“Δεν υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις”

NEO: ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ– Λίγο πριν από τις 11 χθες το βράδυ, ο διευθυντής της εφημερίδας Θανάσης Τσεκούρας, κάλεσε τους συντάκτες ύλης και τους ανακοίνωσε ότι ο Φώτης Μπόμπολας προειδοποιεί πώς αν γίνει απεργία, θα κλείσει την εφημερίδα! Ταυτοχρόνως κάλεσε την επιτελική ομάδα του Έθνους της Κυριακής προκειμένου να μεταφέρει τη δυσαρέσκεια και την «απογοήτευση» του εκδότη γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις. ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθεί το αρχικό κείμενο…

Με δεδομένη την ανυπαρξία των ενώσεων,  ένα ένα, τα οχυρά των «μεγάλων μαγαζιών» γκρεμίζονται . Και στο συγκρότημα του Πήγασου, η εργοδοσία άρχισε να εκβιάζει για υπογραφή ατομικών συμβάσεων  που προβλέπουν μειώσεις 10% . Η ΕΣΗΕΑ (Ω, τι αποφασιστικότητα!!!) ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην υπογράψουν, επικαλούμενοι την απόφαση του Δ.Σ του σωματείου, τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και την ….εργατική νομοθεσία. Επιχειρήματα καθόλου πειστικά για τον Μπόμπολα , ο οποίος είναι γνωστό πως λειτούργησε στην περίπτωση Αγγελιοφόρου. Και μειώσεις επέβαλλε και απολύσεις έκανε. Στην προκειμένη περίπτωση, μέσω των ΕΚΕΙ διευθυντάδων, (γιατί το συνηθίζει αυτό) απείλησε με 100 απολύσεις αν δεν προχωρήσει «γενικώς» το μέτρο. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν και πόσοι δημοσιογράφοι υπέγραψαν. Οι συνάδελφοι εξέδωσαν ψήφισμα, με το οποίο αναφέρουν ότι δεν υπογράφουν τις ατομικές συμβάσεις, ζητώντας παράλληλα από την ΕΣΗΕΑ την κήρυξη κινητοποιήσεων αλλά και την παρουσία των μελών του Δ.Σ του σωματείου, στις εγκαταστάσεις του Πήγασου, για στήριξη .  Ακολουθεί το ψήφισμα.

Ψήφισμα γενικής συνέλευσης συντακτών του Πήγασου

Εμείς, οι συντάκτες των εφημερίδων ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL NEWS και του ραδιοφώνου SENTRA FM στην έκτακτη συνέλευσή μας, μετά την συνάντηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον εκδότη σήμερα και με δεδομένη την αδιάλλακτη στάση του στο θέμα της υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι:

1.     Δεν υπογράφουμε σε καμία περίπτωση ατομικές συμβάσεις εργασίας.

2.     Διαπραγμάτευση για όλα τα εργασιακά μας ζητήματα γίνεται μόνο μέσω του κλαδικού μας σωματείου, της ΕΣΗΕΑ και αυτήν και μόνο εξουσιοδοτούμε να διαπραγματεύεται για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την ΕΙΗΕΑ.

3.     Ζητάμε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να επανεκτιμήσει στην αυριανή του συνεδρίαση την κατάσταση και να επαναλάβει την απόφαση του ακόμα και για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι ο εκδότης του ΠΗΓΑΣΟΥ να πάρει πίσω την απόφασή του για την υπογραφή εκβιαστικών ατομικών συμβάσεων.

4.     Δεν απεμπολούμε κανένα από τα δικαιώματά μας που απορρέουν από την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

5.     Επιθυμούμε από αύριο το πρωί και σε καθημερινή βάση μέχρι την συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου να βρίσκονται μέλη του παρόντος στον ΠΗΓΑΣΟ για να στηρίξουν τους συναδέλφους που αρνούνται να υπογράψουν.

6.     Στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης σε όλους τους συναδέλφους που δοκιμάζονται από την επίθεση των εργοδοτών, σε ΜΜΕ όπως στα: Alter, Απογευματινή, ΔΟΛ, Αττικές Εκδόσεις, Αγγελιοφόρος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: