Περί απεργοσπασίας στον Αγγελιοφόρο: από την επίδοση της δικαστικής απόφασης επέρχονται οι έννομες συνέπειες και αποτελέσματα…

Αν ισχύει η νομική αρχή ότι «από την επίδοση της δικαστικής απόφασης επέρχονται οι έννομες συνέπειες και αποτελέσματα» με την σημερινή νέα ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, μερικά ζητήματα πλέον τοποθετούνται στην σωστή τους σειρά και διάσταση, σε ότι αφορά την κατάληξη της απεργίας στον Αγγελιοφόρο.
Πέρα από τις καταγγελίες περί εκβιασμών και μεθοδεύσεων της εργοδοσίας, η ΠΟΕΣΥ, αφού δηλώνει ότι θα στηρίζει τις όποιες κινητοποιήσεις των Ενώσεων, ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση για την 36ωρη απεργία που είχε η ίδια αποφασίσει και κηρύξει, της επιδόθηκε χθες Δευτέρα στις 11.35 το πρωί. «Επειδή υπήρξαν από ορισμένους σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο η Π.Ο.Ε.ΣΥ. χειρίστηκε νομικά την αγωγή της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος Α.Ε. στην 36ωρη απεργία, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η απόφαση ότι η απεργία που κήρυξε η Π.Ο.Ε.ΣΥ. κρίθηκε παράνομη επιδόθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 11.35 το πρωί της Δευτέρας, 16 Μαΐου 2011» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.
Να θυμίσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. την περασμένη Παρασκευή αμέσως μετά την γνωστοποίηση ότι η δικαιοσύνη είχε κρίνει παράνομη την 48ωρη απεργία της ΕΣΗΕΜΘ στον Αγγελιοφόρο, είχε κηρύξει 36ωρη απεργία.
Ιδού και το συγκεκριμένο απόσπασμα: το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. κηρύσσει απεργία στις εφημερίδες Αγγελιοφόρος και Αγγελιοφόρος της Κυριακής, από τις 8 μ.μ. της Παρασκευής 13/5 έως τις 8 π.μ. της Κυριακής 15/5, ζητώντας: να ανακληθούν αμέσως όλες οι απολύσεις, να πάψει η εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας σε μέρος του συντακτικού δυναμικού της εφημερίδας, να σταματήσει η απασχόληση συναδέλφων με ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου, να τηρεί η εργοδοσία όλα όσα την υποχρεώνουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η εργατική νομοθεσία.
Ωστόσο ως δια μαγείας την Παρασκευή το βράδυ η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ, με ευθύνη κυρίως όσων εργάζονται στον Αγγελιοφόρο, έκρινε ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να επιστρέψουν στην εργασία τους και να βγάλουν το Κυριακάτικο φύλλο, παρότι είχε σημειωθεί και προσπάθεια απεργοσπασίας.
Δηλαδή αγνόησαν πλήρως την απεργία που είχε κηρύξει η ΠΟΕΣΥ, την έγραψαν στα παλαιά τους συνδικαλιστικά υποδήματα, την πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων, την αχρήστεψαν συνειδητά και ψυχρά. Και περιμένουμε από αυτούς. όπως από συνοδοιπόρους τους «σοσιαληστές» του ΔΝΤ, να διαχειριστούν τις τύχες μας…

Ώρα 11 και 30 πμ και κάτι ψιλά…

Γι αυτό και η διοίκηση της ΠΟΕΣΥ ξεκαθαρίζει το θέμα της ημερομηνίας. Ουσιαστικά για να βγάλει την ουρά της απ’ έξω και να κουκουλώσει τελικά το όλο θέμα. Η ΠΟΕΣΥ δεν λεει κουβέντα για την ουσία που είναι ότι κάποιοι επέλεξαν να την αγνοήσουν και να την ακυρώσουν στην πράξη. Γιατί κύριοι της ΠΟΕΣΥ κάνετε την πάπια; Ποιόν εξυπηρετείτε και υπηρετείτε; Γιατί τους χαϊδεύετε;
«Επειδή υπήρξαν από ορισμένους σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο η Π.Ο.Ε.ΣΥ. χειρίστηκε νομικά την αγωγή της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος Α.Ε.» αναφέρει στην ανακοίνωση της. Ναι υπήρξαν από εμάς σχόλια, και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, γιατί είναι ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσιογράφων, με μεθοδεύσεις, να υπονομεύονται και να ακυρώνονται κινητοποιήσεις.
Ισχύει λοιπόν αυτή η αρχή ναι η όχι; Ισχύει ότι «από την επίδοση της δικαστικής απόφασης επέρχονται οι έννομες συνέπειες και αποτελέσματα»; Αν ισχύει οφείλετε απαντήσεις και όχι να κρύβεστε πίσω από μεσοβέζικες ανακοινώσεις του τύπου «εγώ δεν άκουσα δεν είδα» αλλά από απόσταση «καταγγέλλω». Για την καταγέλαστη διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ σιωπή. Ούτε μία αιχμή, ούτε καν ένα παράπονο, παρότι τα «φιλαράκια τους», τους έγραψαν. Αλήθεια που ήταν οι εκλεγμένοι της ΕΣΗΕΜΘ στο δ.σ. της ΠΟΕΣΥ; Τι θέση παίρνουν; Τι λέει ο κ. Τσαουσίδης και η κ. Μποζίνη; Τι λένε οι παρατάξεις τους; (Το τελευταίο μπορεί να εκληφθεί και ως αστείο…).    

Να και η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ με τίτλο «Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Αγγελιοφόρου»…

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει τους εκβιασμούς και τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ να ακυρώσει με κάθε τρόπο την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων εναντίον των παράνομων απολύσεων που απαξιώνουν την εφημερίδα, υποθηκεύοντας με αυτό τον τρόπο το μέλλον της και το μέλλον των συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε αγωνιστική κινητοποίηση της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. και των άλλων Ενώσεων των εργαζομένων για να περιφρουρηθούν οι θέσεις εργασίας χωρίς εκπτώσεις και με γνώμονα την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας.
Επειδή υπήρξαν από ορισμένους σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο η Π.Ο.Ε.ΣΥ. χειρίστηκε νομικά την αγωγή της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος Α.Ε. στην 36ωρη απεργία, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η απόφαση ότι η απεργία που κήρυξε η Π.Ο.Ε.ΣΥ. κρίθηκε παράνομη επιδόθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 11.35 το πρωί της Δευτέρας, 16 Μαΐου 2011.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. επαναλαμβάνει για μία ακόμα φορά ότι σε αυτή την δύσκολη περίοδο όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να σταθούν μαζί με τις Ενώσεις στην πρώτη γραμμή.
Αλληλεγγύη και ενότητα πρέπει να είναι οι βασικές αρχές στον αγώνα μας απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και τις μεθοδεύσεις των εργοδοτών.

Advertisements

12 Σχόλια to “Περί απεργοσπασίας στον Αγγελιοφόρο: από την επίδοση της δικαστικής απόφασης επέρχονται οι έννομες συνέπειες και αποτελέσματα…”

 1. Αρμακεδών Says:

  Ντροπή, ντροπή, ντροπή σας. Κύριοι και κυρίες τΟΥ Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ, είτε είστε πολύ λίγοι, είτε είστε πολύ πουλημένοι στον Μπακατσέλο. Διαλέχτε…

  • Νατάσα Μποζίνη Says:

   …στα ίχνη τους
   Για τον αγαπητό συνάδελφο -υποθέτω μέλος των Ασύνταχτων- που εμφανίζεται χωρίς ενημέρωση τουλάχιστον, για το που ήταν η κ. Μποζίνη του προτείνω να αναζητήσει τις πληροφορίες για τα ΄΄ίχνη ΄΄ της σε δύο πηγές.
   Σε μέλη της παράταξής του που ορθά επικοινώνησαν μαζί της όσες φορές χρειάστηκαν για να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις τι στιγμή που ΄΄έτρεχαν΄΄ στις συνεδριάσεις της ΠΟΕΣΥ αλλά και καθ όλη τη διάρκεια των γεγονότων, στον Αγγελιοφόρο.
   Εξάλλου απόσπασμα αυτής της επίσημης και θέλω να πιστεύω έγκυρης ενημέρωσης θα τη βρει ο συνάδελφος αναρτημένη στο ίδιο του το Blog με τίτλο:
   Όλη η αλήθεια για την απεργία στον Αγγελιοφόρο

   Αφορά σε όσα πραγματικά συνέβησαν και καταγράφηκαν στα πρακτικά της συνεδρίασης, αμέσως μετά την παραλαβή της δικαστικής απόφασης από τη γραμματεία της ΠΟΕΣΥ.(16-05-2011 και ώρα 11 πμμ-2.30 μμ)
   Όπως είπα και στη συνάδελφο του συναδέλφου που τηλεφώνησε για ενημέρωση(επισημαίνοντας ότι μπορεί να αναφέρει την πηγή της ενημέρωσης καθώς με το ονοματεπώνυμό μου μιλάω και γράφω πάντα. Υποθέτω ότι από παραδρομή δεν το ανέφερε)
   Η ΠΟΕΣΥ προκήρυξε μια στάση εργασίας και μία μονάχα απεργία.
   Τέλος ουδέποτε το Δ.Σ κλήθηκε να αποφασίσει αναστολή της απεργίας .
   Αυτά ήταν τα γεγονότα που στοιχειοθετούνται με έγγραφα και ανάγνωση πρακτικών.
   Στα πρακτικά ΠΟΕΣΥ γενικών συνελεύσεων κλπ(διαθέσιμα σε όλους) θα παραπέμψω τον αγαπητό συνάδελφο για να λύσει κάθε απορία για το πώς επί μήνες κάθε θέμα για τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης γίνεται κυρίαρχο στις συνεδριάσεις με πλήρη ενημέρωση από την κ. Μποζίνη αλλά και επιμονή η Ομοσπονδία να παίρνει θέση, να κάνει αισθητή την παρουσία της στους εργοδότες και να βγάζει ανακοινώσεις.
   Εδώ θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν δύο μέλη της παράταξής του, που έτυχε να περνούν από τα γραφεία της ΠΟΕΣΥ την ώρα που συνεδρίαζε το Δ.Σ και με την παρότρυνση και της κ. Μποζίνη συνέβαλλαν στο να παρουσιάσουν από κοινού, τα γεγονότα στο συγκρότημα της Μακεδονίας .
   Δυστυχώς ως απλό μέλος δεν μπορεί να επιβάλλει τη διατύπωση που σε κάποιες περιπτώσεις θα επιθυμούσε. Αλλά η ΠΟΕΣΥ δεν είναι ιδέα ούτε άυλη μορφή. Κάποια φυσικά πρόσωπα κάτι παλεύουν να κάνουν σύμφωνα με τις αρχές τους, αλλά και όσα επιτρέπει το καταστατικό της Ομοσπονδίας καθώς τον πρώτο λόγο στις τοπικές κρίσεις έχουν ασφαλώς τα πρωτοβάθμια όργανα και τα Διοικητικά τους Συμβούλια.
   Κάτι τελευταία ίχνη μπορεί να βρει και στις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και λογαριασμούς της κ. Μποζίνη που κατάλληλες και ακατάλληλες ώρες αναζητούσε και ενημέρωνε τον πρόεδρο τον νομικό σύμβουλο και μέλη του συμβουλίου για τα γεγονότα που έτρεχαν προκείμενου να κινητοποιηθούν οι μηχανισμοί. Όπως και έγινε.
   Επειδή όμως είναι ενάντια στις πρακτικές μου ο τηλεφωνικός και άρα χωρίς αποδείξεις συνδικαλισμός δεν θα κάνω χρήση καμιάς συνομιλίας με την έκκληση κάποτε όλοι να μιλούν ανοιχτά χωρίς δημιουργία κλίματος, παραπληροφόρηση και χρήση διαδρομιστών.
   Ελπίζω να ήταν χρήσιμες οι πληροφορίες προς ενημέρωση του συναδέλφου καθώς η παράταξη που ανήκει στηρίζεται και από πολλά πρόσωπα που εκτιμώ ,έχω συνεργαστεί και θα το ξανακάνω όταν μας ενώνουν δίκαια αιτήματα της δουλειάς μας και δε θα ήθελα καμιά σκιά σε αυτό.
   Στο αστειάκι περί παρατάξεων θα απαντήσω πολύ σοβαρά.
   Συνεργασίες λείπουν. Όχι παρατάξεις (αυτές περισσεύουν)
   Στη σημερινή γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ δεν υπήρχε χώρος να σταθείς. Η αίθουσα γεμάτη.
   Από την Θεσσαλονίκη ήμασταν μόλις πέντε μέλη του ταμείου.
   Που ήταν τα υπόλοιπα να συνεργαστούν για να περάσουν τα αιτήματά τους;
   Γράφω πολύ σπάνια αλλά η φόρτιση από τα γεγονότα στην Μακεδονία, στα δημοτικά που πάλι κάτι μαγειρεύεται αλλά και του ΕΔΟΕΑΠ τα μαντάτα με οδηγούν πλέον να Φωνάξω
   Κάντε ρεπορτάζ για όσα σας αφορούν (διασταυρωμένο και με στοιχεία)

   Νατάσα Μποζίνη Μέλος Δ.Σ ΠΟΕΣΥ

 2. Προς Ασύνταχτους:

  Καλή είναι η κριτική και προς την ΕΣΗΕΜ-Θ και την ΠΟΕΣΥ, αλλά καθετί έχει και τα όρια του. Οταν η κριτική αγγίζει την υπεροψία και τη βεβαιότητα της απόλυτης γνώσης, ακυρώνεται πλέον στην πράξη.
  Να ρωτήσουμε λοιπόν και εμείς με τη σειρά μας: Και πού ήταν ο Ασύνταχτος Τύπος να ενημερώσει την ΠΟΕΣΥ για όσα συμβαίνουν στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ;
  Εκ του ασφαλούς και εκ των υστέρων βολές αδιακρίτως και κατά πάντων, οδηγούν στην περιχαράκωσή σας, συνάδελφοι. Κι αυτό την ώρα που το ζητούμενο είναι η ενότητα και η συσπείρωση.

 3. Σχετικά με κάποια σχόλια για τον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ

  Εντατικά μαθήματα «ενότητας και συσπείρωσης» πρέπει να παραδοθούν σε εκείνα τα μέλη των «συμμαχικών δεξιο-κεντρο-δήθεν αριστερών δυνάμεων των Ενώσεων που έχουν διαλύσει τη συνδικαλιστική μας δικεδικητικότητα και έχουν επιφέρει τον κατακερματισμό και τον θρίαμβο της κομματοκρατίας, της υποταγής, της συνδιαλλαγής, της συνεχούς υποχωρητικότητας απέναντι σε εργοδότες και κυβέρνηση.

  Όσοι/όσες επιχειρούν να μας «παραδώσουν» μαθήματα «ορθής συνδικαλιστικής συμπεριφοράς», μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσουν από κάτι τύπους που καμώνονται πως εκπροσωπούν συνδικαλιστικά τον κλάδο και οι οποίοι «σπάνε τις απεργίες» για το… καλό μας! Δεκτή η όποια κριτική, ο προβληματισμός και οι προτάσεις, αλλά στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

  Όσοι κατηγορούν τον… Ασύνταχτο για «υπεροψία», είναι μάλλον βαθιά νυχτωμένοι. Συνεχώς «υπεροπτικοί» και «βέβαιοι για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ» τους είναι εκείνοι που αντί να βρίσκονται στους δρόμους των αγώνων, το μόνο που κάνουν είναι να φέρονται ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ και όχι ως ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ξεσκονίζοντας συνεχώς (και όχι πάντοτε με… επιτυχία) τις παραγράφους και τα άρθρα των νόμων, λες και οι αγώνες μας είναι ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ, νομικοί αγώνες.

  Αυτοί που διαχειρίζονται τους αγώνες μας, απσυσπειρώνοντας τον κλάδο, διασπείροντας στους διαδρόμους και στα διευθυντικά γραφεία των εργοδοτών δήθεν «τυχαία» λογάκια για την επαγγελματική επάρκεια συναδέλφων τους-μελών της Ένωσης, αυτοί που καλούν τους δημοσιογράφους να υπογράφουν ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ χαντακώνοντάς τους, αυτοί που η πολιτική τους συνοψίζεται στην εικόνα ενός γονυπετούς, κακόμοιρου και φοβισμένου εργαζόμενου που παρακαλάει για λίγα ψίχουλα το αφεντικό του, αυτοί που μετατρέπονται σε «βαποράκια» των απειλών της εργοδοσίας, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, δεν «δικαιούνται» να ομιλούν περί «υπεροψίας». Πολύ περισσότερο όταν οι ίδιοι έχουν μετατρέψει την υπεροψία και τον ξερολισμό, σε επάγγελμα.

  Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι στον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟΥ, κατέχουμε την «απόλυτη αλήθεια». Προσπαθούμε ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ και με όσες δυνάμεις έχουμε, να συμμετέχουμε στους αγώνες, να παίρνουμε πρωτοβουλίες, να κάνουμε προτάσεις, να διεκδικούμε, να ασκούμε κριτική στις κατά πλειοψηφία αποφάσεις του ΔΣ όταν νομίζουμε ότι αυτές οδηγούν τον κλάδο και τα δικαιώματά μας προς τα πίσω, και όλα συτά ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΜΕΣΑ που διαθέτει ο μηχανισμός της γνωστής πλειοψηφίας του ΔΣ με τα γραφειάκια της, τα τηλέφωνά της, το κτίριό της, και τη… μόστρα της!

  Αλλά, ακριβώς αυτή η κριτική, οι προτάσεις, η μαχητικότητα και η δράση του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ είναι που ενοχλούν τους γνωστούς κύκλους.

  Οι αυταπάτες τελείωσαν. Είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ. Αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, δικαίωμά τους!

  Αυτοί που κατηγορούν τον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ, ας πάνε σελίδα-σελίδα, πίσω στις «παλαιότερες καταχωρίσεις» του παρόντος blog, για να διαπιστώσουν όλες τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες, τις προτάσεις, τις εκδηλώσεις, την κριτική μας, τη ΣΥΝΕΠΕΙΑ των διακηρύξεών μας, και τον τρόπο της αμεσοδημοκρατικής μας λειτουργίας (με κυκλική εναλλαγή του ενός εκπροσώπου μας στο ΔΣ της Ένωσης), για να πάρουν μία μικρή γεύση για τη φυσιογνωμία του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. Επίσης, ας αναζητήσει κανείς τις θέσεις που κατέχουν εργασιακά οι συνάδελφοι-μέλη του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ στα «μαγαζιά» που δουλεύουν, για να δουν κάποιοι με ποιον τρόπο «πληρώνουν» ορισμένοι την «ασύνταχτη λαλιά» τους… Ωστόσο, είναι γνωστό ότι δεν πτοούμαστε, διατηρούμε το κέφι μας, κάνουμε τακτικές συνελεύσεις όπου λαμβάνουμε αμεσοδημοκρατικά τις αποφάσεις μας, παθιαζόμαστε αλλά δεν… φοβόμαστε. Φυσικά και όραμα (όλων φανταζόμαστε) είναι η ενότητα, η συσπείρωση, η συνενόηση για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, ειδικά σε μια εποχή βαρβαρότητας και εργοδοτικής τρομοκρατίας, ανεργίας, απειλών, εκβιασμών και ολομέτωπης επίθεσης των αφεντικών εναντίον της κοινωνίας. Αλλά η ενότητα αυτή και η κοινή κάθοδος, δεν επιτυγχάνεται με «ανίερες συμμαχίες», πολύ περισσότερο δε όταν εντός αυτών των «συμμαχιών» βρίσκονται εκπρόσωποι πολιτικών και ιδεολογιών που χαντάκωσαν όχι μόνο τους αγώνες μας αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

  Ας μην υπεκφεύγουμε λοιπόν. Οφείλουμε όλοι να πάρουμε θέση. Αυτοί που έχουν συμφέρον να μείνει ο κλάδος μας καθηλωμένος και φοβισμένος δεν είναι αυτοί που μάχονται και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον, αλλά όσοι είναι συνδεδεμένοι πολιτικά και ιδεολογικά με την εξουσιαστική λογική και τη διεκπεραιωτική-διαχειριστική-γραφειοκρατική φιλοσοφία της διατήρησης της καθεστωτικής τάξης πραγμάτων. Όσο οι συνάδελφοι-μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ θα συνεχίσουν να σέρνονται κατά πλειοψηφία πίσω από αυτές τις λογικές, τίποτα καλό δεν πρόκειται να ξημερώσει για τον κλάδο.

  Αν κάποιους, περισσότερο και από την εργοδοτική τρομοκρατία, τους τρομάζει ο… ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ(!), τότε «καλώς» τους τρομάζει. Θα έχουν αυτοί τους λόγους τους…

  Καλούμε τους συναδέλφους/συναδέλφισες να προσέλθουν στις κάλπες στις 26 Μάη στην ΕΣΗΕΜ-Θ και να ψηφίσουν «ασύνταχτα» για ΠΟΕΣΥ-ΕΔΟΕΑΠ. Για να δυναμώσουμε τη φωνή μας για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους και ΜΑΖΙ με αυτούς.

  Y.Γ. Ευχαριστούμε τη συναδέλφισα Νατάσα Μπ. για την παρέμβασή της.

  ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

 4. Στις εκλογές θα έχει μεγάλη αποχή. Να το θυμηθείτε. Ο κόσμος είτε αδιαφορεί είτε απαξιώνει τις ακολουθούμενες πολιτικές σε Ενώσεις, ΠΟΕΣΥ κλπ. Και δυστυχώς, πιστεύει ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Μπορεί;

 5. Εργαζόμενος στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ Says:

  Καταλαβαίνω πολύ καλά την ανάγκη της ΠΟΕΣΥ να φωτογραφίσει και να μην κατονομάσει τις ευθύνες για την απαράδεκτη συνδικαλιστικά στάση των συνεργατών της στην ΕΣΗΕΜ-Θ.
  Συνάδελφοι του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ, όσο και να προσπαθείτε να τους καλύψετε, εμείς που ζήσαμε τα πράγματα ΑΠΟ ΜΕΣΑ… τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής στον «Αγγελιοφόρο», ΞΕΡΟΥΜΕ πολύ καλά…Η ανακοίνωση σας περί αποκλειστικής ευθύνης της εργοδοσίας είναι προς αθηναϊκή κατανάλωση και μάλλον συγχωροχάρτι μιας μεθαυριανής μετα-συνεδριακής εκ νέου συμμαχίας – με αυτούς που ξεπούλησαν με ιδιωτικά συμφωνητικά την αξιοπρέπεια και τους συνδικαλιστικούς αγώνες, συναδέλφων και ιδίων στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ, σπέρνοντας τον φόβο και τις απειλές σε διεκδικήσεις μέσω απεργιακών αγώνων. Τα κουκιά να βγαίνουν…
  Καταλαβαίνω επίσης πολύ καλά την ανάγκη της κ. Μποζίνη, να αναδειχθεί ως μοναδικό παράγοντα αντίστασης και υποστηρικτή των συμφερόντων των συναδέλφων της ΕΣΗΕΜ-Θ στην ΠΟΕΣΥ. Εκλογές έρχονται… αλλά ας μην υπερβάλλουμε ζήλου και προσπαθειών
  Οσο για τον Ασύνταχτο. Παιδιά μην μπείτε στη λογική της στείρας αντιπαράθεσης. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, όπως και η συνέπεια της στάσης σας. Οσοι δεν καταλαβαίνουν δεν θέλουν να καταλάβουν.

  Εργαζόμενος στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ

 6. Η ουσία

  Η ΠΟΕΣΥ στην ανακοίνωσή της λέει ότι:

  «… Επειδή υπήρξαν από ορισμένους σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο η Π.Ο.Ε.ΣΥ. χειρίστηκε νομικά την αγωγή της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος Α.Ε. στην 36ωρη απεργία, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η απόφαση ότι η απεργία που κήρυξε η Π.Ο.Ε.ΣΥ. κρίθηκε παράνομη επιδόθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 11.35 το πρωί της Δευτέρας, 16 Μαΐου 2011…».

  Άρα, πεντακάθαρα, η ΕΣΗΕΜ-Θ ΑΝΕΣΤΕΙΛΛΕ την απεργία 2 ημέρες νωρίτερα χωρίς καν να βγει απόφαση ότι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ ! Χρησιμοποίησε δε η ΕΣΗΕΜ-Θ ως «επιχείρημα» τη γλώσσα του «παπαγάλου» της εργοδοσίας. Είπε ότι αν δεν ανασταλλεί η απεργία, θα γίνουν απολύσεις!

  Τελικά, η ΕΣΗΕΜ-Θ ποιανών τα συμφέροντα προασπίζεται; Των εκδοτών ή των συντακτών;

  Και δεν γνωρίζουν οι «νομομαθείς» εργατοπατέρες ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ μεσούσης μιας απεργίας;

  Αυτή είναι η ουσία.

  Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει στα συνδικαλιστικά χρονικά, πουθενά!

 7. ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ Says:

  Αυτό που συνέβη στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ, ονομάζεται ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ. Όσο κι αν δεν αρέσει ο χαρακτηρισμός (ενδεχομένως και των ασύνταχτων μη εξαιρουμένων), αυτοί που έσπασαν την απεργία της ΠΟΕΣΥ, είναι ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ. Η απεργία έως τη Δευτέρα, ίσχυε. Και η ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ έγινε απλώς υπό την ομπρέλα και τις ευλογίες της ΕΣΗΕΜ-Θ.

 8. Ο καθοδηγητικός ρόλος της γνωστής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜ-Θ, είναι καθοριστικός για την ΑΝΑΣΤΟΛΗ της απεργίας στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ. Μην ρίχνουμε τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων-συντακτών που απλώς ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ από την πρόωρη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ περί «επιστροφής στη δουλειά». Το ότι η απεργία κηρύχθηκε ΠΑΡΑΝΟΜΗ, δημοσιοποιήθηκε στην ΠΟΕΣΥ τη Δευτέρα, όπως αναφέρει και η ίδια στην ανακοίνωσή της. Η ευθύνη βαραίνει την διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ που έσπευσε να «μαντέψει» τρεις (3) ημέρες νωρίτερα, τη δικαστική απόφαση!!!
  Είναι λοιπόν υπερβολή να μιλάμε για «ομαδική απεργοσπασία», απαλάσσοντας από τις ευθύνες και τα ψέματα τα μέλη της γνωστής πλειοψηφίας.
  Με αυτά τα δεδομένα, όποιος ψηφίσει ξανά στις εκλογές για ΠΟΕΣΥ (σε λίγες ημέρες) και για νέο ΔΣ (το 2012) την παράταξη Βοϊτσίδη, Φωκιανίδη και λοιπών «συμμαχικών δυνάμεων», θα είναι άξιος της μοίρας του.

 9. Αλέξης Αλεξιάδης Says:

  Συγνώμη παιδιά, αλλά δεν πρέπει να αναφέρουμε καν το θέμα των εκλογών και παρακαλώ να σταματήσει εδώ αυτό το πράγμα. Το θέμα είναι άκρως σοβαρό, είτε γινόταν πριν 6 μήνες, είτε γινόταν μια μέρα μετά τις εκλογές. Οποιοσδήποτε πιστεύει ότι προέκυψε πρόβλημα με την απεργία και ότι ο Ασύνταχτος ανακίνησε το θέμα, επειδή μόνο και μόνο έρχονται εκλογές, λειτουργεί ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΑ και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και συμφέροντα .

 10. Ένας ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ Says:

  Προς τον καλό συνάδελφο Αλέξη

  Το θέμα των εκλογών θα πρέπει να τίθεται επί τάπητος συνεχώς γιατί διακυβεύεται η επανεκλογή ή μη των προσώπων που ευθύνονται για τη σημερινή μας κατάντια.

  Τίποτα δεν είναι αποσυνδεδεμένο ως θέμα. Όλα είναι αλληλένδετα. Φυσικά και το θέμα με την αναστολή της απεργίας στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ από μόνο του είναι σημαντικό, κορυφαίο και εξόχως εξοργιστικό. Εξάλλου η ψηφοθηρία, από ότι γνωρίζω, δεν είναι το αγαπημένο σπορ του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ αλλά όλων αυτών που έχουν δημιουργήσει σχεδόν «ιδιωτικούς στρατούς ψηφοφόρων» τους οποίους πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση «ζαλίζουν» στα τηλεφωνήματα.

  Οι άλλοι «σκοποί και συμφέροντα» θα εξυπηρετηθούν καλύτερα για κάποιους, μόνο αν σιωπήσουμε.

  Αν με τον κίνδυνο να θεωρηθεί ΨΗΦΟ-ΘΗΡΙΑ, δεν πούμε κουβέντα για τις εκλογές που πλησιάζουν και δεν εντάξουμε στην ατζέντα της κριτικής μας προς τη γνωστή διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ, τις φοβερές της ευθύνες στο πιο φρέσκο θέμα της απεργίας στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ, τότε θα έχουμε διαπράξει το πιο αποπροσανατολιστικό μας λάθος.

  Και θα έχουμε πέσει στην παγίδα της προπαγάνδας της γνωστής πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ.

  Μην ξεχνάμε: Ιδανικός και διαχρονικός πόθος αρκετών συντηρητικών «συναδέλφων» συνδικαλιστών είναι να μην κατεβαίνει ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ στις εκλογές, αν είναι δυνατόν να… διαλυθεί και να πάψει να λειτουργεί αυτό το τρισκατάρατο μπλογκ που πάντως έχουν αγκαλιάσει για την «αντιπληροφόρηση» που προσφέρει, εκατοντάδες «φίλοι» και «αντίπαλοι» του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ».

  Συνάδελφε Αλέξη, αντιλαμβάνομαι τι θες να πεις και το προσυπογράφω. Αλλά να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο.

  Ένας ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ

 11. «Μαύρο» στους απεργοσπάστες!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: