Ασύνταχτος Τύπος προς Δ.Σ. ΕΣΗΕΜ-Θ: Να ψηφίσουν και οι «μη έχοντες»

O Ασύνταχτος Τύπος κατεθεσε την πρόταση προς το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ να βρεθεί μια «φόρμουλα» προκειμένου να ψηφίσουν και όσοι συνάδελφοι δεν μπορούν να εξοφλήσουν το ποσό της ετήσιας συνδρομής.

Συνάδελφοι γνωρίζετε πολύ καλά τι συμβαίνει στον χώρο μας. Από την μια, δεκάδες απολυμένοι που δεν μπορούν να βρουν πουθενά εργασία. Από την άλλη, τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι σε πολλά μαγαζιά, με εργοδότες που δεν πληρώνουν επί σειρά μηνών, όπως το Άλτερ, τον Τύπο της Θεσσαλονίκης, την Μέτροσπορ κ.α. Έχουμε και τους «πληγέντες» από ατομικές συμβάσεις ή εκ περιτροπής εργασία που είδαν τους μισθούς τους μειωμένους από 12,5 μέχρι 60% ή και περισσότερο. Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν προβλήματα επιβίωσης για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια.

Οι εκλογές της Πέμπτης είναι καθοριστικές όσον αφορά τις εξελίξεις στον κλάδο και πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή. Αν μη τι άλλο, η ψήφος των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, είναι η πολυτιμότερη όσον αφορά τα μηνύματα που στέλνονται μέσω των εκλογών .

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν ο Ασύνταχτος Τύπος καταθέτει την πρόταση προς το διοικητικό συμβούλιο να βρεθεί μια «φόρμουλα» προκειμένου να ψηφίσουν και όσοι συνάδελφοι δεν μπορούν να εξοφλήσουν το ποσό της συνδρομής. Μπορεί να γίνει μια ρύθμιση κατά τα πρότυπα της ΕΣΗΕΑ, η οποία φέτος έλαβε ειδική μέριμνα για τους άνεργους και όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Έτσι στην ΕΣΗΕΑ, άνεργοι και συνάδελφοι που βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές με την καταβολή του ποσού των 10 ευρώ, χρήματα που όπως λέει η ένωση τους θα καταβληθούν  για λογαριασμό των συναδέλφων από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Επίσης, τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, που απασχολούνται με ΔΠΥ, αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής με την καταβολή προκαταβολής, έναντι των οφειλομένων συνδρομών, του ποσού των 30 ευρώ.

Συνάδελφοι, βλέπουμε πώς όταν ένα σωματείο θέλει να λειτουργήσει σωστά, το κάνει. Και η παραπάνω λύση να μην προκριθεί, μπορεί να βρεθεί κάποια άλλη. Για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Γενική Συνέλευση με τα άτομα που ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις συνδρομές, τα είπαμε. Ζητούμε λοιπόν, η δημοκρατική διαδικασία των εκλογών να συμπεριλάβει και τους «πληττόμενους» της σημερινής άθλιας εργασιακής κατάστασης, οι οποίοι όπως γνωρίζετε δεν είναι λίγοι. Και επειδή ακριβώς είναι πολλοί, ο ενδεχόμενος αποκλεισμός τους θα σήμαινε αλλοίωση της βούλησης κυρίως των μελών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα . Η απόφαση πλέον είναι θέμα του διοικητικού συμβουλίου.

Advertisements

5 Σχόλια to “Ασύνταχτος Τύπος προς Δ.Σ. ΕΣΗΕΜ-Θ: Να ψηφίσουν και οι «μη έχοντες»”

 1. "Επαρχιώτης" μέλος ΕΣΗΕΜ-Θ Says:

  Επιτέλους βρε παιδιά. Να γίνει δεκτή η πρότασή σας γιατί αλλιώς θα φαίνεται ότι αδιαφορούμε ενώ απλώς δεν θα έχουμε να πληρώσουμε, άρα να συμμετάσχουμε.

  «Επαρχιώτης» μέλος ΕΣΗΕΜ-Θ

 2. Θυμηθείτε πώς είχε μεταχειριστεί η γνωστή πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ αντίστοιχη πρόταση του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ στη γενική συνέλευση του Μαρτίου 2011. Τότε είχε γραφτεί σε αυτό το μπλογκ ένα κείμενο με τίτλο: Η “αλληλεγγύη” πήγε….περίπατο στην ετήσια γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΜ-Θ

  Διαβάστε το:

  https://asyntaxtostypos.wordpress.com/2011/03/21/%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%80%CE%AE%CE%B3%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%83/

 3. ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ Says:

  Θυμίζουμε ότι τότε στην ετήσια γενική συνέλευση του Μάρτη, ο συνάδελφος Φίλιππος Δεργιαδές (εκπρόσωπός μας τότε στο ΔΣ) είχε καταθέσει στο προεδρείο της συνέλευσης ΠΡΟΤΑΣΗ για να ΨΗΦΙΣΟΥΝ και όσα μέλη της Ένωσης δεν είναι «οικονομικώς τακτοποιημένα» σχετικά με την ετήσια συνδρομή τους. Είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το φαινόμενο να μην ψηφίζουν οι κυρίως πληττόμενοι από την κρίση και την εργοδοτική επίθεση, συνάδελφοι.

  Τότε μάλιστα είχε λάβει τον λόγο και ο συνάδελφος Αλέξης Αλεξιάδης (σημερινός εκπρόσωπος του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ στο ΔΣ) ο οποίος υποστηρίζοντας το αίτημα ήταν γλαφυρός στην περιγραφή του όταν έλεγε ότι ο ίδιος παρέμενε απλήρωτος (από το ALTER) για 3-4 μήνες και ήταν αδύνατο να καταβάλλει τη συνδρομή του. Είχε δε περιγράψει το πρόβλημα ως πραγματικό και όχι προσχηματικό.

  Ο δε συνάδελφος Γιάννης Γκίρμπας παίρνοντας κάποια στιγμή τον λόγο, είπε ότι αν δεν επιτραπεί να μιλήσουν και να ψηφίσουν όσοι συνάδελφοι δεν μπορούν για σοβαρούς λόγους να πληρώσουν τη συνδρομή τους, τότε σε λίγο καιρό θα υπάρχει ο κίνδυνος η ΕΣΗΕΜ-Θ να μετατραπεί σε ένα «κλειστό κλαμπ λίγων καλοπληρωμένων δημοσιογράφων», ενώ θα έπρεπε αντιθέτως η ΕΣΗΕΜ-Θ να εκπροσωπεί κυρίως τους άνεργους και απλήρωτους συναδέλφους.

  Επικαλούμενοι διάφορα «καταστατικά» προβλήματα, τελικώς, οι της γνωστής πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, κατά πλειοψηφία ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ το αίτημα.

  Έτσι για να ξέρουν οι πληττόμενοι συνάδελφοι (όσοι καταφέρουν και πληρώσουν τη συνδρομή τους) ποιους ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

  Ωστόσο, ελπίζουμε ειλικρινώς, να γίνει, έστω τώρα, δεκτή η πρόταση του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.

  Δεν μπορεί κάποιοι να τιμωρούνται και από τους εργοδότες και από τους υποτιθέμενους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους.

 4. Εκ-δουλευταράδες Says:

  H οικτρή πραγματικότητα είναι ότι ορισμένοι συνάδελφοι ψηφίζουν με κριτήριο πόσο καλά «κονέ» έχει ο εκάστοτε υποψήφιος συνδικαλισταράς με τους προϊσταμένους, τους εργοδότες και τους διευθυντές! Έτσι θα μπορεί, εκλέγοντάς τους, να καβαντζώσει το κωλαράκι του στην μίζερη θεσούλα του.
  Γίνεται δηλαδή εν γνώσει του, ένα ακόμα μέλος του προαυλίου της Αυλής του εκλεγμένου συνδικαλισταρά. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Είναι περίπτωση αθλιότητας, εκδούλευσης και χαμέρπειας. Παλαιότερα το είδαμε να συμβαίνει στην ΕΡΤ-3. Σήμερα αν και τα πράγματα είναι πιο «ρευστά», ο κίνδυνος της επανάληψης, υφίσταται.
  Αν δεν τερματιστεί αυτός ο τρισάθλιος κύκλος με τις «κλίκες», τους κολλητούς της εργοδοσίας και τα λαμόγια των κομμάτων που διαθέτουν «άκρες» με τους βουλευτάδες της Βόρειας Ελλάδας, θα είμαστε μια σιχαμερή μειοψηφία εργαζομένων στην ελληνική κοινωνία που το μόνο που ξέρει είναι να ρουφιανεύει, να γλύφει, να παπαγαλίζει, να σκύβει και να υποτάσσεται. Αυτό θέλουμε; Ας σκεφτούμε όπως οι συνάδελφοι στον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ, κι ας μην είμαστε σώνει και καλά ψηφοφόροι τους. Λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει…

 5. Αρμακεδών Says:

  Να δείτε που θα ψηφίσουν πάλι οι δημοσιογράφοι τους Βοϊτσίδηδες, τους Ντόζηδες, τους Φωκιανίδηδες και τους -μετά συγχωρήσεως- Κοντογουλίδηδες. Διότι δεν μιλάμε για κανονικούς ανθρώπους αλλά για… δημοσιογράφους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: