Εκλογές ΠΟΕΣΥ-ΕΔΟΕΑΠ – Το μεγάλο κόλπο με τη σημαδεμένη τράπουλα

Συνάδελφοι/συναδέλφισες!

Την Πέμπτη 26 του Μάη, καλούμαστε να αναδείξουμε τους αντιπροσώπους μας στην ΠΟΕΣΥ καθώς και τους εκπροσώπους μας στον ΕΔΟΕΑΠ. Ενόψει αυτής της μάχης, ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ έχει να επισημάνει τα εξής:

Ξεκαθαρίζουμε ότι σε μια δύσκολη για όλους συγκυρία, απορρίπτουμε τα ψεύτικα διλλήματα. Δεν ψηφίζουμε είτε τους «κακούς» είτε τους λιγότερο «κακούς» στη διαχείριση των οξύτατων προβλημάτων μας. Αυτοί που επικαλούνται είτε την… «ενότητα»(σκέτη!), είτε την «ενότητα και την προοπτική»(κοντίσιονερ!)  του δημοσιογραφικού χώρου, είναι οι πρώτοι που διασπούν τους αγώνες των εργαζομένων. Όσοι δε, φλυαρούν περί της «ενωτικής» προοπτικής του κλάδου, δεν μπορούν να αποκόπτονται σήμερα τεχνηέντως από τον κύριο κορμό που τους εξέθρεψε και να εμφανίζονται με άλλη μάσκα, να καμώνονται τους «πρωτόπλαστους» και να περιμένουν ξανά να δώσει η Εύα στον Αδάμ το μήλο της αμαρτίας. Συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Αυτός ο δεξιο-πασοκο-«αριστερός» αχταρμάς των συνδυασμών που διεκδικεί την ψήφο μας στις 26 Μάη, έχει στις τάξεις του ανθρώπους που φέρουν ευθύνες για την αναποτελεσματικότητα οργάνων όπως η ΠΟΕΣΥ και ο ΕΔΟΕΑΠ. (Για να μη μιλήσουμε για τις ευθύνες τους για τη σημερινή κατάντια της ΕΣΗΕΜ-Θ…).

Πού βρίσκονταν όλοι αυτοί το προηγούμενο διάστημα; Ποιος είναι ο «απολογισμός» τους; Ποιοι υποσκάπτουν συστηματικά τον αποφασιστικό ρόλο που θα έπρεπε να έχει η ΠΟΕΣΥ; Γιατί δεν αντέδρασαν οι συνάδελφοι της ΠΟΕΣΥ στο «άδειασμα» που έγινε από τη γνωστή πλειοψηφία της του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ με το να εισηγηθεί την αναστολή των δύο 36ωρων απεργιών στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ; Γιατί κάποιοι ανέχτηκαν τον ρόλο που έχουν αναλάβει ορισμένοι θεσμικοί «εκπρόσωποί» μας στην ΕΣΗΕΜ-Θ, να παπαγαλίζουν ως φόβητρο στους συντάκτες τις απειλές του Μπακατσέλου και λοιπών περί απολύσεων σε περίπτωση που δεν αναστελλόταν μια απεργιακή κινητοποίηση;!

Το παιχνίδι είναι στημένο και το ξέρουμε. Οι αυταπάτες πέθαναν μαζί με τις δήθεν αγνές προθέσεις. Ο «εμφύλιός» τους δεν μας αφορά και τους γυρίζουμε την πλάτη. Είμαστε απέναντι. Είμαστε μαζί με όλους τους συντάκτες και τις συντάκτριες μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ που παλεύουν καθημερινά και στέκονται περήφανοι/περήφανες απέναντι στην εργοδοσία, που αντιμετωπίζουν με οργή αλλά και αξιοπρέπεια το φάσμα της ανεργίας και τις απολύσεις, που υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας και πορεύονται στους δρόμους της αντίστασης και της ανυπακοής. Η ευθύνη για την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων δεν ήταν αποτέλεσμα ενός… φυσικού φαινομένου. Κάποιοι πήραν τις αποφάσεις. Και δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από ψευδεπίγραφες «δημοκρατικές» διαδικασίες. Σημειώνουμε και κάτι άλλο: Υπό καθεστώς φόβου, η ελευθερία επιλογής πεθαίνει μαζί με την ελευθεροτυπία. Αλλά αυτή η δυσμενέστατη εξέλιξη για το δικαίωμα της κοινωνίας να ενημερώνεται ελεύθερα χωρίς φόβους και βαρίδια, είναι για κάποιους, «λεπτομέρεια»… Στο εσωτερικό του χώρου μας, ωστόσο, δεν αρκεί η άρνηση στην υπογραφή των ατομικών συμβάσεων. Στην παρούσα συγκυρία απαιτείται συνολική αλλαγή φιλοσοφίας πάλης και υιοθέτηση αμεσοδημοκρατικών μορφών οργάνωσης και διαδικασιών που θα μας απεμπλέξουν από τους γνωστούς παραγοντισμούς, τους «κύκλους», τις διασπάσεις, τις γραφειοκρατικές κομματικές «ηγεσίες» και τον διοικητικό συνδικαλισμό των γραφείων και των διευθυντών.

Να το ξεκαθαρίσουμε: Ενόψει των εκλογών για ΠΟΕΣΥ-ΕΔΟΕΑΠ, οι δήθεν εναλλακτικές εκλογικές λύσεις που προτείνουν κάποιοι, αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Αποτελούν σάρκα από τη σάρκα τους, αποτελούν το μεγάλο κόλπο μέσα στο οποίο επιχειρούν να εντάξουν όλους μας ως συνένοχους, καλώντας μας να τους ψηφίσουμε.

Το κόλπο συνίσταται στο ότι επιχειρούν να «καρπωθούν» τη γενικευμένη δυσαρέσκεια των δημοσιογράφων από την ακολουθούμενη συναινετική και καταστροφική (στο πρότυπο της σχέσης της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα και το ΔΝΤ) πολιτική της γνωστής πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ παρουσιάζοντας μία ή δύο δήθεν νέες εκλογικές εκδοχές που στην πραγματικότητα είναι το ανακάτεμα μιας σημαδεμένης τράπουλας.

Η ευθύνη τώρα πέφτει στους συναδέλφους-ψηφοφόρους της Πέμπτης για ΠΟΕΣΥ-ΕΔΟΕΑΠ. Θα πέσουν στην παγίδα και θα συμμετάσχουν σε αυτή την παρτίδα γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα είναι οι πραγματικά χαμένοι; Ή θα αποφασίσουν να απορρίψουν τις διαφορετικές εκδοχές της ίδιας καταστροφικής πολιτικής τους;

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Η ψήφος στον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ είναι πλέον ψήφος για ΟΛΟΥΣ μας και για την επαναθεμελίωση του κύρους και της αποτελεσματικότητας των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, η απάντηση δεν είναι η περαιτέρω οπισθοχώρηση απέναντι στα νέα μέτρα, τις απολύσεις, τις περικοπές και την εργοδοτική τρομοκρατία. Η απάντηση είναι το δυνάμωμα της φωνής μας και η αντεπίθεση των εργαζομένων μαζί με όλη την κοινωνία. Η απάντηση δεν είναι ο συντεχνιακός αγώνας, αλλά το άνοιγμα των διαδικασιών για συντονισμό και πραγματική ενότητα των δημοσιογράφων με αξιοπρέπεια και συνέπεια λόγων και πράξεων, με άλλους κλάδους εργαζομένων για μια πραγματική προοπτική ανατροπής του εφιαλτικού εργασιακού τοπίου.

Συνάδελφε/συναδέλφισα!

Γνωρίζουμε ότι οι κάλπες δεν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο! Μπορούν όμως να αλλάξουν τους συσχετισμούς και να αποτελέσουν τη βάση για να αλλάξουμε τον κόσμο αύριο!

Σε καλούμε να μην τους κάνεις τη χάρη και επιλέξεις στις 26 του Μάη εκείνες τις δυνάμεις που βάζουν φραγμούς σε αυτή την προοπτική…

Σε καλούμε να δυναμώσεις τη δική σου φωνή. Τη φωνή των συντακτών. Τη φωνή του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Για τις υποψήφιες ασύνταχτες «φωνές» κάντε «κλικ» στο: Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ για ΠΟΕΣΥ-ΕΔΟΕΑΠ

Advertisements

23 Σχόλια to “Εκλογές ΠΟΕΣΥ-ΕΔΟΕΑΠ – Το μεγάλο κόλπο με τη σημαδεμένη τράπουλα”

 1. Αλήτης Ρουφιάνος Δημοσιογράφος Says:

  Καλά, κάποιοι δεν ντρέπονται καθόλου; Τι νομίζουν ότι είναι οι εκλογές για ένα συνδικαλιστικό όργανο; Παιδική χαρά; Υπάρχει υποψήφιος στη «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» που είχε απολυθεί πρόσφατα από κανάλι και στη δίκη που έγινε δεν πήγε να… καταθέσει κατά των εργοδοτών του που τον απέλυσαν γιατί λέει ότι «μετά δεν θα έβρισκε… δουλειά» στην περίπτωση που ήθελαν να τον ξαναπροσλάβουν»!!! Και αυτός ο υποψήφιος θέλει να διεκδικήσει την ψήφο μας; Και να μας εκπροσωπήσει συνδικαλιστικά; Ωραίες… «μάχες» ετοιμάζεστε να δώσετε κύριε Τσαουσίδη με αυτούς που έχετε μαζέψει στο ψηφοδέλτιό σας…
  Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Μάκης!
  Τι λέει για όλα αυτά ο… Τάκης;

 2. Θυμίζω τα αποτελέσματα των προηγούμενων ΕΚΛΟΓΩΝ (2008) για την ΠΟΕΣΥ. Είναι πολλαπλώς χρήσιμα για να συγκριθούν συνδυασμοί και ονόματα με τις σημερινές υποψηφιότητες και να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

  Αποτελέσματα αρχαιρεσιών
  για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΣΥ (5/4/2008)
  Θεσσαλονίκη, 5 Απριλίου 2008

  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

  Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την εκλογή αντιπροσώπων στο 5ο Πανελλαδικό Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.

  Από τα επτακόσια είκοσι (720) τακτικά μέλη, ψήφισαν τετρακόσια σαράντα επτά (447). Έγκυρα: τετρακόσια τριάντα έξι (436). Άκυρα: πέντε (5). Λευκά: έξι (6).

  Α) Ο συνδυασμός «Δημοσιογράφοι σε Δράση» έλαβε τριάντα πέντε (35) ψήφους και εκλέγει δύο (2) αντιπροσώπους:

  Εκλέγονται
  Τακτικοί:
  1. Σαριόγλου Παύλος Ψήφοι 22
  2. Ανανιάδου Άννα Ψήφοι 20

  Αναπληρωματικοί:
  1. Μάντζιαρης Ευάγγελος Ψήφοι 17
  2. Γραβαλά Ευδοξία Ψήφοι 14

  Β) Ο συνδυασμός «Δημοσιογραφική Ενότητα» έλαβε εκατόν τριάντα (130) ψήφους και εκλέγει πέντε (5) αντιπροσώπους:

  Εκλέγονται
  Τακτικοί:
  1. Βοϊτσίδης Μόσχος Ψήφοι 48
  2. Τσαουσίδης Κλέαρχος Ψήφοι 47
  3. Παπαδημούλης Βασίλειος Ψήφοι 43
  4. Χαλεπλίδου Χριστίνα Ψήφοι 32
  5. Ρεπανάς Αντώνιος Ψήφοι 24

  Αναπληρωματικοί:
  1. Κυριακούλης Βασίλειος Ψήφοι 23
  2. Δραγώγιας Δημήτριος Ψήφοι 22

  Γ) Ο συνδυασμός «Ασύνταχτος Τύπος» έλαβε σαράντα εννέα (49) ψήφους και εκλέγει δύο (2) αντιπροσώπους:

  Εκλέγονται
  Τακτικοί:
  1. Μπίκας Χαράλαμπος Ψήφοι 30
  2. Μεχμέτ Σερήφ Ψήφοι 26

  Αναπληρωματικοί:
  1. Μεϊντάνη Μαρίνα Ψήφοι 24
  2. Μακρής Δημήτριος Ψήφοι 23

  Δ) Ο συνδυασμός «Δημοσιογράφοι – Ανανέωση Τώρα» έλαβε εκατό (100) ψήφους και εκλέγει τέσσερις (4) αντιπροσώπους:

  Εκλέγονται
  Τακτικοί:
  1. Κοντογουλίδης Βασίλειος Ψήφοι 58
  2. Βασιλόπουλος Κωνσταντίνος Ψήφοι 39
  3. Μποζίνη Αναστασία Ψήφοι 33
  4. Κυφωνίδης Ιωάννης Ψήφοι 32

  Αναπληρωματικοί:
  1. Τσιλιγγερίδου Κυριακή Ψήφοι 29
  2. Δημητριάδης Θωμάς Ψήφοι 22

  Ε) Ο συνδυασμός «Προοπτική για την ΠΟΕΣΥ» έλαβε πενήντα εννέα (59) ψήφους και εκλέγει δύο (2) αντιπροσώπους:

  Εκλέγονται
  Τακτικοί:
  1. Νεστορίδης Παναγιώτης Ψήφοι 32
  2. Φωκιανίδης Αναστάσιος Ψήφοι 27

  Αναπληρωματικοί:
  1. Καρράς Νικόλαος Ψήφοι 22
  2. Πετρίδης Αλέξανδρος (κατόπιν κληρώσεως λόγω ισοψηφίας με τον Αγγέλου Ιωάννη) Ψήφοι 19

  ΣΤ) Ο συνδυασμός «Ενωτική Πρωτοβουλία για την ΠΟΕΣΥ» έλαβε εξήντα τρεις (63) ψήφους και εκλέγει τρεις (3) αντιπροσώπους:

  Εκλέγονται
  Τακτικοί:
  1 Κατσάρας Βασίλειος Ψήφοι 40
  2 Μπαχτσεβάνη Αθανασία Ψήφοι 31
  3. Αθανασόπουλος Δημήτριος Ψήφοι 29

  Αναπληρωματικοί:
  1. Σαπρανίδης Αιμίλιος Ψήφοι 28
  2. Σφυρή Αντιγόνη Ψήφοι 27

  Η Εφορευτική Επιτροπή

  Σολιόπουλος Βασίλειος
  Φωτόπουλος Παλαιολόγος
  Γκάλη Όλγα

 3. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, παρακλάδι της Δημοσιογραφικής Ενότητας – Προοπτικής… Πραγματική «ενότητα».. Αυτοί της πρώτης ενότητας γιατί κατέβηκαν ξεχωριστά; Δηλαδή είναι σε ….. κόντρα με τον Βοϊτσίδη; Διαφώνησαν με τις επιλογές του;;; Απο την μία τον στηρίζουν στις προηγούμενες εκλογές της ΕΣΗΕΜ-Θ και απο την άλλη ξαφνικά διαχωρίζουν την θέση τους; Τι έγινε; τα χάλασαν στην μοιρασιά; Δεν είναι συνυπεύθυνοι της κατάντιας της ένωσης; Ο Τσαουσίδης και η υπόλοιπη παρέα του, τι έκαναν τόσο καιρό, πού ήταν; Όσον αφορά τον υποψήφιο της Δημοσιογραφικής Ενότητας που δεν πήγε ούτε να καταθέσει στην δίκη για την απόλυση του, τι θέλει τώρα; Να «εκπροσωπήσει» και κόσμο; Μάλλον ξεφύγαμε….

 4. Τουλάχιστον δεν έχουμε φέτος έξι (6) παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο μας για την ΠΟΕΣΥ. Έχουμε μόνο τέσσερις (4) και δύο… «ανεξάρτητους». Έτσι θα αποφασίσουμε πολύ γρηγορότερα στο παραβάν και δεν θα φάμε ακόμα ένα κομμάτι από το δάσος του Αμαζονίου με την χαρτούρα των ψηφοδελτίων. Φέτος θα ψηφίσω ασύνταχτους αλλά δεν το φωνάζω. Κάποιοι καραδοκούν με «ιδιώνυμα» και νέα «μνημόνια»…

 5. Εμένα μου άρεσε η φωτογραφία των ασύνταχτων με τον Πάντσο Βίλα. Την τύπωσα και την έβαλα στο γραφείο μου.

  Σε ότι αφορά τους «λοιπούς» που κατεβαίνουν στις εκλογές, αναγνωρίζω ότι υπάρχουν και ορισμένοι αξιόλογοι συνάδελφοι στα ψηφοδέλτιά τους, αλλά συγγνώμη, δεν θα ψηφίσω αυτή τη φορά απλώς τα «καλά παιδιά». Θα ψηφίσω τους πιο μαχητικούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματά μας. Είναι θέμα πολιτικής και όχι κομματικής επιλογής. Δεν θα ψηφίσω, φέτος, τους φίλους. Θα ψηφίσω τους πιο μαχητικούς συναδέλφους. Και το ποιοι είναι αυτοί, φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Όποιος παρακολούθησε την τελευταία γενική συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ, μπορούσε να το καταλάβει πολύ εύκολα. Υπήρχαν από τη μια οι Ασύνταχτοι (συν δυο-τρεις άλλοι αξιόλογοι εισηγητές) και από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι. Ο ασύνταχτος τύπος είχε και θέσεις, κατέθεσε και ΨΗΦΙΣΜΑ προς ψήφιση, το οποίο απέρριψαν οι Βοϊτσιδαίοι, Φωκιανιδαίοι και «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Είναι οι ίδιες «δυνάμεις» που δήθεν σήμερα διαφοροποιούνται στο εσωτερικό τους. Τι υποκρισία!

  Αυτό που με είχε όμως εντυπωσιάσει πραγματικά στους ασύνταχτους ήταν οι προτάσεις τους άρθρο-άρθρο και παράγραφο-παράγραφο για το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, που είχαν παρουσιάσει στη συνέλευση για την αλλαγή του. Ένα καταστατικό που τελικά δεν… άλλαξε με ευθύνη της γνωστής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜ-Θ που δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει τα μέλη-ψηφοφόρους της και να τους φέρει να ψηφίσουν…

 6. "Επαρχιώτης" μέλος ΕΣΗΕΜ-Θ Says:

  Αν και δεν μου αρέσει το σπορ των… υποκλίσεων, θα υποκλιθώ σε κάτι που κάνουν τα παιδιά του ασύνταχτου: που δεν έχουν μόνο ένα πρόσωπο ως εκπρόσωπό τους στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ. Τον αλλάζουν ανά 6 μήνες. Έτσι 4 μέλη του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τις θέσεις τους και τις παρεμβάσεις τους. Και επειδή είμαι δημοκρατικός άνθρωπος και καταλαβαίνω γιατί το κάνουν, πραγματικά, υποκλίνομαι σε αυτό και θα έπρεπε όλοι να το κάνουν. Πήξαμε στους επαγγελματίες συνδικαλιστές.

  Συνάδελφος από την καταραμένη «επαρχία»

  Θα με συγχωρήσουν οι ασύνταχτοι αλλά τα οικονομικά μου και η… απλήρωτη συνδρομή μου «απαγορεύουν» να πάω Θεσσαλονίκη να τους ψηφίσω.

  Υ.Γ. Τους ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση που προσφέρουν από αυτό το blog. Αλλιώς δεν θα ενημερωνόμασταν για τίποτα για τα του κλάδου.

 7. @ντι-Διευθυντική προοπτική Says:

  Καλά, ο Κοντογουλίδης που κατέχει διευθυντική θέση στο FM100, όχι μόνο δεν παραιτείται από τη θέση του στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, αλλά βάζει και υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του Μάκη για την ΠΟΕΣΥ!!!!!!!!!!!

  Από εδώ και πέρα θα μας εκπροσωπούν οι… διευθυντές μας όταν απεργούμε!!! Η απόλυτη σχιζοφρένεια!!!! Τώρα καταλάβαμε τι εννοείτε όταν λέτε: Δημοσιογραφική Ενότητα-Προοπτική!!!! Πραγματικά μεγάλη «προοπτική» για τον κλάδο!!!! Αγκαλιά οι «δημοκρατικές δυνάμεις» με το δεξιό διευθυντιλίκι και τον συνδικαλιστικό παραγοντισμό!!!!

 8. E, τώρα που έμειναν «άστεγοι» οι συνάδελφοι της δεξιάς των σκανδάλων, του Καραμανλή και του Αλογοσκούφη που βούλιαξαν τη χώρα, έπρεπε να βρουν ένα «κεραμίδι» κι αυτοί. Και αυτό το ¨κεραμίδι» δεν είναι άλλο από τη φιλόξενη «αγκαλιά» του Μνημονίου του Γιωργάκη και της πασοκικής επέλασης, της φτώχειας και της ανεργίας. Τελικά δεν είναι και τόσο παράξενη αυτή η «συγκατοίκηση». Άλλωστε έχουν και «πασπαλίσματα» από σταλινική φρασεολογία μέσω συγκεκριμένων προσώπων. Ό,τι νάναι, δηλαδή.
  Τι Κοντογουλίδης – Τι Βοϊτσίδης; Ίδια νοοτροπία – Ίδια πολιτική. Συγχαρητήρια για τις «συμπράξεις».
  Χαιρετίσματα στους πολιτικούς σας «ηγέτες» που έχουν εξαπολύσει την αντεργατική λαίλαπα.

 9. Δείτε αυτό και θυμηθείτε ένα μόνο περιστατικό από τα έργα και τις ημέρες των «συμμάχων» του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ

  https://asyntaxtostypos.wordpress.com/2009/04/26/%CE%B7-%CE%B5%CF%83%CE%B7%CE%B5%CE%BC-%CE%B8-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5-%CF%84%CE%B7-48%CF%89%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7/

 10. Επειδή παραπάνω, κάποιος σε σχόλιό του έκανε αναφορά στην γενική συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ τον Μάρτιο, θυμίζω και τη στάση του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ που ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ πρόταση ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ γιατί ήθελε να αφαιρεθούν από το κείμενο κάποια… «επικίνδυνα» σημεία πολιτικής κριτικής. Κατανοητό. Είναι η πολιτική της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της τρόικας. Και όσοι έχουν εξαρτήσεις από αυτές τις πολιτικές, «δυσκολεύονται» να καταπιούν την καταδίκη τους.

  Δείτε τα δημοσιεύματα και θυμηθείτε τι έγινε στη γ.σ.

  https://asyntaxtostypos.wordpress.com/2011/03/20/%CE%B1%CF%80%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B9%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BD/

  https://asyntaxtostypos.wordpress.com/2011/03/24/%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5/

 11. Καλή επιτυχία συνάδελφοι!

  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥΣ!

  Venceremos!

 12. Αρμακεδών Says:

  Την προηγούμενη φορά ψήφισα Ασύνταχτο Τύπο. Επειδή στις εθνικές εκλογές έχω γίνει επανειλημμένα κοψοχέρης, είναι η πρώτη φορά που η ψήφος μου δικαιώθηκε. Κάντε το κι εσείς. Είναι ωραία αίσθηση να είσαι καμιά φορά με αυτούς που έχουν δίκιο.

 13. Διαπίστωσα με έκπληξη και λύπη πως έγιναν σχόλια στην ιστοσελίδα του Ασύνταχτου Τύπου προς το πρόσωπό μου, όσον αφορά τη στάση που τήρησα μετά την απόλυσή μου από τον ΑΝΤ1 τον περασμένο Δεκέμβριο. «Δεν πήγε να εκπροσωπήσει και να υποστηρίξει τη θέση του στο δικαστήριο, πιστεύοντας πως έτσι δεν θα μπορούσε να βρει εργασία ή να πετύχει την επαναπρόσληψή του». Αυτά σχολιάζουν ανώνυμα ορισμένοι συνάδελφοι, κρύβοντας την αλήθεια.
  Στο δικαστήριο, λοιπόν, ήμουν παρών. Από την πρώτη στιγμή όμως ξεκαθάρισα προς έκπληξη όλων πως δεν επιθυμώ την επαναπρόσληψή μου. Με κοιτούσαν απορημένοι, τόσο μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, όσο και συνάδελφοι του Ασύνταχτου Τύπου και άλλων παρατάξεων που ήταν εκεί. Ήμουν σαφέστατος και δεν μπήκα στη διαδικασία να προσκυνήσω κανέναν, για να πετύχω κάτι τέτοιο. Απολύθηκα εν ώρα εργασίας με το κεφάλι ψηλά και σε μία περίοδο που γνώριζα και γνωρίζω πως οι θέσεις εργασίας στον κλάδο μας απειλούνται διαρκώς. Και δεν επιθυμώ την επαναπρόσληψή μου για λόγους που κρατώ για μένα και νομίζω δεν αφορούν άλλους, γιατί είναι καθαρά προσωπικοί και δεν έχουν καμία σχέση με εργασιακά ή συνδικαλιστικά ζητήματα. Θα πω μόνο πως κάποιες φορές σκέφτηκα ακόμη και να παραιτηθώ και το γνωρίζουν καλά αυτό οι συνάδελφοί μου στον ΑΝΤ1.
  Τη στάση μου όσον αφορά στην υπεράσπιση της δουλειάς των συναδέλφων μου και της δικής μου την γνωρίζουν πολύ καλά όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου, αλλά και όσοι με ξέρουν προσωπικά. Δεν θα επεκταθώ στο θέμα αυτό γιατί απλά δεν έχω να αποδείξω κάτι σε κάποιον.
  Σε μία περίοδο δύσκολη για όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο είναι ανήθικο, αντισυναδελφικό, αλλά και ανούσιο να υπάρχουν τέτοιου είδους χτυπήματα, που ουσιαστικά δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αλλά γίνονται με σκοπό την προσβολή μου.
  Δεν με ενδιέφερε ποτέ να καθίσω σε υψηλές θέσεις, να βάλω «κορώνες» στο κεφάλι μου και με τη βιτρίνα του συνδικαλισμού να επιδιώκω την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μου και μόνο.
  Αν όπως λένε δεν πήγα να καταθέσω στο δικαστήριο για να μπορέσω να βρω δουλειά ή να πετύχω την επαναπρόσληψή μου, απαντώ πως εδώ και έξι μήνες είμαι άνεργος, αλλά έχω το κεφάλι ψηλά και τη συνείδησή μου καθαρή. Ελπίζω πως κάποτε οι δημοσιογράφοι θα είμαστε ενωμένοι, ο ένας για τον άλλο και όχι αντίπαλοι, εξυπηρετώντας προσωπικές μας σκοπιμότητες σε καιρό «πολέμου». Ο ένας για τον άλλο. Αυτό πιστεύω και με τη σκέψη αυτή πορεύομαι…
  Θάνος Χερχελετζής

 14. Το Κάγκελο Says:

  Καλά ! Είδατε την διακήρυξη της «Δημοσιογραφικής Ενότητας» και τη δήλωση στήριξής της από τον Δημήτρη Γουσίδη; ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ!
  Από εδώ και πέρα θα λέμε:
  Έγινε της ενότητας το… κάγκελο!

 15. Προς Θάνο Χερχελετζή Says:

  Μη δίνεις σημασία Θάνο Χερχελετζή σε σχόλια που δεν σου αρέσουν. Αλλά αν δεν κάνουμε λάθος αυτός που το έγραψε το σχόλιο δεν αναφέρει (αν πρόκειται όντως για εσένα) το όνομά σου και κατά δεύτερο λόγο υπογράφει ως ΑΛΗΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ…

  Στο blog του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ δεν ασκείται λογοκρισία στα σχόλια των επισκεπτών και έτσι μπορεί οποιοσδήποτε να απαντήσει ή να ανταπαντήσει όποτε θέλει. Όπως και έγινε.

  Μόνο μια παρατήρηση: Αφού δεν ήθελες να καταθέσεις στο δικαστήριο για «προσωπικούς λόγους» όπως ισχυρίζεσαι (και είναι σεβαστοί αν ισχύουν), γιατί πήγε η υπόθεση στα δικαστήρια και σύρθηκαν όλοι να σε υπερασπίζονται;

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

  Κάποιοι Φίλοι του Ασύνταχτου Τύπου

 16. Ασύνταχτοι από ΕΡΤ-3 Says:

  Το μεγάλο γέλιο είναι ότι η «διακήρυξη» της «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»(σκέτης χωρίς… Προοπτική) αναφέρει ανάμεσα στα άλλα κατορθώματά της, τη… μονιμοποίηση των συμβασιούχων της ΕΡΤ-3 !!!! Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας!!! Ξέχασαν που οι Ασύνταχτοι πιέζαμε να κάνουμε έστω μια παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ-3 και μας χαρακτήριζαν… «Ταλιμπάν» και άλλα τέτοια ωραία… Τελικά η συγκέντρωση είχε γίνει αφού προηγήθηκε συνέλευση εργαζομένων στην ΕΡΤ-3 με τη συμμετοχή ασύνταχτων εργαζομένων στην ΕΡΤ και η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ αναγκάστηκε να «υπακούσει » στη βάση των εργαζομένων…

  Κατά τα άλλα, υπάρχουν και αλήθειες στις επισημάνσεις της «Δ.Ε.» όπως για το γεγονός ότι η τωρινή πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ του Μάκη, του Ντόζη και της παρέας τους «κατάπιαν» τις μειώσεις των μισθών και των επιδομάτων χωρίς να κουνηθεί φύλλο.

  Να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας; Κάντα «κλικ» και θυμηθείτε:

  https://asyntaxtostypos.wordpress.com/2009/04/10/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CF%843-%CE%BC%CE%B1%CF%83-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B9/

  https://asyntaxtostypos.wordpress.com/2009/04/05/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CF%84-3-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%87%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%89/

  https://asyntaxtostypos.wordpress.com/2009/01/03/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%8D/

  https://asyntaxtostypos.wordpress.com/2010/06/30/%CF%84%CF%89%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%81/

  https://asyntaxtostypos.wordpress.com/2010/06/08/%CE%B5%CF%81%CF%84-3-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%C2%AB%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1/

 17. Ασύνταχτοι από ΕΡΤ-3 Says:

  Aναζητήστε και τα κείμενα με τους εξής τίτλους:

  ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ-3

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ για συμβασιούχους της ΕΡΤ-3

  Π. Παυλόπουλος: Υποσχέσεις με παγίδες για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ-3

  Απολύονται οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ3 την ώρα που χιλιάδες ευρώ πέφτουν σαν το χαλάζι..

  Ποιοι έχουν επιβάλλει εμπάργκο πληροφόρησης για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ3;

  Καταχρηστική η απεργία στην ΕΡΤ3, είπε το δικαστήριο…

 18. Δεν προκαλεί έκπληξη η παρέμβαση Γουσίδη υπέρ μιας παράταξης που δημιούργησε παλιά με άλλους. Προκαλεί έκπληξη η… αποσκίρτηση άλλων προσώπων από την παράταξη. Έχουν δίκιο όταν οι Ασύνταχτοι μιλάνε για «εμφύλιο» μεταξύ τους «πόλεμο». Η ίδια νοοτροπία διακατέχει και τα «κεντρικά καταστήματα» και τα… «παραρτήματα». Έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας αυτά τα 24ωρα πριν την κάλπη της Πέμπτης…

 19. AΠΟΣΠΑΣΜΑ από τη «διακήρυξη» της Δ.Ε.(σκέτη) που αδειάζει τη «Δ.Ε. -Προοπτική» (κοντίσιονερ)

  «(…) Η διάθεση για ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ οδήγησε στην υποστήριξη της σημερινής διοίκησης μέλη της οποίας εξάλλου, μαζί με άλλους συναδέρφους, συμμετείχαν εξαρχής στο εγχείρημα της Δημοσιογραφικής Ενότητας. Η περσινή όμως σύμπραξη με άλλες δυνάμεις του δημοσιογραφικού χώρου, αντί να προσφέρει εμπλουτισμό της δράσης και της ποιότητας προσέγγισης των προβλημάτων οδήγησε σε ενέργειες που ενέπλεξαν τον κλάδο σε αμφίβολης εξέλιξης διαδικασίες, όπως η προτροπή σε συναδέλφους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, ή η κατ’ ουσίαν αποδοχή των περικοπών μισθών σε ΕΡΤ ΑΕ και ΑΠΕ/ΜΠΕ (…)».

 20. Τι λένε δηλαδή οι παραπάνω που… ξαφνικά «ξύπνησαν» λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές;
  Τι λένε; Αυτά που φωνάζει ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δηλαδή ότι οι Βοϊτσιδικοί έσπρωξαν τον κόσμο να υπογράψει τις ατομικές συμβάσεις στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ και επιπλέον οι ίδιοι κατάπιαν και τις περικοπές στην ΕΡΤ χωρίς να ανοίξει μύτη.

  Και στα 2 αυτά μαγαζιά που υπήρξαν αυτές οι δυσμενέστατες εξελίξεις, δουλεύει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάκης Βοϊτσίδης. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

 21. Σιγά την αντιπαράθεση και τα αίματα! Αν δείτε τη γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι τόσο προσεγμένη που φλερτάρει σχεδόν με την πιθανότητα να μην λέει απολύτως τίποτα!

  Τι λέει το απόσπασμα που παρατίθεται παραπάνω;

  Λένε ότι η παρούσα διοίκηση:

  1. «Δεν εμπλούτισε τη δράση της» (Αφηρημένο και σουρεάλ)

  2. Δεν «προσέγγισε ποιοτικά τα προβλήματα» (ακαδημαϊκό και ελιτίστικο)

  3. Επειδή δεν έκανε τα παραπάνω, «οδηγήθηκε ο κλάδος σε αμφίβολης εξέλιξης διαδικασίες» (ε, όχι και αμφίβολης…)

  4. Αυτές οι «αμφίβολης εξέλιξης διαδικασίες» ήταν η υπόθεση των ατομικών συμβάσεων και η σιγή ιχθύος για τις περικοπές σε ΕΡΤ/ΑΠΕ.

  Ε, όχι και «αμφίβολης εξέλιξης διαδικασίες» συνάδελφοι, η προδοσία των ατομικών συμβάσεων που θα έπρεπε να οδηγήσει σε πρόωρη παραίτηση το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ και την άμεση αντικατάστασή τους από ικανούς, έμπειρους και μαχητικούς συνδικαλιστές…

  Τι μας λέτε; Ομελέτα, χωρίς να σπάσεις αβγά, δεν γίνεται!

  Η κριτική σας μοιάζει με τα… σχεδόν «αντιεξουσιαστικά» προεκλογικά μανιφέστα του συναδέλφου της δεξιάς παράταξης του Γιώργου Αδάμ!

  Με λίγα λόγια: Δεν έχει σχεδόν καμία σημασία τι λες προεκλογικά αλλά τι έκανες στο μεταξύ.

  Καλές οι προτάσεις ακόμα και για «καταλήψεις» σε ΜΜΕ για το θέμα π.χ. των ΣΣΕ όπως είχε φροντίσει να προτείνει σχετικά πρόσφατα μία παλιά «αλεπού» του κλάδου, αλλά ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Άμα το λες, να το κάνεις κιόλας. Αλλιώς, μην το λες!

  Με ακόμα πιο λίγα λόγια, η σοβαρότητα δεν βλάπτει. Ειλικρινά θα χαιρόμασταν ιδιαιτέρως αν η σχεδόν πλήρης ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ υιοθέτηση και αναπαραγωγή των θέσεων και της κριτικής του Ασύνταχτου Τύπου από κάποιους, είχε πραγματικό αντίκρυσμα στην καθημερινότητα και εφαρμοζόταν την επόμενη ημέρα.

  Αλλά το παραμύθι το έχουμε δει κατ’ επανάληψη. Δεν θα πάρουμε άλλο.
  Σας πήραμε χαμπάρι. Κι εσάς, και τις μηχανορραφίες σας, και τις πρόσκαιρες λυκοφιλίες σας και τα εκλογομαγειρέματα.

  Θα σας «μαυρίσουμε» με χαρά και πάθος, σε μια γιορτή που θα είναι δική μας. Και εσάς και τους ομοίους σας. Είστε ίδιοι και συνεχιστές της συντηρητικής Ενωσίτικης παράδοσης των μουχλιασμέων προσώπων.

  Φυσάει πλέον φρέσκος αγέρας εξέγερσης…

 22. Καλή επιτυχία ασύνταχτοι συνάδελφοι αύριο Πέμπτη.

  Τα λέμε σήμερα Τετάρτη στον Λευκό Πύργο μαζί με τους Αγανακτισμένους. Έχουμε φωνή και θα μας ακούσουν, θέλουν δεν θέλουν.

 23. Αρμακεδών Says:

  Kον Χερχελετζή:
  Πονάν ορε Μανωλιό τα παλικάρια;

  Κον Γουσίδη:
  Τάαααακηηηη. Μην πας στα βαθιά…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: