Πλήρης δικαίωση της αγωνιστικότητας των δημοσιογράφων της Μακεδονίας

Η τραγελαφικότητα των καταστάσεων στο συγκρότημα της Μακεδονικής δεν έχει τέλος, όπως και οι γελοίες συμπεριφορές των διοικούντων αυτήν την επιχείρηση. Πριν αλέκτωρ φωνήσαι… και αίφνης Σουλοπούλου και Μάτσικας βρήκαν τα χρήματα!

Λίγο πριν τις 7:00 η εργασιακή συνέλευση συντριπτικά τάχθηκε υπέρ της κήρυξης 3ήμερης απεργίας άμεσα, κάτι που αποφάσισε στη συνέχεια από το διοικητικό συμβούλιο. Οι δημοσιογράφοι αμέσως κατευθυνθήκαμε στα γραφεία των εφημερίδων για περιφρούρηση της απεργίας. Όμως, ξαφνικά γύρω στις 8:00+ είδαμε τους δημοσιογράφους των Σπορ του Βορρά να προσέρχονται στην εφημερίδα για να εργαστούν, λέγοντας ότι τους ενημέρωσε ο διευθυντής τους Κ. Βασιλόπουλος ότι ο γενικός διευθυντής Γ. Μάτσικας είπε ότι θα γίνουν πληρωμές απόψε! Ο τελευταίος δε, ενημέρωσε την αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ και εργαζόμενη στο συγκρότημα Χ. Χαλεπλίδου ότι βρίσκεται στο υποκατάστημα της Πειραιώς στη Μοναστηρίου και βάζει χρήματα…!!!

Στις 9:30 το βράδυ της Παρασκευής, η εκδότρια Β. Σουλοπούλου και οι διευθύνοντες (;!) βρήκαν ως διά μαγείας τα χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας μας. Ντροπή τους! Είναι ανάξιοι να διευθύνουν αυτές τις εφημερίδες και να κοροϊδεύουν με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενους. Στους οποίους τα αφεντικά της Μακεδονίας ήθελαν να επιδείξουν τσαμπουκά και να περάσουν το μήνυμα ότι μας βλέπουν ως υποτελείς και υπηκόους τους. Ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ορέξεις τους την εποχή της κατοχής της χώρας από ΔΝΤ+ΕΕ. Ε όχι! Οι Αγανακτισμένοι εργαζόμενοι δεν μασάνε πιά. Βγαίνουν στους δρόμους και απαιτούν να φύγουν όλοι αυτοί που διαφεντεύουν τις ζωές μας! Φτάνει πιά! Τέλος!

Για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ για Αναστολή απεργίας σε Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά

Θεσσαλονίκη, 10 Ιουνίου 2011

To διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί τους συναδέλφους που απασχολούνται στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά να εργαστούν κανονικά για την έκδοσή τους, μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ στα παραπάνω Μέσα.

Οι κινητοποιήσεις αναστέλλονται επειδή η εργοδοσία κατέβαλε την οφειλόμενη μισθοδοσία στους εργαζόμενους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

7 Σχόλια προς “Πλήρης δικαίωση της αγωνιστικότητας των δημοσιογράφων της Μακεδονίας”

 1. Αγανακτισμένοι Εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 Says:

  Γερά, συνάδελφοι της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ! Εσείς δείχνετε το δρόμο! Ανυποχώρητοι αγώνες παντού μέχρι την τελική νίκη!
  Κινητοποιήσεις ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και στην ΕΡΤ3 μέχρι να μας επιστραφούν πίσω τα κλεμένα μας επιδόματα, οι κουτσουρεμένοι μισθοί και τα εργασιακά μας δικαιώματα! Καμία νέα περικοπή. Τα νέα μέτρα δεν θα περάσουν. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

  Αγανακτισμένοι Εργαζόμενοι της ΕΡΤ3

 2. Συκο-φάντης κούπα Says:

  Τι σημασία έχει που πληρώθηκαν οι συντάκτες της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ; Έχασαν την ευκαιρία να δείξουν «καλή θέληση» προς την εκδότρια, όπως σχεδίαζαν κάποιοι «πρόθυμοι» εξ επαγγέλματος. Εγώ στη θέση του Αλεξανδρίδη, της Πλύκα, του Ηλιάδη… θα έδινα τα λεφτά πίσω.

 3. Λεφτά υπάρχουν! Says:

  Τελικά, όπως είπε συνάδελφος, στην Ελλάδα μόνο ο Γιωργάκης δεν βρίσκει λεφτά!

 4. Θανάσης Νικολάου Says:

  Σύμφωνα με κατηγορηματική δήλωση του προέδρου της Ένωσης, αποτέλεσε δική του απόφαση να μη σταλεί εξώδικο για την απεργία και να δείξουμε καλή θέληση.
  Όπως δήλωσαν οι εργασιακοί εκπρόσωποι το κλίμα στην εφημερίδα δεν πρόκρινε αποστολή εξώδικου, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο διαβουλεύσεων.
  Κάποιοι εργαζόμενοι ζήτησαν να μην προχωρήσουμε σε απεργία τώρα και να επιστρέψουμε στην εργασία μας.
  Λίγοι ήταν αυτοί που αμφέβαλλαν για την αποτελεσματικότητα του εξώδικου γυρνώντας το χρόνο πίσω αρκετά προκειμένου να πείσουν για τη ματαιότητα του.
  Από το κλίμα που εισέπραξα προσωπικά στην εφημερίδα και μπορώ να αναφερθώ και ονομαστικά, η συντριπτική πλειοψηφία ήταν πεπεισμένη πως δε θα πληρωθούμε την Παρασκευή και φυσικά ουδέποτε υπήρξε κλίμα καλής θέλησης, αλλά αγανάκτισης και δυσπιστίας.
  Τελικά μετά από οργισμένες αντιδράσεις και απόφαση για απεργία, στις 22:08 ήρθε μήνυμα στο κινητό μου πως στο λογαριασμό μου, κατατέθηκε μέρος της μισθοδοσίας μου (δεν αναγνωρίζω τα εκ περιτροπής).
  Το αποτέλεσμα του ΚΑΚΙΣΤΟΥ χειρισμού από πλευράς ΔΣ ήταν να γίνει άνω κάτω η «Μακεδονία», η «Θεσσαλονίκη» και τα «Σπορ του Βορρά», να πληγεί η ποιότητα των φύλλων με εργασία εξπρές και να επιβεβαιωθούν οι (συνεχώς αυξανόμενοι) αγανακτισμένοι που υποστηρίζουν πως λεφτά υπάρχουν αλλά κάποιοι παίζουν με την αξιοπρέπεια μας.
  Κύριε πρόεδρε (και δελφίνοι) ασχοληθείτε εσείς με τις εκλογές. Εμείς θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με την αξιοπρέπεια μας. Αυτή ευτυχώς δε μετριέται με ψήφους που βελάζουν.

 5. H «ευαίσθητη» ηγεσία του δσ στην ΕΣΗΕΜΘ θα καλέσει την Τρίτη μέσω… «Λαμίας», συγγνώμη μέσω Κομοτηνής, τον κυβερνητικό προπαγανδιστή Γ. Πεταλωτή, να ανοίξει τη διημερίδα της Τρίτης με παρέμβασή του μέσω… οθόνης!

  Στις φιλοφρονήσεις που θα ανταλλάξουν, στα πλαίσια του «πολιτικού πολιτισμού», βεβαίως βεβαίως, θα βγει κάποιος να τον ρωτήσει «τι δουλειά έχει να μιλάει σε μια εκδήλωση για τη «δημοσιογραφική δεοντολογία και την ελευθερία της έκφρασης», όταν μόλις πριν 3 μέρες, η κυβέρνηση επενέβη ωμά στο δημοσιογραφικό έργο δημοσιογράφων της ΕΤ-3;

  Ή μήπως ο «πολιτικός πολιτισμός» (σας) συνοδεύεται από φίμωτρο;

  Τότε τι την κάνετε την εκδήλωση με το συγκεκριμένο θέμα;

  Μας δουλεύετε;

 6. Θανάσης Νικολάου Says:

  Όπως συνηθίζουν να λένε στο χώρο της δημοσιογραφίας «δουλεύουν για την επόμενη δουλειά τους». Ποια θα είναι αυτή και τί σχέση έχει με το γλύψιμο στα πρωτοπαλίκαρα του πασοκ; Σύντομα οι σπαντήσεις. Ήδη αυτό το είδος της συνδικαλιστικής νοοτροπίας, φαίνεται πως θα βολέψει στη θέση του προέδρου της ΔΕΘ κάποιον που φέρεται ότι ασκεί το λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

 7. Δεν ξέρω εάν μετά τα γεγονότα της Παρασκευής στη Μακεδονία, εάν ένας εργαζόμενος πρέπει να νιώθει προσβεβλημένος και εξοργισμένος. Εγώ πάντως νιώθω και τα δύο. Δεν είναι η οικονομική κρίση, είναι η κρίση της αξιοπρέπειάς μας και της υπόληψής μας που θίγεται και μάλιστα χρόνια τώρα. Και δεν ξέρω επίσης εάν αυτό και μόνο η ηθική βλάβη δηλαδή που κατά συρροή έχουμε υποστεί αποτελεί ή όχι λόγο για απεργία. Σίγουρα όμως είναι όχι η αφορμή αλλά η αιτία για κριτική σε βάθος ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!
  ΣΤΕΛΙΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: