«Σχέδιο εξόντωσης κάθε ανεξάρτητης φωνής» στον ΠΗΓΑΣΟ

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου ανακοινώθηκε στο συνάδελφο της Ημερησίας, Κώστα Σαρρή, ότι απολύεται για οικονομικούς λόγους. Λίγη ώρα αργότερα το ίδιο μήνυμα της απόλυσης ανακοινώθηκε και στη συνάδελφο Σόνια Χαιμαντά. Οι συγκεκριμένες απολύσεις είναι εκδικητικές από τη μεριά της διοίκησης του Πήγασου αφού και οι δύο συνάδελφοι είχαν κρατήσει όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστική στάση ενάντια στις επιθέσεις της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζόμενων του ομίλου. Αξίζει τον κόπο να υπενθυμίσουμε, ότι στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ ο Κ. Σαρρής, (μέλος των Financial Crimes) ήταν σύνεδρος, ενώ είχε συμμετοχή σαν υποψήφιος τόσο στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, όσο και στο παρελθόν για το μικτό συμβούλιο. Η συναδέλφισσα Σόνια Χαιμαντά ήταν υποψήφια για την ΕΣΗΕΑ με την Συσπείρωση.

Είναι προφανές ότι στο «δημοκρατικό» Μπομπολέϊκο έχουν αρχίσει τις «πολιτικές και συνδικαλιστικές» εκκαθαρίσεις. Παρόλο που η τυπική δικαιολογία είναι περικοπές προσωπικού λόγω κρίσης, όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι το πρόσχημα. Η αρχή έγινε με την απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου στο Έθνος και συνεχίστηκε με τον Κώστα Τομαρά και τη Βούλα Βονάτσου στην ίδια εφημερίδα. Τώρα αυτή η επίθεση των εκδικητικών συνδικαλιστικών απολύσεων έχει τη συνέχειά της στο πρόσωπο του Κώστα Σαρρή και της Σόνιας Χαιμαντά.

Οι βαρόνοι των ΜΜΕ σχεδιάζουν ακόμη περισσότερες επιθέσεις σε βάρος των εργαζόμενων του κλάδου. Η κυβέρνηση τους άλλωστε πριν από λίγες ημέρες, ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο που προβλέπει τεράστιες επιθέσεις σε βάρος των εργαζόμενων. Και οι κάθε λογής Μπόμπολες έχουν ξεκινήσει να την εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική. Απολύσεις και μειώσεις στους μισθούς όλων των εργαζόμενων του ομίλου του Μπόμπολα είναι το μέλλον που ετοιμάζουν και γι’ αυτό και η εργοδοσία προσπαθεί να ξεμπερδέψει με “ενοχλητικές φωνές” που αντιστέκονται στα σχέδια της.
Ακόμη και δημοσιογραφικά, η στάση των συναδέλφων ήταν μέσα από τη δουλειά τους να βρίσκονται στο πλευρό των εργαζόμενων ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές του μνημόνιου. Και σε αυτό ήταν ενοχλητικοί.

Η απόλυση της Σόνιας και του Κώστα είναι συνδικαλιστικές διώξεις και δεν θα περάσουν. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Πήγασο να βάλουν φρένο στην προσπάθεια της εργοδοσίας να πληρώσουν οι εργαζόμενοι για την κρίση. Να βάλουν φρένο στις απολύσεις στον κλάδο συνολικά. Απαιτούμε από την ΕΣΗΕΑ και όλες τις Ενώσεις του κλάδου να προχωρήσουν τώρα σε απεργιακές κινητοποιήσεις συνολικά και συντονισμένα σε όλον τον κλάδο. Μας το χρωστάνε άλλωστε από την άνοιξη αφού μετά την τετραήμερη απεργία κατέβασαν ρολά. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε άλλες υποχωρήσεις.

ΥΓ: Την Τρίτη στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση όλων των εργαζόμενων στον Πήγασο

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.com/

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Δηλώνει κάθετα αντίθετη σε κάθε απόλυση εργαζομένου

Ζητάει από την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις των συναδέλφων Κώστα Σαρρή και Σόνια Χαϊμαντά

Απαιτεί από τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ξεπεράσουν τις όποιες διαφωνίες τους και να συγκροτηθούν άμεσα σε σώμα, ώστε το Προεδρείο να συντονίσει τον αγώνα για την προάσπιση των θέσεων εργασίας και των μισθών μας

Καλεί την Τρίτη, 5 Ιουλίου, το σύνολο των εργαζομένων στον Πήγασο σε ανοικτή συνέλευση, στις 6:00 το απόγευμα, στον 1ο όροφο

Η ΕΣΗΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΠΗΓΑΣΟΣ»
Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται και καταγγέλλει για μια ακόμα φορά τη συνεχιζόμενη από μέρους της ιδιοκτησίας του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ καταχρηστική και παραβατική συμπεριφορά. Μετά τις απολύσεις των συναδέλφων συνδικαλιστών Πόπης Χριστοδουλίδου, Παρασκευής Βονάτσου και Κώστα Τομαρά από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, νέο δείγμα παράνομης και εκδικητικής συμπεριφοράς της εργοδοσίας αποτελεί η απειλή απόλυσης των συναδέλφων – επίσης συνδικαλιστών – Κώστα Σαρρή και Σόνιας Χαϊμαντά από την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

Η ενέργεια αυτή της εργοδοσίας, όπως και εκείνες που έχουν προηγηθεί, είναι σαφώς παράνομες και καταχρηστικές και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις του Ομίλου. Η ΕΣΗΕΑ καλεί την εργοδοσία να ανακαλέσει κάθε απόφαση για απολύσεις συναδέλφων και να τηρήσει όσα οι ΣΣΕ και οι νόμοι ορίζουν και επιβάλλουν.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΟΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  4/7/2011

Οι συνάδελφοί μας στον Πήγασο υφίστανται, εν μέσω καλοκαιριού, ένα σχέδιο εξόντωσης κάθε ανεξάρτητης φωνής εργαζομένου. Ξεκίνησε από το Έθνος με την Πόπη Χριστοδουλίδου, συνεχίστηκε με τη Βούλα Βονάτσου και τον Κώστα Τομαρά και, χθες, ήταν η σειρά των συναδέλφων της Ημερησίας, Κώστα Σαρρή και Σόνιας Χαϊμαντά να κληθούν για απόλυση.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο εργοδότης προφασίστηκε «οικονομικούς λόγους», όπως «αποδοτικότητες» ή «παραγωγικότητες», αλλά αυτό δεν ξεγελάει κανέναν: όχι μόνο η Πόπη, η Βούλα, ο Κώστας, αλλά και οι τελευταίοι της Ημερησίας τόλμησαν να έχουν γνώμη -που δεν αρέσει στα αφεντικά μας. Ο Κώστας Σαρρής ήταν σύνεδρος στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ και η Σόνια Χαιμαντά ήταν επίσης υποψήφια στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών (ΕΙΗΕΑ), φιλοδοξώντας φαίνεται να ανοίξει το δρόμο για όλη την εργοδοσία του κλάδου, συνεχίζει το έργο της πολιτικής «εκκαθάρισης», ώστε να μπορέσει κατόπιν -ελπίζει- χωρίς αντιστάσεις να κλιμακώσει μαζικά το σπάσιμο κάθε συλλογικής δράσης, με ατομικές συμβάσεις (και μειώσεις μισθών), με ελαστικοποίηση, απολύσεις και εργολαβίες. Δυστυχώς σε αυτό δεν έχει την αποκλειστικότητα -όπως το αποδεικνύει και η Ελευθεροτυπία, που βάλθηκε να απολύσει τον Β.Παπαχρήστο, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΠΤΥΜ, της ομοσπονδίας των διοικητικών, την ίδια ώρα που και σε άλλα μαγαζιά οι απολύσεις πέφτουν βροχή -βλέπε π.χ. Flash.

Εμείς οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας του Πήγασου και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους βοηθήσουμε να νικήσουν. Ακόμα περισσότερο που θεωρούμε ότι ο δικός μας εργοδότης, ως πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών, έχει ευθύνη για αυτό τον εκφυλισμό των σχέσεων σε όλον τον κλάδο, ιδιαίτερα όταν αυτός διενεργείται με την πρωτοπορία του αντιπροέδρου του.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: