ΕΡΤ3 – Η «στρατόσφαιρα» των φιλο-κυβερνητικών «λόμπι», τα «αόρατα» Βραχέα και το αψήφιστο ΨΗΦΙΣΜΑ

Η κόσμος της φιλοκυβερνητικής  «στρατόσφαιρας» στον οποίο ζουν ορισμένοι (λίγοι) κρατικοί υπάλληλοι-δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3, τους έχει θολώσει το μυαλό. Κάνουν τα στραβά μάτια για τα λουκέτα σε Βραχέα, ΕΤ1 και λοιπών Μέσων στην ΕΡΤ Α.Ε. προσδοκώντας σε «οφέλη» αναβάθμισης δια της… υποβάθμισης των άλλων. Κούνια που τους κούναγε όλους αυτούς τους κολαούζους των διευθυντικών και κυβερνητικών κύκλων. Ευτυχώς είναι λίγοι αλλά δυστυχώς πουλάνε το παραμύθι στους πολλούς αν κρίνουμε ότι τους εκλέγουν ενίοτε και στα συνδικαλιστικά μας όργανα…

Σε ότι αφορά τον κ. Δημήτρη Ντόζη, ο οποίος στη διάρκεια της εργασιακής φρόντισε να επαναλάβει τις δηλώσεις Μόσιαλου για όσους δεν τις… εμπέδωσαν, ελπίζουμε να μην θεωρεί «απαρχαιωμένο» και το ΣΑΕ (μαζί με τα Βραχέα) το οποίο εκπροσωπεί εκατομμύρια Έλληνες απόδημους. (Μιλάμε για τη δήλωση συμπαράστασης του ΣΑΕ για να μην κλείσουν τα Βραχέα).

Ελπίζουμε τώρα να κατάλαβαν οι της γνωστής πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ τη νέα φοβερή τους γκάφα να μην συμπεριλάβουν στην ανακοίνωσή τους τα Βραχέα-Γ’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ3 στους στοχευμένους από την κυβέρνηση ραδιοσταθμούς της Θεσσαλονίκης.

 Επαναλαμβάνουμε χωρίς να ξεχνάμε κανέναν: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 9.58FM και τα Βραχέα της ΕΡΤ3

Για την ιστορία: Το παρακάτω κείμενο κατατέθηκε προς ψήφιση στη διάρκεια της εργασιακής συνέλευσης  από μέλος του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, συνάδελφο της ΕΡΤ3, αλλά «προσπεράστηκε» από το προεδρείο με τη δικαιολογία ότι είχαν μείνει 10-11 συνάδελφοι στην αίθουσα προς το τέλος της συνέλευσης…

Το παραθέτουμε γιατί νομίζουμε ότι απηχεί το πραγματικό κλίμα στη βάση της πλειοψηφίας των εργαζομένων δημοσιογράφων της ΕΡΤ3, κόντρα στην ευπιστία περί «αναβαθμίσεων» και άλλων τινών:

Η πρόταση για ΨΗΦΙΣΜΑ Εργασιακής Συνέλευσης ΕΡΤ3 (24.8.2011)

«Το «κράτος – πατερούλης», τελείωσε. Έχουμε αναγάγει την υπόθεση της αναβάθμισης της χώρας μας σε υπόθεση του κρατικού μηχανισμού. Ε, μα, ο κρατικός μηχανισμός έχει φέρει τη χώρα εδώ που την έχει φέρει».

Συμφωνώντας απολύτως με την παραπάνω δήλωση (στο «BHMA fm») του κυβερνητικού εκπροσώπου και υπουργού επικρατείας Ηλία Μόσιαλου (προσθέτοντας απλώς δίπλα στο κράτος και τις αδηφάγες «αγορές» αλλά και τις κυβερνητικές πολιτικές), καθώς και με τις δηλώσεις του ότι «η τηλεόρασή μας θα πάψει να είναι κρατική – θα γίνει επιτέλους δημόσια», εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 θέλουμε να στείλουμε ένα αντίστοιχο μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό:

Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Ραδιοφωνία-Τηλεόραση από ένα κράτος που υπό το πρόσχημα της «αναβάθμισης» και της «νέας διακυβέρνησης»:

–          περικόπτει μισθούς και εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα,

–          παραδίδει στις αγορές και στις λογικές της καπιταλιστικής «ανταγωνιστικότητας» το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης,

–          συρρικνώνει και καταργεί Δημόσια Μέσα,

–          εκποιεί τη δημόσια περιουσία,

–          σχεδιάζει να αναθέσει την «αξιολόγηση» (βλέπε απολύσεις) του προσωπικού σε επιτροπές «σοφών»,

–          μετατρέπει την ΕΡΤ Α.Ε. σε πρότυπο πειραματικό πεδίο ασκήσεων συρρίκνωσης εργασιακών θέσεων και δικαιωμάτων με σκοπό να το επιβάλλει παντού

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3:

–          Λένε ΟΧΙ στις περικοπές μισθών, επιδομάτων και εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

–          ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τον “9.58fm” και τα Βραχέα της ΕΡΤ3

–          Στέλνουν αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συναδέλφους των υπό κατάργηση περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ, της ΕΤ1, των υπό κατάργηση εντύπων και καναλιών της Δημόσιας Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης και ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους των εργαζομένων, των ανέργων και των αγανακτισμένων της χώρας που έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

–          Εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους απλήρωτους συναδέλφους της “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” και σε όλους τους πληττόμενους από τις βάρβαρες εργοδοτικές πολιτικές, εργαζόμενους των ΜΜΕ.

–          Υπερασπίζονται τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ της ΕΡΤ που κατακτιέται από τους ίδιους τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτήν. Αυτό σημαίνει πραγματική ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ και απαγκίστρωση από ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, από κομματικές γραμμές και απόπειρες λογοκρισίας. Η κραυγή μας δεν συνιστά απλώς μια συντεχνιακή αγωνία για τις ενδεχόμενες απώλειες θέσεων εργασίας. Αυτή η κραυγή αφορά την αξιοπρέπειά μας και την υπεράσπιση των εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης που τάσσονται στο πλευρό της κοινωνίας και που αρνούνται να αποτελούν παπαγαλάκια της εκάστοτε εξουσίας.

2 Σχόλια προς “ΕΡΤ3 – Η «στρατόσφαιρα» των φιλο-κυβερνητικών «λόμπι», τα «αόρατα» Βραχέα και το αψήφιστο ΨΗΦΙΣΜΑ”

 1. Μεταξύ άλλων σε άρθρο της δημοσιογράφου Δήμητρας Τσαμποδήμου στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για το σχέδιο Μόσιαλου περί της ΕΡΤ3, γράφτηκαν τα εξής:

  «Στην εργασιακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΜ-Θ (απόντων των περισσότερων δημοσιογράφων, θιγόμενων και μη) το κλίμα ήταν υπέρ της αναβάθμισης της ΕΡΤ3, όπως έχει εξαγγελθεί, όμως υπήρξαν και φωνές, ειδικά από τους τέσσερις δημοσιογράφους των βραχέων, τους οποίους στηρίζει με ανακοίνωσή του και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, πως πρέπει η Ένωση να αντιδράσει για τη σωτηρία του ιστορικού σταθμού».

  Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία δημοσιογράφων στην εργασιακή συνέλευση της ΕΡΤ3 δεν ήταν ικανοποιητική. Από εκεί και πέρα όμως, πώς συμπέρανε η συναδέλφισσα ότι «(…) το κλίμα ήταν υπέρ της αναβάθμισης της ΕΡΤ3, όπως έχει εξαγγελθεί(…);;; Πού το είδε αυτό το «κλίμα»; Επειδή φιλοκυβερνητικά στελέχη της ΕΡΤ3 διαφήμιζαν το σχέδιο… Μόσιαλου; Επειδή δυο-τρεις συνδικαλιστές προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι τα… «λόμπι» είναι κάτι σαν το… «καράτε-κιντ» που νικάει πάντα τους κακούς; Ποιοι διαμορφώνουν το κλίμα; Οι δυο τρεις απόψεις της γνωστής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜ-Θ; Και: η συναδέλφισσα ήταν παρούσα στη συνέλευση; Αν ναι τόσο το χειρότερο για την αποτύπωση του πραγματικού «κλίματος». Και επειδή (κακώς) έλειπαν οι πολλοί, διαμόρφωσε άποψη για το «κλίμα»; Όποιος θέλει να πιάσει το «κλίμα», να πάει να κάνει ρεπορτάζ στους χώρους δουλειάς. Και εκεί θα διαπιστώσει το κλίμα της πραγματικής αγωνίας και αγανάκτησης.

  Σε ότι αφορά τη συνέχεια του άρθρου, η συναδέλφισσα σημειώνει σε άλλο σημείο:

  «TV 100 – ET3: Σημειώσατε 1
  Η φωτιά που ξέσπασε στο Σέιχ Σου το μεσημέρι της Παρασκευής ευτυχώς αντιμετωπίστηκε άμεσα και καίρια από την πυροσβεστική, όμως δυστυχώς το ίδιο δεν συνέβη και από την ΕΤ3. Η τηλεόραση επέδειξε κάκιστα αντανακλαστικά, με αποτέλεσμα, την ώρα που η φωτιά μαινόταν στον περιφερειακό, οι τηλεθεατές να απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης με τον Μπομπ Ρος να ζωγραφίζει καταπράσινα δάση, ενώ εν συνεχεία ταξίδεψαν με τα «Αληθινά σενάρια» στην Τανζανία! Η πρώτη ενημέρωση ήρθε με το προγραμματισμένο δελτίο στις 5 παρά το απόγευμα και συνεχίστηκε στην εκπομπή «Πέντε και…». Αντίθετα το επιτελείο της Δημοτικής Τηλεόρασης παρά τις τεχνικές δυσκολίες, μιας και λόγω ανακαίνισης των στούντιο της Νικολάου Γερμανού δεν μπορεί να βγάλει ζωντανό από το κτίριο, προχώρησε σε έκτακτη εκπομπή ενημερώνοντας τους Θεσσαλονικείς για το γεγονός».

  Αν αυτή είναι η μισή αλήθεια για την καθυστέρηση στην τηλεόραση της ΕΤ3, γιατί δεν αναφέρει και την άλλη μισή σύμφωνα με την οποία στη Ραδιοφωνία της ΕΡΤ3 (102fm) από την πρώτη στιγμή δύο ρεπόρτερς βρέθηκαν στα μέτωπα της φωτιάς μεταδίδοντας συνεχώς τηλεφωνικά όλο το ρεπορτάζ, και με πληροφορίες, συμβουλές και συνεντεύξεις με τη συνδρομή και των συναδέλφων στο STUDIO;

  Λίγη προσοχή δεν βλάπτει στο επάγγελμά μας…

  Όλα τα σχετικά άρθρα στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 29ης Αυγούστου 2011 μπορείτε να τα δείτε στο http://www.makthes.gr με τους εξής τίλους: ΕΡΤ3 Διατηρεί την αυτονομία; Τα κέρδη και οι απώλειες της ΕΡΤ3 ΑΠΟΨΗ Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η ΕΡΤ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: