι καιρός, οι κινητοποιήσεις μας να έχουν κάποιο νόημα.. Επιτέλους!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: