24ωρη απεργία τη Δευτέρα 2 Μάη στον «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ» και συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία για τη Δευτέρα 2/5/2011 στον «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ» και απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 11.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, αποφάσισαν οι ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ και ΕΤΗΠΤ-Θ. H ιδιοκτησία προσέφυγε στα δικαστήρια προκειμένου να κηρυχθεί «παράνομη» η απεργία. Το «αίτημά» της εξετάζεται αυτή την ώρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης όπου έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι και παρακολουθούν τη διαδικασία. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί αργά το απόγευμα. Νεότερα, αργότερα.

Για την κοινή ανακοίνωση των τριών Ενώσεων, προχωρήστε στην

Απεργία τη Δευτέρα 2/5/2011 στον Αγγελιοφόρο – Ανακοίνωση Ενώσεων (29/4/2011)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 29 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την οδό της αντιπαράθεσης επέλεξε η διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, επιβεβαιώνοντας με οδυνηρό τρόπο τα σενάρια που η ίδια ανακίνησε για συρρίκνωση της επιχείρησης απολύοντας εργαζόμενους. Πρόσφατα είχαμε επισημάνει ότι «έχει εξαντληθεί οριστικά κάθε απόθεμα αξιοπιστίας το οποίο οι εργαζόμενοι και η Ένωση αναγνώριζαν και ακυρώνεται κάθε προδιαγραφή ειλικρίνειας που θα δικαιολογούσε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση». Αποδεικνύεται μάλιστα «ανακόλουθη και με τη διαβεβαίωση που δόθηκε στη μόλις προ λίγων ημερών συνάντηση των δύο πλευρών ότι θα ακολουθούσε νέα επαφή για τη συζήτηση επί των οικονομικών αποτελεσμάτων και του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, καθώς επίσης και επί των μελλοντικών προθέσεων της διοίκησης της επιχείρησης», όπως ακόμη τονίζαμε. Ζητήθηκε η ανάκληση των απολύσεων και η τήρηση των δεσμεύσεων και διαβεβαιώσεων από την πλευρά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας Αγγελιοφόρος. Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν τηρήθηκε με αποτέλεσμα η διοίκηση της ΕΒΕ ΑΕ να επιδεινώνει το ήδη βεβαρημένο κλίμα, να δυναμιτίζει την εργασιακή ειρήνη και -εν τέλει- να κλυδωνίζει την ίδια την επιχείρηση. Οι Ενώσεις των εργαζομένων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των κοινών προβλημάτων και θεωρούν τη διοίκηση του Αγγελιοφόρου κοινωνικό εταίρο με τον οποίο μπορούν να διαβουλευτούν. Ωστόσο, μπροστά στην αδιαλλαξία και τις ενέργειες της διοίκησης της ΕΒΕ ΑΕ οι Ενώσεις, έχοντας διακηρύξει ότι θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των μελών τους (και όχι μόνον), προκηρύσσουν 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τη Δευτέρα 2/5/2011. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 π.μ. της Δευτέρας έως τις 9 π.μ. της Τρίτης. Καλούν δε σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας έξω από τα γραφεία του Αγγελιοφόρου.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΕΣΗΕΜ-Θ    ΕΣΠΗΤ    ΕΤΗΠΤ-Θ

2 Σχόλια προς “24ωρη απεργία τη Δευτέρα 2 Μάη στον «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ» και συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του”

 1. ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Says:

  Δρομολογούν την δικαστική κήρυξη της απεργίας ως «παράνομης». Έχουν ορίσει εκδίκαση της υπόθεσης μετά από προσφυγή των ιδιοκτητών στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας. Την ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης… Το πιάσαμε το υπονοούμενο…

 2. «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
  ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

  Αγαπητοί συνάδελφοι,
  Οφείλω να σας ενημερώσω ότι χθες δόθηκαν σε μέλη της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται στο ατελιέ των εφημερίδων ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ατομικές συμβάσεις για να τις υπογράψουν.

  Οι ατομικές συμβάσεις δόθηκαν σε μέλη της Ένωσής μας (διορθωτές και καλλιτεχνικούς συντάκτες) και όχι μόνο σε μέλη της ΕΠΗΕΑ όπως σκοπίμως απέκρυψε η διεύθυνση προσωπικού της επιχείρησης, κατά την χθεσινή επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Ένωσής μας κ. Σόμπολος μετά τις πολλαπλές τηλεφωνικές επαφές που είχαμε χθες για το θέμα.
  Επειδή ένα πρόβλημα υγείας με αποτρέπει να μετακινηθώ δεν μπορώ να βρίσκομαι στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ για να σας ενημερώσω και δια ζώσης, θα.. παρακαλούσα τα εξής:

  1. Να εκδοθεί οδηγία-ανακοίνωση προς τα μέλη της ΕΣΗΕΑ να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και να εξηγείται στους συναδέλφους τι προτείνει η επιχείρηση.
  2. Να καταγγελθεί η εργοδοσία και να γίνει άμεσα παρέμβαση ώστε να σταματήσει η απόπειρα υπογραφής ατομικών συμβάσεων.
  3. Να κληθεί προς ενημέρωση στο σημερινό ΔΣ ο προϊστάμενος του ατελιέ και μέλος της Ενωσής μας (υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές με τον συνδυασμό Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία) Αντ. Δεληγιάννης, ο οποίος σίγουρα θα έχει πληρέστερη εικόνα για τους συντάκτες που κλήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και το περιεχόμενο της σύμβασης.
  4. κλιμάκιο του ΔΣ να επισκεφθεί το ΕΘΝΟΣ και να ενημερώσει τους συντάκτες οι οποίοι είναι αναστατωμένοι.
  5. Αν είναι δυνατόν να με καλέσετε σε τηλεφωνική επικοινωνία μέσω ανοιχτής ακρόασης την ώρα της συνεδρίασης για να μπορέσω να σας ενημερώσω.

  Σήμερα οι εφημερίδες λόγω της αργίας της πρωτομαγιάς εργάζονται σαν Παρασκευή, δηλαδή πρωί. Η εργοδοσία πιέζει να υπογραφούν σήμερα οι ατομικές συμβάσεις που καταστρατηγούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, και σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο έχει ημερομηνία 1η Απριλίου ώστε να θεωρηθεί ότι οι συμβάσεις ισχύουν από τον Απρίλιο. Αυτό σημαίνει ότι η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ πρέπει να είναι άμεση και χωρίς καθυστέρηση χρόνου, καθώς οι συντάκτες θα έχουν φύγει μέχρι τις 3 το μεσημέρι, πιθανώς έχοντας πιεστεί να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Αν κρίνετε σκόπιμο ίσως θα ήταν καλό μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τη φυσική τους παρουσία στο ΕΘΝΟΣ να παρέμβουν πριν το μεσημέρι ώστε να αποτραπεί η υπογραφή παράνομων συμβάσεων και να στηριχθούν οι συντάκτες.

  Η εκπρόσωπος των συντακτών ΕΘΝΟΥΣ και ΕΘΝΟΥΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

  Ιωάννα Ηλιάδη»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: