Προκλητικότατη απόλυση δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό TVS Σερρών.

Σε λίγο θα ζητάνε από τους εργαζόμενους να πληρώνουν για να….δουλεύουν!!!

Έχει καταντήσει γελοίο πια, με τα αφεντικά που θεωρούν ότι επειδή δίνουν ένα ξεροκόμματο, θα έχουν στρατιές δουλικών στα πόδια τους. Η πλέον πρόσφατη και χαρακτηριστική περίπτωση αφορά στον τηλεοπτικό σταθμό TVS Σερρών, ο οποίος ανήκει στον όμιλο ΙΤΑ με έδρα την Αθήνα και ο οποίος ειδικεύεται στην … ενέργεια και στο περιβάλλον. Πριν από περίπου έναν χρόνο, η διεύθυνση ανάγκασε τους δημοσιογράφους να αποδεχτούν μειώσεις που έφταναν και ενδεχομένως ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ και μάλιστα χωρίς να υπογραφεί ούτε ένα κουρελόχαρτο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μισθός πάνω από 900 ευρώ δύσκολα… Φέτος η διεύθυνση άρχισε και πάλι το παραμύθι ότι η εταιρεία δεν βγαίνει και ότι θα χρειαστούν και άλλες περικοπές για να μειωθούν οι ζημιές. Έτσι, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους (μέσω του οικονομικού διευθυντή, γιατί άλλος δεν φαίνεται να υπάρχει..) ότι θα μειωθούν οι μισθοί άλλα 100 ευρώ. Επειδή όμως, ο τύπος που το ανακοίνωσε, μάλλον ήθελε να δει το όνομα του σε κάποιο λεξικό, στην εξήγηση του λήμματος «ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ», είπε και το εξής απίστευτο. Ότι θα χρειαστεί οι εργαζόμενοι να δουλέψουν και έναν μήνα ΤΖΑΜΠΑ!!!! Στην εξωφρενική αυτή απαίτηση του διευθυντή, είπε ένα μεγαλοπρεπές ΌΧΙ η συνάδελφος δημοσιογράφος Νάντια Δερέμπεη, η οποία, αφού ζήτησε εξηγήσεις πήρε την απάντηση : «Κοπελίτσα μου έχεις απολυθεί. Μάζεψε τα πράγματα σου και φύγε και τράβα να βρεις αλλού δουλειά.» . Η συνάδελφος απολύθηκε λοιπόν, όχι μόνο με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά και με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο, από έναν άνθρωπο ( ο θεός να τον κάνει..) ο οποίος μάλλον έχει ξεφύγει . Και ξέφυγε, αγνοώντας ηθική, αλλά και νόμους, προφανώς γιατί κανένας δεν τον έχει ελέγξει ποτέ. Ωστόσο, σαν να μην έφταναν αυτά , οι εργαζόμενοι που δεν είναι μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, πληροφορήθηκαν ότι η εταιρεία σκοπεύει να τους κάνει 4ώρες συμβάσεις εργασίας, ενώ όμως θα δουλεύουν κανονικά 8ωρα. Παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο, αν οι υπόλοιποι συνάδελφοι αποδέχτηκαν τα όσα θέλει να επιβάλλει η εταιρεία, το γεγονός είναι όμως ότι οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο κανάλι, χρειάζονται την στήριξη όλων, κόσμου και σωματείων  προκειμένου να μπορέσουν να αντισταθούν στους απαράδεκτους εργοδότες τους, που τους αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια.

Σαφώς και το θέμα δεν θα μείνει εδώ. Αν η εταιρεία δεν προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της παράνομης και εκδικητικής απόλυσης θα έχει να αντιμετωπίσει τον νόμο και φυσικά την οργή των εργαζομένων. Με την εταιρεία που κατέχει το κανάλι θα ασχοληθούμε άλλη φορά.

Η απολυμένη συνάδελφος αποχώρησε από το γραφείο της και κατήγγειλε το περιστατικό στην ΕΣΗΕΜ-Θ η οποία και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Θεσσαλονίκη, 9 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταγγέλλει με αγανάκτηση την ενέργεια της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού TVSστις Σέρρες να απολύσει την δημοσιογράφο Νάντια Δερέμπεη, επειδή αρνήθηκε να περικοπεί  η αμοιβή της και να εργαστεί για ένα μήνα χωρίς να πληρωθεί!

Η απροκάλυπτη αυτή επίθεση σε στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα θα αντιμετωπιστεί άμεσα με κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο από την ΕΣΗΕΜ-Θ.

Καλείται η εργοδοσία του σταθμού να ανακαλέσει αμέσως την απόλυση της συναδέλφου και να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο περικοπών στις αμοιβές ή στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Advertisements

2 Σχόλια to “Προκλητικότατη απόλυση δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό TVS Σερρών.”

 1. "Στάση" στο ΕΘΝΟΣ κατά ΑΠΟΛΥΣΗΣ Says:

  Θύελλα στο ΕΘΝΟΣ για την απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου

  Νέα αναστάτωση στο συγκρότημα του Πήγασου. Ολοι οι εργαζόμενοι στο Εθνος βρέθηκαν έξω από τις εγκατάστασεις της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου διαμαρτυρόμενοι για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου. Την ίδια ώρα απηύθηναν κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους του σε όποιο μέσo ενημέρωσης κι αν εργάζονται να συνδράμουν τις διαμαρτυρίες του και να συμπαρασταθούν στην δημοσιογράφο που απολύθηκε γιατί τα έλεγε έξω από τα δόντια στην εργοδοσία και όχι μόνο. H Χριστοδουλίδου είχε διατελέσει εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Εθνος ενώ είχε κατέβει και ως υποψήφια στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ με τον συνδυασμό «Δημοσιογραφική συνεργασία».

  Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.com/

 2. ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Says:

  Στάση εργασίας από τις 15.00 σήμερα (για την κάλυψη της διαρκούς γενικής συνέλευσης των συναδέλφων έξω από τις εγκαταστάσεις του ΠΗΓΑΣΟΥ) και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σ’ όλα τα Μέσα του Μπόμπολα για την επαναπρόσληψη της Πόπης Χριστοδουλίδου, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

  Ψήφισμα έκτακτης Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων στον ΠΗΓΑΣΟ
  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

  Εμείς οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στον ΠΗΓΑΣΟ ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου.
  Πιστεύουμε ότι η απόλυσή της είναι εκδικητική γιατί η συνάδελφος εκτός του ότι έχει τη συνδικαλιστική ιδιότητα έχοντας εκλεγεί στα όργανα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, διατύπωνε ελεύθερα τις απόψεις της στις γενικές μας συνελεύσεις και προασπιζόταν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η επιχειρούμενη απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι άγρια και ευθεία εργοδοτική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους, και έχει σχέση με τις ατομικές συμβάσεις που θέλει η επιχείρηση να μας υποχρεώσει να υπογράψουμε.
  Στη ανοιχτή διαρκή Γενική Συνέλευση που έγινε στο κτίριο και μεταφέρθηκε στο προαύλιο του κτιρίου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο. Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αποφασίσει άμεσα απεργιακή κινητοποίηση, μέχρι να ανακληθεί η επιχειρούμενη απόλυση της συναδέλφου.
  Καλούμε επίσης τους συναδέλφους από όλα τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης να έρθουν άμεσα στον Πήγασο, γιατί αν περάσει η απόλυση και οι ατομικές συμβάσεις στο ΕΘΝΟΣ, -τις οποίες έχουμε αρνηθεί- θα περάσουν στη συνέχεια σε όλο τον κλάδο

  Πηγή: http://syspeirosi.wordpress.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: