Κάτω τα χέρια από τη δημόσια τηλεόραση-ραδιοφωνία ! – Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ-3 !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΕΡΤ-3

Στα διακινούμενα σενάρια από μερίδα (κυρίως του ηλεκτρονικού) Τύπου περί μαζικών απολύσεων στην ΕΡΤ και λουκέτων σε περιφερειακούς σταθμούς (μεταξύ αυτών και της ΕΡΤ-3), έχουμε να ανταπαντήσουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό σε καμία περίπτωση.

Στέλνουμε και ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση: Ούτε που να το σκέφτεστε!

Αρκετά ανεχτήκαμε τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα που υπερβαίνουν το 30% του εισοδήματός μας και τη μη υπογραφή ΣΣΕ από το 2009. Η αγανάκτησή μας έφτασε στο κόκκινο!

Το Δ.Ν.Τ. και οι απαιτήσεις του πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη. Δεν μπορεί να εκ-βιάζει, χώρες, λαούς, εργαζόμενους και να ισοπεδώνει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες.

Εξάλλου, η φίμωση της δημόσιας ραδιοφωνίας-τηλεόρασης (με τα όποια προβλήματα εμφανίζει αυτή επειδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις την αντιλαμβάνονται ως ένα κρατικό μέσο προπαγάνδας), θα απελευθερώσει τα τρωκτικά των ιδιωτικών συμφερόντων που θα επιχειρήσουν να βάλουν οριστικά, ταφόπλακα στην ελευθεροτυπία και να καταστήσουν μουσειακό είδος το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης.

Καλούμε τις Ενώσεις Συντακτών, την ΠΟΕΣΥ και όλες τις Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ, τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και τους φορείς να προειδοποιήσουν την κυβέρνηση πως η σχεδιαζόμενη συρρίκνωση της ΕΡΤ (και ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη της ΕΡΤ-3), θα συνιστά απρόκλητη κλιμάκωση του πολέμου που μας έχουν κηρύξει και θα είναι η αφορμή για την εκδήλωση (επιτέλους!) της δικής μας οργής και αγανάκτησης.  (Στη φωτο -του συναδέλφου φωτορεπόρτερ Κώστα Παπαδόπουλου- από παλαιότερη (2009) διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΜ-Θ -μίας και μοναδικής!- έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ-3 για τους συμβασιούχους. Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ είχε αναρτήσει στην είσοδο το μαυροκόκκινο πανό που έγραφε «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»).

Οι καταλήψεις των εγκαταστάσεων της δημόσιας ΕΡΤ από τους εργαζόμενους και η αυτοδιαχείριση-αυτοδιεύθυνση των ΜΜΕ, σύντομα, ίσως να μην είναι ουτοπικό ενδεχόμενο…

Τολμήστε να περάσετε τους σχεδιασμούς σας και σε λίγο καιρό θα τρίβετε τα μάτια σας!

Αγανακτισμένοι Εργαζόμενοι της ΕΡΤ-3

Διαβάστε παρακάτω ένα από τα σενάρια που αναφέρεται σε λουκέτο για όλα τα δημόσια κανάλια (πλην ΝΕΤ και δύο Ραδιοφώνων!)

Στο στόχαστρο του ΔΝΤ έχει μπει η ΕΡΤ και εγκαλεί τον υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για συρρίκνωση της κρατικής τηλεόρασης. Μπορεί οι αρμόδιοι υπουργοί να διαψεύδουν την πληροφορία ότι από τα 3 κρατικά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα μείνει μόνο ένα, η απόφαση όμως είναι οριστική και η τρόικα πιέζει για την εφαρμογή της. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ελληνική πλευρά έχει δεσμευθεί μαζί με τις ΔΕΚΟ πρώτης γραμμής που θα βγάλει στο σφυρί, να κλείσει τα δύο κανάλια της κρατικής τηλεόρασης. Συγκεκριμένα θα μείνει μόνο η ΝΕΤ η οποία μάλιστα θα κάνει χρήση των εγκαταστάσεων και των υποδομών της ΕΤ1 μιας και το σήμα της είναι πιο ισχυρό και καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και με τα ραδιόφωνα, έτσι από τα 8 θα μείνουν μόνο 2 εκ των οποίων το ένα θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και το άλλο αθλητικό.

Πηγή: http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_name=medianews

12 Σχόλια προς “Κάτω τα χέρια από τη δημόσια τηλεόραση-ραδιοφωνία ! – Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ-3 !”

 1. Απλήρωτοι Says:

  Οι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ-3 παραμένουν απλήρωτοι!

  Τζάμπα δουλειά! Απαράδεκτο!

 2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΜ-Θ Says:

  H ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε τελικά ανακοίνωση, σχετικά με την έντονη φημολογία για λουκέτα στην ΕΡΤ.

  Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ:

  Να προστατευθεί η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (30/5/2011)

  Θεσσαλονίκη, 30 Μαΐου 2011

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης θεωρεί επιζήμια για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και άδικη για τους εργαζόμενους σε αυτήν τη διακίνηση σεναρίων για τη διακοπή λειτουργίας κάποιων από τους σταθμούς της.
  Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να δώσει τέλος στην κινδυνολογία αυτή διατυπώνοντας επισήμως τους σχεδιασμούς της για την ΕΡΤ. Κατά την ΕΣΗΕΜ-Θ, οι σχεδιασμοί αυτοί δεν μπορούν παρά να περιέχουν όρους ανάπτυξης, καθώς:
  · Ο ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που ενισχύεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχει αυξημένη σημασία για την Ενημέρωση ειδικά στην περίοδο που διανύει η Ελλάδα.
  · Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν ήδη υποστεί τις βαρύτερες συνέπειες της κρίσης σε σχέση με άλλους εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα: είναι οι μόνοι για τους οποίους δεν έχει καταρτιστεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από το 2008 και οι περικοπές των αμοιβών τους ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 30%.
  · Η ΕΡΤ3 και οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ έχουν εξαιρετική σχέση λειτουργικού κόστους προς την ποιότητα του παραγόμενου έργου. Οποιαδήποτε συρρίκνωση όχι απλώς δεν δικαιολογείται από το μέγεθος και την ανταποδοτικότητα των προγραμμάτων τους, αλλά αυτονοήτως θα προκαλούσε απείρως περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι θα έλυνε.
  Ο πολιτικός, επιχειρηματικός και πνευματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι σε εγρήγορση για να προστατεύσει το αγαθό της δημόσιας Ενημέρωσης.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο

 3. Κύριοι συνάδελφοι του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ. Καλά κάνατε και βγάλατε την ανακοίνωση παρότι σας… πρόλαβαν οι «αγανακτισμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ-3».

  Αλλά στο τέλος της ανακοίνωσης λέτε:

  «Ο πολιτικός, επιχειρηματικός και πνευματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι σε εγρήγορση για να προστατεύσει το αγαθό της δημόσιας Ενημέρωσης».

  Νομίζω ότι ο… ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, θα μπορούσε να εξαιρεθεί από αυτούς που πρέπει να είναι σε «ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ». Από πότε ο επιχειρηματικός κόσμος είναι σε θέση να… «προστατεύσει το αγαθό της δημόσιας Ενημέρωσης»;;; Ο επιχειρηματικός κόσμος θέλει να διασφαλίσει ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ του και τίποτα άλλο.

  Για να μη μιλήσουμε και για τον «πολιτικό κόσμο»…

  Λίγη προσοχή, δεν βλάπτει.

  Άλλο οι δημοσιογράφοι, άλλο οι πολιτικοί, άλλο οι επιχειρηματίες.

  Μην τα μπερδεύετε ΜΟΝΙΜΩΣ!

  Αλλά, ξεχνάμε: Σας ψήφισε η πλειοψηφία, άρα έχετε ΜΟΝΟ ΔΙΚΙΟ…

 4. Αγανακτισμένος με την κατάντια μας Says:

  Εμείς οι δημοσιογράφοι, γιατί δεν καλούμαστε σε εγρήγορση και καλούνται οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες; Πλάκα μας κάνετε;

  Αν υποπτευθώ ότι αύριο θα διαδηλώσω στους δρόμους μαζί με τον Μπακατσέλο, τη Σουλοπούλου, τον Τσοχατζόπουλο και τον Ψωμιάδη υπέρ της ΕΡΤ3…, τότε με βλέπω ή να αλλάζω επάγγελμα ή να κουβαλάω μαζί μου γιαούρτια και αβγά.

  Καλά, τίποτα δεν κατάλαβαν στην ΕΣΗΕΜ-Θ από το κλίμα των ημερών σε Σύνταγμα και Λευκό Πύργο;

  Στο τέλος η κοινωνία θα μας τσουβαλιάσει και θα μας πετάει γιαούρτια όλους μαζί.

  Ουστ! Να φύγετε όλοι!

 5. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην ΕΡΤ-3 Says:

  Μέσα στην εβδομάδα, να καλεστεί ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των εργαζομένων της ΕΡΤ-3.

  Να πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις η βάση των εργαζομένων και ειδικότερα των δημοσιογράφων και να δεσμεύσει την ΕΣΗΕΜ-Θ για υλοποίηση των όποιων αποφάσεών μας θα πάρουμε συλλογικά.

  Τέρμα πια στην κοροϊδία!

  ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην ΕΡΤ-3

 6. Ήδη, γίνονται συνενοήσεις για πραγματοποίηση συνέλευσης εργαζομένων στην ΕΡΤ3, μάλλον για την ερχόμενη Πέμπτη 2 Ιουνίου, κατά το μεσημέρι, είτε στο κτίριο της Λεωφόρου Στρατού (TV) είτε στην ΕΣΗΕΜ-Θ. Μόλις οριστικοποιηθεί, θα ενημερώσουμε με κεντρικό post στο blog του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 7. Καλούν τους επιχειρηματίες σε «εγρήγορση»;;;!!!
  Καλό κι αυτό.
  Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;;

 8. Πόντιος (από Σαμψούντα) Πιλάτος Says:

  Mην ανησυχείτε, δεν θα αφήσει ο συνδικαλισταράς της ΕΡΤ 3 να γίνει κάτι τέτοιο. Τόσες κατουρημένες ποδιές φίλησε για να πάρει τη θέση στην ΕΤ3. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΉ ΠΑΡΙΣΤΆΝΕΙ.

 9. Πονόψυχος πτωχός ρεπόρτερ Says:

  Και αν κάνετε εσείς, ωρέ ζαγάρια, κατάληψη στην ΕΡT3 και εφαρμόσετε αυτοδιεύθυνση στα ΜΜΕ, τι δουλειά θα κάνουν οι διευθυντές, οι προϊστάμενοι, οι αρχισυντάκτες και όλοι αυτοί που καμώνονται τους παντογνώστες; Θα τους ρίξετε στην ανεργία; Δεν τους λυπάστε; Νομίζετε ότι ξέρουν να κάνουν άλλη δουλειά; Οι άνθρωποι είναι γεννημένοι διευθυντές! Τι επαγγέλλεστε κύριε; Διευθυντής! Μάλιστα. Τι διευθυντής; Διευθυντής, γενικώς! Αν αρχίσουν και οι μετατάξεις και κάποιους τους πάνε π..χ. να δουλέψουν σε ΧΥΤΑ… κι εκεί διευθυντές θα τους κάνουν. Διευθυντές στα σκουπίδια. Έτσι κι αλλιώς, και πριν για τα σκουπίδια ήταν…

 10. Εμένα με άρεσε πιο πολύ αυτό με τις μετατάξεις σε ΧΥΤΑ. Χωματερή διευθυντών έχει γίνει η ΕΡΤ. Και είναι ρε καρντάσια και κάτι συνωνυμίες…..

 11. Ο Σκοτεινός Παντογνώστης Says:

  Αγαπητά μου παιδιά. Είμαι ο Σκοτεινός Παντογνώστης.

  Από σήμερα θα καθιερώσουμε ένα παιχνίδι γνώσεων και κρίσης για όλους τους συνδέλφους μας, και στο τέλος κάθε εβδομάδας θα απονέμουμε στον νικτητή τον «χρυσό γαϊδουράκο».

  Άς αρχίσουμε λοιπόν με το πρώτο μας μάθημα:

  – Τι προσόντα χρειάζεται χρειάζεται κάποιος για να γίνει διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ-3;

  α) Πτυχίο;
  β) Μεταπτυχιακό;
  γ) Διδακτορικό
  δ) Δικτατορικό;
  ε) Να είναι μέλος ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ;

  – Στους πόσους βαθμούς Κελσίου… μπορεί να αρχίσει να ιδρώνει το αυτί ενός ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ-μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ προκειμένου να παραιτηθεί από τη θέση του, εφόσον είναι ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ στην κρατική ραδιοτηλεόραση (ή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο;)

  α) Στους 30 βαθμούς Κελσίου;
  β) Στους 60 βαθμούς Κελσίου;
  γ) Στους 110 βαθμούς Κελσίου;

  Αυτά παιδιά μου για σήμερα. Αύριο πάλι. Σκεφτείτε, μελετήστε και απαντήστε.

  Κάποια στιγμή θα σας βαθμολογήσω.

  Ο Σκοτεινός Παντογνώστης

 12. Κάποιοι διαβεβαιώνουν ότι ΔΕΝ θα κλείσουν σταθμοί και ΔΕΝ θα γίνουν απολύσεις.

  Κρατάτε μικρό καλάθι.

  Και τα ΔΕΝ του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ήταν τρία.

  Ενώ εδώ τα ΔΕΝ είναι μόνο… δύο.

  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1984056

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: