Απέρριψε πρόταση για τις συνδρομές το δ.σ της ΕΣΗΕΜ-Θ. Σε άμεση συνάντηση καλεί την ένωση η Σουλοπούλου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜ-Θ ΤΗΝ 25-5-2011

 Η ΕΣΗΕΜ-Θ εγκαλεί Λασκαρέλια .

Εκτός ημερήσιας διάταξης, από τον Ασύνταχτο Τύπο καταγγέλθηκε στο διοικητικό συμβούλιο η απαράδεκτη και αντισυναδελφική από κάθε άποψη ενέργεια του διευθυντή του γραφείου της Ελευθεροτυπίας στην Θεσσαλονίκη Κ.Λασκαρέλια, να απαγορεύσει την είσοδο στους χώρους εργασίας, σε αντιπροσωπεία του Ασύνταχτου Τύπου, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από υποψήφιους για την ΠΟΕΣΥ και τον ΕΔΟΕΑΠ και απο το μέλος που εκπροσωπεί την παράταξη στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΜ-Θ. Επισημάνθηκε μεταξύ άλλων η πρόθεση του διευθυντή, να εμποδίσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και φυσικά το δικαίωμα των υποψηφίων όσον αφορά την ενημέρωση των συναδέλφων της ένωσης για τις θέσεις τους. Από το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ έγινε μια απόπειρα υποβάθμισης του περιστατικού, καθώς ειπώθηκαν επιχειρήματα ότι π.χ ο κ.Λασκαρέλιας πρότεινε στους συνδικαλιστές να συναντήσουν στην…. υποδοχή των γραφείων τους εργαζόμενους και ότι αυτό δεν είναι αναγκαία «κακό» ….Στο τέλος, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να καλέσει για εξηγήσεις τον κ.Λασκαρέλια, στην διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης του.

Ως Ασύνταχτος Τύπος επισημαίνουμε την θέση μας ότι συνάδελφοι, είτε είναι συνδικαλιστές είτε όχι, ισάξια μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ πάντως, έχουν κάθε δικαίωμα να συναντούν τους συναδέλφους τους στους χώρους εργασίας. Ούτε στις reception, ούτε στις σκάλες, ούτε στα μπαλκόνια, ούτε στις τουαλέτες ή όπου αλλού προστάζει ο κάθε διευθυντής. Η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης είναι σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο, το Δ.Σ της ένωσης, οφείλει σε κάθε περίπτωση να καταδικάζει και όχι να στρογγυλεύει, όπως επιχειρήθηκε σήμερα.

Εκλογές ΠΟΕΣΥ – ΕΔΟΕΑΠ

 Η συνεδρίαση άρχισε με την συζήτηση της πρότασης που είχε καταθέσει ο Ασύνταχτος Τύπος ήδη από την Δευτέρα, προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα, ώστε απλήρωτοι, υποαπασχολούμενοι και μια σειρά ακόμη συναδέλφων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ΠΟΕΣΥ και τον ΕΔΟΕΑΠ. Ήδη από την πρώτη τοποθέτηση της πλειοψηφίας του δ.σ, περί μη τήρησης του καταστατικού, φαινόταν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ψηφιστεί μια τέτοια ρύθμιση.

Στην αρχική αυτή τοποθέτηση στηρίχθηκε μια ολόκληρη επιχειρηματολογία, ότι δεν μπορούμε ένα απόγευμα πριν τις εκλογές να συντάξουμε λίστες με … «αναξιοπαθούντες», ότι αυτά τα θέματα λύθηκαν με την απόφαση της γενικής συνέλευσης, πως το ταμείο της ένωσης δεν μπορεί να στηρίξει κάτι τέτοιο, πως δεν μπορούμε να θέσουμε τις εκλογές σε κίνδυνο κάποιος να κινηθεί δικαστικά κατά του κύρους των κτλ κτλ. Από τον Δ. Ντόζη κατατέθηκε η πρόταση να πληρωθούν οι συνδρομές σε δύο δόσεις και τα μέλη να αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές πληρώνοντας τη μια, με δέσμευση να πληρώσουν και την δεύτερη δόση εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Από την πλευρά του ο Γ.Αδάμ υποστήριξε και αυτός ότι πρέπει να ληφθεί κάποια μέριμνα, τουλάχιστον για όσους εργαζόμενους είναι γνωστό στο δ.σ ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούμε να δίνουμε ως ένωση αλλού και αλλού και να μην στηρίζουμε τους συναδέλφους σε αυτήν την συγκυρία. Η πλειοψηφία του Δ.Σ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ οποιαδήποτε πρόταση για ρύθμιση και ας παραδέχτηκαν όλοι ότι γίνονται αποδέκτες παραπόνων από πολλούς συνάδελφους για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται .

Ο Ασύνταχτος Τύπος κατέθεσε την συγκεκριμένη πρόταση, με το σκεπτικό ότι οι δεκάδες ίσως και εκατοντάδες συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, πρέπει να συμμετάσχουν στις εκλογές προκειμένου να συναποφασίσουν με τους υπόλοιπους συναδέλφους το μέλλον τους. Δεν μπορεί η Ένωση Συντακτών να καταστεί σωματείο για τους «ΈΧΟΝΤΕΣ» και οι μη έχοντες να μένουν στο περιθώριο. Ειδικά στην παρούσα συγκυρία αν δεν μιλήσει και αν δεν ψηφίσει ο απλήρωτος, ποιος θα το κάνει; Ο διευθυντής; Αυτός που έχει και 2 και 3 δουλειές; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά.

 Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, η εκπρόσωπος της εργοδοσίας Β.Σουλοπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, προκειμένου να  ζητήσει συνάντηση το συντομότερο δυνατόν, με αντιπροσωπεία της ένωσης. Μετά την απόφαση του εφετείου για την απεργία στην εφημερίδα και την συνεπακόλουθη άρση του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας που δικαίωσε πανηγυρικά τους εργαζόμενους, ο διάλογος που θέλει να ανοίξει η εργοδοσία, μόνο καχύποπτα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ο Ασύνταχτος Τύπος στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ τέθηκε υπέρ του διαλόγου όσον αφορά ζητήματα αναπτυξιακών προτάσεων που μπορούν να τεθούν στην εταιρεία, σε καμία περίπτωση όμως, υπέρ ενός διαλόγου που θα έχει ως στόχο για άλλη μια φορά, την τσέπη των εργαζομένων. Αυτή άλλωστε είναι και η στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσιογράφων στο συγκρότημα. Εξάλλου είναι νωπές οι μνήμες από την ….. «συμφωνία» του Αγγελιοφόρου και τις συνέπειες που είχε. Τα μέλη του Δ.Σ εξέφρασαν τις θέσεις τους για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί ενόψει της συνάντησης η οποία είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αγγελιοφόρος

 Όπως έγινε γνωστό, η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει ορίσει ήδη ορκωτό λογιστή ο οποίος πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα «ξεσκονίσει» τα βιβλία της επιχείρησης, προκειμένου να επιβεβαιωθούν ή όχι, τα οικονομικά στοιχεία, βάσει των οποίων έγιναν οι τελευταίες απολύσεις . Το δ.σ ενημερώθηκε από τον πρόεδρο για το περιεχόμενο κάποιας τηλεφωνικής επαφής, με «παράγοντα» της εφημερίδας όσον αφορά το μέλλον της, ωστόσο  από την παραπάνω επικοινωνία και με δεδομένα τα όσα προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα με τις απολύσεις και τα δικαστήρια δεν μπορούν να εξαχθούν συγκεκριμένα και ασφαλή συμπεράσματα.

Ο Ασύνταχτος Τύπος κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για το πώς πρέπει να κινηθεί η ΕΣΗΕΜ-Θ το προσεχές διάστημα, με αφορμή και την συμπεριφορά της εταιρείας προς τους 7 εργαζόμενους οι οποίοι παραμένουν στο «κενό» της εκ περιτροπής εργασίας, ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία

Εφημερίδα Metrosport, Αθλητικό metropolis

Στο δ.σ κατατέθηκε αναφορά του εργασιακού εκπροσώπου για την κατάσταση που επικρατεί στα δύο μέσα, όσον αφορά την μισθοδοσία. Εργαζόμενοι στους οποίους η εταιρεία του Ανδρώνη χρωστάει 5 μισθούς η και περισσότερους και άλλοι οι οποίοι έχουν πληρωθεί με επιταγές ή και με …συναλλαγματικές !!! Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να στείλει στον ιδιοκτήτη επιστολή με την οποία να του ζητά την εξόφληση των δεδουλευμένων. Θα δοθεί ένα περιθώριο μερικών ημερών στην εργοδοσία να αποφασίσει και σε περίπτωση που δεν υπάρξει ικανοποίηση του αιτήματος, ο δρόμος των κινητοποιήσεων ανοίγει.

Συνεδρίαση του μικτού συμβουλίου

Η συνεδρίαση του μικτού συμβουλίου στην οποία θα εξεταστούν οι ενστάσεις για τις εγγραφές των νέων μελών, ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου.

Advertisements

3 Σχόλια to “Απέρριψε πρόταση για τις συνδρομές το δ.σ της ΕΣΗΕΜ-Θ. Σε άμεση συνάντηση καλεί την ένωση η Σουλοπούλου.”

 1. Σιγά μην έκαναν δεκτή οι καταστατικολάγνοι την πρόταση του Ασύνταχτου Τύπου για δυνατότητα ψήφου από όσους συναδέλφους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν την ετήσια συνδρομή!

  Τους τρομάζει (ενόψει της κάλπης) η οργή των απολυμένων, των απλήρωτων και χαμηλόμισθων δημοσιογράφων… Τους τρομάζει η ετυμηγορία της φτωχής δημοσιογραφικής βάσης. Βλέπετε, δεν έχουν όλοι δυο και τρεις και τέσσερις δουλειές, όπως ορισμένοι…

 2. Οι άνεργοι πάντως θα ψηφίσουν καθώς έχει πληρώσει τις συνδρομές η ΕΣΗΕΜ-Θ, όπως θυμάστε μέσω του…βοηθήματος για το Πάσχα. Δηλαδή δίνουν ένα βοήθημα για να ανασάνουν λίγο οικονομικά οι άτυχοι συνάδελφοι και παρακρατούν απο αυτό τα χρήματα των συνδρομών. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΨΗΦΙΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Εγώ αν ήμουν άνεργος, θα τους τα πετούσα στα μούτρα τα χρήματα του ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ!!!

 3. Να τον καλέσει τον Λασκαρέλια το δ.σ. Έχει κάθε δικαίωμα να πει τη γνώμη του και να εξηγήσει τη θέση του. Τα 10 μέλη της Ένωσης που ήταν παρόντα στο γεγονός θα κληθούν; Θα κληθούν όσοι συμμετείχαν στον «διάλογο» με τον κύριο διευθυντή της «Ε»; Μήπως θα κληθούν όπως κλήθηκαν και εκείνοι που πιάσανε στα πράσα τον… κυρ διευθυντά να δουλεύει σε μέρα απεργίας;
  Αυτοί που μετέφεραν τη θέση του κυρ Λασκαρέλια στο δ.σ γιατί δεν ρώτησαν και τους συναδέλφους για το περιστατικό;
  Όσοι επιχειρούν να υποβαθμίσουν το γεγονός, υποβαθμίζουν και το συνδικαλιστικό κύρος της ΕΣΗΕΜΘ και επειδή η απαγόρευση εισόδου αφορούσε τις εκλογές για την ΠΟΕΣΥ υποβαθμίζουν και τη σημασία της ΠΟΕΣΥ;
  Αλήθεια ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σ. Νικολόπουλος τι λέει για το θέμα που είναι και εργαζόμενος στην «Ε»; Έτσι γίνεται στην Ελευθεροτυπία; Οι συνδικαλιστές αφήνετε τα ενημερωτικά προεκλογικά φυλλάδια στην είσοδο;
  Στο φινάλε να ξέρουμε. Υπάρχει σχετική εντολή της εργοδοσίας να εμποδίζεται η συνδικαλιστική δράση στην «Ε»;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: