«Σφαγή» αναμένεται σε TV100 και FM100, βάσει του…master plan . Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στις μισθοδοσίες σε «Αθλητικά Νέα» και «Metrosport» .

Ενημέρωση για την συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΜ-Θ της 29-6-2011

ΔΕΠΘΕ

Οι εξελίξεις στην ΔΕΠΘΕ απασχόλησαν το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου και απολύτως δικαιολογημένα, καθώς η διοίκηση προωθεί σχέδιο «ξεφορτώματος» δεκάδων εργαζομένων. Η διοίκηση του δήμου ανακοίνωσε το περιβόητο master plan για την βιωσιμότητα της ΔΕΠΘΕ, σύμφωνα με το οποίο η δημοτική εταιρεία μπορεί να επιβιώσει μόνο αν εκδιωχθούν από τις θέσεις τους ή απολυθούν 40 με 50 άτομα. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο Δ.Σ, στόχος του δήμου είναι η επιχορήγηση της ΔΕΠΘΕ, που ήταν πέρυσι 6,5 εκατομμύρια ευρώ, να φτάσει το 2013 στα 3 εκατομμύρια και αφού η μισθοδοσία αντιστοιχεί στο 85% των εξόδων, είναι προφανές πως θα γίνει η συρρίκνωση. Πέρυσι το προσωπικό της εταιρείας ήταν πάνω από 200 άτομα και αυτήν την στιγμή, μετά από κάποιες μετατάξεις και απολύσεις είναι 160, ενώ σύμφωνα με το master plan, ο αριθμός των εργαζομένων πρέπει να μειωθεί στα 110 με 120 άτομα. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν στους 160 ανθρώπους, περιλαμβάνονται οι 6 συμβασιούχοι οι οποίοι από τα τέλη του τρέχοντος μήνα θα μείνουν άνεργοι .

Κατά τα άλλα, το νέο οργανόγραμμα της ΔΕΠΘΕ προβλέπει συστέγαση των δύο δημοτικών μέσων και ενοποίηση των διοικητικών και οικονομικών τους οργάνων, το ακόμη πιο απίστευτο είναι ότι όταν θα απολυθούν εργαζόμενοι, όσοι μείνουν, θα λειτουργούν στο «ενοποιημένο» δημοτικό μέσο και για την τηλεόραση και για το ραδιόφωνο. Ο Γιάννης Μπουτάρης δηλαδή θα κάνει αυτό που προσπαθούν τόσο καιρό,  (και σε ένα ποσοστό εφαρμόζεται ήδη)  μεγαλοεκδότες εκδοτικών συγκροτημάτων που απαιτούν από τους εργαζόμενους να δουλεύουν για τα φύλλα τους και για το site και αν έχουν και κανένα ραδιόφωνο, να εργάζονται και για αυτό, χωρίς ΒΕΒΑΙΩΣ τα αντίστοιχα επιμίσθια . Ο δήμος πάντως υποστηρίζει ότι ο αριθμός των 120 ατόμων θα προκύψει, όχι μόνο με απολύσεις αλλά και με μετατάξεις και εθελούσιες …..εξόδους,  χωρίς όμως να δίνεται bonus σε όσους επιλέξουν την οικειοθελή αποχώρηση. Μέσα σε αυτό το σκηνικό έρχεται και η πληροφορία ότι τα περισσότερα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής, θεωρούν ως πολλά τα 120 άτομα που θα μείνουν και πως σύμφωνα με τους  ίδιους πρέπει να μείνουν ακόμη λιγότεροι εργαζόμενοι …. ακόμη και 80. Ο Μπουτάρης επιμένει ότι θα επιθυμούσε να έχει ένα διαδημοτικό μέσο στο οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης θα ήταν ο βασικός μέτοχος και όσοι άλλοι δήμοι θα συμμετείχαν, θα αναλάμβαναν και μέρος των εξόδων, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι εάν υπήρχε ανταπόκριση από τους άλλους δήμους, αυτό θα γινόταν ήδη.

Όσον αφορά τους συμβασιούχους, ειπώθηκε ότι ήδη, η νομική υπηρεσία του δήμου έκανε αρνητική εισήγηση ως προς την ανανέωση των συμβάσεων, ωστόσο σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο της ΕΣΗΕΜ-Θ, το υπάρχον νομικό πλαίσιο επιτρέπει την ανανέωση τους και αυτό τεκμηριώνεται.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ λοιπόν, θεωρεί ότι καταρχάς το θέμα της ανανέωσης όσων συμβάσεων λήγουν, είναι καθαρά πολιτική απόφαση και σε αυτό το πλαίσιο θα ζητήσει από τον δήμο να πράξει το αυτονόητο και να ανανεώσει τις συμβάσεις. Επειδή από την σημερινή συνεδρίαση απουσίαζε ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜ-Θ στην ΔΕΠΘΕ Παναγιώτης Νεστορίδης, λόγω σημαντικού προσωπικού προβλήματος, θα κληθεί στην επόμενη συνεδρίαση, προκειμένου να ενημερώσει και αναλυτικά για το περιεχόμενο του master plan και κατόπιν η ένωση να χαράξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει .

Εφημερίδα Metrosport

Ο εκδότης της εφημερίδας είχε δεσμευτεί την προηγούμενη εβδομάδα να αποπληρώσει μέρος των δεδουλευμένων, την περασμένη Τετάρτη σε μερικούς και μετά από 2 μέρες σε άλλους. Αυτός ήταν και ο λόγος που η απεργία στην εφημερίδα είχε ανασταλεί την πιο περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο, για πολλοστή φορά ήταν ασυνεπής, μην πληρώνοντας όπως δεσμεύτηκε. Με αυτό το δεδομένο, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή. Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους μισθούς που περίμεναν οι εργαζόμενοι, είναι κάτω των 500 ευρώ…

Εφημερίδα Αθλητικά Νέα

Στο διοικητικό συμβούλιο παρουσιάστηκε σήμερα ο εκδότης της εφημερίδας Λάμπρος Σκόρδας, ο οποίος ήθελε να διαβεβαιώσει την ένωση, ότι …….δεν μπορεί να δεσμευτεί για τίποτα, όσον αφορά τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων . Επισήμανε ότι τον Σεπτέμβριο η εφημερίδα κλείνει δύο χρόνια λειτουργίας, ότι εδώ και καιρό χρηματοδοτεί το φύλλο με ιδίους πόρους και ότι δεδομένης της οικονομικής κατάστασης δεν μπορεί να εγγυηθεί τις πληρωμές. Ανέφερε μάλιστα ότι η κατάσταση οφείλεται σε έναν βαθμό, στον «πόλεμο» που δέχεται ο ίδιος από άλλα συμφέροντα. Αφού επανέλαβε αρκετές φορές ότι δυσκολεύεται να πληρώσει, έφτασε μέχρι το σημείο να πει ότι η επιβίωση του φύλλου κρεμιέται από μια κλωστή και εξήγησε τις επιχειρηματικές κινήσεις που θα κάνει το επόμενο διάστημα στοχεύοντας σε παραπάνω έσοδα.

Τα μέλη του Δ.Σ του ζήτησαν σαφή δέσμευση ότι θα αρχίσει να πληρώνει τα μηνιάτικα και ότι μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα εξοφλήσει τα δεδουλευμένα προηγούμενων μηνών αλλά ο «πρόεδρος» πέρα από την καταβολή ενός μηνιάτικου τις επόμενες μέρες δεν δεσμεύτηκε για οτιδήποτε, ούτε για το επίδομα αδείας του καλοκαιριού. Το μόνο που είπε, ήταν ότι σε λίγες μέρες θα απαντήσει στην ΕΣΗΕΜ-Θ, γύρω από το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: