Αφιέρωμα στο Μούσια – λο, το νέο κυβερνητικό Ντελάλη

Σήμερα το πρωί 11 και κάτι θα γίνει συζήτηση πρώτα στο δ.σ της ΠΟΕΣΥ και ακολούθως με πρωτοβουλία της ΠΟΣΠΕΡΤ και στο studio E στο μέγαρο της ΕΡΤ, για τις εξελίξεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα βρίσκονται σε θέση μάχης. Οι μνημονιακές δυνάμεις προσπαθούν να «διαχειριστούν» το νέο προκρούστιο τσεκούρωμα μιλώντας για… διευθέτηση. Δείτε την ανακοίνωση της γαλαζοπράσινης πλειοψηφίας του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ που χαρακτηρίζει αντιφατική (ουαου…) την απόφαση για λουκέτο του πολιτιστικού ραδιοφώνου 9,58 FM της ΕΡΤ3 και απειλεί ότι θα επιμείνει με επιχειρήματα και αν χρειαστεί με… κινητοποιήσεις (τσατάλια τα νεύρα του Μουσια-λο) ενώ κάνει την πάπια (και την κότα) για τις περικοπές, το ξεπούλημα περιουσίας, τις ΣΣΕ, το μέλλον των συμβασιούχων και την «αξιολόγηση» των εργαζομένων.

Φυσικά μετά από αυτή την ανακοίνωση των «συντρόφων» του της ΕΣΗΕΜΘ, το κυβερνητικό ντελάλη Μούσια –λο μιλάμε έπαθε ψυχικό κλονισμό και δεν έφαγε το βραδινό ρυζόγαλο. Εμείς επειδής σεβόμαστε αυτό το αγαπησιάρικο συντροφικό κλίμα μεταξύ των σοσιαλησταράδων της δεξιοσύνης και δη της νεοφιλελεύθερης, κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στο Μούσια-λο όπως το «στόλισε» ο σύντροφος του Γ. Παναγιωτακόπουλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ. Απολαύστε συντροφικές αβροφροσύνες και χαρείτε το:

«Η χώρα ζει τη χειρότερη πολιτική και οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Ορισμένοι πολιτικοί πανηγυρίζουν χωρίς συναίσθηση της πραγματικότητας. Θεωρούν ότι θα αλλάξουν και θα μεταρρυθμίσουν την ελληνική κοινωνία αφού πρώτα την ακρωτηριάσουν και σχεδόν την αφανίσουν.

 • Τρανό παράδειγμα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος που ανέλαβε το ρόλο του θεωρητικού της προκρούστιας νεοφιλελεύθερης συνταγής για να μεταμορφώσει την ελληνική κοινωνία μέσα από εκφοβισμούς και απειλές…
 • Ως αυθεντικός ‘’εκπρόσωπος’’ των οίκων αξιολόγησης και  μνημονιακών λογικών απαιτεί να ενταφιαστούν οι αγώνες και οι θυσίες του εργαζόμενου λαού…
 • Στόχος του φωστήρα της εξυγίανσης της οικονομικής και πολιτικής ζωής είναι η κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και η εγκαθίδρυση ενός αστυνομικού κράτους…
 • Ως δικολάβος επαρχιακού ειρηνοδικείου στρεβλώνει ερμηνευτικά τις ανησυχίες της ΑΔΕΔΥ και μιλά για ‘’Λευκή Απεργία’’.
 • Η φαιά προπαγάνδα επιδιώκει να κατασκευάσει εχθρούς ζητώντας εκ νέου ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού…
 • Ξεχνά ο κ. καθηγητής και διορισμένος πολιτικός ότι ο συνδικαλισμός είναι πυλώνας της δημοκρατίας…
 • Θεωρεί ότι το καθήκον του είναι να εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέα, να απειλεί συλλήβδην 700.000 Έλληνες πολίτες και εργαζόμενους…
 • Ανακαλύπτει ως άλλος Σέρλοκ Χόλμς ότι ‘’το ελληνικό δημόσιο δεν λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια’’
 • Αυτός και οι υπόλοιποι ‘’ευεργετιθέντες’’ από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να καταλάβουν ότι υπηρετούν ένα κόμμα με συγκεκριμένες αρχές και θέσεις…
 • Αυτός και οι υπόλοιποι νεοεμφανιζόμενοι πολιτικοί σωτήρες…, …που αρέσκονται στην αυταρχική διαχείριση  της, χωρίς καμιά νομιμοποίηση, είναι σαφές ότι δίνουν λόγο στην Τροϊκα και όχι στην κοινωνία.
 • Καιρός πλέον να καταλάβει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των νεοφιλελευθέρων ότι εκπροσωπεί το κράτος και  ‘’αν’’ μπορεί το γενικό συμφέρον και δεν ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος εμπορικής επιχείρησης για να μειώσει το εργατικό κόστος  μήπως και σωθεί το ελληνικό δημόσιο ως Α.Ε.
 • …είναι τουλάχιστον αδόκιμο να εκφοβίζει προπαγανδιστικά ο κ. Μόσιαλος εκείνους που θα κληθούν να πληρώσουν άλλη μια φορά  τις αστοχίες των πολιτικών…»

Μιλάμε για αυθεντική συντροφική αγάπη και εκτίμηση προς το Μουσια-λο,το οποίο μετά από αυτό μαθαίνουμε επιθυμεί να ηγηθεί ιδεολογικά της νέας μεταρρυθμιστικής – εκσυγχρονιστικής τάση του ΠΑΣΟΚ των κηπουρών. Από τους Ιταλούς, στους κηπουρούς, ειδικούς στα λαχανάκια Βρυξελλών και στις βρούβες…

Η ανακοινωση….

Ιδου και η ανακοίνωση της γνωστής πλειοψηφίας στο δ.σ της ΕΣΗΕΜΘ που… ταξικά «ξεγυμνώνει» την κυβερνητική πολιτική. Πούντιασε το γκουβέρνο, έβγαλε χιονίστρες. Καλά ρε πασόκεμον, πρώτα είστε πασόκεμον ή τροικανοί; Κάποιοι δήθεν αριστεροι φέτος τι δηλώνετε; ΔΗΜΑΡ ή ΔΗΣΥ;

«Πάγια θέση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης είναι η αναβάθμιση της ΕΡΤ3 και η ενίσχυσή της ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της σύγχρονης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξαγγελίες του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου για την ΕΡΤ3 και επισημαίνει ως κρίσιμα ζητήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν, τα εξής:
· Η ανανέωση του μοντέλου διοίκησης της ΕΡΤ3 θα είναι αποτελεσματική και ουσιαστική μόνο αν δεν ακυρώνει την αυτονομία του σταθμού, η οποία ως σχήμα ισχύει από την ίδρυσή του, δοκιμάστηκε στην πράξη και αποδείχθηκε λειτουργική.
· Η αναβάθμιση της ΕΡΤ3 σε δεύτερο πυλώνα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι εφικτή μόνο εφόσον δοθούν στον σταθμό όλα τα αναγκαία μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που θα του επιτρέψουν να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις που θα κληθεί να ικανοποιήσει.
· Η αναστολή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού 9.58 αποτελεί ενέργεια πλήρως αντιφατική με το πνεύμα ενίσχυσης της ΕΡΤ3 που κομίζουν οι εξαγγελίες, καθώς:
 • Στερεί από το πρόγραμμά της έναν πόλο ο οποίος υπηρετεί αυτό ακριβώς που υποτίθεται ότι ανατίθεται στην ΕΡΤ3 ως βασική παράμετρος της αποστολής της: τον πολιτισμό.
 • Διακόπτει βίαια μια παράδοση πολλών ετών όχι μόνο στη ραδιοφωνική ιστορία αλλά και στην πολιτιστική πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης, χωρίς να προκύπτει κανένα ουσιώδες οικονομικό όφελος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τον υπουργό Επικρατείας να εξετάσει εκ νέου όλα τα παραπάνω θέματα, στη διευθέτηση των οποίων θα επιμείνει με επιχειρήματα και, εφόσον χρειαστεί, με κινητοποιήσεις.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ένα Σχόλιο προς “Αφιέρωμα στο Μούσια – λο, το νέο κυβερνητικό Ντελάλη”

 1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
  Το Books’ Journal συγχαίρει τον συνεργάτη του

  Ηλία Μόσιαλο

  που ανέλαβε τη θέση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου στο νέο κυβερνητικό σχήμα . Πολλές ευχές να τα καταφέρει σε μια πολύ δύσκολη θητεία , μια πολύ δύσκολη περίοδο .

  τεύχος 9 .ΙΟΥΛΙΟΣ 2011
  Σελίς 98

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: