Ωμή κυβερνητική απόπειρα λογοκρισίας στην ΕΤ3

Τηλέμαχε Χυτήρη, δεν είμαστε όλοι γιουσουφάκια στην ΕΤ3

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων της 10ης Ιουνίου 2011 στην ΕΤ3 και ενώ μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση η συνέντευξη τύπου του Παπακωνσταντίνου για το Μνημόνιο 2, ακούγεται απ’ το μεγάφωνο στο κοντρόλ η έντρομη φωνή του συναδέλφου από τη ροή προγράμματος: «αλλάξτε τον τίτλο, αλλάξτε τον τίτλο, το λέει ο Λαζαρίδης (σημ. διευθυντής τηλεόρασης ΕΤ3), πήρε τηλέφωνο το υπουργείο». Ελάχιστα δευτερόλεπτα παγωμάρας, μέχρι να ελέγξουμε για τυχόν ορθογραφικά λάθη τον τίτλο που έπαιζε κάτω από τη φάτσα του υποικ. και έγραφε: «Μέτρα φωτιά με το νέο μνημόνιο» και αμέσως κάποιοι φωνάζουμε «αυτό είναι λογοκρισία», ενώ ο υπεύθυνος αρχισυντάκτης Πέτρος Τανανάκης χαμογελώντας γνέφει στην γεννήτρια χαρακτήρων που δακτυλογραφεί τους τίτλους «μην κάνεις τίποτα».

Το αμέσως επόμενο λεπτό εισβάλλει στο χώρο η προϊστάμενη ενημερωτικών εκπομπών της ΕΤ3 Δώρα Αυγέρη και σκύβοντας στο αυτί του αρχισυντάκτη προσπαθεί να τον πείσει να ευθυγραμμιστεί με τις άνωθεν εντολές, ενώ για να δικαιολογήσει την παρουσία της στον χώρο λεει μεγαλόφωνα πώς αναπληρώνει τον προιστάμενο της υποδιεύθυνσης ειδήσεων Δημήτρη Ντόζη. Η συνέντευξη εκείνη τη στιγμή τελειώνει και ο τίτλος αλλάζει μαζί με το θέμα.

Ω εσύ υπουργέ ποιητά, ψυχή ευαίσθητη και ρωμαλέα, ποια θεϊκιά μούσα σου έστειλε την τρομερή φρεναπάτη πως η δημόσια τηλεόραση και δη η ΕΤ3 έχει καταληφθεί από φαιοπράσινα γιουσουφάκια που στέκονται σούζα στη φωνή του κυρίου τους και γεμίζουν το βρακί τους στην παραμικρή γκριμάτσα απαρέσκειας της αυτού εξοχότητας σας; Μωραίνει ο κύριος ον βούλεται απωλέσει. Πέρα από τους σφογγοκωλάριους της κάθε λογής εξουσίας που σε περιτριγυρίζουν, πέρα από τους διορισμένους εντολοδόχους σου, υπάρχουν κι άνθρωποι με αξιοπρέπεια  στο κανάλι που πας να σκοτώσεις, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί , πολίτες με κρίση κι αυτοσεβασμό κι αγάπη στη δουλειά τους που δε χαμπαριάζουν φοβέρα καμιά όταν πράττουν κατά συνείδηση. Ίσως υπουργέ μου τώρα πια να θέλεις λεξικό για να καταλάβεις για τί μιλώ, όμως ο τρόμος και ο πανικός της πυραμίδας εξουσίας που έχεις στήσει μέσα στην τηλεόραση της Βόρειας Ελλάδας μαρτυρά τους δικούς σου σπασμούς κι αυτών που σε διόρισαν. Ψυχορραγείτε κι η αποτυχημένη απόπειρα λογοκρισίας, είναι ένα σημάδι της κατάντιας σας είναι μια απόδειξη πως είμαστε δυνατοί και σαν ενωθούμε ανίκητοι. 

Αλήθεια ο προϊστάμενος ειδήσεων και μέλος του διοικητικού συμβούλιου της ΕΣΗΕΜΘ Δημήτρης Ντόζης θα τολμήσει να καταγγείλει την απόπειρα λογοκρισίας που έγινε σε βάρος υφιστάμενου του αρχισυντάκτηκαι της ελεύθερης, ακηδεμόνευτης ενημέρωσης των πολιτών μέσα από τα δελτία ειδήσεων του καναλιού;  Καί τί έχει να πει για τη συμπεριφορά της αναπληρώτριάς του;

Advertisements

17 Σχόλια to “Ωμή κυβερνητική απόπειρα λογοκρισίας στην ΕΤ3”

 1. Θανάσης Νικολάου Says:

  Να καλέσει και το χυτήρι η Ένωση λοιπόν, να μας κάνει μαθήματα δεοντολογίας.

 2. "Τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης" Says:

  Ένα πρόσφατο εξαιρετικό κείμενο από τον ΣΤΑΘΗ (Ελευθεροτυπία) για τα «ντόμπερμαν της ενημέρωσης» που είχε γραφτεί κυρίως για το MEGA αλλά κολλάει κι εδώ «γάντι»:

  Τα ντομπερμαν της ενημέρωσης

  Η «πόλις» έχει αρχίσει να κόβεται στα δύο. Μας μιλούν πλέον σαν να είμαστε δούλοι -θέλουν «συμβάσεις μιας ημέρας», «απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις», θέλουν τις κόρες μας στο χαρέμι τους, τους γιους μας στη δούλεψή τους, γιουσουφάκια.
  Αυτοί που λήστεψαν τη χώρα, αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, θέλουν τώρα με εργαλείο την ακροδεξιά κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου να έχουν να διαθέτουν και να κατέχουν ανθρώπους των 500 Ευρώ.
  Μας μιλούν με φερέφωνα (όπως άλλοτε με τα κατοχικά μεγάφωνα) τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους.
  Η «πόλις» κόβεται στα δύο, το παρακάτω κείμενο δεν είναι επί προσωπικού. Είναι περί του επερχόμενου εκφασισμού…

  Τι Τρόμος είναι αυτός;!
  Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα.
  Τι οργουελικός εφιάλτης!
  Σαν τα κοράκια παραμονεύουν οι δύο απ’ τους παρουσιαστές, η κυρία Τρέμη και ο κ. Πρετεντέρης
  να αρπάξουν απ’ το στόμα του καλεσμένου τους, όταν δεν είναι φιλοκυβερνητικός, την κουβέντα του, να την δαγκώσουν
  να την διαστρέψουν, να την ανασκολοπίσουν
  και να του τη δώσουν πίσω να την φάει, να τού κάτσει στον λαιμό, να πνιγεί, να σκάσει -και
  αυτό το λένε διάλογο, ενημέρωση, ειδήσεις.
  *****
  Τι οργουελικός τρόμος είναι αυτός! Αυτό το φρικτό δίδυμο δεν επιτίθεται με μένος ταλιμπάν εναντίον των στόχων του μόνον με το (απύλωτο, ιταμό και υπερφίαλο) στόμα του, αλλά
  με όλην τη γλώσσα του σώματός του να κορυβαντιά, να ωρύεται, να σκούζει, να προσβάλλει, να ειρωνεύεται -είναι αυτό ειδήσεις; έστω σχόλιο μέσα στις ειδήσεις; είναι άποψη;
  Οχι, είναι τρομοκρατία! Είναι προπαγάνδα! Είναι κουστουμάτος ταλιμπανισμός, είναι φασισμός, είναι, ακόμα χειρότερα, εθισμός των θεατών στον φασισμό.
  ……………………………..

  Τίποτα απ’ όσα γίνονται σε αυτό το δελτίο δεν έχει σχέση με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ρωτάνε και απαντάνε οι ίδιοι,
  διακόπτουν όποιον γουστάρουν
  και το στόμα τους στάζει μέλι μόνον μπροστά στους κυβερνητικούς και τους φίλους τους. Αλλά, το πιο θλιβερό είναι όταν για «ξεκάρφωμα» οι δύο αυτοί παρουσιαστές (των οποίων, τουλάχιστον η ταπεινότης μου δεν είναι συνάδελφος) κάνουν τάχα ζόρικες ερωτήσεις στους υπουργούς, ανάλογες
  με εκείνες που θα έκαναν δουλικά στους αφεντάδες τους σε άλλες εποχές.
  Δεν ξέρω αν λέει αλήθεια η AGB ή η Πωστηλέν τώρα, για τη θεαματικότητα αυτού του δελτίου, ούτε με νοιάζει αν είναι πρώτο ή έσχατο. Με νοιάζει ότι είναι όνειδος για τη δημοσιογραφία, πληγή για τη δημοκρατία, ντροπή για την πολιτική.
  Ούτε απορώ με τους πολιτικούς που πάνε και προσκυνάνε τα ξόανα της τηλεοπτικής τυραννίδας στην πιο απεχθή τους μορφή, αμφισβητώ όμως ότι οι πολίτες δεν αισθάνονται έστω κι απ’ τον καναπέ τους τον κίνδυνο που πηγάζει απ’ αυτήν την τηλεοπτική χούντα -αυτό
  το διαρκές εξουσιαστικό ξεσάλωμα του πρασινοφρουρισμού. Αυτής της ανωφελούς γλίτσας που σπαράζει τη χώρα παραπάνω από δυο δεκαετίες τώρα.
  Αυτός ο συνδυασμός γκαιμπελισμού και σταλινισμού παντός καιρού, όστις υποστήριξε υπό την δορά του εκσυγχρονισμού με τον πιο καθωσπρεπίστικο τρόπο ό,τι πιο αισχρό μάς έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, απ’ το άγος του Χρηματιστηρίου έως την αποκοπή των μισθών και τις επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις,
  αυτός ο συνδυασμός, καλά οχυρωμένος από αφεντικά, χορηγούς, διαφημιστές, τραπεζίτες και συν-ένοχους δημοσιογράφους, έχει βλάψει τον λαό και το πολίτευμα περισσότερο απ’ όσον έβλαψε η μαύρη πανώλης το Λονδίνο και τις τρεις φορές που το επισκέφθηκε.
  Η ενημέρωση είναι δικαίωμα του λαού.
  Το δελτίο του Μέγκα και τα άλλα δελτία όπως αυτό δεν ενημερώνουν τον λαό, τον στραβώνουν, τον αιχμαλωτίζουν, τον χειραγωγούν.
  Βγαίνουν στον αέρα, που είναι περιουσία του λαού, μόνο και μόνο για να τον τρομοκρατήσουν, για να τον κάνουν να κάθεται σούζα,
  οι σταθμοί αυτοί είναι η μαύρη χειρ και η σιδερένια φτέρνα των διαπλεκόμενων – είναι εχθροί του λαού με περικεφαλαία.
  Την περικεφαλαία της οίησης, του (ραγιάδικου) θράσους, του κυνισμού, του αμοραλισμού, της αναισχυντίας, της αγένειας – με έναν λόγο: μιλάνε στον λαό σαν να μιλούν σε κατσαρίδες…
  Ντροπή!

  ΠΗΓΗ: ΣΤΑΘΗΣ Σ. 9.ΙΙ.2011 stathis@enet.gr

 3. Παρακαλώ μην αφήστε τον ποιητή να κάνει την δουλειά του.

 4. Σχόλιο περαστικού.
  Πολύ καλό το άρθρο σχετικά με την προπαγάνδα των ΜΜΕ και ειδικότερα της κρατικής τηλεόρασης αλλά (με αφορμή το σχόλιο του «Τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης») εντόπισα την εξής ανακρίβεια:
  Γράφει ο φίλος: «…με εργαλείο την ακροδεξιά κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου…». Γιατί πρέπει και καλά και σώνει να αποδώσουμε ακροδεξιά χαρακτηριστικά στην κυβέρνηση Παπανδρέου; Η κυβέρνηση αυτή είναι αυτό που δηλώνει ότι είναι. Είναι μια σοσιαλιστική κυβέρνηση και όπως όλες οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις έχει ως δόγμα την υψηλή φορολογία και την ισοπέδωση. Δεν είναι ακροδεξιό το ΠΑΣΟΚ, είναι απλά σοσιαλιστικό, διότι δεν γνωρίζω ποια μπορεί να είναι η οικονομική διαχείριση ενός ακροδεξιού κόμματος αλλά σε καμία περίπτωση η ακροδεξιά δεν θα έκανε τόσες υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα.
  Όχι φίλοι μου, ο Παπανδρέου δεν είναι δεξιός. Είναι ίσως σοσιαλιστικό υβρίδιο, ίσως της παγκοσμίου διακυβερνήσεως ή ανιχνευτής του 4ου δρόμου προς τον σοσιαλισμό ή απλώς ένας κοινός κερδοσκόπος ή ακόμη πιο απλά είναι απλά ένας ακόμη Παπανδρέου. Αυτή η γενίκευση που επιχειρείται (τύπου Λαζοπούλου) να αποδίδεται στην ακροδεξιά ο Παπανδρέου, είναι τόσο επικίνδυνη όσο επικίνδυνη είναι η απόδοση των «αγανακτισμένων» στο ΣΥΡΙΖΑ.

 5. Τέτοια περιστατικά δείχνουν ότι κυβέρνηση-επιχειρηματίες-ΜΜΕ είναι μια γροθιά απέναντι απέναντι στο λαό.

  Χρόνια τώρα Μπόμπολας, Αγγελόπουλοι κ.α. χώθηκαν στα ΜΜΕ, βρέθηκαν να έχουν κανάλια και εφημερίδες με το μέρος τους.

  Τυχαίο?

  όχι βέβαια. Καπιταλισμό έχουμε, το κεφάλαιο κυβερνάει. Οι κυβερνήσεις απλά εκτελούν και νομοθετούν υπέρ των αφεντικών τους.

  όπως και πρόσφατα στην Κερατέα. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (αλλά και μεις που μαστε απ έξω) ξέρουν ποιοι πρόβαλαν και ποιοι δεν πρόβαλαν τα γεγονότα στην Κερατέα και όταν τα προέβαλαν ¨στόλιζαν» τους κατοίκους με διάφορα επίθετα ακόμα και σε περιπτώσεις που η κρατική καταστολή χτύπαγε απρόκλητα και χωρίς έλεος τους κατοίκους.

  diagrafixreous.blogspot.com

 6. Και άλλα κρούσματα Says:

  Μη νομίζετε ότι αυτό το κρούσμα λογοκρισίας ήταν μοναδικό στην ΕΡΤ3… Και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ, τα περιστατικά αυτά είναι δεκάδες, απλώς, στις προηγούμενες περιπτώσεις γίνονταν πιο διακριτικά και δεν τις έπαιρναν κάποιοι συνάδελφοι, χαμπάρι.

  Εξάλλου, αυτοί που τοποθετούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις σε διεθυντικά πόστα, έχουν ενσωματωμένη την ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ μέσα τους. Είναι κάτι σαν… μικροτσίπ που τους ενεργοποιεί αυτόματα, κάθε φορά που κάποιος τολμήσει να τα «χώσει» στην κυβέρνηση.

  Είναι θλιβερά ανθρωπάρια που καμώνονται τους δημοσιογράφους.

 7. ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Says:

  To παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες, μετά την εργασιακή συνέλευση στην ΕΡΤ3. Κοιτάξτε τι λέγανε τότε ορισμένοι/ορισμένες συνάδελφοι.

  Για παράδειγμα, η τοποθετημένη σε θέση προϊσταμένης, κ. Δώρα Αυγέρη, είχε ταχθεί κατά των απεργιών – γενικώς, υποστηρίζοντας ότι «με τη -ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ- δουλειά μας», θα υπερασπίσουμε πιο αποτελεσματικά την ΕΡΤ3!!! Προφανώς, μετά το πρόσφατο περιστατικό κυβερνητικής λογοκριτικής παρέμβασης, αποδείχτηκε ότι η κ. Αυγέρη είχε πολύ «συγκεκριμένο» μοντέλο εργασίας στο κεφάλι της…
  Συγκεκριμένα, στο κείμενο, επισημαινόταν ότι: «(δια στόματος προϊσταμένης Δώρας Αυγέρη), “λάμπα (ΕΡΤ3) που καίει συνεχώς, δεν θα τη σβήσουν ποτέ” (μετάφραση: δεν πρέπει να απεργήσουμε ποτέ, ούτε μια “χαμένη” ώρα), και άλλα τέτοια εργασιο-ειρηνικά και νοικοκυρεμένα πράγματα».

  Το παραθέτουμε το κείμενο, έτσι για την ιστορία. Για να μην ξεχνούν, κάποιοι συνάδελφοι…

  Κάντε «κλικ» για το παρακάτω ΚΕΙΜΕΝΟ στον παρακάτω σύνδεσμο για να μην… «βγάλετε» τα μάτια σας και για να διαβάσετε και τα ενδιαφέροντα «σχόλια» των αναγνωστών.

  https://asyntaxtostypos.wordpress.com/2011/06/04/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5/#more-7585

  Το κείμενο είχε τίτλο: ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στην ΕΡΤ-3, τώρα! “Καπέλο” διευθυντών στην… “εργασιακή” συνέλευση! (3.6.2011)

 8. http://katalipsiesiea.blogspot.com/2011/06/sentra-fm.html

  Διαβάστε στο πάνω link για τον «κ.» Μπόμπολα και τις απειλές για κλείσιμο ημερησίας και sentra fm.

  diagrafixreous.blogspot.com

 9. Να τα λέτε, να τα ακούμε και να τα μαθαίνουμε κι εμείς οι εκτός δημ. χώρου.

 10. Τελικά μόνο η κοινωνία τα ακούει.

  Η ΕΣΗΕΜ-Θ κάνει την «Κινέζα» και ετοιμάζεται για LIVE ανταλλαγή φιλοφρονήσεων με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, μέσω οθόνης στην εκδήλωση της Τρίτης στο κτίριό της.

  Είναι, θλιβερά, μόνοι τους. Και ας το παίζουν «πλειοψηφία»…

 11. Αηδιαστική, για άλλη μια φορά, η κρατική παρέμβαση, αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι της κρατικής τηλεόρασης, δεν δικαιούνται να το παίζουν ανεξάρτητοι. Έχουν βρεθεί (η συντριπτική πλειοψηφία) με ρουσφέτι, κονέ, μπάρμπα από την Κορώνη, και λοιπές αθέμιτες πρακτικές .Άμα θέλουμε πραγματική, ανεξάρτητη και δημόσια (όχι κρατική) τηλεόραση, ας επαναπροσλάβουμε όλους τους υπαλλήλους, με διαφανείς και αξιοκρατικούς διαγωνισμούς, ας λαμβάνουν τους κατώτερους νόμιμους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, και ας επιτρέπουν έστω και τμηματικά, να έχει λόγο ο λαός για το τί θα δείχνει η δημόσια τηλεόραση (μέσα από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες). Τέλος, να σταματήσει το χαράτσι της ΕΡΤ, για όλους, μέσω των λογαριασμών των ΔΕΚΟ, και ας πληρώνουν όσοι έχουν τηλεόραση και θέλουν να είναι συνδρομητές-συντηρητές, του πραγματικού δημόσιου τηλεοπτικού μέσου.
  Όταν γίνουν τα παραπάνω, και σωστά, τότε θα αποκτήσουν το δικαίωμα να είναι ανεξάρτητοι οι εργαζόμενοι στην σημερινή κρατική τηλεόραση.

  • Καλά μόνο η κοινή λογική δεν είσαι. Μάλλον η προπαγάνδα του Μέγκλα σου σακάτεψε το μυαλό. Τι νεοφιλελευθερες στροσκανιές μας τσαμπουνάς; Δηλαδή αν πληρώνονται ελάχιστα η ενημέρωση θα γίνει καλύτερη; Το ίδιο να υποθέσω ότι πρέπει να γίνει στην Υγεία και Παιδεία; Η νοσοκόμα που θα προσέχει την μητέρα σου να πληρώνεται τα ελάχιστα και ο δάσκαλος του παιδιού σου να την βγάζει με σκέτο ψωμί; Εκτός και αν ζεις στην Ελβετία. Η δημόσια τηλεόραση πρέπει να διδάσκει δημοσιογραφικό ήθος και να παρουσιάζει τα γεγονότα σφαιρικά. Οσο για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ θα πρέπει να πληρώνονται με τις συμβάσεις τους και όχι με μισθούς πείνας και γαλέρας…

 12. Αββάς Σεγιές Says:

  Το θέμα είναι αυτή η ωμή παρέμβαση να μην μείνει αναπάντητη. Θα ζητηθούν ευθύνες; Δεν πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από τον ποιητή υπουργό- φανφάρα; Η διοίκηση της ΕΡΤ3 είναι άμοιρη ευθυνών; Η Ένωση θα καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους συντάκτες να ξεκαθαρίσουν τα γεγονότα; Θα τεθεί το θέμα στη Βουλή από τους όποιους βουλευτές οι οποίοι πρέπει να διαφυλάττουν την ελευθεροτυπία; Τι θα πράξουν οι «δημοσιογράφοι» Αράπογλου και Γκιουλέκας; Θα κάνουν την πάπια και το παπάκι πάει στην ποταμιά; Δηλαδή εμείς πληρώνουμε ΕΡΤ για να λογοκρίνεται και να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα; Η ΕΡΤ ρε λαμόγια της εξουσίας δεν σας ανήκει. Ανήκει στο λαό που την πληρώνει και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αν έχει γίνει αυτή η ωμή παρέμβαση δεν πρέπει κάποιος να πληρώσει; Θα ζητηθεί η παραίτηση της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου; Οι αριστεροί βουλευτές και τα κόμματα τους θα φέρουν το θέμα στη Βουλή; Αναμένουμε να δούμε πως θα κινηθεί το σύστημα ή αν θα επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τη σαπίλα του….

 13. ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ Says:

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (13.6.2011)

  Καλούνται οι συνάδελφοι που εργάζονται στη δημόσια και στην ιδιωτική Ραδιο-Τηλεόραση καθώς και στα λοιπά ΜΜΕ, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δηλαδή στο πλευρό της αγανακτισμένης κοινωνίας και των εξοργισμένων εργαζομένων και ανέργων, και να καταγγέλλουν και να δημοσιοποιούν ΑΜΕΣΑ και χωρίς ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ, τα περιστατικά λογοκρισίας σε βάρος του δημοσιογραφικού τους έργου.

  Μαζί με αυτές τις καταγγελίες να δημοσιοποιούνται ΑΜΕΣΑ τυχόν περιστατικά εργοδοτικών απειλών και αυθαιρεσιών, πολύ περισσότερο όταν αυτές οι απειλές αφορούν τους συναδέλφους που αποκαλύπτουν περιστατικά ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ.

  Η ΠΟΕΣΥ και οι ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, οφείλουν να επιλαμβάνονται της διερεύνησης και της καταδίκης των υπευθύνων των περιστατικών λογοκρισίας και να προστατεύουν τα μέλη τους που αποκαλύπτουν αυτά τα περιστατικά, από τυχόν απειλές της εκάστοτε εργοδοσίας ή των «συνεργατών» της.

  Σε κάθε περίπτωση, η σιωπή είναι συνενοχή.

  ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

 14. Η σιωπή των αμνών Says:

  H EΣΗΕΜ-Θ γιατί δεν παίρνει θέση; Γιατί αυτή η εκκωφαντική σιωπή; Λόγω… τριημέρου;

 15. Σερίφ Μεχμέτ - Says:

  Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και οι φωνές είναι ένδειξη πανικού για αυτούς που ωρύονται (!) , ένα πράγμα θα πω:

  Ας βάλουν το χέρι στην καρδιά οι » διάφοροι» και αν θεωρούν ότι «έχουν τη συνείδηση τους καθαρή» , είναι δικό τους θέμα τότε και το ζήτημα της αξιοπρέπειας .

  Μαλάκες δεν είμαστε και μην υποτιμάμε τη νοημοσύνη του κόσμου και των συναδέλφων μας. Μην κρυβόμαστε πίσω απ το δάχτυλο μας !

 16. Αντιγραφεύς Says:

  Διάβασα στο taxalia το εξής κείμενο με τίτλο: Ποια είναι η Θεοδώρα Αυγέρη που αναγορεύτηκε ως η «Πράσινη Αστυνόμος» της ΕΡΤ-3

  Δεν ξέρω τι ισχύει και τι δεν ισχύει από όσα γράφει, αλλά το καταθέτω.

  http://taxalia.blogspot.com/2011/06/3_20.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: