24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΕΡΤ την Πέμπτη

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας στην ΕΡΤ για την Πέμπτη, προχώρησε η ΠΟΕΣΥ, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα προς την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο για συρρίκνωση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ή για περιορισμό του ανθρώπινου δυναμικού. Στην απεργία συμμετέχουν και τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ που εργάζονται στην ΕΡΤ. Χθες Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε εργασιακή συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) -έπειτα από συνεννόηση με τις Ενώσεις Συντακτών μέλη της- αποφάσισε σήμερα, 7 Ιουνίου 2011, να κηρύξει 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, από 06:00 πμ έως 06:00 πμ.  της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2011, διαμαρτυρόμενοι για την κυοφορούμενη κυβερνητική απόφαση να συρρικνώσει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα και να κλείσει Περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η κυβέρνηση, αντί να προωθήσει με κάθε μέσο τη μετατροπή των σταθμών της ΕΡΤ ΑΕ σε δημόσιους, καταργώντας την ασφυκτική εξάρτησή τους από την εκάστοτε κυβέρνηση, προτιμά να προχωρήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση  της ενημέρωσης, προς όφελος των ιδιωτικών σταθμών  οι οποίοι (εκτός από μέσα προώθησης των λοιπών επιχειρηματικών δράσεων των ιδιοκτητών τους) τείνουν να γίνουν οι επίσημοι κυβερνητικοί προπαγανδιστές.
Ταυτοχρόνως, μπαίνει σε εφαρμογή ένα σχέδιο ξεπουλήματος των ακινήτων –κυρίως εκτάσεων «φιλέτων» σε κέντρα εκπομπής-  που βρίσκονται στην κατοχή της ΕΡΤ ΑΕ. Διαρροές και ανακοινώσεις «εκτιμούν»  μόνο αυτό το κομμάτι της περιουσίας της ΕΡΤ σε ύψος 300 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.  συμπαρατάσσεται με την ΠΟΣΠΕΡΤ στην 24ωρη απεργία και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναπτυξιακού χαρακτήρα ενέργειες και όχι σε ξεπούλημα της ενημέρωσης και της δημόσιας περιουσίας .
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα προσφύγει σε κάθε διεθνή οργανισμό και σε κάθε ένδικο μέσο για να αποτρέψει τη νέα λαίλαπα εναντίον των εργαζομένων στην ΕΡΤ ΑΕ που εκτός του ότι δεν έχουν ανανεώσει εδώ και τρία χρόνια τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους, έχουν υποστεί άγρια οικονομική αφαίμαξη  και στέρηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.
Η 24ωρη απεργία  της Πέμπτης είναι η πρώτη κίνηση απέναντι στα σπασμωδικά έως σχιζοφρενικά μέτρα μιας κυβέρνησης η οποία μετατράπηκε σε εντολοδόχο ξένων και ελληνικών συμφερόντων σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού και κυρίως των νέων που πνίγονται στο τέλμα της  ανεργίας και της εξαθλίωσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. απαιτεί:
1. Την εγκατάλειψη κάθε σχεδίου κλεισίματος ή συρρίκνωσης σταθμών ή απολύσεων προσωπικού της ΕΡΤ ΑΕ στο κέντρο και στην περιφέρεια.
2. Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Advertisements

6 Σχόλια to “24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΕΡΤ την Πέμπτη”

 1. Και η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ:
  Θεσσαλονίκη, 7 Ιουνίου 2011

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ3 και στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ στη Μακεδονία-Θράκη να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ στην ΕΡΤ ΑΕ από τις 6 π.μ. της Πέμπτης 9 Ιουνίου έως και τις 6 π.μ. της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2011.

  Διαμαρτυρόμαστε για τα σχέδια της κυβέρνησης να συρρικνώσει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα και να κλείσει περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς υποβαθμίζοντας έτσι τον ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
  Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν ήδη υποστεί τις βαρύτερες συνέπειες της κρίσης σε σχέση με άλλους εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα: είναι οι μόνοι για τους οποίους δεν έχει καταρτιστεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από το 2008 και οι περικοπές των αμοιβών τους ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 30%.

  Για τους λόγους αυτούς, απεργούμε και διεκδικούμε:
  – Να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο για συρρίκνωση προγραμμάτων και περιορισμό του δημοσιογραφικού δυναμικού στην ΕΡΤ και στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ.
  – Να υπογραφεί αμέσως Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  – Να ενισχυθεί με κάθε τρόπο ο ενημερωτικός ρόλος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο

 2. είναι συγκλονιστικές οι προτάσεις σας για απεργία διαρκείας και αυτοδιαχείριση.Γιατί όπως είναι γνωστό όλληηη η κοινωνία θα στηρίξει την απόφαση σας και μάλιστα οι άνεργοι,οι προλετάριοι κι οι σκληρά δοκιμαζόμενοι απ το Μνημόνιο θα σας ανταμείψουν με τα νέα πλάνα για την ‘ελεύθερη’ ενημέρωση που θα παρέχετε στο κοινωνικό Σύνολο,μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις για το ποιά θα είναι η πρώτη είδηση…και ποιά η τελευταία.Επίσης η ΠΟΕΣΥ του Σύριζα και των Δεξιών θα προστρέξει-μέσα από τη νέα της σύνθεση-και θα φροντίσει να σας επιστραφούν όλα τα λεφτά που χάσατε…
  Μ αρέσουν οι προτάσεις σας,είναι απίστευτα κατανοητές κι η νίκη είναι όλη δική σας…..Κι αφού πάρετε την Εξουσία εκ περιτροπής να περνάτε απ τις θέσεις του Πεταλωτή,του Χυτήρη άντε και του Μπλιάτκα κι όλοι μαζί να τραγουδάτε ‘περνά περνά η μέλισσα με τα μελισσόπουλα και με τα κλεφτόπουλα..’

 3. Δρυοκολάπτης Says:

  Φίλε «windpaper», ευχαριστούμε για την κατάθεση του προβληματισμού σου και για το «νανούρισμα» στο τέλος. Καλή σου νύχτα. Όνειρα γλυκά, «πράσινα» και ρεαλιστικά.

  Δρυοκολάπτης

 4. Έχει δίκιο ο «ανεμόχαρτος». Θέλετε και ανεξάρτητη ενημέρωση πανάθεμα σας. Φτού σας που τολμήσατε να ξεστομίσετε τέτοιες αηδίες ότι κάποιος θα έπρεπε να ζητήσει πίσω τα λεφτά που κλέβουν απο τον λαό … Επίσης, όταν παίρνετε παλιόπαιδα θέσεις στα διοικητικά συμβούλια ή σε άλλα όργανα, θα μένετε μέχρι να βγείτε στην σύνταξη ή να πεθάνετε και ακόμη παραπέρα… Θα καρφώσουμε τις καρέκλες στους μεγάλους πισινούς σας και δεν θα βγαίνουν… Και έχετε και μεγάλους κώλους γιατί όλο παραγοντίζετε και ποτέ δεν δουλεύετε εσείς οι αλήτες. Ψευτοεπαναστάτες θέλετε και μισθούς απο πάνω… Και όνειρα κάνετε και μισθούς θέλετε.. Τίποτα άλλο??

 5. Μούγγα στην ΕΤ3 για την απεργία της... ΕΡΤ3 !!! Says:

  Γιατί «ξεχάσατε» κύριοι συνάδελφοι της ΕΤ-3 στο βραδινό σας ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (Τετάρτη 8/6/2011) που παρουσίαζε ο κ. Δημήτρης Ντόζης, να συμπεριλάβετε στο απεργιακό σας ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης, την 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΕΡΤ;;;!!!

  Αρκετοί γνωρίζουν πια ότι δεν βλέπετε με καλό μάτι τις απεργίες αλλά αυτή η θέση σας και άποψή σας, τι σχέση έχει με την συγ-κάλυψη μιας ΕΙΔΗΣΗΣ και μάλιστα για το δικό σας «σπίτι»;

  Ο κ. Ντόζης δε, μετά βίας συγκρατούσε τον εαυτό του να μην ξεσπάσει σε ειρωνικά γέλια στη θέα της σκηνής όπου ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης κατέφτανε σήμερα υποβασταζόμενος στην πλατεία Αριστοτέλους. Το θέμα της κόντρας Μπουτάρη-Θεοδωράκη παρουσίαζε από τηλεοπτικό παράθυρο η δημοσιογράφος Δέσποινα Κρητικού.

  Είναι γνωστό ότι κάποιοι βάλθηκαν να βάλουν πλάτη στην κατοχική κυβέρνηση του Μνημονίου ξεπληρώνοντας το χρέος της στήριξής τους για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, και άλλοι με τη σειρά τους να στηρίξουν αυτούς που στήριξε το κυβερνών κόμμα. Αλλά κρατείστε τουλάχιστον τα προσχήματα, κύριοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι της ΕΤ-3. Ο κόσμος δεν είναι χαζός και αντιλαμβάνεται τη μεροληψία σας!

 6. Απεργία και στα Ιδιωτικά Says:

  ΕΤΙΤΑ ΚΑΙ ΕΤΙΤΒΕ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

  Και οι Ενώσεις Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και Βορείου Ελλάδας (ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ) συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ για την ΕΡΤ από ώρα 06:00 της Πέμπτης 9 Ιουνίου έως ώρα 06:00 της Παρασκευής 10 Ιουνίου, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Οι τεχνικοί διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
  Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συμπαρατάσσεται με την ΠΟΣΠΕΡΤ στην 24ωρη απεργία για την ΕΡΤ και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναπτυξιακού χαρακτήρα ενέργειες και όχι σε ξεπούλημα της ενημέρωσης και της δημόσιας περιουσίας. Η ΠΟΕΣΥ έπειτα από συνεννόηση με τις Ενώσεις Συντακτών μέλη της, έχει κηρύξει..24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, από 06:00 πμ έως 06:00 πμ. της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2011, διαμαρτυρόμενη για την κυοφορούμενη κυβερνητική απόφαση να συρρικνώσει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα και να κλείσει Περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

  Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.com/2011/06/blog-post_2821.html#more

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: