«Θερμός» Σεπτέμβρης προμηνύεται στο συγκρότημα Μακεδονίας – Θεσσαλονίκης – Σπόρ του Βορρά. Απεργία στα «Αθλητικά Νέα». Τι θα γίνει με την ΕΡΤ3..

Ενημέρωση από τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΜ-Θ την Τετάρτη 13-7-2011

Εξελίξεις στο συγκρότημα της «Μακεδονίας»

Η σύντομη «ειρηνική» περίοδος, που άρχισε μετά την αναγκαστική παύση από την εργοδοσία, του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας στο συγκρότημα της εφημερίδας Μακεδονίας, φαίνεται πως έχει κάνει τον κύκλο της. Η διοίκηση της εφημερίδας, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ζήτησε συνάντηση με τα προεδρεία των σωματείων εργαζομένων και στην διάρκεια της, στην ουσία προανήγγειλε δυσμενείς εξελίξεις. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΜ-Θ απο τον Μ.Βοϊτσίδη, μέσα σε διάστημα περίπου τριών εβδομάδων θα έχει ολοκληρωθεί από τους συνεργάτες του κ.Ρήγα, το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί επιχειρηματικά το συγκρότημα. Δυστυχώς όπως μεταφέρθηκε στα προεδρεία των ενώσεων, οι εξελίξεις θα σημάνουν «αίμα, δάκρυα και σύγκρουση με τις ενώσεις» . Κάποιοι θα στεναχωρηθούν γιατί δεν θα ανήκουν στο νέο περιβάλλον, κάποιοι θα χαρούν γιατί θα παραμείνουν, όπως ειπώθηκε δια στόματος των διοικούντων. Η Β.Σουλοπούλου, με απαξιωτική και επιθετική προς τους εργαζόμενους συμπεριφορά, είπε προς τις ενώσεις ότι έχουν περιθώριο τριών εβδομάδων για να το σκεφτούν, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια συγκεκριμένη πρόταση, η να προαναγγείλει κάτι πιο συγκεκριμένο όσον αφορά το επικείμενο «αιματοκύλισμα»…. Το δ.σ κατόπιν αόριστων προειδοποιήσεων δεν πήρε κάποια συγκεκριμένη απόφαση, ωστόσο θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Τι θα γίνει με την ΕΡΤ…

Στην αρχή της συνεδρίασης το Δ.Σ ενημερώθηκε απο τον πρόεδρο για την συμμετοχή του στην συνάντηση των προεδρείων των ενώσεων συντακτών με την ΠΟΕΣΥ. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετά τα όχι και τόσο αισιόδοξα σενάρια που διαρρέουν κάποιοι στο διαδίκτυο και ζητήθηκε απο την ΠΟΕΣΥ να «μπεί μπροστά» στην μάχη. Αύριο θα υπάρξει συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΜ-Θ με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη, στον οποίο και θα τεθούν ερωτήματα όσον αφορά το μέλλον τόσο της ΕΡΤ3 όσο και των περιφερειακών ραδιοσταθμών. Στο Δ.Σ παραβρέθηκε και ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Κώστας Μπλιάτκας ο οποίος ενημέρωσε την ΕΣΗΕΜ-Θ για την λειτουργία του καναλιού και το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του, αλλά και για την καλή δουλειά που γίνεται από τους εργαζόμενους.

Μετά την συνάντηση με τον κ.Μπλιάτκα, το Δ.Σ συζήτησε για τα όσα ο δημοσιογράφος, διευθυντής της Εφημερίδας «Έθνος» στην Βόρεια Ελλάδα, μέλος του συμβουλίου τιμής και δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ και μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3, Χρίστος Τελίδης, ανέφερε σε ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό που εργάζεται, περί συντακτών που εργάζονται σε κρατικά μέσα 5,30 ώρες, είναι διπλοθεσίτες και αμείβονται με μισθούς 3000-4000 ευρώ. Τα λεγόμενα του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στους εργαζόμενους της ΕΤ3, καθώς οι ίδιοι εκτίμησαν ότι οι ισχυρισμοί Τελίδη αφορούσαν το «μαγαζί» τους. Το δ.σ είπε ότι θα εξετάσει το θέμα, ωστόσο προκύπτουν κάποια σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

–         Για ποια κρατικά μέσα μιλάει ο κ.Τελίδης, αν όχι για την ΕΤ3;

–         Αν γνωρίζει για διπλοθεσίτες των 3000-4000 χιλιάδων ευρώ στην ΕΤ3 και για άτομα που δεν εργάζονται όσο πρέπει, γιατί δεν αναφέρει τα στοιχεία που διαθέτει στο όργανο το οποίο συμμετέχει, δηλαδή στην διοικούσα επιτροπή;

–         Για ποιο λόγο δεν δραστηριοποιείται μέσω του συμβουλίου τιμής και δεοντολογίας στο οποίο είναι μέλος, προκειμένου να καταγγείλει τους κρατικοδίαιτους καλά αμειβόμενους διπλοθεσίτες που εκθέτουν όλον τον δημοσιογραφικό χώρο.

–         Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ, όταν και είχαν προσέλθει μέλη του συμβουλίου τιμής και δεοντολογίας, ο Γιώργος Αδάμ είχε καταγγείλει, χωρίς να κατονομάσει, πως μέλος του συμβουλίου τιμής και δεοντολογίας καταφέρθηκε επανειλημμένως εναντίον του ίδιου αλλά και άλλων συναδέλφων, χωρίς να έχει μπει στην διαδικασία να διασταυρώσει τα λεγόμενα του. Για ποιον λόγο δεν κινείται η διαδικασία παραπομπής του θέματος στα αρμόδια όργανα της ένωσης;

Εφημερίδα «Αθλητικά Νέα»

Με την συγκεκριμένη εφημερίδα, το δ.σ ασχολήθηκε αρκετά, δίνοντας περιθώριο στον εκδότη Λ.Σκόρδα, να πει ο ίδιος πως θα εξοφλήσει τα δεδουλευμένα 4-5 μηνών που χρωστάει στους εργαζόμενους. Ο ίδιος είχε υποδείξει ένα αόριστο πλάνο για την εξόφληση και μετά την εργασιακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην ΕΣΗΕΜ-Θ, οι εργαζόμενοι και το δ.σ κατέληξαν σε μια συγκεκριμένη πρόταση, που αφορούσε την τακτική καταβολή των μηνιάτικων από εδώ και πέρα και καταβολή ενός ακόμη μισθού (στις 20 Ιουλίου ο πρώτος)  κάθε δύο μήνες, έτσι ώστε η ψαλίδα να κλείσει στις αρχές του νέου έτους. Ο εκδότης, όχι μόνο δεν απάντησε στην πρόταση, αλλά επέλεξε να εντείνει το κλίμα με τους εργαζόμενους. Έτσι λοιπόν, όταν οι πρώτοι εργαζόμενοι άρχισαν να παίρνουν τις καλοκαιρινές άδειες, ζήτησαν το επίδομα αδείας, για να πάρουν την απάντηση «ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ».. Με αυτά τα δεδομένα, το Δ.Σ δεν μπορούσε παρά να πάρει ομόφωνη απόφαση για κήρυξη μιας πρώτης, προειδοποιητικής απεργίας την προσεχή Παρασκευή, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα εξετάσει εκ νέου την στάση του.

3 Σχόλια προς “«Θερμός» Σεπτέμβρης προμηνύεται στο συγκρότημα Μακεδονίας – Θεσσαλονίκης – Σπόρ του Βορρά. Απεργία στα «Αθλητικά Νέα». Τι θα γίνει με την ΕΡΤ3..”

 1. ΔΡΥΟΚΟΛΑΠΤΗΣ Says:

  Ο κ. Τελίδης να περιοριστεί στα «καθήκοντά» του στο ραδιόφωνο του Flash στο οποίο διατηρεί καθημερινή εκπομπή και να αφήσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 να αγωνιούν για το πως θα τα βγάλουν πέρα με τις απανωτές περικοπές. ¨Ελεος πιά!

  Ούτως ή άλλως αποτελεί από μόνο του ΣΚΑΝΔΑΛΟ που δουλεύει σε ένα ιδιωτικό Μέσο και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΡΤ.
  Μόνο η ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ του έλειπε !!!

  Καλά ρε! Πού ζούμε στην Ουγκάντα;!

  Δεν τα βλέπουν αυτά, κάποιοι «συνάδελφοί» του ομοϊδεάτες του;

  Να διαλέξει θέση ο κ. Τελίδης: Ή μέλος Δ.Ε. στην ΕΡΤ3 ή στον Flash! Και δεν έχει καμία σημασία αν αμοίβεται ή όχι από την ΕΡΤ. Το ζήτημα είναι… τιμής και δεοντολογίας!

  Δρυοκολάπτης

  • καλό θα ήταν να μας πει ο κυρ-Χρήστος που εργάζεται στο Μπομπολέικο,τι μισθό έχει και πως γίνεται δεοντολογικά να είσαι στο Μπομπολέικο[που στέλνει στα αζήτητα συναδέλφους του..]και ταυτόχρονα ,να έχεις εκπομπή στον Φλας και επίσης να είσαι μέλος της Διοίκησης της ΕΡΤ3.Αυτή την ‘ταυτοπροσωπία’ μόνο ένα μέλος του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας μπορεί να λύσει ως γρίφο….

 2. Συκο-φάντης κούπα Says:

  Στη Μακεδονία όσοι θα κλάψουν, δεν θα είναι επειδή θα απολυθούν, αλλά από συγκίνηση για τα 100χρονα της εφημερίδας. Όλα τα παρεξηγετε πια εσεις οι Ασύνταχτοι. Διότι τι σόι αναπτυξιακό πρόγραμμα είναι αυτό που ξεκινάει με απολύσεις. Απολύσεις έχουμε συνήθως στις χρεωκοπίες, βλέπε πχ. το ελληνικό κράτος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: