ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ στις 18:00 μαζί με όλους τους Ευρωπαίους

 

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ

Σε πάνω από 100 πόλεις σε όλη την Ευρώπη θα πραγματοποιηθούν σήμερα συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων ανθρώπων, ενώνοντας τις φωνές τους κατά των πολιτικών και κυβερνήσεων που έχουν εξαπολύσει την πιο σκληρή επίθεση κατά των εργαζόμενων των χωρών τους. Κυρίαρχο αίτημα είναι να φύγουν αυτοί που καταστρέφουν τις ζωές μας εξυπηρετώντας μόνο τα συμφέροντα των λίγων οικονομικά ισχυρών.

Οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων παίρνουν πλέον πανευρωπαϊκό χαρακτήρα και μάλιστα χωρίς κανένα συντονισμό ή στήριξη κομματικών μηχανισμών, καμία ιεραρχική δομή οργάνωσης ή ηγετικές εκπροσωπήσεις. Αντίθετα μάλιστα, εφαρμόζονται αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργούν ανοιχτές συνελεύσεις όπου λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις.

 Το αίτημα για πραγματική δημοκρατία διατυπώνεται από αυτούς που βγαίνουν στις πλατείες και πολλοί στην Ευρώπη αναφέρονται στην αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός νέου παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος κατά του πολιτικο-οικονομικού συστήματος.

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ 18:00

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: ΔΥΤΙΚΑ: 17:00 Πλατεία ΟΣΕ                                                 

                                                        ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ: 17:00 Μέγαρο Μουσικής

Και μετά πάμε όλοι στον Λευκό Πύργο με τύμπανα-σφυρίχτρες-κατσαρόλες και ό,τι άλλο θέλουμε, για να ακουστεί δυνατά η φωνή των πλατειών της Ευρώπης

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 13:00 ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος απευθύνει και χαιρετίζει την Λαϊκή Συνέλευση Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι

Δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν φύγει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Για δέκατη ημέρα είμαστε όλοι μαζί, στις πλατείες, ώστε ο σπόρος της άμεσης Δημοκρατίας να ριζώσει και να καρπίσει, μέσα στις ανοιχτές, συμμετοχικές και ισότιμες διαδικασίες που έχουμε κατακτήσει. Διαδικασίες που εξασφαλίζουν τη διαφάνεια, την ενότητα, τη σύνθεση και την ποικιλία και των απόψεων όλων μας.

Χωρίς ταμπέλες, ταυτότητες και λόγους που μας διαχωρίζουν και ανήκουν στο παρελθόν. Συνεχίζουμε όλοι μαζί μέχρι να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα μας.

Άμεση Δημοκρατία Τώρα

 ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

«Η συνέλευση αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου είναι ανοιχτή σε κάθε εργαζόμενο, από κάθε σημείο, να συμμετέχει ο ίδιος στις συζητήσεις, στις αποφάσεις και τις δράσεις και δεν επιθυμεί οι εκπρόσωποι των σωματείων να συμμετέχουν με εκπρόσωπο συνδικαλιστή τους».

Θα απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα (ως Συνέλευση Λευκού Πύργου) προς τις βάσεις των σωματείων, που αναφέρονται σε Δημόσιους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας και που δεν θέλουμε να ιδιωτικοποιηθούν. Να ανοίξουν αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις βάζοντας σαν θέμα την μετάβαση από τον κρατικό στον κοινωνικό έλεγχο.

Η απόφαση για τις υπογραφές για δημοψήφισμα θα υλοποιηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα. Η ομάδα για το δημοψήφισμα θα αναλάβει να κοινοποιήσει σε όλες τις συνελεύσεις και θα πάρει πρωτοβουλίες για παρεμβάσεις στον δρόμο. Θα προτείνουμε σε όλες τις πλατείες να υιοθετηθεί το αίτημα για δημοψήφισμα στο Μνημόνιο από κοινού. Θα σταλεί το κείμενο μας σε όλες τις πλατείες.

Θα οργανωθεί την Τετάρτη 8/6 το πρωί στις 12:00 μέρα διαμαρτυρίας έξω από τα υποκαταστήματα τραπεζών, όπου θα μοιράζουμε ένα μικρό κείμενο που θα αποκαλύπτει τον ρόλο του τραπεζικού συστήματος. Θα επιλέξουμε δέκα υποκαταστήματα τραπεζών στο κέντρο και να φτιάξουμε μικρά πανό ή πλακάτ.

Προτάσεις για μπλοκάρισμα της οικονομίας:

Απόσυρση των καταθέσεων από τις τράπεζες. Σε μια εβδομάδα δράσης να αποσύρουμε ένα συγκεκριμένο ποσό.

Απεργία πληρωμών σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ)

Καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του κράτους και της Εκκλησίας στην Θεσσαλονίκη, που είτε είναι εγκαταλελειμμένα είτε είναι κλειστά, με στόχο την κοινωνική δήμευση.

Διοργάνωση δημόσιας πολιτικής δίκης σε συνεργασία με όλους τους Αγανακτισμένους της Ελλάδας σε όλα τα θεσμικά επίπεδα ευθύνης των ενόχων.

Ιστολόγιο των Αγανακτισμένων Λευκού Πύργου aganaktismenoi-thess.blogspot.com     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: