Όλοι/όλες στην εργασιακή συνέλευση της ΕΡΤ-3 την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 2.30 το μεσημέρι (κτίριο Λ. Στρατού)

Όταν, τόσο στη διάρκεια των σπανιότατων εργασιακών συνελεύσεων όσο και δια του εκάστοτε «ασύνταχτου»  εκπροσώπου μας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, θέταμε τα φλέγοντα ζητήματα της ΕΡΤ-3 πιέζοντας προς την ανάληψη άμεσων αγωνιστικών πρωτοβουλιών «πριν να είναι αργά», κάποιοι μας χαρακτήριζαν «υπερεπαναστάτες», «κινδυνολόγους» και «βερμπαλιστές». Ήρθε η στιγμή όμως, η ίδια η οικτρή εργασιακή πραγματικότητα και… προοπτική της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, να δικαιώσει την αναγκαιότητα εκείνων των πιέσεών μας, οι οποίες «προσπεράστηκαν» με κύρια ευθύνη της γνωστής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜ-Θ και κάποιων «ενωτικών(!) συνδικαλιστικών κύκλων» της ΕΤ-3. Σήμερα κάποιοι ηγετίσκοι εκείνων των «κύκλων» διορίστηκαν σε… διευθυντικές θέσεις.

Σήμερα η κυβέρνηση, πατώντας σε μεγάλο βαθμό πάνω στη γενικευμένη απάθεια (που «κάποιοι» καλλιέργησαν στις τάξεις των εργαζομένων)  όχι μόνο σχεδιάζει νέες περικοπές αλλά απεργάζεται «σχέδια» συρρίκνωσης και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ (βλέπε «συγχωνεύσεις, μετατάξεις, απολύσεις») εργασιακών μονάδων της ΕΡΤ. Ήδη, η αγανάκτηση ξεχειλίζει και εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 από τον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ (και άλλοι συνάδελφοι) εξέδωσαν ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με την οποία καλούσαν τις Ενώσεις να πάρουν θέση και να προειδοποιήσουν με καταλήψεις και άλλες μορφές αγώνα ως άμεση αντίδραση σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Διαβάστε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ εδώ:  Κάτω τα χέρια από τη δημόσια τηλεόραση-ραδιοφωνία ! – Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ-3 ! Η ΕΣΗΕΜ-Θ, εξέδωσε λίγο αργότερα, σχετική ανακοίνωση, στην οποία υιοθετείται η προειδοποίηση, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ τι θα πράξει ΑΜΕΣΑ ως πρώτη προειδοποιητική αντίδραση. Δεν αποκλείεται πάντως να ακούσουμε ως «απάντηση», αυτό που είχε πει παλαιότερα ένα μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ ότι «δεν μπορούμε να προβούμε σε… προληπτικό συνδικαλισμό»!  Η επανάληψη αυτού του ισχυρισμού στις σημερινές βάρβαρες συνθήκες, θα ήταν εντελώς παράταιρη…

Καλούμε όλους τους συναδέλφους/συναδέλφισες της ΕΡΤ3 σε αυτή (την τόσο καθυστερημένη και πάλι) εργασιακή συνέλευση, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 14.30, στο κτίριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ-3 στη Λεωφόρο Στρατού.

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Υ.Γ. Για τη σημερινή κατάσταση στην ΕΡΤ-3 φέρουν ευθύνες συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικές. Ανατρέξτε σε παλαιότερα δημοσιεύματα του blog βάζοντας στην ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ τους παρακάτω τίτλους:

Γκαιμπελίσκοι στην ΕΤ3

ΕΡΤ3: Μισή ώρα ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (10/5/2009) μόνο με Καραμανλή!!!

ΕΡΤ3 – Γενική Συνέλευση Εργαζομένων ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 4/11/2010 στις 14.30 στο κτίριο της Λεωφόρου Στρατού

“Όσοι ράβουν κοστούμια…” στην ΕΡΤ-3

Δημόσια και όχι κρατική ΕΡΤ, κύριε Γερουλάνε…

Ο Γερουλάνος διαβάζει «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ»!

ΕΡΤ3 – Εργασιακή συνέλευση για γέλια και για κλάματα

ΕΡΤ-3 – Ποιοι ευθύνονται για τη σημερινή θλιβερή κατάσταση;

ΤΩΡΑ! Διαμαρτυρία συμβασιούχων της ΕΡΤ-3 στην οδό Αγγελάκη

Οι εργαζόμενοι του 102FM συνεχίζουν να υφίστανται τη «βάρδια»-καψόνι μετά την… κατανόηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ για το «διευθυντικό δικαίωμα»!

Όλοι/όλες την Τρίτη στην εργασιακή συνέλευση Ρ.Σ.Μ. ΕΡΤ-3

Βλαπτική μεταβολή και “διευθυντικό δικαίωμα”

Ποινή πεντάμηνης διαγραφής για τον διευθυντή ειδήσεων της Ραδιοφωνίας ΕΡΤ-3, Ξάνθου Χύτα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ

Τα καψόνια-”βάρδιες” στον 102FM της ΕΡΤ-3 ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΕΡΤ – Κόντρα διοίκησης με Παναγόπουλο για κακοδιαχείριση – «Κλείδωσε» η διευθυντική θέση στην ΕΡΤ-3;

Στον 3ο μήνα ανεργίας οι πρώην συμβασιούχοι της ΕΡΤ

Εγκρίθηκε η πρόσληψη 700 συμβασιούχων στην ΕΡΤ

ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΕΡΤ3 – Στάση εργασίας στη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Στην ΕΡΤ/ΕΡΑ προκήρυξη για 171 δημοσιογράφους. Για την ΕΡΤ-3… πουλάκια κάθονταν και έπαιζαν την «επιτροπή»

ΕΡΤ3 – Σαν σήμερα… Θυμηθείτε και γελάστε αβίαστα!

ΕΡΤ3 – “Λεφτά υπάρχουν” για… μίκτες ήχου – όχι για τους εργαζόμενους

Μπλόκο στην ΕΡΤ, διαδηλώσεις και… «πατσάδες»

ΕΡΤ3 – Η έκβαση της μάχης για τους συμβασιούχους θα κριθεί από τη στάση όλων

Συμβασιούχοι, περιμένετε στο… ακουστικό σας

ΕΡΤ-3: Μοιράζουν «εξιτήρια» στους συμβασιούχους

Φαρσοκωμωδία σε κόντρα ΕΣΗΕΜΘ – ΕΡΤ3

Οι διαγραμμένοι “αξιόπιστοι συνομιλητές” της ΕΡΤ3

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ προς τους συμβασιούχους της ΕΡΤ3

Απολύονται οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ3 την ώρα που χιλιάδες ευρώ πέφτουν σαν το χαλάζι..

Καταχρηστική η απεργία στην ΕΡΤ3, είπε το δικαστήριο…

Γκαιμπελίσκοι στην ΕΤ3

Η ΕΣΗΕΜΘ έπεσε (πάλι) από τα σύννεφα

Έλεος! ΦΕΡΤε τα χάπια μου

Advertisements

5 Σχόλια to “Όλοι/όλες στην εργασιακή συνέλευση της ΕΡΤ-3 την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 2.30 το μεσημέρι (κτίριο Λ. Στρατού)”

 1. Οι εργασιακοί εκπρόσωποι έχουν και το δικό τους ποσοστό ευθυνών για το ότι τόσο καιρό δεν κατάφεραν να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ3. Αν αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους μόνο ως διακοσμητικών στοιχείων και ενδιάμεσων ανάμεσα στη διοίκηση της ΕΡΤ3 και τη διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ, τότε με γειά τους με χαρά τους. Ας τους ξαναεκλέξουν του χρόνου οι συνάδελφοι, αν θα βρίσκονται… στις εργασιακές τους θέσεις και δεν έχουν είτε απολυθεί, είτε «μεταταχτεί» σε κανένα τελωνείο του… Έβρου!

 2. H αλήθεια είναι ότι τόσο καιρό καναμε τις πάπιες στις περικοπές μας. Τώρα που κοντεύουν να μας απολύσουν, αρχίζουμε να ξυπνάμε.

  Μήπως είναι πολύ αργά; Ή ελπίζουμε ότι θα μας… εξαιρέσουν από τις «συγχωνεύσεις» και τις απολύσεις;

  Μήπως είναι απλώς σενάρια για να μας αναγκάσουν να αποδεχτούμε και το νέο κύμα περικοπών;

  Στο τέλος θα παίρνουμε 500 ευρώ τον μήνα και θα λέμε και ευχαριστώ;

  Αυτή η ξεφτίλα δεν πρέπει να περάσει. Να αποφασίσουμε στη συνέλευση τι να κάνουμε γιατί θα μας πάρουν και τα βρακιά αν δεν ξεκουνηθούμε.

  Οι Ασύνταχτοι τα έλεγαν πολύ καιρό αλλά οι περισσότεροι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ3 το μόνο που κοίταζαν ήταν να διασφαλίσουν μια θεσούλα για το «κωλαράκι» τους.

  Τώρα που απειλούνται μαζικά τα… «κωλαράκια» μας, ψάχνουμε για τσίγγινα βρακάκια.

  Πρέπει να ξυπνήσουμε και να αντιδράσουμε. Αλλιώς η ΕΡΤ-3 πάει για φούντο.

 3. Ρε παιδιά μη βάζετε δύσκολα…Και τουλάχιστον μην τυχόν και προκληθεί καμιά αναστάτωση, έρχεται και τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Βοήθειά μας και …μπλούμ!

 4. ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΑΠ’ ΕΞΩ

  Δικαστική απόφαση “βόμβα” δικαιώνει συμβασιούχο που κόπηκε στον πρόσφατο διαγωνισμό της ΕΡΤ. Ο δημοσιογράφος Άκης Δημακός, στράφηκε εναντίον της ΕΡΤ, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα καθώς, αν και εργαζόταν από το 1993 στην ΕΡΤ κόπηκε στον πρόσφατο διαγωνισμό για την πρόσληψη δημοσιογράφων που προκήρυξε η κρατική ραδιοτηλεόραση.
  Το δικαστήριο δέχθηκε την προσφυγή του με το επιχείρημα πως ο διαγωνισμός θα έπρεπε να είχε γίνει μέσω του ΑΣΕΠ και εξέδωσε προσωρινή διαταγή, ορίζοντας πως ο δημοσιογράφος, μέχρι την κύρια εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 21 Νοεμβρίου 2011, θα πρέπει να εργάζεται στην ΕΡΤ…
  Η απόφαση αυτή ελήφθη στις 30 Μαΐου, δύο μέρες πριν ο Θ. Πάγκαλος ανακοινώσει την “αναδιοργάνωσή” της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και τον “επαναπροσδιορισμό” του ανταποδοτικού τέλους. Είναι προφανές πως, έτσι, ανοίγει ο δρόμος και για τους άλλους “κομμένους” να επιστρέψουν στην ΕΡΤ.

  ΠΗΓΗ: Posted by zoornalistas at Τετάρτη, Ιούνιος 01, 2011
  -από typologies

 5. Ρεπόρτερ ΤV ert3 Says:

  Στην εργασιακή συνέλευση φαντάζομαι δεν θα είναι παρόντες και… διευθυντές! Οι διευθυντές να κάνουν δική τους συνέλευση και να την ονομάσουν «διευθυντική» και όχι «εργασιακή συνέλευση»…

  Εγώ, μπροστά σε διορισμένους από τη διοίκηση (βλέπε κυβέρνηση) διευθυντές, δεν μιλάω. Σιγά μην συναποφασίσω με τους διευθυντές μου, πώς θα αμυνθώ απέναντι στα αφεντικά που τους διόρισαν! Θα ήταν άκρως σχιζοφρενικό!!!

  Μόνο μην βγεί κανένας διευθυντής και ισχυριστεί: «Μα είμαι μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ»!

  Εκεί θα πέσει το γέλιο της αρκούδας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: