Προκλητική καταδίκη δικαστηρίου για τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης.

Με μια απαράδεκτη από κάθε άποψη δικαστική απόφαση, δικαστήριο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή, τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης, με την κατηγορία της παράνομης βίας. Την περασμένη Δευτέρα, ο Κώστας, μαζί με άλλα μέλη της ένωσης, βρίσκονταν έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το ράδιο αθλητικό Μετρόπολις 95.5, καθώς η ένωση του είχε κηρύξει 24ωρη απεργία λόγω συνεχούς ασυνέπειας της επιχείρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και με αίτημα την εφαρμογή των ΣΣΕ. Οι συγκεντρωμένοι ως είχαν δικαίωμα αλλά και καθήκον, απλά ενημέρωναν τους συναδέλφους τους για τον λόγο της απεργίας, ζητώντας την συμπαράσταση τους, ενώ πολλοί από τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους μπήκαν κανονικά στο κτίριο χωρίς κανένα πρόβλημα. Λίγες ώρες μετά την έναρξη της απεργίας, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, πλήρωσε τα δεδουλευμένα, αλλά φρόντισε να «εκδικηθεί» τον Κώστα Χατζηγεωργίου, αναθέτοντας σε δικηγόρο να καταθέσει μήνυση σε βάρος του, επειδή δήθεν άσκησε παράνομη βία, μη επιτρέποντας σε κανέναν να μπει στον χώρο του ραδιοφώνου. Ο πρόεδρος της ένωσης τεχνικών ραδιοφωνίας συνελήφθη λίγο αργότερα και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου η υπόθεση πήρε αναβολή για να δικαστεί σήμερα, καθώς απουσίαζαν «σημαντικοί» μάρτυρες κατηγορίας.

Στην σημερινή ακροαματική διαδικασία λοιπόν, αποδείχτηκε περίτρανα, ότι τόσο ο Κώστας, όσο και οι άλλοι συνάδελφοι του, ΟΥΔΕΠΟΤΕ άσκησαν κάποια μορφή βίας, ουδέποτε απείλησαν, ουδέποτε προκάλεσαν. Παρόλα αυτά, μάρτυρες κατηγορίας που έφερε η εργοδοσία, είπαν στο δικαστήριο, ότι πήγαν για να εργαστούν και βλέποντας τον κόσμο έξω από τις δύο εισόδους του ραδιοφώνου, ΥΠΕΘΕΣΑΝ ότι αν προσπαθούσαν να μπούν στον σταθμό ΜΠΟΡΕΙ να δημιουργούνταν ΚΑΠΟΙΟ πρόβλημα. Με βάση αυτές τις καταθέσεις λοιπόν, το δικαστήριο έκρινε ΕΝΟΧΟ τον Κώστα Χατζηγεωργίου και τον καταδίκασε σε ποινή ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 6 ΜΗΝΩΝ.

Αν ήμασταν νομικοί, θα μιλούσαμε για μέγιστη υπόθεση ΚΑΚΟΔΙΚΙΑΣ. Δεν είμαστε όμως. Με την ιδιότητα του απλού συνανθρώπου και μόνο, οφείλουμε να πούμε ότι η απόφαση της προέδρου του δικαστηρίου κ.Μαγκλάρη και της εισαγγελέως της έδρας κ.Διπλοδωϊδου (συγχωρέστε τυχόν λάθος ορθογραφία στο όνομα) , στοχεύει απευθείας, στην δίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος, στην δίωξη κάθε μορφής διεκδίκησης και στην εξυπηρέτηση των πολιτικών που θέλουν να εφαρμόσουν οι μεγαλοτσιφλικάδες των ΜΜΕ.

Δεν μπορεί κάποιος επειδή βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, στην διάρκεια μιας απεργίας που είχε προαναγγελθεί, παρουσία μάλιστα αστυνομίας, να διώκεται λόγω της φυσικής του παρουσίας και της ύπαρξης του σώματος του στον συγκεκριμένο χώρο. Δεν μπορεί να διώκεται κάποιος, επειδή κάποιοι μπορεί να είναι ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟΙ και να βλέπουν παντού «εχθρούς», εικάζοντας  ότι μπορεί να τους δημιουργήσουν ΚΑΠΟΙΟ πρόβλημα.

Η υπόθεση του Κώστα Χατζηγεωργίου είναι υπόθεση όλων μας. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος προς το παρόν, ωστόσο, στα σημερινά γεγονότα που μας γυρίζουν αιώνες πίσω ή και μερικά χρόνια πριν που ο συνδικαλισμός διωκόταν και το δικαίωμα της συνάθροισης ελεγχόταν, ΠΡΕΠΕΙ να πάρουμε όλοι θέση. Να αντιδράσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε και να συμπαρασταθούμε στον άνθρωπο, ο οποίος έκανε το έγκλημα να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των συναδέλφων του, δεχόμενος αλλεπάλληλες εργασιακές διώξεις.

Advertisements

5 Σχόλια to “Προκλητική καταδίκη δικαστηρίου για τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης.”

 1. «Συμπαράσταση» αντί ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από την ΕΣΗΕΜΘ
  Αυτα είναι… έτσι….

 2. Συμφωνώ… η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ ήταν ΓΡΟΘΙΑ στο δικαστικό κατεστημένο.. Δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν οι δικαστές !!!

 3. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΜ-Θ Says:

  Συμπαράσταση στον πρόεδρο της ΕΤΕΡΜ-Θ (13/5/2011)

  Θεσσαλονίκη, 13 Μαΐου 2011

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει την συμπαράστασή του στον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου, που συνελήφθη και καταδικάστηκε έπειτα από μήνυση της ιδιοκτησίας του ραδιοσταθμού Μετρόπολις 95,5.
  Κάθε απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης αποδοκιμάζεται από το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο

 4. Τέτοιες υποθέσεις αφορούν σίγουρα όλη την κοινωνία. Το θέμα πρέπει να δημοσιοποιηθεί και να κοινοποιηθεί σε όλο το Διαδίκτυο. Επίσης καλό είναι να γίνει μια συζήτηση με αυτό το θέμα (ξεκίνησε το κακό τον περασμένο Μάιο από το Μπανκε) σε χώρο του ΑΠΘ όχι σε χώρο της ΕΣΗΕΜΘ διότι δεν είναι ζήτημα ενός μόνο κλάδου. Η μόνη λύση σε τέτοια ζητήματα είναι η κουβέντα και η δημοσιοποιήση. ΑΝΟΙΧΤΑ

 5. Τεχνικός στα ΜΜΕ Says:

  Έλεος πια, να μη μας αφορά. ότι δε μας έχει αγίξει προς το παρόν!!!

  Τα Σωματεία του χώρου των ΜΜΕ, θα’ πρεπε προ πολλού, να είναι ενωμένα, και κάτι τέτοια φαινόμενα δε πρόκειται να υπήρχαν!!

  Και όσον αφορά την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ, ρε παιδιά, καλύτερα θα ήταν να μη βγάζατε τίποτα. Ντροπή. Πραγματικά, ντροπή.
  Αυτό που έγινε στην ΕΤΕΡΜΘ, θα’πρεπε, από την Παρασκευή, όλοι μαζί, ενωμένοι, να κοιτάξουμε να βρούμε λύσεις σε όλα αυτά, που σαν κεραμίδες πέφτουν κάθε ημέρα στα κεφάλια μας!!

  Αλλά, μάλλον όλα αυτά, ένα όνειρο θα μείνουν.
  Γιατί, πραγματικά, δε πιστεύω, πως νοιάζεται κανείς. Και αυτό, είναι απογοητευτικό.. Να έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας και να μη κάνουμε τίποτα..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: