ΠΟΕΣΥ: Οι εισφορές μειώθηκαν κατά 30%…

Άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ σχετικά με τα ασφαλιστικά ζητήματα του κλάδου. Η  κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων κλεπταποδόχωνμιζαδόρων του νεοδεξιου ΠΑΣΟΚεμον έχει φροντίσει ώστε κατά την τελευταία διετία οι εισφορές να μειωθούν κατά 30%, να αυξηθεί κατακόρυφα η ανεργία και συνολικά ασφαλιστικές κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων στην ενημέρωση, να πηγαίνουν κατά διαόλου για να κερδίζουν βέβαια τα αφεντικά του Τύπου. Πως το κατάφερε αυτό; Οι ΠΑΣΟΚεμον συνεχίζοντας την δουλική πολιτική απέναντι στα μεγάλα αφεντικά, πολιτική που κληρονόμησε από τη λαϊκίστικη δεξιά της ΝΔ, αφήνουν ανεξέλεγκτο το τοπίο έχοντας διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό ενώ αρνούνται συστηματικά να πάρουν μέτρα για περιοριστεί η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή. Μετά βέβαια επικαλούνται τα χρέη και τα ελλείμματα για να τα φορτώνουν όλα στις πλάτες μας ενώ οι συνεταίροι και συνδαιτυμόνες τους, τα αφεντικά και οι εργολάβοι του Τύπου, πίνουν στην υγεία των κορόιδων εργαζόμενων που καλούνται να εργάζονται περισσότερο με κουτσουρεμένους μισθούς και με αυξήσεις στις εισφορές. Μεταλλαγμένα ΠΑΣΟΚεμον της εξουσίας ήρθε η ώρα σας. Θα το πληρώσετε πολύ ακριβά…

Διαβάζουμε λοιπόν από την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011:  Η μείωση των εισφορών των ασφαλιστικών μας φορέων είναι ένα μείζον θέμα, στο οποίο η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις μέλη της, αλλά και οι υπόλοιπες Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ οφείλουν να στρέψουν την προσοχή τους άμεσα. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τις συναντήσεις που πραγματοποίησε χθες 19 Ιουλίου 2011,  αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ,  με τον Πρόεδρο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ Κ. Τσουπαρόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ. Από τις δυο συναντήσεις προέκυψαν ανησυχητικά στοιχεία:

• Στην Α΄ διεύθυνση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ υπάρχουν σήμερα καταγεγραμμένοι περίπου 700 άνεργοι συνάδελφοι.
• Καταγράφεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά,  που οφείλεται στη μείωση της απασχόλησης, αλλά και στη δραστική περικοπή μισθών σε πολλές επιχειρήσεις.
• Υπάρχει εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή από τις εκδοτικές επιχειρήσεις (χαρακτηριστικό ότι όλες οι αθλητικές εφημερίδες Αθήνας και Θεσσαλονίκης δεν έχουν αποδώσει τις οφειλόμενες εισφορές για δυο χρόνια).
• Η μείωση των εσόδων από το Αγγελιόσημο φθάνει στο 32%, που οφείλεται τόσο στη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης, όσο και στη μη απόδοσή του.
• Το διαφημιστικό έσοδο των επιχειρήσεων ΜΜΕ διοχετεύεται και στις ενημερωτικές σελίδες που διατηρούν στο διαδίκτυο, όπου δεν υπάρχει υποχρέωση Αγγελιοσήμου, ώστε να μειώνεται δραστικά το ποσό του Αγγελιοσήμου που αποδίδουν οι διαφημιζόμενες επιχειρήσεις.
Τα συσσωρευμένα ανείσπρακτα ποσά οφείλονται στην ανυπαρξία ελεγκτικού μηχανισμού στα Ταμεία, γεγονός που τόσο η Διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, όσο και ο ΕΔΟΕΑΠ προσπαθούν να λύσουν με τη συγκρότηση ειδικών συνεργείων ελέγχου από ειδικευμένους υπαλλήλους.
Επίσης στις συναντήσεις σημειώθηκαν και τα άμεσα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής που οδηγούν σε μειώσεις παροχών, όπως η επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης στις συντάξεις, που επιβάλλεται από 1/8. Κεντρικό και άμεσο ζήτημα που αναδεικνύεται και από τις Διοικήσεις των ταμείων είναι η άμεση νομοθετική ρύθμιση για την επιβολή αγγελιοσήμου στα ενημερωτικά portals και την ασφάλιση των εργαζομένων στα διαδικτυακά μέσα, γεγονός που θα λύσει και τα δεκάδες προβλήματα ανασφάλιστων και χαμηλοαμειβόμενων συναδέλφων που απασχολούνται στο διαδίκτυο.
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ έθεσαν στη Διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ προβλήματα που απασχολούν την ασφάλιση εργαζομένων με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών,  μη θεώρησης της ασφάλισης εργαζομένων που εργάζονται σε επιχειρήσεις που καθυστερούν ή δεν αποδίδουν τις εισφορές, καθώς και ζήτησαν ενημέρωση για τις επιχειρήσεις που οφείλουν μεγάλα ποσά στα Ταμεία.
Η ΠΟΕΣΥ στη βάση των θέσεών της, έχει θέσει σε άμεση προτεραιότητα το ζήτημα της εργασίας στο Διαδίκτυο, ενώ θα παρακολουθήσει στενά την πορεία για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής από τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ και της αποφυγής απόδοσης Αγγελιοσήμου.  Επίσης στηρίζει τη θέση για ενίσχυση του μηχανισμού του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με τους αναγκαίους εργαζόμενους.
Στο άμεσο μέλλον σε συνεργασία με όλες τις Ενώσεις Συντακτών και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες και Σωματεία του Τύπου θα προωθήσει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: