«Συνεχίζουμε τον αγώνα δυναμικά»

Κείμενο του «ασύνταχτου» συναδέλφου Παν. Χαραλαμπίδη που εξελέγη στην εξελεγκτική επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ στις εκλογές της 26ης Μάη στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Aγαπητοί συνάδελφοι… 

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον κλάδο μας και την ίδια την κοινωνία, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που υπερψήφισαν στις εκλογές τον «Ασύνταχτο Τύπο», αυξάνοντας τον αριθμό των εδρών της παράταξης στην ΠΟΕΣΥ από 2 σε 3 κι εμένα προσωπικά για την εκλογή μου στην  εξελεγκτική επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ. Αισθάνομαι την υποχρέωση όμως, να ευχαριστήσω και τους συναδέλφους εκείνους που δεν μας ψήφισαν συμμετέχοντας στην όλη εκλογική διαδικασία και να κατανοήσω τη στάση αυτών που δεν προσήλθαν στις κάλπες, όχι γιατί δεν το ήθελαν αλλά γιατί δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν.

Επιτρέψτε μου να μην πάρω θέση στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης με τους συναδέλφους που εκφράζουν (είτε επώνυμα είτε ανώνυμα) τους προβληματισμούς τους για το εκλογικό αποτέλεσμα και εμού προσωπικά, αλλά να κάνω τη δική μου αποτίμηση ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα αυτό καθαυτό.

 Ενισχύθηκε, όχι όμως στον βαθμό που θα θέλαμε, η δυναμική του «Ασύνταχτου Τύπου», λαμβάνοντας ως δεδομένο τους αδιάκοπους συνδικαλιστικούς αγώνες, τις συνεχείς παρεμβάσεις και διεκδικήσεις μας σε ακανθώδη ζητήματα του κλάδου.

 Εκλέχτηκε ο υπογράφων στην Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ, γεγονός που τιμά τον «Ασύνταχτο Τύπο» για τους αγώνες του και περισσότερο τιμά εμένα προσωπικά που έτυχα της προτίμησης συναδέλφων και από άλλους συνδικαλιστικούς χώρους.

 Επιβεβαιώθηκε, ως ένα βαθμό, με την αποχή η δυσαρέσκεια ενός αριθμού συναδέλφων για τις πρακτικές της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ στο θέμα των συμβάσεων και της αδράνειας σε πρωτοβουλίες (κινητοποιήσεις – απεργίες), που ως συνδικαλιστικό όργανο θα έπρεπε να είναι μπροστάρης.

 Συνάδελφοι, προσωπικά δεν πανηγυρίζω όπως κάποιοι εκτός «Ασύνταχτου Τύπου» πιστεύουν, αλλά προβληματίζομαι, πιστέψτε με. Προβληματίζομαι για τις δύσκολες ημέρες που περνά ο χώρος μας και για τις ακόμη δυσκολότερες που έρχονται. Ο κλάδος μας, όπως και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, βιώνει καταστάσεις που δεν τις έχει βιώσει μεταπολεμικά ποτέ.

 Ώρες ευθύνης λοιπόν και περισυλλογής. Ευθύνη για αυτό που αναλαμβάνουμε και όλοι μαζί καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας. Συνάδελφοι με διαφορετικές αφετηρίες, προσεγγίσεις και πολιτικές από εμάς τους «Ασύνταχτου».

 Οι συνθήκες επιβάλουν να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά και αποτελεσματικά, πείθοντας συναδέλφους μας που θέλουν να αγωνιστούμε μαζί, αλλά δεν το κάνουν. Και δεν το κάνουν γιατί ζουν με υποσχέσεις. Όπως με υποσχέσεις, η καλύτερα με φρούδες ελπίδες, ζει η ίδια η κοινωνία μας.

 Ως «Ασύνταχτος Τύπος» αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας για το εκλογικό αποτέλεσμα και πορευόμαστε. Ο δρόμος είναι μακρύς, απαιτεί θυσίες. Τώρα θα κάνουμε πίσω;

 Συναδελφικά

 Παν. Χαραλαμπίδης       

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: