Διαδικαστική η πρώτη συνεδρίαση του δ.σ της ΠΟΕΣΥ – Βάσει του σχετικού ψηφίσματος του συνεδρίου, οι δημοσιογράφοι πρέπει να πάρουν μέρος στην γενική απεργία…

Τυπική και διαδικαστική ήταν η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ. Οι εκπρόσωποι του μπλοκ της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης (Α.Ρ.ΠΑ.), στο οποίο συμμετέχει και ο Ασύνταχτος Τύπος, δεν διεκδίκησαν καμία θέση στο προεδρείο, δεν υπερψήφισαν καμία υποψηφιότητα.

Να θυμίσουμε ότι τα σχήματα της Α.Ρ.ΠΑ από κοινού είχαν αποφασίσει ότι «με βάση τις αρχές και τη μέχρι τώρα δράση μας, δηλώνουμε ότι στις διαδικασίες συγκρότησης προεδρείου δεν θα στηρίξουμε δυνάμεις που εκπροσωπούν τον χώρο του μνημονιακού-εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού».

Ως εκ τούτο ήταν αναμενόμενο να καταψηφίσουν όλες τις υποψηφιότητες ενώ επέλεξαν το λευκό για την υποψήφια (από την παράταξη της Συσπείρωσης) που διεκδίκησε την θέση του οργανωτικού γραμματέα. Να σημειωθεί ότι ο οργανωτικός γραμματέας είναι αρμόδιος για τον συντονισμό δράσης (κινητοποιήσεις, απεργίες κ.α) της Ομοσπονδίας.

Όπως φάνηκε υπήρξαν εκ των προτέρων διαβουλεύσεις για τις θέσεις του προέδρου, του α΄ αντιπροέδρου και του γραμματέα και σχεδόν όλες οι υποψηφιότητες συγκέντρωσαν 6 θετικές ψήφους.

Σε ότι αφορά την ουσία, δεν υπήρξε καμία… ουσία. Όπως «επιμελώς» ετέθη από το νέο προεδρείο, η πρώτη συνεδρίαση είναι αυστηρά αφιερωμένη στην συγκρότηση σε σώμα του νέου δ.σ της ΠΟΕΣΥ. Δηλαδή δεν υπάρχει ημερήσια διάταξη.

Το χαρακτηρίσαμε γραφειοκρατικό και ζητήσαμε να γίνει επι της ουσίας συζήτηση για την 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα, καταθέτοντας πρόταση συμμετοχής των δημοσιογράφων. Θυμίσαμε δε ότι υπάρχει και σχετικό ψήφισμα του πρόσφατου συνεδρίου που προβλέπει την συμμετοχή του κλάδου στις γενικές απεργίες.    

Απάντησαν ότι το θέμα της συμμετοχής των δημοσιογράφων στην απεργία των συνδικάτων, θα συζητηθεί αυριο από το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ με τα προεδρεία και τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών, ακολούθως θα υπάρξει ενημέρωση και αν χρειαστεί να ληφθεί σχετική απόφαση, η συνεννόηση θα γίνει τηλεφωνικά. Ίδωμεν…

Ζητήσαμε επίσης το αμέσως επόμενο διάστημα να συνεδριάσει εκ νέου το δ.σ της ΠΟΕΣΥ, ώστε να δρομολογηθούν θέματα, όπως ο προγραμματισμός δράσης της Ομοσπονδίας και το περίφημο καταστατικό συνέδριο. Ο πρόεδρος Γ. Σαββίδης δεσμεύθηκε ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν σύντομα και υποσχέθηκε ότι μέχρι τον Οκτώβριο για το θέμα του καταστατικού συνεδρίου θα υπάρχει… αποτέλεσμα. Ξανά ίδωμεν…

     

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: