Έκκληση του ΣΑΕ να μην καταργηθεί το Γ’ Πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ-3

Έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση να καταργήσει το Γ’ Πρόγραμμα (βραχέα) του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ-3, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), ζητώντας παράλληλα την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό όλων των προγραμμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης που απευθύνονται στον Έλληνα της Διασποράς.
«Η ίδρυση του Γ’ Προγράμματος (βραχέα) του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ-3, που απευθύνεται στον Απόδημο Ελληνισμό από το 1952, συνέπεσε με το μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα από το βορειοελλαδικό χώρο σε όλη την υφήλιο και αποτέλεσε, για πολλές δεκαετίες, γέφυρα επικοινωνίας με την πατρίδα, αλλά και ένα από τα ελάχιστα μέσα έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΑΕ. Και συνεχίζει: «Το Γ΄ Πρόγραμμα στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια εδραίωσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), από την ίδρυσή του το 1995. Με απευθείας συνδέσεις, αφιερώματα, ειδικές εκπομπές και συνεντεύξεις, έδωσε βήμα έκφρασης σε εκπροσώπους Ομογενειακών φορέων και οργανώσεων, σε διαπρεπείς Ομογενείς από όλο τον κόσμο, αλλά και στον κάθε απόδημο Έλληνα». Παράλληλα, επισημαίνεται ότι όλα αυτά τα χρόνια το ραδιοφωνικό πρόγραμμα των βραχέων της ΕΡΤ-3, έχει αναπτύξει μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης με την Ομογένεια, όπου γης, ενώ έδωσε, και εξακολουθεί να δίνει, τη δυνατότητα ενημέρωσης ακόμη και στους Ομογενείς πρώτης γενιάς και σε όλους όσοι δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις χρήσης της τεχνολογίας και της πληροφορικής. «Είναι σαφές ότι η ανάπτυξη των νέων μορφών επικοινωνίας δεν πρέπει να οδηγήσει στον αποκλεισμό ομάδων, που δεν έχουν πρόσβαση σ΄ αυτές», τονίζει το ΣΑΕ. «Πιστεύουμε ότι η Θεσσαλονίκη, ως πρωτεύουσα του Απόδημου Ελληνισμού, όπως διακηρύχτηκε από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, δικαιούται να έχει τη δική της φωνή προς τον Απόδημο Ελληνισμό και τη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης του Απανταχού Ελληνισμού για τα γεγονότα που τον αφορούν και λαμβάνουν χώρα στην πόλη».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τι απαντά το Μούσια-λο και ο εκπρόσωπος του στη Θεσσαλονίκη Δημήτρης Ντόζης; Εντάξει ρε Ντόζη μη σκούζεις τόσο πολύ θα γίνεις και συ γενικός διευθυντής… κάποτε.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: