Απεργοσπαστικό «μηχανισμό» στήνουν στον Αγγελιοφόρο για να βγει το Κυριακάτικο …

Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων από το πρωί με ευθύνη της εργοδοσίας και της διεύθυνσης της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», έχει συντονιστεί μία ολόκληρη προσπάθεια εντατικοποίησης προκειμένου να συγκεντρωθούν κείμενα για την έκδοση Κυριακάτικου φύλλου.

Ο διευθυντής Ν. Χατζηδημητρίου, όπως αναφέρουν συνάδελφοι, από το πρωί καλεί και «προστάζει», βάσει του…. διευθυντικού του «δικαιώματος», τους δημοσιογράφους να παραδώσουν κείμενα μέχρι τις 4μμ, τα οποία όπως κάποιοι διαρρέουν και ακούγεται, θα τα χρησιμοποιήσει για το φύλλο της Κυριακής, το οποίο θα ετοιμασθεί και θα τυπωθεί το απόγευμα του Σαββάτου. Η εργοδοσία του Αγγελιοφόρου, οι Μπακατσελοψυχαρομπομπολαίοι, δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν μασάει, και μας φτύνει κατάμουτρα προσπαθώντας να σπάσει την απεργία.

Επιδεικτικά προκαλεί και πρέπει να πάρει απάντηση ΤΩΡΑ. Αγνοεί προκλητικότατα τις αποφάσεις των σωματείων που έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία που ξεκινάει σήμερα  στις 4μμ.

Και εδώ είναι το ερώτημα: Γιατί το δ.σ πήρε απόφαση για απεργία που ξεκινάει απο τις 4μμ και όχι από τις 10πμ; Θα μπορούσε για το μεσημέρι του Σαββάτου να είχε κηρύξει και 4ωρη στάση εργασίας για να μπλοκάρει την έκδοση. Γιατί δεν συγκάλεσε εργασιακή συνέλευση νωρίτερα, δηλαδή το απόγευμα της Τετάρτης, για να τονώσει το ηθικό και να αποτρέψει φαινόμενα «συνεργασίας» και ενδοτικότητας Μήπως πρέπει να την συγκαλέσει τώρα;

Μάθαμε ότι η απόφαση του δ.σ για την απεργία ήταν ομόφωνη αλλά την ώρα θα όριζε αργότερα η διοίκηση ώστε να μη δοθεί χρόνος αντίδρασης.

Ποιος εγκέφαλος, ποιος φωστήρας είχε την ιδέα να ξεκινήσει η απεργία στις 4 το απόγευμα; Μήπως τα μέλη του δ.σ που εργάζονται στον Αγγελιοφόρο;

Ποιος αφήνει με αυτή του την απόφαση εκτεθειμένους τους εργαζόμενους στις πιέσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της διεύθυνσης; Γιατί οι εργαζόμενοι να μη προστατευτούν από τις απειλές και την εντατικοποίηση και γιατί να δοθεί αυτό το χρονικό περιθώριο και πλεονέκτημα στην εργοδοσία του Αγγελιοφόρου να «σπάσει» την απεργία;

Η ΕΣΗΕΜΘ να μπλοκάρει τώρα την απεργοσπασία. Να γίνει εργασιακή συνέλευση και αργότερα απεργιακή συγκέντρωση. Να αναζητηθούν ευθύνες για τη στάση των διευθυντικών στελεχών. Οι απεργίες θα περάσουν και όσοι διαφωνούν… στην πράξη, να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στα όργανα του σωματείου.

Αν θέλουν οι διευθυντές του Αγγελιοφόρου να σταματήσει η απεργία να ανακληθούν άμεσα ΤΩΡΑ όλες οι απολύσεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: