Μέσω… «ασφαλούς σύνδεσης» η παρέμβαση Πεταλωτή την Τρίτη στην ΕΣΗΕΜ-Θ !

Χωρίς τη… φυσική παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Γεώργιου Πεταλωτή, θα αρχίσει την Τρίτη 14 Ιουνίου 2011, στις 9.00 το πρωί, στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ, (Στρ. Καλλάρη 5) στη Θεσσαλονίκη, διημερίδα με τίτλο: Διημερίδα ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ»  – Μια ευρωπαϊκή εκστρατεία για την καταπολέμηση των διακρίσεων με άξονα την ελευθερία της έκφρασης και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Κάποιοι το… ξανασκέφτηκαν και αποφάσισαν να κάνει ο Γ. Πεταλωτής, «παρέμβαση» μέσω… «ασφαλούς» βιντεοσύνδεσης με την… Κομοτηνή, όπου θα βρίσκεται. Aνεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη μόλις διαπιστώθηκε πως η ταράτσα της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν διαθέτει… ελικοδρόμιο!

Επίσης, η ΕΣΗΕΜ-Θ, τροποποιεί το πρόγραμμα της 2ης ημέρας, λόγω της 24ωρης απεργίας της 15ης Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεγάλη μερίδα των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης θεώρησε ΠΡΟΚΛΗΣΗ την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς τον κ. Πεταλωτή, την ίδια ώρα που ανακοινώνονται νέα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα κατά των εργαζομένων της χώρας, μεταξύ αυτών και των περισσότερων εργαζομένων στα ΜΜΕ. Το κλίμα βάρυνε περαιτέρω μετά και το περιστατικό κυβερνητικής λογοκριτικής παρέμβασης στην ΕΤ-3 την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011. (Διαβάστε για την Ωμή κυβερνητική απόπειρα λογοκρισίας στην ΕΤ3 ).

Παρ’ όλα αυτά, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, επιμένει να «θέλει» την εναρκτήρια παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου…

Η νέα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ» : Νέο πρόγραμμα διημερίδας (10/6/2011)

Θεσσαλονίκη, 10 Ιουνίου 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Με αλλαγές στο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας ξεκινά το πρωί της Τρίτης η διημερίδα με τίτλο «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ», που οργανώνει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στις 14-15 Ιουνίου 2011 στη Θεσσαλονίκη.

Οι αλλαγές κρίθηκαν επιβεβλημένες για να διευκολυνθεί η μαζική προσέλευση των δημοσιογράφων στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες της 15ης Ιουνίου. Οι εργασίες θα αρχίσουν στις 2.30 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 8.00 μ.μ. με τον περιορισμό του διαθέσιμου χρόνου για τους ομιλητές.

Υπενθυμίζεται ότι η διημερίδα είναι ενταγμένη στην ευρωπαϊκή εκστρατεία για την καταπολέμηση των διακρίσεων με άξονα την ελευθερία της έκφρασης και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την οποία συντονίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων από το 2008 με γενικό τίτλο «Για να πούμε την αλήθεια».

Στόχος της διημερίδας είναι να προωθηθούν η αξιοπιστία και η ποιότητα του δημοσιογραφικού έργου σε φλέγοντα ζητήματα, όπως η μετανάστευση, η διαπολιτισμική συνύπαρξη, η αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού απέναντι σε μειονότητες, εθνότητες και θρησκευτικές πεποιθήσεις σε όλη την Ευρώπη. Αντίστοιχη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της ίδιας εκστρατείας, στο Βίλνιους και θα ακολουθήσει το φθινόπωρο η Μπρατισλάβα.

Οι εργασίες θα μεταδίδονται απευθείας από το διαδίκτυο μέσω ustream [http://www.ustream.tv/channel/ESIEMTH] και θα προβλέπεται η δυνατότητα να υποβάλλονται απομακρυσμένα ερωτήσεις προς τους ομιλητές.

Το διοικητικό συμβούλιο

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

14 & 15 Ιουνίου 2011

Αίθουσα Συνεδρίων ΕΣΗΕΜ-Θ, Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

08.45 – 09.15 ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

09.15 – 09.30 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

Χριστίνα Χαλεπλίδου, Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΜ-Θ

09.30 – 09.45 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Γεώργιος Πεταλωτής, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός

Εκπρόσωπος [Σύνδεση με Κομοτηνή]

Όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα, ΕΔΩ: «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ» : Νέο πρόγραμμα διημερίδας

 

Advertisements

23 Σχόλια to “Μέσω… «ασφαλούς σύνδεσης» η παρέμβαση Πεταλωτή την Τρίτη στην ΕΣΗΕΜ-Θ !”

 1. Θανάσης Νικολάου Says:

  Όταν όλη η κοινωνία τους φτύνει, έμεις στρώνουμε τις μπουχάρες (που είναι και επίκαιρες) για να τους υποδεχθούμε και να μας κάνουν μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αυτούς που θέλουν να βάλουν χέρι στο ταμείο μας και έγιναν δεκανίκια των εργοδοτών προκειμένου να εργαζόμαστε εκ περιτροπής.
  Προσωπικά θεωρώ προσβολή την παρουσία οποιουδήποτε κυβερνητικού στελέχους στην Ένωση ΜΑΣ. Όσοι θέλουν να δημοσιοσχετιστούν, ας το κάνουν αλλού. ΟΧΙ στην Ένωση ΜΑΣ.
  ΥΓ Αλήθεια, το μενού του δείπνου περιλαμβάνει γιαούρτι;

 2. Λίγα μέτρα πιο πέρα από τον Λευκό Πύργο όπου οι πολίτες εξεγείρονται, στα γρεφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ στήνεται αυτή η (επιχορηγούμενη;) εκδήλωση με εισαγωγικό λόγο ενός υπουργού-κυβερνητικού εκπροσώπου, έτσι για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για την καλή σχέση των δημοσιογράφων με την εξουσία.

  Και ύστερα μας βρίζουν στις πορείες και διαμαρτυρόμαστε…

  Στην Αργυρούπολη στην Αττική, οι κάτοικοι επεφύλαξαν πάντως «διαφορετική» υποδοχή στον κ. Πεταλωτή. Εκεί βεβαίως, η εκδήλωση δεν ήταν των δημοσιογράφων για να κυλήσουν όλα σε καλό κλίμα «πολιτικού πολιτισμού». Μπρρρρ…

 3. Ορισμένοι καλοί συνάδελφοι που βρίσκονται ανάμεσα στους εισηγητές της διημερίδας, τι στο καλό ζητάνε εκεί; Ήξεραν με ποιους θα καθήσουν δίπλα-δίπλα; Αναλυτές Άμυνας, λέει, υπουργοί, καθηγητές Γεωπολιτικής και στο τέλος για γαρνιτούρα καλεσμένοι και οι έρμοι οι πρόσφυγες για να μοιάζει «πλουραλιστικό» αυτό το σόου. Όλα αυτά, την ίδια ώρα που χτίζεται το τείχος του αίσχους στον Έβρο… Βρε δεν ντρέπονται κάποιοι…

 4. Δρυοκολάπτης Says:

  Εγώ θα πάω στη διημερίδα για 5 λόγους:

  1. Από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Θέλω να δω αν θα προσγειωθεί στο πάνελ καμιά ωραία τούρτα για να το απαθανατίσω και να κάνω ωραίο ρεπορτάζ.

  2. Τρελαίνομαι να ακούω διευθυντάδες να μου δίνουν μαθήματα «δημοσιογραφικής δεοντολογίας» και να αγορεύουν «κατά των διακρίσεων» και την επόμενη ημέρα να ξεσκίζουν τους εργαζόμενους σε υποδείξεις, παρεμβάσεις και μεροληψία στην αντιμετώπιση του δημοσιογραφικού τους έργου.

  3. Θέλω να καταγράψω την σπαρταριστή ανταλλαγή φιλοφρονήσεων ανάμεσα στις διαφορετικές τάξεις πολιτών, σε πνεύμα ομόνοιας και ενότητας.

  4. Δεν μπορώ να μη φωτογραφήσω, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ βεβαίως βεβαίως, την επίθεση στον μπουφέ στη διάρκεια των διαλλειμάτων

  5. Θέλω να συναντήσω τους κυρίους συναδέλφους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, να τους ρωτήσω σε ποιο πολυτελές ξενοδοχείο θα μείνουν, πόσο κόστισε η όλη εκδήλωση, τι πρόγραμμα είναι αυτό και με τι ποσά επιχορηγείται, και τέλος, γιατί πρέπει να καταβάλλουν τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ το εξωφρενικό ποσό των 30 ευρώ για ένα μικρό φύλλο χαρτί (που είναι η Διεθνής Δημοσιογραφική Ταυτότητα) κάθε φορά που… λήγει(!) και χρειάζεται ανανέωση. Πού πάνε αυτά τα λεφτά, θέλω να ρωτήσω.

 5. Μπάμπης Μπίκας Says:

  Εχθρική ενέργεια η έλευση Πεταλωτή στην ΕΣΗΕΜΘ

  Η κοινωνία έχει βγεί στους δρόμους και τις πλατείες κατά του σάπιου συστήματος και δημοσιογράφοι σπεύδουν να δικαιώσουν τον χαρακτηρισμό που τους έχει αποδοθεί περί κολαούζων των πολιτικών και της κάθε εξουσίας. Τόσο ξεδιάντροποι, που το κάνουν και τώρα που τρίζουν τα θεμέλια της αστικής δημοκρατίας τους. Αυτής που παρήγαγε τους σημερινούς κατοχικούς κυβερνώντες και ο λαός τους παίρνει με τις πέτρες καθημερινά.

  Δεν μπορώ να πιστέψω την είδηση περί επιχείρησης διεξαγωγής αυτής της διημερίδας. Τι θέλει να μας πεί δηλαδή η διοίκηση της γνωστής μηνμονιακής πρασινο-γαλοζο-ρόζ πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜΘ, ότι εκατό μέτρα από το κτίριο της Ένωσής μας θα υπάρχουν χιλιάδες Αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο και κάποιοι δημοσιογράφοι θα ακούν οδηγίες από τον κύριο εκπρόσωπο της κυβερνητικής προπαγάνδας;

  Ή μήπως νομίζουν πως την δεύτερη μέρα της διημερίδας (Τετάρτη 15 Ιουνίου) που θα πραγματοποιείται γενική απεργία σε όλη τη χώρα και οι εργαζόμενοι θα πυκνώνουν τις τάξεις των Αγανακτισμένων σε όλες τις πόλεις, επιχειρώντας ένα τελειωτικό χτύπημα στην κυβέρνηση του μνημονίου των ΔΝΤ+ΕΕ, οι δημοσιογράφοι μπορούν να συζητούν περί δεοντολογίας; Τώρα τους έπιασε ο πόνος; Γιατί την συζητούν και δεν την τηρούν;

  Αν οι διοικούντες την ΕΣΗΕΜΘ δεν σπεύσουν να ματαιώσουν αυτήν την εκδήλωση, τότε θα πρόκειται περί τέτοιας πρόκλησης, που θα αντιμετωπιστούν ως στυγνοί υπηρέτες των κατοχικών και θα καταδικαστούν σε εσχάτη προδοσία της κοινωνίας που αναστενάζει στον ζυγό της μνημονιακής πολιτικής της ελίτ εξουσίας -κυβερνητικής, κομματικής, επιχειρηματικής, μιντιακής.

  Κι αν το επιχειρήσουν, ε τότε να μην παραξενευτούν αν η Στρ. Καλλάρη γίνει προέκταση της πλατείας του Λευκού Πύργου!

 6. Θανάσης Νικολάου Says:

  Νομίζω πως και ο πιο ανυποψίαστος έχει καταλάβει πλέον γιατί έπρεπε να… λειανθεί η εισαγωγή στο ψήφισμα που κατέθεσε ο Ασύνταχτος Τύπος στη γενική συνέλευση της Ένωσης.

 7. Θανάσης Νικολάου Says:

  Ερώτηση Νο1: Αλήθεια όλοι αυτοί που σε πηγαδάκια, διαδρόμους, αλλά και σε τμηματικές συσκέψεις προχωρούν σε χαρακτηρισμούς εναντίον του προεδρείου της Ένωσης σχετικούς με την αφόδευση, για ποιο λόγο έβαλαν το όνομα τους στο ίδιο ψηφοδέλτιο;
  Ερώτηση Νο2: Αληθεύει πως δημοσιογράφος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΔΕΘ; Μήπως στη γενικής συνέλευση της Ένωσης ήταν μεταξύ αυτών που αναφέρθηκαν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο ψήφισμα του Ασύνταχτου που έκανε ξεκάθαρη επίθεση στη μνημονιακή κυβέρνηση;
  Ερώτηση Νο3: Θα καταλάβουμε ποτέ τί παιχνίδια παίζονται, ή θα συνεχίσουμε την τετράποδη πορεία μας; Μπε;

 8. Αλέξης Αλεξιάδης Says:

  Το θεωρώ και εγώ ντροπή, την στιγμή που μας έχουν τσακίσει σε κάθε επίπεδο, τόσο ως απλούς πολίτες όσο και ως δημοσιογράφους, να τους καλούμε και στο σπίτι μας και να ανταλλάσουμε χειραψίες μαζί τους. Θα προσπαθήσω να πάω και εγώ για να απευθύνω έναν…χαιρετισμό.

 9. Ο κ. Πεταλωτής σε τηλεοπτική του συζήτηση με τον κ. Σκουρλέτη (ΣΥΡΙΖΑ), εισέπραξε χαρακτηρισμούς του στυλ: «Τι γελάτε; Έτσι γελούσαν και οι χουντικοί και οι βασανιστές», «τολμάτε να μας εξομοιώνετε με τους παρακρατικούς και να μιλάτε για την επιχείρηση «καρφίτσα» ή με τους Γκοτζαμάνηδες, λίγη ντροπή» και άλλα τέτοια. Προηγουμένως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε εξαπολύσει μύδρους κατά της Αριστεράς και ουσιαστικά ένιωθε άβολα με οποιαδήποτε αναφορά στο κίνημα των αγανακτισμένων…

  Ωραίο κλίμα, ωραίος κυβερνητικός «πολιτικός πολιτισμός» και ωραίος σεβασμός των «άλλων», της αριστεράς, των οργισμένων πολιτών…

  Ποιο ακριβώς είπαμε πως είναι το θέμα της εκδήλωσης στις 14 Ιούνη στην ΕΣΗΕΜ-Θ με καλεσμένο τον Γιώργο Πεταλωτή; Οι… «διακρίσεις»; Μα είστε σοβαροί;

  Η ελάχιστη αίσθηση αξιοπρέπειας, επιτάσσει τη ματαίωση της πρόσκλησης προς τον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης που επιτίθεται ολομέτωπα στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

 10. Επίθεση Πεταλωτή στα... ΜΜΕ !! Says:

  H απαράδεκτη ανακοίνωση (5.6.2011) που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης της κυβέρνησης (βλέπε: Γιώργος Πεταλωτής) με την οποία επιτίθεται στα ΜΜΕ και τα καταγγέλλει για… «παραπληροφόρηση», είναι ενδεικτική για την ταραχή που επικρατεί στα κυβερνητικά κλιμάκια. Με την ανακοίνωση, απειλούνται τα ΜΜΕ ότι θα καταρρεύσουν μαζί με το σύστημα και απειλούνται εμμέσως οι δημοσιογράφοι στο να «στρογγυλέψουν» την κριτική τους!!!

  Μετά και από αυτή την ανακοίνωση που θυμίζει «άλλες εποχές», η ΕΣΗΕΜ-Θ θα επιμείνει στην πρόσκληση προς τον Γ. Πεταλωτή να έρθει να ανοίξει τις εργασίες της «διημερίδας για την ελευθερία της έκφρασης» μέσα στο σπίτι της στις 14 του Ιούνη;

  Ιδού και η κυβερνητική ανακοίνωση:

  «Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες «πληροφορίες» για «ξένους Επιτρόπους – Ανθύπατους στα υπουργεία», είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί «κατοχής» στην Ελλάδα.
  Με τη συμβολή, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια.
  Αγώνα στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση.
  Αρκετά πια λοιπόν με την ανευθυνότητα.
  Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
  Η παραπληροφόρηση και η διαμόρφωση κλίματος σύγχυσης, είτε εδράζεται είτε όχι σε σκοπιμότητες, στρέφεται τελικώς εναντίον του δημοσίου συμφέροντος».

 11. Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, αποδοκιμάζεται Says:

  Νέες αποδοκιμασίες κατά Πεταλωτή.

  Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το http://www.enet.gr

  «… Μετά το επεισόδιο στο 1ο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αποδοκιμάστηκε και χθες, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο. Ο κ. Πεταλωτής βρισκόταν στο Αγρίνιο στα πλαίσια εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ, όταν –σύμφωνα με πληροφορίες- ομάδα περίπου 50 νεαρών συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο, μέσα στο οποίο ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και φωναζαν συνθήματα και κατά του ίδιου και κατά της κυβέρνησης. Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, και εκτός από τις φραστικές αποδοκιμασίες δεν προκλήθηκαν περαιτέρω επεισόδια».

 12. "Όχι άλλο Νταλάρα, Πάριο κι Αλεξίου..." Says:

  Τη Δευτέρα, ομάδα διαδηλωτών αποδοκίμασε την υφυπουργό Εργασίας Άννα Νταλάρα, έξω από το Πνευματικό Κέντρο Ζωγράφου, το οποίο είχε επισκεφτεί για προγραμματισμένη ομιλία της. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «κλέφτες-κλέφτες»!

 13. Ο κ. Πεταλωτής μίλησε για "καθήκοντα" και "εντολές"... Says:

  Ο κ. Πεταλωτής, «απέκλεισε» εκλογές και δημοψήφισμα μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM», ενώ αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων», ανέφερε: »

  Την πραγματικότητα δεν την αρνηθήκαμε ποτέ. Και αν υπάρχει οργή από ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου, αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα έπρεπε να παραδώσουμε τα όπλα και να σταματήσουμε μια προσπάθεια τεράστια που γίνεται προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Εμείς έχουμε μια λαϊκή εντολή και ένα ξεκάθαρο εθνικό καθήκον».

  Επίσης, υποστήριξε ότι «θα ήταν πολύ αξιόλογο και θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία εάν αυτή την οργή και την αντίδραση τη βλέπαμε απέναντι σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ιδίως την κυβέρνηση Καραμανλή. Άλλο, όμως, η αποδοκιμασία με την ψήφο και άλλο να υβρίζονται βουλευτές».

 14. Θανάσης Νικολάου Says:

  Η λαική εντολή στη διάνοια που προσπάθησε να φτιάξει την αλυσίδα του ποδηλάτου του εν κινήσει και την εκπροσωπεί ο κύριος Πεταλωτής, ήταν στο «λεφτά υπάρχουν και στις αυξήσεις των μισθών». Ας σταματήσει επιτέλους αυτό το παραμύθι με τη λαική εντολή από τους επαγγελματίες ψεύτες και τα παπαγαλάκια τους.
  Εγώ πάντως την αγκαλιά μου την έχω ανοίξει για να υποδεχθώ στην Ένωση τον προσκεκλημένο από τους δημοσιοσχετίστες, κύριο Πεταλωτή.

 15. "Αγανάκτηση" κατά... ΜΕGA Says:

  Από http://www.enet.gr

  Οι «αγανακτισμένοι» τα έβαλαν με το MEGA

  Περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τη μη κάλυψη των κινητοποιήσεών τους από το κανάλι. Οι «αγανακτισμένοι» πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά του δημοσιογράφου του MEGA, Γιάννη Πρετεντέρη, ενώ φώναζαν συνεχόμενα και: «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι».

  Δεν δημιουργήθηκε ένταση με τους «αγανακτισμένους» πολίτες ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός δεν αντέδρασε.

 16. "Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη..." Says:

  Και στη Χίο την Τρίτη 7/6 πήραν στο γιούχα και στα αβγά τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη. Τελικά η αγανάκτηση βρίσκεται παντού. Οι εκλογές μάλλον, πλησιάζουν…

 17. Θανάσης Νικολάου Says:

  Διαδυκτιακά λέει θα κάνει την παρέμβαση του ο κύριος Πεταλωτής. Πραγματικά απογοητεύτηκα που δε θα περάσει τελικά το κατώφλι της Ένωσης.
  Κρίμα και για τους δημοσιοσχετίστες της Ένωσης που δε θα έχουν την επαφή που ήλπιζαν με τον φερόμενο ως κυβερνητικό εκπρόσωπο.
  Η πρόταση μου για ΤΟ Λοβέρδο ισχύει.

 18. Μπα; Διαδικτυακά; Μην το δένετε και κόμπο… Μπορεί να είναι κόλπο… Για να μην είναι εκεί κανείς κατά την ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ…

  Αλλά και έτσι να είναι: Οι συμμετέχοντες δεν προσβάλλονται από το διαδικτυακό λογίδριο που θα εκφωνήσει ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής προπαγάνδας; Να ματαιωθεί κάθε «παρέμβαση» Πεταλωτή. Οι δημοσιογράφοι έχουν (θέλουμε να πιστεύουμε) αξιοπρέπεια…

 19. Είτε με φυσική είτε με ιντερνετική παρουσία, η παρουσία Πεταλωτή, ειδικά μετά και το περιστατικό ωμής λογοκριτικής παρέμβασης στην ΕΤ-3, είναι προκλητική.

  ΚΑΙ πάνε να μας λογοκρίνουν, ΚΑΙ πάνε να μας παραδώσουν μαθήματα «δημοσιογραφικής δεοντολογίας» από την κυβέρνηση.

  Ρε ! Λίγη τσίπα εκεί στην ΕΣΗΕΜ-Θ. Θα μας πάρουν και τα βρακιά στο τέλος!
  Χέστε τον συνδικαλισμό, την «υποχρέωση», τους κανόνες φιλοξενίας και όλα.

  Το βράδυ. Όταν πάτε να κοιμηθείτε. Κοιμάστε καλά; Σας παίρνει γρήγορα ο ύπνος; Κοιμάστε ήσυχοι; Είστε ικανοποιημένοι από τη μέρα σας; Αυτό έχει σημασία. Όταν μας εξευτελίζουν ως λειτουργούς και επαγγελματίες του Τύπου και το ανεχόμαστε, «δικαιούμαστε», ελαφρά τη καρδία, να τους στρώνουμε το κόκκινο χαλί;

  Αν είστε ικανοποιημένοι και κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια, τότε δεν ξεχωρίζετε από τα «τέρατα» που περιέγραφε ο Μάνος Χατζιδάκις και έχουν αναρτήσει οι Ασύνταχτοι σε αυτό το blog.

 20. O Γ. Πεταλωτής ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ. Σύνδεση μέσω... Κομοτηνής! Says:

  H ΕΣΗΕΜ-Θ, εξέδωσε νέα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με την οποία:

  1. τροποποιεί το πρόγραμμα της 2ης ημέρας της διημερίδας λόγω της 24ωρης απεργίας της 15ης Ιουνίου και

  2. Γνωστοποιεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δεν θα έχει φυσική παρουσία στις 14/6/2011 αλλά θα γίνει σύνδεση με… Κομοτηνή!

  Διαβάστε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

  «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ» : Νέο πρόγραμμα διημερίδας (10/6/2011)

  Θεσσαλονίκη, 10 Ιουνίου 2011

  Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

  Με αλλαγές στο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας ξεκινά το πρωί της Τρίτης η διημερίδα με τίτλο «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ», που οργανώνει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στις 14-15 Ιουνίου 2011 στη Θεσσαλονίκη.

  Οι αλλαγές κρίθηκαν επιβεβλημένες για να διευκολυνθεί η μαζική προσέλευση των δημοσιογράφων στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες της 15ης Ιουνίου. Οι εργασίες θα αρχίσουν στις 2.30 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 8.00 μ.μ. με τον περιορισμό του διαθέσιμου χρόνου για τους ομιλητές.
  Υπενθυμίζεται ότι η διημερίδα είναι ενταγμένη στην ευρωπαϊκή εκστρατεία για την καταπολέμηση των διακρίσεων με άξονα την ελευθερία της έκφρασης και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την οποία συντονίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων από το 2008 με γενικό τίτλο «Για να πούμε την αλήθεια».

  Στόχος της διημερίδας είναι να προωθηθούν η αξιοπιστία και η ποιότητα του δημοσιογραφικού έργου σε φλέγοντα ζητήματα, όπως η μετανάστευση, η διαπολιτισμική συνύπαρξη, η αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού απέναντι σε μειονότητες, εθνότητες και θρησκευτικές πεποιθήσεις σε όλη την Ευρώπη. Αντίστοιχη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της ίδιας εκστρατείας, στο Βίλνιους και θα ακολουθήσει το φθινόπωρο η Μπρατισλάβα.
  Οι εργασίες θα μεταδίδονται απευθείας από το διαδίκτυο μέσω ustream [http://www.ustream.tv/channel/ESIEMTH] και θα προβλέπεται η δυνατότητα να υποβάλλονται απομακρυσμένα ερωτήσεις προς τους ομιλητές.

  Το διοικητικό συμβούλιο

  Ακολουθεί ένα απόσπασμα του προγράμματος της 1ης ημέρας με την «σύνδεση» με Κομοτηνή.

  ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ
  14 & 15 Ιουνίου 2011

  Αίθουσα Συνεδρίων ΕΣΗΕΜ-Θ, Θεσσαλονίκη

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

  08.45 – 09.15 ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

  09.15 – 09.30 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
  Χριστίνα Χαλεπλίδου, Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΜ-Θ

  09.30 – 09.45 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
  Γεώργιος Πεταλωτής, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός
  Εκπρόσωπος [Σύνδεση με Κομοτηνή]

 21. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ:

  Ερώτηση:

  Γιατί ματαιώθηκε τελικά η έλευση Πεταλωτή στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ;

  Απάντηση:

  Γιατί στην ταράτσα της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν έχει… ελικοδρόμιο!

 22. Γιάννενα: Άλλοι 2 βουλευτές αποδοκιμάστηκαν από πολίτες Says:

  To Σάββατο 11 Ιουνίου 2011 νωρίς το απόγευμα, κατά τα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου στα Ιωάννινα, αποδοκιμάστηκαν άλλοι δύο βουλευτές: Παντούλας του ΠΑΣΟΚ και Καλογιάννης της ΝΔ.

  Τις αγιαστούρες για τα εγκαίνια κάλυψαν ήχοι από σφυρίχτρες και κατσαρολικά αγανακτισμένων κατοίκων. Τα εγκαίνια έληξαν προωρα και οι δύο βουλευτές την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια, χωρίς να μιλήσουν.

  Κατά την αποχώρησή τους ακουγόταν μεταξύ άλλων, το σύνθημα:

  «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή,
  να δούμε στο ελικόπτερο ποιός θα πρωτομπεί».

 23. H «ευαίσθητη» ηγεσία του δσ στην ΕΣΗΕΜΘ θα καλέσει την Τρίτη μέσω… «Λαμίας», συγγνώμη μέσω Κομοτηνής, τον κυβερνητικό προπαγανδιστή Γ. Πεταλωτή, να ανοίξει τη διημερίδα της Τρίτης με παρέμβασή του μέσω… οθόνης!

  Στις φιλοφρονήσεις που θα ανταλλάξουν, στα πλαίσια του «πολιτικού πολιτισμού», βεβαίως βεβαίως, θα βγει κάποιος να τον ρωτήσει «τι δουλειά έχει να μιλάει σε μια εκδήλωση για τη «δημοσιογραφική δεοντολογία και την ελευθερία της έκφρασης», όταν μόλις πριν 3 μέρες, η κυβέρνηση επενέβη ωμά στο δημοσιογραφικό έργο δημοσιογράφων της ΕΤ-3;

  Ή μήπως ο «πολιτικός πολιτισμός» (σας) συνοδεύεται από φίμωτρο;

  Τότε τι την κάνετε την εκδήλωση με το συγκεκριμένο θέμα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: