ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ για τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΣΗΕΜ-Θ για ΠΟΕΣΥ-ΕΔΟΕΑΠ (27.5.2011)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ για τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΣΗΕΜ-Θ για ΠΟΕΣΥ-ΕΔΟΕΑΠ
(27.5.2011)

Η μη ιεραρχική, ακομμάτιστη συνδικαλιστική συλλογικότητα-παράταξη της ΕΣΗΕΜ-Θ, ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ, ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους/ συναδέλφισσες που αποφάσισαν στις εκλογές της 26ης Μάη 2011 για ΠΟΕΣΥ-ΕΔΟΕΑΠ να δυναμώσουν τη δική τους φωνή.

Είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι που ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ κατάφερε σε αυτή την εκλογική διαδικασία:

1. Να προσπεράσει ΟΛΕΣ τις λεγόμενες «μεγάλες δυνάμεις» του χώρου των άλλων παρατάξεων και να εκλέξει στην εξελεγκτική επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ τον «ασύνταχτο» εκλεκτό    συνάδελφο Παναγιώτη Χαραλαμπίδη (που έλαβε 142 ψήφους έναντι 111 ψήφων και 78 ψήφων που έλαβαν οι άλλοι δύο υποψήφιοι).

2. Να αυξήσει ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τις δύο (2) έδρες σε τρεις (3) σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη εκλογική διαδικασία για την εκλογή αντιπροσώπων για την ΠΟΕΣΥ.

3. Να λάβει ο Ασύνταχτος Τύπος 70 «καθαρές» ψήφους για την ΠΟΕΣΥ, παρά το γεγονός ότι:

α) οι διασπάσεις των… «Ενοτήτων» (κάποιοι ήλπιζαν ότι) θα λειτουργούσαν ως ευκαιριακές δεξαμενές απορρόφησης της (εύλογης πάντως) δυσαρέσκειας για την καταστροφική πολιτική της γνωστής πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ

β) ως ένα μεγάλο βαθμό «αλλοιώθηκε» η πραγματική βούληση του εκλογικού σώματος και άρα και η πραγματική αποτύπωση της αυξητικής δύναμης του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, εφόσον δεκάδες κακοπληρωμένοι, απλήρωτοι, άνεργοι δημοσιογράφοι, δεν κατάφεραν να ψηφίσουν αφού δεν ήταν σε θέση να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους. (Είναι γνωστό ότι ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ δια του εκπροσώπου μας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, είχε καταθέσει εγκαίρως πρόταση προκειμένου να βρεθεί μία «φόρμουλα» για να ψηφίσουν και οι «μη έχοντες» συνάδελφοι αλλά η πρόταση είχε απορριφθεί από τη γνωστή πλειοψηφία του Δ.Σ.). Έτσι, ουσιαστικά, φιμώθηκε η φωνή των «αγανακτισμένων» του κλάδου.

Και όχι μόνο αυτό: Οι λεγόμενες «μεγάλες δυνάμεις», κατάφεραν όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά ακόμα και κατά την ίδια ημέρα των εκλογών, να υποβοηθήσουν την «τακτοποίηση» των απλήρωτων συνδρομών των ψηφοφόρων τους… Αρκεί να αναζητήσει κανείς τα στοιχεία της μαζικής εξόφλησης των απλήρωτων συνδρομών για να καταλάβει κανείς το μέγεθος αυτής της «επιχείρησης», πέρα από τις μεμονωμένες, ειλικρινείς και αυτόβουλες εξοφλήσεις των συνδρομών από ορισμένους συναδέλφους. Έτσι εξηγείται και η σχετικά «ικανοποιητική συμμετοχή» των μελών στις φετινές εκλογές, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία κυβερνητικής και τροϊκανικής αντεργατικής επίθεσης και με το κλίμα να προϊδέαζε για μεγάλη… αποχή!

4. Ίσως είναι περιττό να το πούμε, αλλά όλοι οι «ασύνταχτοι» συνάδελφοι θα συνεχίσουμε τον καθημερινό (και όχι προεκλογικό) αγώνα στους χώρους δουλειάς με οδηγό την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό ανάχωμα σε εκείνες τις πολιτικές που βούλιαξαν τον κλάδο και τη χώρα. Η μόνη σύμβαση που υπογράφουμε δεν είναι ΑΤΟΜΙΚΗ αλλά ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ…

5. Τέλος, να εκφράσουμε την κατ’ αρχήν ικανοποίησή μας για τη γενικότερη μεταστροφή του κλίματος στην ΕΣΗΕΑ και ειδικότερα τα συγχαρητήριά μας στους συναδέλφους της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)» που κατάφερε να εκλέξει εκπρόσωπό της στο νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (πήρε 294 ψήφους και 1 έδρα).

Συνάδελφοι, δυνατά! Οι φωνές μας δυναμώνουν! Καιρός να μας ακούσουν!

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

24 Σχόλια προς “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ για τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΣΗΕΜ-Θ για ΠΟΕΣΥ-ΕΔΟΕΑΠ (27.5.2011)”

 1. Θανάσης Νικολάου Says:

  Συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Χαραλαμπίδη για την εκλογή του. Επιβραβεύτηκε ένας πραγματικός συνάδελφος που όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, ενώ δεν έχει πειράξει κανέναν και είναι από τους πλέον τυπικούς επαγγελματίες του χώρου, δέχεται αδίκως πυρ ομαδόν από «συναδέλφους» του ιδίου χώρου.

 2. Μπετατζής Τεχνικός Τύπου Says:

  Μπράβο σύντροφοι! Το σκηνικό είναι «μπετοναρισμένο» αλλά εσείς βάλατε ήδη μπρος το κομπρεσέρ!
  Τώρα χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για συντονισμό!

 3. Αλεξης Αλεξιάδης Says:

  Συγχαρητήρια στον Παναγιώτη αλλά και σε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν αυτό το διάστημα να ανοίξουν τα μάτια των συναδέλφων για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ένωση μας. Πολλοί συνάδελφοι απέδειξαν ότι δεν θέλουν να βγουν απο την καταστροφική λογική της «παράταξης» της πλειοψηφίας που η ίδια την αποκαλεί «κοινή λογική». Τα γεγονότα όλο το τελευταίο διάστημα τόσο στον Αγγελιοφόρο, όσο και στην Μακεδονία και στα περισσότερα μέσα, μίλησαν απο μόνα τους. Τα γεγονότα αυτά, «ΦΩΝΑΖΑΝ» στους συναδέλφους για το ποια πολιτική εξυπηρετεί η πλειοψηφία της ένωσης. Δυστυχώς πολλοί δεν άκουσαν, αλλά είμαστε υπερ-ικανοποιημένοι που επίσης πολλοί αφυπνίστηκαν. Με σκληρή δουλειά και με αγώνα, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να αφυπνίσουμε όλον τον κλάδο, μέχρι να μπει φρένο, στην βίαιη αρπαγή των κεκτημένων μας, απο την κυβέρνηση αλλά και απο τους συνδικαλιστές που την υπηρετούν.

 4. Ωρα αυτoκριτικής Says:

  Ασύνταχτοι συνάδελφοι,

  καλό θα ήταν να κάνετε (και) την αυτοκριτική σας, αντί (μόνο) να πανηγυρίζετε για τα εκλογικά αποτελέσματα.

  Η σημερινή πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ βγήκε ενισχυμένη από την κάλπη με ποσοστό πάνω από 50%. Είναι μια σημαντική νίκη και επιβράβευση – δυστυχώς – της νοοτροπίας του συστήματος.

  Στον ΕΔΟΕΑΠ νίκησε ο υποψήφιος της σημερινής διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ. Είναι μία αξιοσημείωτη επικράτηση και – δυστυχώς – επιβεβαίωση της κυβερνητικής προπαγάνδας.

  Η ανεξάρτητη Νατάσσα Μποζίνη δεν υποστηρίχθηκε από εσάς, αλλά κατάφερε να έρθει δεύτερη για τον ΕΔΟΕΑΠ. Ο δικός υποψήφιος πήρε μόλις 30 και κάτι ψήφους…

  Εσείς για όλα αυτά τα αποτελέσματα έχετε ευθύνη;

  Η μήπως σας ενδιαφέρει μόνον η αύξηση των εδρών σας από 2 σε 3 για την ΠΟΕΣΥ και η επικράτηση του Π. Χαραλαμπίδη για την Εξελεγκτική του ΕΔΟΕΑΠ;

  • Στο σπίτι του ψηφισμένου δεν μιλάνε για σχοινί Says:

   Την αυτοκριτική τους οι ασύνταχτοι την κάνουν συνέχεια. Προφανώς δεν έχεις παρακολουθήσει καμία από τις πυκνότατες συνελεύσεις τους όπου αμεσοδημοκρατικά παίρνουν όλες τις αποφάσεις τους. Την αυτοκριτική, λοιπόν, θα όφειλε κάποιος να την κάνει αν έπαιρνε αποφάσεις ερήμην τους που να εξέθετε συνολικά την παράταξη.

   Το εξοργιστικό όμως είναι να ζητείται από τους ασύνταχτους να κάνουν την αυτοκριτική τους, την ώρα που αυτή η αυτοκριτική θα έπρεπε να είναι η κύρια… «ασχολία» της γνωστής πλειοψηφίας του ΔΣ που παρέσυρε τους συναδέλφους να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ και για αυτή την προδοσία, αντί να πληρώσουν, επιβραβεύτηκαν κι από πάνω με πάνω από το 50% του εκλογικού σώματος!!!

   Αν αγαπητέ, ή αγαπητή, πιστεύετε δε ότι οι πλειοψηφίες έχουν πάντα δίκιο, τότε θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστορία για να ανακαλύψετε τα καθεστώτα του 98%. Λογικά, εκεί επικρατούσε η απόλυτη «δημοκρατική» σοφία.

   Μη μας… «φοβίζετε» λοιπόν με τις επισημάνσεις σας περί τρομερών ποσοστών του στρατοπέδου των νικητών.

   Σε πείσμα των δύσκολων καιρών, δεν θα επιτρέψουμε στους νικητές να ξαναγράψουν την ιστορία…

   Στο σπίτι του ψηφισμένου, δεν μιλάνε για αυτοκριτική…

   Ένας Ασύνταχτος

 5. Προς Θ. Νικολάου

  Για τον Χαραλαμπίδη μην ορκίζεσαι κιόλας…

 6. Αρμακεδών Says:

  Ένα από τα συμπεράσματα των εκλογών για την ΠΟΕΣΥ είναι ότι οι ψηφοφόροι του Βοϊτσίδη είναι οι πιο εύποροι δημοσιογράφοι της Ένωσης. Είχαν όλοι χρήματα για να τακτοποιήσουν τη συνδρομή τους. Διότι δεν μπορώ να πιστέψω τις διάφορες φήμες ότι πολλοί δεν πλήρωσαν οι ίδιοι για να ψηφίσουν, αλλά βρήκαν κάποιον «χορηγό».

 7. Συκο-φάντης κούπα Says:

  Λέτε η «Ενότητα» να λάβει συγχαρητήρια επιστολή που θα λέει:
  Μάκη, συγχαρητήρια για τη θριαμβευτική νίκη σου. Τώρα λύθηκαν επιτέλους τα χέρια μας.
  Υπογραφή
  Μπακατσέλος, Μπόμπολας, Σουλοπούλου, κά.
  Μπα. Αυτοί ξέρουν να πανηγυρίζουν διακριτικά.

 8. Αλεξης Αλεξιάδης Says:

  Προς «‘ΩΡΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ»
  Θεωρώ λίγο άστοχο να εικάζουν οι συνάδελφοι ότι ως παράταξη απέχουμε απο διαδικασίες όπως η αυτοκριτική, ο προβληματισμός και κ.α. Θεωρώ επίσης άδικο να χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο η έκφραση .. πανηγυρισμός. Χαιρόμαστε και πανηγυρίζουμε για κάθε συνάδελφο που αρχίζει και καταλαβαίνει τι γίνεται στον χώρο και καταδικάζει την ακολουθούμενη καταστροφική πολιτική της ένωσης μας. Εικάζουμε κάποια πράγματα για τα ποσοστά της σημερινής πλειοψηφίας. Σε παραπέμπω στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών του blog για το σκηνικό των εκλογών, το οποίο στήθηκε λες και αφορούσε μόνο δύο πρώην ενωμένες παρατάξεις. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε παρα να είμαστε ικανοποιημένοι με την προσπάθεια μας, χωρίς να λέμε ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε και άλλα πράγματα, για να ενημερώσουμε και άλλους συναδέλφους. Το σύστημα της ένωσης επιβραβεύτηκε όσο επιβραβεύεται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που εξακολουθούν να είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, αν και έχουν εγκληματίσει στα σώματα και τις ψυχές των Ελλήνων. Για τα αποτελέσματα στον ΕΔΟΕΑΠ δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα. Υποψήφιοι κατέβηκαν δύο εκλεκτοί συνάδελφοι οι οποίοι άξιζαν την ψήφο των συναδέλφων και με το παραπάνω. Αγωνίστηκαν όσο μπορούσαν αλλά ειδικά στην εκλογή για το ΔΣ, οι μηχανισμοί μίλησαν περισσότερο απο την αξιοκρατία. Λες ότι «η ανεξάρτητη Νατάσσα Μποζίνη δεν υποστηρίχθηκε από εσάς, αλλά κατάφερε να έρθει δεύτερη για τον ΕΔΟΕΑΠ.» Μα και οι δικοί μας υποψήφιοι δεν υποστηρίχθηκαν απο κανέναν απο τις υπόλοιπες παρατάξεις… Σίγουρα η Νατάσα τα πήγε πολύ καλά, οπωσδήποτε χαιρόμαστε για την εκλογή του Παναγιώτη κάτω απο αυτές τις συνθήκες και πίστεψε με ο συνάδελφος Αλέκος αδικείται απο το αποτέλεσμα. Το τι ακριβώς συνέβη στις εκλογές, την αυτοκριτική μας και όλον τον προβληματισμό μας μπορείς να τον διαπίστώσεις στην επόμενη συνάντηση που θα έχουμε τα μέλη του Ασύνταχτου όπου καλεσμένοι είναι όλοι. Εμείς αντίθετα με τους άλλους, λειτουργούμε ως παράταξη και συναντιώμαστε σχεδόν κάθε εβδομάδα, όχι μόνο τις ημέρες των εκλογών αλλά όλον τον χρόνο. Είσαι και πάλι ευπρόσδεκτος να παρακολουθήσεις τον τρόπο που λειτουργούμε.

 9. Θανάσης Νικολάου Says:

  Το να ανοίξω διάλογο σε blog με κάποιον που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του, σχετικά με κάποιο τρίτο πρόσωπο είναι άκομψο. Ο/η εξορία (για «η» σε κόβω) αν έχεις να πεις κάτι για συνάδελφο πες το επώνυμα. Αλλιώς συνέχισε να βελάζεις με τους υπόλοιπους.

 10. Αλεξης Αλεξιάδης Says:

  Μου «διέφυγε» το σχόλιο exile, καθώς παρασύρθηκα απο το παραπάνω «πολιτικό» σχόλιο περί αυτοκριτικής. Νομίζω ότι οποιαδήποτε αναφορά επι του προσωπικού είναι γελοία και ανάξια σχολιασμού. Exile, σε αυτό το blog τα «βάζουμε» με θεσμούς και σχολιάζουμε τα πρόσωπα όσον αφορά την θέση που κατέχουν. Και επειδή ο συνάδελφος που έβαλες στο στόμα σου, μιλάει πάντα επώνυμα, θα σε παρακαλούσα να έκανες το ίδιο. Όχι τίποτα άλλο, γιατί έχουμε δει και άλλες φορές παρόμοια σχόλια που τα αφήνουν οι του συστήματος για να θολώσουν τα νερά και μας οδηγείς στο να βγάλουμε ανάλογο συμπέρασμα.

 11. Ένας Ασύνταχτος μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Says:

  Ας ξεκινήσω έτσι:

  Αν δεν υπήρχε ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ, θα ψήφιζα τον συνάδελφο Τάσο Ρέτζιο που κατέβαινε ως «ανεξάρτητος».
  Διευκρίνηση: Τον συνάδελφο δεν τον γνωρίζω ούτε εξ’ όψεως…
  Γιατί το λέω αυτό;
  Γιατί αν υποθέσουμε ότι έχει κάποιο νόημα το λεγόμενο «προεκλογικό υλικό», οι διακηρύξεις, οι προτάσεις, η κριτική και τα προγράμματα των παρατάξεων και των υποψηφίων, η επιστολή που έφτασε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο προεκλογικά με την υπογραφή του Ρέτζιου, ήταν αυτή που μου είπε «τα περισσότερα».

  Λογικά, λοιπόν, θα έπρεπε να επιλέξω να ρίξω εκεί την ψήφο μου.
  Θα με συγχωρήσει ο συνάδελφος, αλλά δεν το έκανα γιατί, όπως είπα, με εκφράζει περισσότερο η συνέχεια και η συνέπεια λόγων και πράξεων των ασύνταχτων. Επαναλαμβάνω ότι αν δεν υπήρχαν, θα τον ψήφιζα.

  Και άντε εγώ, είμαι θα πείτε μεμονωμένη περίπτωση.
  Οι υπόλοιποι συνάδελφοι γιατί δεν τον ψήφισαν;
  Προφανώς όλοι οι υπόλοιποι δεν ψήφισαν ασύνταχτους!
  Γιατί πήρε μόνο 7 ψήφους ο Ρέτζιος;

  Θέλω να πω ότι δεν έχει τελικά καμία απολύτως αξία, καμία ιδέα, καμία πρόταση, κανένα από καρδιάς μανιφέστο.
  Γιατί;
  Γιατί οι εκλογές είναι μία στημένη φιέστα, όπου ανταγωνίζονται οι μηχανισμοί. Όχι οι άνθρωποι. Ανταγωνίζονται τα συστήματα. Όχι τα οράματα. Είναι ζήτημα εξαγοράς συνειδήσεων από τις κυρίαρχες δυνάμεις που έχουν τις μεγαλύτερες πλάτες στα κόμματα εξουσίας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το ποσοστό που εξασφάλισε ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ, για μένα είναι άθλος. Είναι μία μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας.

  Αυτοί που πανηγυρίζουν, λοιπόν για την δήθεν επιβεβαίωση της πολιτικής τους με ποσοστό που υπερβαίνει το 50% των ψηφισάντων, πανηγυρίζουν πάνω στην «καμμένη γη» του συνδικαλιστικού δημοσιογραφικού χώρου. Και γνωρίζουμε όλοι ποιοι είναι οι εμπρηστές κάθε υπολλείμματος πολιτικής ηθικής και συνδικαλιστικής τιμιότητας και κυρίως ποιοι είναι οι εμπρηστές των εύφλεκτων δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας που γίνονται στάχτη εν μία νυκτί, και αυτοί χαίρονται σαν τους σύγχρονους Νέρωνες προσδοκώντας στην εξασφάλιση κανενός νέου οικοπέδου…

  Μπορεί να είναι απαισιόδοξη η οπτική μου, αλλά για το «γαμώτο» ήθελα να την εκφράσω.

  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  Ένας ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ

 12. Σταύρος Αλχατζίδης Says:

  Αγαπητή φίλη/ φίλε, αν και από τις πρώτες πέντε σειρές του post είναι φανερές οι αντιφάσεις σου, άρα και ο όλος συλλογισμός σου, αφού ξεκινάει λάθος καταλήγει και λάθος συμπεράσματα, θα ήθελα να καταθέσω τα εξής;

  Λες; « καλό θα ήταν να κάνετε (και) την αυτοκριτική σας, αντί (μόνο) να πανηγυρίζετε για τα εκλογικά αποτελέσματα. Η σημερινή πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ βγήκε ενισχυμένη από την κάλπη με ποσοστό πάνω από 50%. Είναι μια σημαντική νίκη και επιβράβευση – δυστυχώς – της νοοτροπίας του συστήματος».

  Εάν καταλαβαίνω σωστά μας εγκαλείς για το ότι πανηγυρίζουμε την αύξηση των ποσοστών μας και την εκλογή Χαραλαμπίδη ( για τον οποίο αναλαμβάνουμε την ευθύνη εκλογής του μια και έχεις απορία εσύ αλλά και ο exile), την ώρα που έδρασε η νοοτροπία του συστήματος με αποτέλεσμα να βγει ενισχυμένη η πλειοψηφία της σημερινής διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ. Να με συγχωρείς, αλλά εδώ είναι ο Ασύνταχτος Τύπος, και όχι η… κάλπη. Τα παράπονα σου σε αυτήν. Και μια και άνοιξε αυτή η συζήτηση να σε ενημερώσουμε εσένα, όπως και κάποιους άλλους, που τωρα τελευταία εγκαλούν τον Ασύνταχτο Τύπο για κάθε πιθανό και απίθανο, ότι δεν ευθυνόμαστε εμείς για την τρύπα του όζοντος, τα τσουνάμι ούτε καν τον θάνατο του εμποράκου…
  Αν δεν χαρούμε λοιπόν για αυτές τις νίκες τότε πότε; Ειδικά από τη στιγμή που οι εκλογές έγιναν με τον συγκεκριμένο τρόπο, που από μία πρώτη ανάγνωση του εκλογικού σώματος, ο Ασύνταχτος Τύπος στερήθηκε αρκετές ψήφους από την αδυναμία των συναδέλφων να πληρώσουν τις συνδρομές τους. Δυστυχώς στο ταμείο μας δεν τυχαίνει να διαθέτουμε καμιά 6000 €- 7000 € για να πληρώνουμε συνδρομές…
  Τα αποτελέσματα των εκλογών σαφώς και μας προβληματίζουν, αλλά αυτό είναι κάτι, που θα δούμε στην συνέλευση μας τις επόμενες ημέρες. Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο εμείς κάνουμε συνελεύσεις σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και φυσικά είναι ανοιχτές για όλους μια και δεν έχουμε να κρύψουμε και τίποτα…

 13. ΩΡΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ Says:

  Εντάξει, λοιπόν, ασύνταχτοι συνάδελφοι.

  Ας σας ενοχλεί τόσο πολύ η κριτική

  Αν σας τρομάζει η δημόσια αυτοκριτική

  Αν σ΄ ένα σχόλιο διαφωνίας επισύρει απαντάτε με ομοβροντία δηλώσεων

  Αν πιστεύετε πως πάντα οι ευθύνες ανήκουν στους άλλους

  Αν έχετε τη γνώμη πως οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα και γι΄ αυτό ψηφίζουν τη σημερινή διοίκηση, παρόλο που αυτή προκρίνει τις επαίσχυντες ατομικές συμβάσεις και τους οδηγεί σε απολύσεις

  Αν θεωρείτε πως δεν είναι μέγα ζήτημα ότι η σημερινή πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει δυστυχώς επικρατήσει κατά κράτος, παρά το γεγονός ότι υπονομεύει τους συνδικαλιστικούς αγώνες

  Αν αυτό δεν σας φοβίζει και δεν σας ανησυχεί

  Αν σας ικανοποιούν απλώς και μόνον λίγες περισσότερες ψήφοι (ξέρετε από πού…)

  Αν νομίζετε πως δεν έχουν νόημα οι αυτόνομες φωνές (ξέρετε εσείς ποιες…)

  Αν έχετε τη γνώμη πως για όλα φταίει το… γκαζόν, οι συνδρομές (όντως δυσβάσταχτες ) και η έλλειψη κρίσης των συναδέλφων σας

  Αν πιστεύετε πως στο σπίτι του ψηφισμένου με τις 70 ψήφους δεν υπάρχει περιθώριο κάποιες φωνές να μιλούν είτε για σχοινί είτε για κρεμάλα είτε για οτιδήποτε άλλο

  Ε, τότε, προφανώς η όλη συζήτηση καταλήγει σε αδιέξοδο…

  Μία ασύνταχτη ψήφος (σας)

  • Φίλη «ασύνταχτη ψήφο (μας)», όπως τουλάχιστον υπογράφεις:

   Ειλικρινά δεν ξέρω πού το πας και τι ΑΚΡΙΒΩΣ θέλεις να πεις.

   Προφανώς θέλεις κάτι να πεις και δεν το λες.

   Αν δεν το λες, δεν μπορεί κανείς να πάρει θέση.

   Ωστόσο, αν νομίζεις ότι σε ικανοποιεί η παρακάτω «αυτοκριτική», πάρτην και κάντην ό,τι θέλεις:

   Είμαστε πολύ μικροί και τρισάθλιοι για να τολμήσουμε να τα βάλουμε με τα «θηρία» των παραρτημάτων των κομμάτων και θα πρέπει από εδώ και στο εξής να το βουλώσουμε και να σταθούμε με σεβασμό μπροστά στα ποσοστά των ισχυρών.

   Οι ευθύνες ανήκουν πάντα σε μας. Όταν μιλάμε στον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, στην πραγματικότητα το κάνουμε για να τσαντίσουμε τους «αντιπάλους» μας και να τους οδηγήσουμε στην υπογραφή των ατομικών συμβάσεων ως αντίποινα προς… εμάς! Στην πραγματικότητα εμείς φταίμε για την υπογραφή τους.

   Οι ψηφοφόροι δεν είναι σε καμία περίπτωση πλανημένοι, είναι αλάνθαστοι και έχουν τρομερή αντίληψη της υπάρχουσας κατάστασης, κρίνουν και ψηφίζουν με βάση τη συνείδησή τους και «δεν υπακούν σε γραμμές». Άρα όσοι τόλμησαν να μιλήσουν για «προβατοποίηση» πρέπει να κάνουν δήλωση μετάνοιας και να ορκιστούν πως θα πρέπει να υποταχθούν στη σιδερένια μπότα της δημοκρατίας της πλειοψηφίας που σήμερα κυβερνά τη χώρα και τον επίσημο συνδικαλισμό.

   Καλά να πάθουν αυτοί που δεν είχαν να πληρώσουν τη συνδρομή τους και δεν ψήφισαν, τους παλιοτεμπέληδες που δεν δουλεύουν και τους απολύουν δικαίως και μετά διαμαρτύρονται κι από πάνω. Στην πυρά και οι απλήρωτοι. Θρασύτητα κι αυτή. Δεν φτάνει που έχουν δουλειά, θέλουν να πληρώνονται κι από πάνω. Εμείς λέμε να διαγραφούν και από την ΕΣΗΕΜ-Θ. Υποστηρίζουμε δε ότι στην πραγματικότητα είχαν να πληρώσουν τη συνδρομή, αλλά δεν την πλήρωσαν για να γκρινιάζουμε μετά εμείς και να λέμε ότι «η πραγματική μας δύναμη είναι άλλη». Τους πονηρούς τους ασύνταχτους. Άκου τι σκεφτήκαμε! Ευφυέστατο σχέδιο! Μετανιώνουμε οικτρά για αυτή την τακτική. Τώρα αυτομαστιγωνόμαστε!

   Δεν μας ικανοποιούν καθόλου «οι λίγες περισσότερες ψήφοι» (όχι, δεν ξέρουμε «από πού…», αν εσύ ξέρεις να μας το πεις). Καλούμε δε τους άγνωστους ψηφοφόρους να πάρουν τις ψήφους τους πίσω και εμείς να ζητήσουμε να αφαιρεθεί η μία επιπλέον έδρα (τρεις σε σχέση με τις δύο στις προηγούμενες εκλογές) που αποσπάσαμε για την ΠΟΕΣΥ και μάλιστα να χαρίσουμε και μία κατά το χριστιανικό με τους δύο χιτώνες. Έχεις τρεις έδρες; Σκάνδαλο! Έχεις δύο έδρες; Θα πρέπει να δώσεις τη μία. Μία μας φτάνει! Δεν χρειάζεται να βαρυστομαχιάσουμε σαν τους άλλους με τις 11 έδρες…

   Η δε επιτυχία του Παναγιώτη Χαραλαμπίδη να εκλεγεί στην εξελεγκτική του ΕΔΟΕΑΠ, να ακυρωθεί τώρα. Έγινε κατά λάθος. Ζητούμε ειλικρινή συγγνώμη για τις ψήφους που απέσπασε και σόκαρε το δημοσιογραφικό κατεστημένο. Ένας Ασύνταχτος στον ΕΔΟΕΑΠ. Τι όνειδος και τραγωδία για τον κλάδο! Ένας κομμουνιστής στην καρδιά του ασφαλιστικού μας φορέα! Γρήγορα στη Μακρόνησο!

   Και ποιες ακριβώς είναι οι «αυτόνομες φωνές» (και «ξέρουμε εμείς» και δεν μας το λες να το μάθουμε;)

   Ναι, δηλώνουμε πως «για όλα φταίει το… γκαζόν»! Αν έχεις εσύ άποψη για το τι «φταίει» γιατί δεν μας το λες και μας κρατάς σε αγωνία;

   Λοιπόν; Επιμένεις ότι «όλη η συζήτηση καταλήγει σε αδιέξοδο…»;
   Και πότε ακριβώς άνοιξε αυτή η… «συζήτηση» και δεν το πήραμε χαμπάρι;!

   Και επειδή ισχυρίζεσαι ότι είσαι «Μία ασύνταχτη ψήφος (μας)», στην επόμενη συνέλευση του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, θα σε καλέσουμε (αν αποδείξεις ότι… υπάρχεις) να κάνεις όση κριτική θέλεις επί συγκεκριμένων πραγμάτων για να ακούσεις και τον αντίλογο. Η συνέλευσή μας είναι το κυρίαρχο όργανο των αποφάσεών μας και είναι πάντοτε ανοιχτή για όλους. Αλλιώς, αν είσαι «αγανακτισμένος» γενικώς και αορίστως, υπάρχει και ο… Λευκός Πύργος!

   Μετά τιμής, ένας ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ με «λίγες»… ατομικές «ψήφους» αλλά με πολύ υπερηφάνεια για τη δύναμη της αμεσοδημοκρατικής μας συλλογικότητας.

   • ΩΡΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ Says:

    Ο,τι πει ο Ασύνταχτος Τύπος.

    Αυτός ξέρει καλύτερα απ΄ όλους μας – πριν από εμάς, για εμάς και έπειτα από εμάς για όλους μας.

    Ολσ τα υπόλοιπα περιττεύουν.

 14. Αφού «όλα τα υπόλοιπα περιττεύουν», τι κάθεσαι και ασχολείσαι βρε αδερφέ; Κάνε κάτι πιο δημιουργικό και χαλαρωτικό, λίγη γιόγκα, κανένα ταξιδάκι, καμιά άσκηση «αυτοκριτικής» κλπ. για να μπορείς μετά πιο άνετα να υπαγορεύεις και στους άλλους να κάνουν την «αυτοκριτική» τους. Εξάλλου, οι ασύνταχτοι δεν ισχυρίστηκαν ποτέ πως κατέχουν τη μία και μοναδική αλήθεια. Ανακάλυψε λοιπόν κι εσύ τις αλήθειες σου και τα σφάλματά σου και άσε τους άλλους να ασχοληθούν με τις δικές τους. Ε ρε νταλκάς με την «αυτοκριτική»… Αυτή η προβοκατόρικη εμμονή, βγάζει μάτι. Αλλά για ποιο πράγμα; Δεν μας είπες! Γι’ αυτό, καληνύχτα. Κι ας είναι ντάλα μεσημέρι.

 15. *Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟΝ ΒΑΛΛΕΤΩ* . (Χριστός) .

  Αυτό προς τον πικραμένο «Ώρα Αυτοκριτικής».

  Και ο νοών νοείτω…

 16. Αποτελέσματα για ΔΣ ΕΣΗΕΑ Says:

  Επτά παρατάξεις συμμετέχουν στο νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Οι τέσσερις έχουν από δύο συμβούλους και οι τρεις από έναν.

  Τα νέα μέλη του Δ.Σ. απέσπασαν: «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ) (2): ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (286 ψήφοι) ΓΚΙΚΑ ΜΑΡΙΑ (94) «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»(2) :ΤΡΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (268) ΝΤΑΒΑΝΕΛΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (225) «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»(2) : ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (262) ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ (185) «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»(2): ΡΑΜΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (208) ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (130) «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ»(1): (επειδή ισοψήφησαν μετά από κλήρωση, ένας από τους:) ΚΑΝΕΛΛΗΣ ΗΛΙΑΣ (126) ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (126) «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»(1): ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (100) «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»(1) : ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ ΝΑΝΑ (222)

  Η «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» δεν κατόρθωσε να εκλέξει σύμβουλο, και έτσι, δεν θα εκπροσωπείται στο νέο ΔΣ.

 17. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ(FINANCIAL CRIMES, ΑΡΜΜΕ, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ), πιστή στην πάγια αρχή της ενότητας δράσης της αριστεράς, στηρίζει τη δημιουργία προγραμματικού, μαχητικού, αριστερού, ριζοσπαστικού προεδρείου για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
  Στόχος του νέου προεδρείου πρέπει να είναι η υπογραφή μιας ικανοποιητικής ΣΣΕ, με αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν πληρώσει με τεράστια απώλεια εισοδήματος την οικονομική κρίση, για την οποία δεν φέρουν καμιά απολύτως ευθύνη. Είναι καιρός οι εργοδότες, οι ιδιοκτήτες και μέτοχοι των ΜΜΕ, να αναλάβουν την ευθύνη και να πληρώσουν και αυτοί την κρίση.
  Η νέα ΣΣΕ πρέπει να έχει ειδική μνεία για τους χαμηλόμισθους συναδέλφους μας. Καμία απόλυση για κανένα συνάδελφο!
  Η συμμετοχή της Πρωτοβουλίας στο συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μας βάζει μπροστά σε καινούργιες ευθύνες. Θεωρούμε ωστόσο ότι η εκλογή ενός εκπροσώπου δεν είναι από μόνη αρκετή για να ανατρέψει την άσχημη κατάσταση στον κλάδο.
  Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγουν μπροστά στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου στα ΜΜΕ. Στη μάχη επανασύνδεσης της δημοσιογραφίας με την κοινωνία Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα ριζοσπαστικό, μαχητικό προεδρείο, το οποίο θα ηγηθεί, μαζί με τους εργαζόμενους σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ, μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας για την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα και την υποδούλωση στους πιστωτές.

 18. Σύνεδρος ΠΟΕΣΥ Says:

  H επόμενη μάχη τώρα, στην Αθήνα, στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ την Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου 2011.

  • ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΩΡΑ Says:

   Μη χάνετε την ψυχραιμία σας, συνάδελφοι, και μην ταράζεστε.

   Εντάξει, δεν σας πάει η κριτική. Το καταλάβαμε…

 19. Αν νομίζεις ότι… «τάραξες» κάποιον, μάλλον εννοείς τα λιμνάζοντα νερά των προσωπικών σου εκλογικών εμμονών και «βεβαιοτήτων». Είναι κι αυτό ένα κέρδος.

 20. Τελικά:

  Αύριο Τετάρτη 1/6/2011 στις 9 το βράδυ, οι ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΙ συγκεντρώνονται στο Λευκό Πύργο. Σημείο συνάντησης στο πανό που γράφει “ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: