ΠΟΕΣΥ Αποτελέσματα για το νέο ΔΣ – Δύο έδρες για τον «ριζοσπαστικό πόλο»: Η μία έδρα για τον «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ» (ΕΣΗΕΜ-Θ) και η άλλη για το «ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ» (ΕΣΠΗΤ)

Μετά από μάχη που έδωσαν οι συνάδελφοί μας 22 σύνεδροι των συνεργαζόμενων σχημάτων του ριζοσπαστικού πόλου (Ανατροπή από ΕΣΗΕΑ, Ασύνταχτος από ΕΣΗΕΜΘ, Παρατύπως από ΕΣΠΗΤ) στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, κατάφεραν να αποσπάσουν δύο  έδρες στο νέο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ. Τη μία έδρα καταλαμβάνει ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (από την ΕΣΗΕΜ-Θ) και την άλλη έδρα το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ (από ΕΣΠΗΤ).  Στη μία θέση του μέλους του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ θα εναλλαχθούν οι ασύνταχτοι συνάδελφοι Φίλιππος Δεργιαδές και Μαρίνα Μεϊντάνη (τον πρώτο ενάμιση χρόνο ο πρώτος που έλαβε 22 ψήφους και το δεύτερο ενάμιση χρόνο, η δεύτερη). Αντιστοίχως, στην άλλη θέση του ριζοσπαστικού πόλου στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ (από ΕΣΠΗΤ) θα ενναλλαχθούν με τον ίδιο τρόπο οι συνάδελφοι Γιώργος Κατερίνης και Ιωάννα Καζάκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία έδρα απέσπασε και η υποψηφιότητα που στηριζόταν από το ΚΚΕ.

Η μάχη δόθηκε σε πνεύμα αλληλεγγύης, αποφασιστικότητας και με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και συζητήσεις μαζί με όλους τους συναδέλφους της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ».  Στο συνέδριο, οι καίριες παρεμβάσεις μας, η κατάθεση ψηφισμάτων αγώνα και η υιοθέτησή τους από τους συνέδρους, η σφοδρή κριτική για τις πολιτικές που εφαρμόζει η γνωστή πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, η σύνδεση με το κίνημα αγανάκτησης της κοινωνίας, και η υπόσχεση συνέχισης του αγώνα, έδωσαν τον τόνο της δικής μας συμμετοχής στο συνέδριο.

VENCEREMOS !

Για τα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το 11μελές συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Οι συσχετισμοί στο νέο 11μελές νέο συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ διαμορφώνονται ως εξής:

– Τέσσερις (4) έδρες απέσπασε το… «Μνημονιακό ΠΑΣΟΚ» (από μία έδρα σε ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΠΗΝ)

– Δύο (2) έδρες απέσπασε η Ριζοσπαστική Παρέμβαση (μία έδρα στον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ από ΕΣΗΕΜ-Θ και μία έδρα στο ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ από ΕΣΠΗΤ)

– Δύο (2) έδρες έλαβε επίσης η Συσπείρωση (ΣΥΡΙΖΑ) από ΕΣΗΕΑ

– Μία (1) έδρα έβγαλαν οι δεξιοί από την ΕΣΗΕΣΘΕ (Ένωση Θεσσαλίας)

– Μία (1) έδρα απέσπασαν οι υποστηριζόμενοι από το ΚΚΕ (ΕΣΗΕΑ)

– και Μία (1) έδρα έβγαλε το  ΠΑΣΟΚ αλά Τσαλαπάτη (ΕΣΗΕΑ).

Με λίγα λόγια, οι τέσσερις ΠΑΣΟΚοι + έναν ΠΑΣΟΚο μπαλαντέρ (Τσαλαπάτης), θα έχουν απέναντί τους πέντεμέλη της ακροαριστερής-αντιεξουσιαστικής, αριστερής, κομμουνιστικής πτέρυγας (ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ-ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ) ενώ ένας δεξιός από τη Θεσσαλία θα περιφέρεται ανάμεσά τους! Αν μη τι άλλο, δεν θα πλήξουμε. Κάποιοι έχασαν ήδη τον ύπνο τους και μόνο με την… ιδέα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΕΣΥ για τα αποτελέσματα

Αποτελέσματα για ΔΣ ΠΟΕΣΥ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ψήφισαν εκατόν ογδόντα (180) σύνεδροι και βρέθηκαν εκατόν εβδομήντα εννέα (179) έγκυρα και ένα (1) άκυρο ψηφοδέλτιο. Ως εκ τούτου, το εκλογικό μέτρο είναι 16 ψήφοι. Το αποτέλεσμα έχει ως εξής:

1ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΕΝΟΤΗΤΑ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»
Έλαβε σαράντα οχτώ (48) ψήφους. Ο συνδυασμός λαμβάνει τρεις (3) έδρες από την πρώτη κατανομή (3×16=48), και εκλέγονται κατά σειρά επιτυχίας, ως τακτικά μέλη οι κάτωθι:
1. Κουμπιάς Δημήτρης [Ε.Σ.Η.Ε.Α.] Α΄ Κατανομή
2. Δραγώγιας Δημήτρης [Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.] Α΄ Κατανομή
3. Σπηλιοπούλου Νέλλη [Ε.Σ.Π.Η.Τ.] Α΄ Κατανομή

2ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Έλαβε τριάντα δύο (32) ψήφους. Ο συνδυασμός λαμβάνει δύο (2) έδρες από την πρώτη κατανομή (2×16=32), και εκλέγονται κατά σειρά επιτυχίας, ως τακτικά μέλη οι κάτωθι:
1. Σαββίδης Γιώργος [Ε.Σ.Η.Ε.Α.] Α’ κατανομή
2. Χριστακάκη Αλεξάνδρα [Ε.Σ.Η.Ε.Α.] Α’ κατανομή

3ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ Π.Ο.Ε.ΣΥ.»
Έλαβε τριάντα ένα (31) ψήφους. Ο συνδυασμός λαμβάνει μία (1) έδρα από την πρώτη κατανομή (1×16=16) και έχει υπόλοιπο δεκαπέντε ψήφους. Επειδή κατά το καταστατικό οι πέντε έδρες που αναλογούν στους συνέδρους από την Ε.Σ.Η.Ε.Α. ήδη καλύπτονται από άλλους συνδυασμούς από την πρώτη κατανομή, ο «ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ Π.Ο.Ε.ΣΥ.» δεν μπορεί να εκλέξει δεύτερο υποψήφιο, εφόσον όλοι του οι υποψήφιοι προέρχονται από την Ε.Σ.Η.Ε.Α.. Συνεπώς εκλέγεται κατά σειρά επιτυχίας ο: Ντελέζος Κωνσταντίνος [Ε.Σ.Η.Ε.Α.] Α’ κατανομή

4ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
Έλαβε είκοσι δύο (22) ψήφους. Ο συνδυασμός λαμβάνει μία (1) έδρα από την πρώτη κατανομή (1×16=16) από την Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., και διαθέτοντας υπόλοιπο έξι ψήφων λαμβάνει κατά το καταστατικό στη δεύτερη κατανομή άλλη μία από την Ε.Σ.Π.Η.Τ.. Συνεπώς εκλέγονται οι:
1. Δεργιαδές Φίλιππος [Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.] Α΄ κατανομή
2. Κατερίνης Γιώργος [Ε.Σ.Π.Η.Τ.] Β’ κατανομή

5ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Ο συνδυασμός λαμβάνει μία (1) έδρα από την πρώτη κατανομή (1×16=16), και με υπόλοιπο τρεις ψήφους δεν λαμβάνει έδρα από τη δεύτερη κατανομή. Εκλέγεται ο:
Ζαγγανάς Ιωάννης [Ε.Σ.Η.Ε.Α.] Α΄ κατανομή

6ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
Έλαβε δέκα (10) ψήφους. Ο συνδυασμός δεν συμπληρώνει το εκλογικό μέτρο των δεκαέξι ψήφων και δε λαμβάνει έδρα.

7ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ Ε.Σ.Π.Η.Τ.»
Έλαβε έξι (6) ψήφους. Ο συνδυασμός δεν συμπληρώνει το εκλογικό μέτρο των δεκαέξι ψήφων και δεν λαμβάνει έδρα, καθώς οι έδρες που αναλογούν στην Ε.Σ.Π.Η.Τ. έχουν ήδη καλυφθεί από άλλους συνδυασμούς.

8ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.-Ε..»
Έλαβε πέντε (5) ψήφους. Ο συνδυασμός ναι μεν δεν συμπληρώνει το εκλογικό μέτρο των δεκαέξι ψήφων. Σύμφωνα όμως με το καταστατικό της Π.Ο.Ε.ΣΥ. η Ένωση (Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.-Ε.) εκπροσωπείται υποχρεωτικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, και συνεπώς εκλέγεται ο:
Ασβεστάς Άγγελος [Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.-Ε.]

9ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)»
Έλαβε τρεις (3) ψήφους. Ο συνδυασμός δεν συμπληρώνει το εκλογικό μέτρο των δεκαέξι ψήφων, και επειδή οι θέσεις –σύμφωνα με το καταστατικό της Π.Ο.Ε.ΣΥ.- που αναλογούν στην Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. έχουν ήδη καλυφθεί, δεν λαμβάνει έδρα.

10ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.-ΕΝΟΤΗΤΑ»
Έλαβε τρεις (3) ψήφους. Ο συνδυασμός ναι μεν δεν συμπληρώνει το εκλογικό μέτρο των δεκαέξι ψήφων, σύμφωνα όμως με το καταστατικό της Π.Ο.Ε.ΣΥ. η Ένωση (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.) εκπροσωπείται υποχρεωτικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, και συνεπώς εκλέγεται ο:
Λουκάς Μαστής [Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.]

(σ.σ. οι υπογραμμίσεις δικές μας)

Advertisements

3 Σχόλια to “ΠΟΕΣΥ Αποτελέσματα για το νέο ΔΣ – Δύο έδρες για τον «ριζοσπαστικό πόλο»: Η μία έδρα για τον «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ» (ΕΣΗΕΜ-Θ) και η άλλη για το «ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ» (ΕΣΠΗΤ)”

 1. Νέοι Ασύνταχτοι της ΕΣΗΕΜ-Θ Says:

  Συγχαρητήρια στους «ριζοσπάστες» και τους «ασύνταχτους» συναδέλφους για την εκλογή τους στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ.

  Τώρα, χρειάζεται ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ, και ενεργοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ενώσεων των δημοσιογράφων στην κατεύθυνση πραγματικής αντίστασης και αντεπίθεσης ενάντια στα νέα μέτρα, τα μνημόνια, την επιβολή των ατομικών συμβάσεων, την εργοδοτικκή τρομοκρατία και τις απολύσεις!

  Τώρα ήρθε η ώρα για συνολική αναδιοργάνωση και αφύπνιση!

  Σύντροφοι, δυνατά! Οι φωνές μας δυνάμωσαν. Καιρός να τις ακούσουν!

  Νέοι Ασύνταχτοι της ΕΣΗΕΜ-Θ

 2. Συκο-φάντης κούπα Says:

  Τόμαθα και δεν το πίστευα. Μπράβο παιδιά. Δεν θα κοιμηθεί επί μία βδομάδα ο Μάκης

 3. Κακώς δεν το πίστευες, «ΣΥΚΟ-ΦΑΝΤΗ». Έχεις βάλει χαμηλά τον πήχυ. Όσο για το αν θα κοιμηθεί καλά ο Μάκης, ο Σάκης, ο Τάκης και η Κριστίνα Αγγιλέρα, δεν μας απασχολεί καθόλου. Αν αυτοί έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους, τόσο το χειρότερο για τους ίδιους. Είναι αμετανόητοι και ζουν εκτός τόπου και χρόνου. Και ας το παίζουν «ρεαλιστές». Η κατάρρευσή τους συνεχίζεται. Και κάνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ το παν για να την επιταχύνουν…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: