ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΕΣΥ-ΕΔΟΕΑΠ 26 Μάη 2011 – ΨΗΦΙΖΩ… «ασύνταχτα»!

Οι διπλές εκλογές στις 26 του Μάη για την ΠΟΕΣΥ και τον ΕΟΔΕΑΠ αποτελούν μια καλή ευκαιρία προκειμένου να εκφραστεί η γενικευμένη δυσαρέσκεια για την πολιτική των γραφειοκρατικών-συνδικαλιστικών μηχανισμών που χαντάκωσαν τη διεκδικητικότητα του κλάδου στα ΜΜΕ απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, τις απολύσεις, τις περικοπές και την «εκ περιτροπής ζωή». Οι διπλές εκλογές, κυρίως για την ΠΟΕΣΥ, αποτελούν μια καλή ευκαιρία για να απαγκιστρωθούμε από τη «λογική» της προβατοποίησης των εργαζομένων στα ΜΜΕ που αντί να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων της κοινωνίας, υποκύπτουν κάθε φορά, την τελευταία στιγμή πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση στα εκβιαστικά διλλήματα και την κυρίαρχη προπαγάνδα περί της αναγκαιότητας της «εργασιακής ειρήνης» και της συνδιαλλαγής με τα αφεντικά που οδήγησε στο σημερινό χάλι ολόκληρο τον κλάδο μας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της υπογραφής των ατομικών συμβάσεων με την καθοδηγητική ευθύνη κάποιων θεσμικών τσοπάνηδων που μας λοιδωρούν κι από πάνω όταν αρνούμαστε να φερθούμε σαν κοπάδι προβάτων!

Οι υποψηφιότητες για τους αντιπροσώπους για την ΠΟΕΣΥ θα πρέπει να υποβληθούν στη Γραμματεία της Ένωσης μέχρι τις 15.00 της Πέμπτης 19 Μαΐου 2011.

Δείτε τις ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ για ΠΟΕΣΥ και ΕΔΟΕΑΠ

Αρχαιρεσίες ΠΟΕΣΥ (6/5/2011)

Θεσσαλονίκη, 6 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) θα γίνουν την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011, από τις 9 π.μ. έως τη δύση του ηλίου (20.37) στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5).

Οι υποψηφιότητες για τους αντιπροσώπους για την ΠΟΕΣΥ θα πρέπει να υποβληθούν στη Γραμματεία της Ένωσης μέχρι τις 15.00 της Πέμπτης 19 Μαΐου 2011.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την ΠΟΕΣΥ γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής ή με ενιαίο ψηφοδέλτιο, εφόσον δεν υπάρχουν συνδυασμοί. Συνδυασμός θεωρείται κάθε ψηφοδέλτιο που φέρει διακριτικό τίτλο και περιλαμβάνει τουλάχιστον 5 υποψήφιους. Αν υπάρχει έστω και ένας συνδυασμός, όλες οι λοιπές μεμονωμένες υποψηφιότητες θεωρούνται ως ανεξάρτητες και η εκλογή γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Στις εκλογές παίρνουν μέρος είτε ως υποψήφιοι είτε ως εκλογείς μόνο τα οικονομικώς τακτοποιημένα τακτικά μέλη.

Υποψηφιότητα για αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΣΥ μπορεί να υποβάλει κάθε τακτικό μέλος. Για κάθε 25 ψηφοφόρους εκλέγεται ένας αντιπρόσωπος.

Η Εφορευτική Επιτροπή

Αρχαιρεσίες ΕΔΟΕΑΠ (6/5/2011)

Θεσσαλονίκη, 6 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ προκήρυξε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, που στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2011, ημέρα Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα αρθ. 15, 25 και 26 του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ,

α) Η ΕΣΗΕΜ-Θ εκλέγει ένα (1) τακτικό μέλος για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ και ένα (1) αναπληρωματικό.

β) Ένα (1) τακτικό μέλος για την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ και ένα (1) αναπληρωματικό.

γ) Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε δύο (2) αντίγραφα στη Γραμματεία της Ένωσης έως και την Πέμπτη 19 Μαΐου (15.00).

δ) Όλοι οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή αναγράφονται σε ένα ψηφοδέλτιο.

ε) Δικαίωμα εκλογής έχουν τα τακτικά μέλη που έχουν τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια ως μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ.

στ) Εκλέγεται εκείνος που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Ο αμέσως επόμενος ορίζεται ως αναπληρωματικός.

ζ) Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης (Στρ. Καλλάρη 5) από τις 09.00 έως τη δύση του ηλίου (20.37).

στ) Η ιδιότητα του μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής, του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του υποψηφίου για το αξίωμα του μέλους του ΔΣ ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ. Αντίθετα, δεν είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του μέλους των Πειθαρχικών Συμβουλίων ή των Εργασιακών Εκπροσώπων.

Η Εφορευτική Επιτροπή

Advertisements

4 Σχόλια to “ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΕΣΥ-ΕΔΟΕΑΠ 26 Μάη 2011 – ΨΗΦΙΖΩ… «ασύνταχτα»!”

 1. ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ Says:

  Επειδή η συνέπεια είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ και επειδή πάντοτε καταθέταμε συγκεκριμένες ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και για την υπόθεση της ΠΟΕΣΥ, θυμίζουμε σε όσους θέλουν να «ξεχνούν», την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ τον Απρίλιο του 2008 που δημοσιεύτηκε και στο blog μας ενόψει των τότε εκλογών. Γι’ αυτά δε που τότε καταγγέλλαμε, ένα μόνο έχουμε να πούμε: Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

  Παραθέτουμε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ενόψει των εκλογών της ΠΟΕΣΥ ηλικίας τριών χρόνων!

  Posted in ΠΟΕΣΥ on Απριλίου 1, 2008 by asyntaxtostypos
  ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ Τύπος

  (asyntaxtostypos.wordpress.com)

  Συνάδελφοι,
  Το Σάββατο 5 Απριλίου εκλέγουμε αντιπροσώπους για το 5ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Ίσως να ακούγεται περίεργα, αλλά ναι, υπάρχει και η ΠΟΕΣΥ! Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, την οποία όλοι γνωρίζουμε μόνο μέσα από τις ανακοινώσεις της. Αναρωτηθήκατε όμως τι είναι η ΠΟΕΣΥ; Γιατί υπάρχει;
  Δυστυχώς από την ίδρυσή της οι μεγάλες συνδικαλιστικές παρατάξεις φρόντισαν συνειδητά να την απονευρώσουν και να την αδρανοποιήσουν. Να την καταστήσουν μία ακίνδυνη γραφειοκρατική οργάνωση τόσο για τα αφεντικά των ΜΜΕ όσο και για την εκάστοτε πολιτική εξουσία.
  Ακόμη και σήμερα, δηλαδή την ώρα που το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε ανελέητο ταξικό πόλεμο αντιμετωπίζοντας την ασφα…ληστρική τρομοκρατία της «νέας διακυβέρνησης» και των μεγαλοεκδοτών, η ΠΟΕΣΥ παραμένει δέσμια και σε αφλογιστία και πραγματοποιεί το 5ο συνέδριό της με χρονοκαθυστέρηση!
  Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση.
  Όμως οι αιτίες και οι απαντήσεις γι’ αυτό το περίεργο καθεστώς «μουμιοποίησης» της ΠΟΕΣΥ έχουν χρώμα και όνομα. Είναι αυτοί που χρόνια τώρα θεωρούν ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς σύγκλισης με την εξουσία των εκδοτών και των κυβερνήσεων. Είναι αυτοί που προτάσσουν τον παραγοντισμό αντί της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Το διαπιστώσαμε με το σκάνδαλο των ομολόγων. Όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας, οι γραφειοκράτες της ΠΟΕΣΥ και των δύο μεγάλων Ενώσεων απλώς το «μελετούσαν». Χέρι χέρι με την κυβέρνηση και τα λαμόγια των χρηματιστηριακών κύκλων δήλωσαν «ουδεμία ευθύνη» για τις μίζες και το τζογάρισμα των αποθεματικών μας.
  • Το διαπιστώσαμε και στο ασφα…ληστρικό. Δεν «γνώριζαν» τίποτα για τις προθέσεις της κυβέρνησης, και όταν ξέσπασε η ασφα…ληστρική επιδρομή, αντί να φροντίσουν για μαζικοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του απεργιακού αγώνα, μελετούσαν πώς θα αποδυναμώσουν τις κινητοποιήσεις. Ούτε υπογραφές για το δημοψήφισμα δεν συγκέντρωσαν.
  Δεν είναι τυχαίο ότι στη Θεσσαλονίκη και με ευθύνη των δύο μεγάλων συνδικαλιστικών παρατάξεων και των παραφυάδων τους:
  – Δεν πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση, για να συζητηθούν το ασφαλιστικό και η πορεία των κινητοποιήσεων.
  – Δεν εκδόθηκε ούτε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με επεξεργασμένα στοιχεία για τις επιπτώσεις και τις συνέπειες από το ασφα…ληστρικό έγκλημα.
  – Δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μία προπαγανδιστική ενημερωτική εξόρμηση στους χώρους εργασίας.

  Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο ότι το ασφαλιστικό παραμένει ανοιχτό καλούμαστε να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας για το 5ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.
  • Αν θέλουμε να καταργήσουμε στην πράξη τους ασφα…ληστρικούς νόμους, πρέπει να αναλογιστούμε με ποιους θα κληθούμε το επόμενο διάστημα να κλιμακώσουμε τη δράση του κλάδου.
  • Αν θέλουμε να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση σε υποχώρηση, πρέπει να σκεφτούμε ποιοι μέχρι πρότινος μιλούσαν για «διαβουλεύσεις» και με ηττοπάθεια «προέβλεπαν» συντεχνιακές εξαιρέσεις.
  • Αν θέλουμε να αποκρούσουμε την επερχόμενη νέα επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, πρέπει να σκεφτούμε με ποιους θα συνταχτούμε και ποιους θα αφήσουμε στο περιθώριο του συμβιβασμού.
  Η θέση μας για την ΠΟΕΣΥ είναι σαφής:
  • Να καταστεί η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου που θα ενοποιεί, θα εκπροσωπεί ισότιμα και θα συντονίζει μαχητικά και ταξικά όλους τους δημοσιογράφους, χωρίς αποκλεισμούς και διαιρέσεις.
  • Να καταστεί η ΠΟΕΣΥ υπεύθυνη για την υπογραφή της ενιαίας συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλα τα ΜΜΕ, σεβόμενη τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες και τα δικαιώματα κάθε ειδικότητας.
  • Να εκπροσωπεί και να καλύπτει συνδικαλιστικά εργαζόμενους σε τομείς της ενημέρωσης που σήμερα βρίσκονται στο συνδικαλιστικό περιθώριο (εργαζόμενοι στo διαδικτυακό Τύπο, ημιαπασχόληση, freelancers, μπλοκ παροχής, μαύρη εργασία κ.ά.) με στόχο την κατοχύρωση της πλήρους απασχόλησης.
  • Να ελέγχει μαχητικά και δραστικά τη λειτουργία των ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας και να διασφαλίζει όρους για την παροχή αντικειμενικής και σφαιρικής ενημέρωσης που θεωρούμε ότι αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα και όχι μέσο προπαγάνδας στα χέρια της πολιτικής εξουσίας.
  • Να πρωτοστατήσει στη δημιουργία Συνδικάτου Τύπου και να διεκδικήσει ενιαίο φορέα ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, χωρίς αποκλεισμούς και μακριά από συντεχνιακές αντιλήψεις.
  • Προς αυτήν την κατεύθυνση θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να συγκληθεί καταστατικό συνέδριο με στόχο τις θεσμικές αλλαγές που θα ενεργοποιήσουν ταξικά τη λειτουργία της ΠΟΕΣΥ.
  Ασύνταχτοι με την «κοινή λογική» των παρατάξεων του δήθεν κοινωνικού διαλόγου. Ασύνταχτοι με τους «μεσσίες» συνδικαλιστές, στους οποίους η παραβίαση των ΣΣΕ, η μαύρη εργασία, τα εργασιακά δικαιώματα, η παραπληροφόρηση είναι άγνωστες λέξεις. Ασύνταχτοι με τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε βάρος των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας. Ασύνταχτοι με τις ιεραρχικές μορφές εκπροσώπησης και τον παραγοντισμό των κομματικών συνδικαλιστικών μηχανισμών.
  Αλλάζουμε τα δεδομένα και τους συσχετισμούς

  Το Σάββατο 5 Απριλίου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ:
  ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ Τύπο

  Ρ. Ακριτίδου, Ε. Ανδρικοπούλου, Γ. Γκίρμπας, Φ. Δεργιαδές,
  Δ. Μακρής, Μ. Μεϊντάνη, Σερήφ Μεχμέτ, Μ. Μπίκας,
  Αλ. Νικηφορίδης, Αλ. Τριανταφύλλου

 2. ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ Says:

  Θυμίζουμε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ για τον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ στις εκλογές του 2008 για την ΠΟΕΣΥ

  Μια νέα αρχή

  Posted in Εκλογές, ΠΟΕΣΥ on Απριλίου 5, 2008 by asyntaxtostypos

  Ο “Ασύνταχτος Τύπος” στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 5ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΣΥ κατάφερε να εκλέξει 2 εκπροσώπους, χάρη στις 49 ψήφους σας.

  Οι δύο τακτικοί είναι :
  1. Μπίκας Χαράλαμπος με 30 ψήφους
  2. Μεχμέτ Σερήφ με 26 ψήφους

  Οι δυο αναπληρωματικοί είναι :
  1. Μεϊντάνη Μαρίνα με 24 ψήφους
  2. Μακρής Δημήτριος με 23 ψήφους

  Όλα τα αποτελέσματα στο site της ΕΣΗΕΜΘ

  Ο “Ασύνταχτος Τύπος” θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στην διαδικασία της ανάδειξης των αντιπροσώπων και ιδιαίτερα τους 49 συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

  Αυτή ήταν η αρχή

  Τρία χρόνια μετά, φέτος, το 2011, ελπίζουμε σε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη ΚΑΙ με νέα πρόσωπα

 3. ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ Says:

  Θυμίζουμε και την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ από τον «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ»

  Posted in Εκλογές, ΠΟΕΣΥ on Απριλίου 8, 2008 by asyntaxtostypos

  «Εμείς με την αξία μας
  κι όχι με ξένες πλάτες…»

  Ως ένα πολύ ελπιδοφόρο εναρκτήριο λάκτισμα -για τις απαιτήσεις των δύσκολων αγώνων που θα ακολουθήσουν-, καταγράφεται η ακηδεμόνευτη δυναμική που εκδηλώθηκε στο δημοσιογραφικό χώρο της Μακεδονίας και της Θράκης, με το ποσοστό που εξασφάλισε ο συνδυασμός «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Τα αποτελέσματα για το ψηφοδέλτιο των… «ασύνταχτων» (49 ψήφοι και 2 έδρες), αποκτούν ιδιαίτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν το μοναδικό χωρίς «πλάτες». Χωρίς, δηλαδή, την «ώθηση» ή τη χορηγία από κόμματα, συγκροτήματα Μ.Μ.Ε. κι οργανισμούς ούτε από πολιτικοδημοσιογραφικούς μεγαλοπαράγοντες της πόλης.
  Ο «Ασύνταχτος Τύπος» δεν συγκροτήθηκε για να εκπροσωπήσει συγκεκριμένο δημοσιογραφικό μαγαζί ούτε γιατί θέλει να αναδείξει ένα, ή περισσότερα μέλη του ως Βεζίρηδες στη θέση του Βεζίρη.

  Ο «Ασύνταχτος Τύπος» διεκδίκησε -και ως ένα βαθμό το πέτυχε-, να εκπροσωπήσει όσους αγωνίζονται για το αυτονόητο στο δημοσιογραφικό χώρο, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

  Θέλει να εκπροσωπεί όσους αναζητούν, επιτέλους, ένα διαφορετικό ύφος και ήθος στη συνδικαλιστική πρακτική, που δεν πρέπει να υπακούει σε διαχειριστικές λογικές αλλά να εκφράζεται με σαφήνεια και καθαρότητα απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία της εργοδοτικής εξουσίας, στη βάση της συναδελφικής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

  Οι παραγοντισμοί και οι παρασκηνιακές επαφές με ιδιοκτήτες, εκδότες και πολιτικούς είναι και θα είναι μακριά από εμάς.

  Ο εκβιασμός «ψηφίστε εκείνον για να μη βγει ο άλλος» είναι ψευδεπίγραφος: Οι διαφορές μεταξύ τους δεν είναι δα και… τεράστιες
  (είδαμε τι ωραία μοίρασαν ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ οι Σόμπολοι και οι Τσαλαπάτηδες). Το πρόβλημα, ωστόσο, -δυστυχώς-, δεν είναι μόνο ζήτημα προσώπων. Εδώ και πολλά χρόνια, η βαθιά καθεστωτική, συντεχνιακή νοοτροπία που έχει διαποτίσει ΚΑΙ το δημοσιογραφικό σώμα, έχει δημιουργήσει εκείνο το υπόστρωμα που επιτρέπει την ευδοκίμηση αρχηγών και αρχηγίσκων, στο πρότυπο της λεγόμενης κεντρικής πολιτικής σκηνής με αποτέλεσμα τη στρέβλωση της έννοιας της εκπροσώπησης και τη μετατροπή της σε έναν αγώνα ανάδειξης «ισχυρών προσωπικοτήτων», που προορίζονται για πρόεδροι, γραμματείς και φαρισαίοι. Έτσι επιτυγχάνεται η διαιώνιση του κατακερματισμού των δυνάμεών μας σε όφελος των αφεντικών.

  Ο «Ασύνταχτος Τύπος» θέλει να εκπροσωπεί όσους πιστεύουν ότι η ΠΟΕΣΥ δεν έχει λόγο ύπαρξης μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, (θα πρέπει να) έχει πολύ μεγαλύτερο λόγο ύπαρξης για τους συναδέλφους της περιφέρειας.

  Ο «Ασύνταχτος Τύπος» θέλει να εκπροσωπήσει όσους πιστεύουν ότι οι δημοσιογραφικές Ενώσεις θα έπρεπε ως πνευματικοί φορείς να παίρνουν θέση στα μεγάλα ζητήματα της χώρας αλλά και των περιοχών που εκπροσωπούν.

  Και τέλος, να εκπροσωπήσει όσους δεν θέλουν να ντρέπονται να δηλώνουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Γιατί δυστυχώς, έτσι κατάντησαν το επάγγελμα οι μεγαλόσχημοι συνδικαλιστές που διαχειρίζονται την εικόνα της δημοσιογραφίας στη χώρα.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όσους και όσες μας τίμησαν με την ψήφο τους.
  Ζητάμε την ακόμη πιο δυνατή και ενεργή στήριξή σας για τις νέες προκλήσεις που έρχονται. Ο «Ασύνταχτος Τύπος» δεν θα εμφανίζεται μόνο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και θα είναι πάντα στο πλευρό κάθε δημοσιογράφου που αντιμετωπίζει προβλήματα.

  Γνωρίζουμε ότι… «σας τα ‘παν κι άλλοι», ίσως όχι έτσι ακριβώς, αλλά παρόμοια.

  Δε μένει λοιπόν παρά να αποδείξει ο καθένας στην πράξη την ειλικρίνεια των προθέσεών του για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στον στίβο της καθημερινής πάλης για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, εκεί όπου το άδικο φωλιάζει.

  Το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα του Σαββάτου ήταν μόνο η αρχή για έναν συνδυασμό που είναι ακόμη νεόκοπος αλλά όχι… νεοφώτιστος ή συνοθύλευμα φιλοδοξιών και φερέφωνο ποικιλώνυμων παραγόντων.
  Θα ξανασυναντηθούμε πολύ σύντομα στον αγώνα για Ενώσεις των δημοσιογράφων και όχι των διευθυντών.

  ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

 4. Υποψήφιοι 2011 για ΠΟΕΣΥ-ΕΔΟΕΑΠ Says:

  Στις εκλογές της 26ης Μαϊου από τον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ για την ΠΟΕΣΥ κατεβαίνει ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ με 16 υποψήφιους οι οποίοι είναι: Αλεξιάδης Αλέξανδρος, Αλχατζίδης Σταύρος, Ανδρικοπούλου Ελένη, Γκίρμπας Ιωάννης, Δεργιαδές Φίλιππος, Μακρής Δημήτριος, Μαργαρίτη Ανδρομάχη,
  Μεϊντάνη Μαρίνα, Μπέλλου Μαρία, Μπίκας Χαράλαμπος, Νικολάου Αθανάσιος, Πανούσης Σταύρος, Παπαδράγκα Ευαγγελία, Σαϊτη Παρασκευή,
  Τριανταφύλλου Αλέξανδρος, Χαραλαμπίδης Παναγιώτης.

  Για τον ΕΔΟΕΑΠ, από τον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ υποψήφιοι για το ΔΣ είναι ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου και για την εξελεγκτική επιτροπή ο Παναγιώτης Χαραλαμπίδης.

  Οι ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ (που αφορούν τις υποψηφιότητες του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ). Για όλους τους υποψήφιους στο http://www.esiemth.gr

  Σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 και ώρα 15.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, Στρ. Καλλάρη 5, στη Θεσσαλονίκη, κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την ΠΟΕΣΥ.
  Στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 παίρνουν μέρος τέσσερις (4) συνδυασμοί και δύο (2) ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Συγκεκριμένα:

  Α. Συνδυασμός «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ»
  1. Αλεξιάδης Αλέξανδρος του Παναγιώτη
  2. Αλχατζίδης Σταύρος του Ιωάννη
  3. Ανδρικοπούλου Ελένη του Παναγιώτη
  4. Γκίρμπας Ιωάννης του Πέτρου
  5. Δεργιαδές Φίλιππος του Λεωνίδα
  6. Μακρής Δημήτριος του Νικολάου
  7. Μαργαρίτη Ανδρομάχη του Θεόκλητου
  8. Μεϊντάνη Μαρίνα του Γεωργίου
  9. Μπέλλου Μαρία του Αναστάσιου
  10. Μπίκας Χαράλαμπος (Μπάμπης) του Σπυρίδωνος
  11. Νικολάου Αθανάσιος του Χαράλαμπου
  12. Πανούσης Σταύρος του Θεοδώρου
  13. Παπαδράγκα Ευαγγελία του Δημητρίου
  14. Σαϊτη Παρασκευή του Δημητρίου
  15. Τριανταφύλλου Αλέξανδρος του Αστερίου
  16. Χαραλαμπίδης Παναγιώτης του Χρήστου

  Οι εκλογές γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής, όπως ειδικότερα ορίζεται στο άρθρο 12 ν. 1264/82, άρθρα 29 & 30 του Καταστατικού.
  Στις εκλογές ψηφίζουν μόνον τα τακτικά μέλη που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (μέχρι το τέλος του 2010). Απαραίτητη είναι η επίδειξη του δελτίου αναγνώρισης της ΕΣΗΕΜ-Θ ή του Δ.Α.Τ. ή διαβατηρίου.
  Η προτίμηση ανάμεσα στους υποψήφιους του ίδιου συνδυασμού γίνεται με σταυρό μπλε ή μαύρου ανεξίτηλου χρώματος, που μπαίνει μπροστά από το όνομα του προτιμώμενου υποψηφίου. Κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να βάλει μέχρι 5 σταυρούς. Αν οι σταυροί προτίμησης είναι περισσότεροι, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο, δεν υπολογίζονται όμως οι σταυροί προτίμησης.
  Κάθε συνδυασμός έχει δικαίωμα να εκπροσωπηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας και την διαλογή με έναν εκπρόσωπο ο οποίος θα δηλωθεί στην εφορευτική επιτροπή εγγράφως.

  Η Εφορευτική Επιτροπή

  Οι υποψήφιοι για ΕΔΟΕΑΠ (19/5/2011)

  Θεσσαλονίκη, 19 Μαΐου 2011

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) καλεί, σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού της και του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ), όλα τα τακτικά και ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη της Ένωσης στις 26 Μαΐου 2011, ημέρα Πέμπτη από τις 9 π.μ. έως τη δύση του ηλίου (20.37) στο κτίριο της Ένωσης (Στρ. Καλλάρη 5) σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη:
  Δύο (2) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ (ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού) και δύο (2) μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής (ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού) του ΕΔΟΕΑΠ.
  Η Εφορευτική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 28, παρ. 4 του Καταστατικού της ΕΣΗΕΜ-Θ και του άρθρου 27, παρ. 2, του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, ανακηρύσσει υποψηφίους:
  α) Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ τους:

  1. Μοσχούλα Άγγελο
  2. Μποζίνη Αναστασία
  3. Νεστορίδη Παναγιώτη
  4. Τριανταφύλλου Αλέξανδρο

  β) Για την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ τους:
  1. Κάργα Βασίλειο
  2. Φωτόπουλο Παλαιολόγο (Άκη)
  3. Χαραλαμπίδη Παναγιώτη

  Στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2011 τα μέλη της Ένωσης πρέπει να έχουν υπόψη τους το εξής:
  Στο ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη στα όργανα διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να βάζουν ένα σταυρό σε υποψήφιο μέλος για το Διοικητικό Συμβούλιο και ένα σταυρό σε υποψήφιο μέλος για την Εξελεγκτική Επιτροπή. Και στις δυο περιπτώσεις τακτικά μέλη θα εκλεγούν όσοι συγκεντρώσουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και αναπληρωματικά οι αμέσως επόμενοι.
  Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος θα γίνει με την επίδειξη του δελτίου αναγνώρισης της ΕΣΗΕΜ-Θ ή του Δ.Α.Τ. ή διαβατηρίου.

  Η Εφορευτική Επιτροπή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: