Για μιά συλλογική δράση…στην ΕΡΤ3

Το κείμενο που ακολουθεί είναι αποτέλεσμα της τελευταίας συνέλευσης των «Εργαζόμενων στην ΕΡΤ3» και συντάχθηκε πριν την ανακοίνωση για… μη απεργία από την ΠΟΕΣΥ. Έτσι κι αλλιώς εμείς αυτά πιστεύουμε κι αυτά ζητάμε μέχρι να τα πετύχουμε!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ…

Η κυβέρνηση του «μνημονίου»  θέλει να ολοκληρώσει την ισοπεδωτική της επιδρομή στα εισοδήματα, τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και αυτήν ακόμα την φυσική ύπαρξη του κόσμου της εργασίας μεταλασσόμενη σε κυβέρνηση του «μεσοπρόθεσμου» και εκβιάζοντας  την ελληνική κοινωνία  με το ψευτοδίλημμα: «μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία». (Στη φωτό, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 σε δράση στη διάρκεια της τελευταίας πανεργατικής απεργίας).

Ως εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3, έχουμε, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, δεχτεί τη στοργή και τη φροντίδα της κυβερνητικής πολιτικής, που μας αρνείται από το 2008  νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, περιέκοψε 25%  έως 30% το εισόδημα, έσπρωξε στην ανεργία συμβασιούχους συναδέλφους και απεργάζεται κλιμάκωση της σφαγής των εργαζόμενων και συνταξιούχων με νέες απολύσεις και  τις περικοπές και φορολογίες του μεσοπρόθεσμου.

Κερασάκι στην τούρτα η απειλή που συνεχώς επανέρχεται,  παρά τις διαψεύσεις, για κλείσιμο περιφερειακών σταθμών, ραδιοφωνικών σταθμών ΕΡΤ3 και ΕΡΑ, της ΕΤ 3 και της ΕΤ1. Η δήλωση του τέως υπουργού για τη μη ανανέωση των μισών ετήσιων συμβάσεων εργασίας τον επόμενο Μάρτη και η συρρίκνωση του συνολικού αριθμού των εργαζόμενων στην ΕΡΤ Α.Ε. από 3100 σε 2000 ως το 2015 μόνο ως ανέκδοτο δεν πρέπει να ακούγεται.

Μπροστά στην εξοργιστική αφασία του αυτοευνουχισμένου συνδικαλιστικού κινήματος οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 δεν στεκόμαστε άβουλοι και παραιτημένοι. Συντασσόμαστε με τους αγανακτισμένους, ξεβολεμένους και τους ακάλυπτους της κοινωνίας, με τους απεργούς και τους άνεργους, με τους παρίες που αποφασίζουν να πρωταγωνιστήσουν. Όσο για τις παρεμβάσεις της διοίκησης στην ΠΟΣΠΕΡΤ για έλεγχο των «αυτόνομων συνδικαλιστών» στην ΕΤ3 μια λέξη μόνο ταιριάζει: ντροπή!

Ως εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 προτείνουμε στις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις να προκηρύξουν 48ωρη απεργία στις 28 & 29 Ιουνίου ημέρες της πανεργατικής  απεργίας. Κατά τη διάρκεια της απεργίας:

  • να μην μεταδίδεται πρόγραμμα παρά μόνο η κάρτα  με τις διεκδικήσεις μας στην τηλεόραση και αντίστοιχη ανακοίνωση στο ραδιόφωνο
  • το προσωπικό ασφάλειας να εργαστεί για να καλύψει αποκλειστικά τις κινητοποιήσεις μέσα από ολιγόλεπτα απεργιακά δελτία ειδήσεων
  • παράλληλα να μεταδοθούν απευθείας συζητήσεις από το στούντιο μεταξύ των εργαζόμενων, των άνεργων, των βαλλόμενων κοινωνικών ομάδων, των συνήθως απόντων και αποκλεισμένων από την «τηλεοπτική δημοκρατία»

Συμμετέχουμε στην πορεία της 28ης και στη συνέχεια επιστρέφουμε στην ΕΤ3 και αναρτούμε το πανό στην πρόσοψη του κτιρίου.  Νέα συνέλευση μέσα στο διήμερο της απεργίας.

ΕΡΤ3 για την κοινωνία – όχι για την εξουσία

 ΟΧΙ στο Μνημόνιο ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο

Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3

Συνάδελφοι και μη, είστε όλοι ευπρόδεκτοι στην τελετή ανάρτησης του πανό και στο δρώμενο που θ’ ακολουθήσει την Τρίτη 28/6/2011 στις 13.00 μπροστά στο κτίριο της ΕΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: