Περί των κινητών τηλεφώνων της ΕΡΤ3

Όταν αναρωτιόμασταν (μέσα από το blog) «πού πήγαν τα λεφτά» για τα κινητά της ΕΡΤ-3, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι καυτηριάζαμε την χρόνια παθογένεια και τα κακώς κείμενα των διοικήσεων του Τρίτου Καναλιού που έφεραν την ΕΡΤ-3 στο σημερινό χάλι. Επισημαίναμε σε αυτό: «Οι εργαζόμενοι και κυρίως οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ-3 (που τους κόβουν ένα άκρως απαραίτητο «εργαλείο δουλειάς») αντιμετωπίζονται πλέον από την κυβέρνηση, από τις πολυεθνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και από τις διοικητικές τους υπηρεσίες σαν απόβλητοι. Αφού τους έχουν περικόψει πάνω από το 30% των μισθών τους και των επιδομάτων τους, τώρα τους κόβουν και τα κινητά τηλέφωνα! Απέμεινε να τους κόψουν και την ανάσα!». Η συσσώρευση αυτών των χρόνιων προβλημάτων είχε ως αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της αρμόδιας διοικητικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση των εταιρικών συνδέσεων στα κινητά τηλέφωνα. (Βλέπε:Νέκρωσαν όλα τα κινητά στην ΕΡΤ3! Ανάστατοι εκατοντάδες εργαζόμενοι που αναρωτιούνται «πού πήγαν τα λεφτά»;).

Το συγκεκριμένο post (καθώς δεν είδαμε αλλού να δημοσιοποιείται το θέμα) φαίνεται πως συνέβαλλε στο να… ενεργοποιήσει ξανά τα κινητά μετά την 24ωρη ξαφνική διακοπή προς όφελος κυρίως των δημοσιογράφων που είχαν μπλοκάρει ξαφνικά στον τομέα της δουλειάς τους.

Κατάφερε δε να προκαλέσει και τη δημοσιοποίηση άλλων ειδήσεων όπως ότι, παρά τα προβλήματα που αναδείχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, οι ρεπόρτερ του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης θα προμηθευτούν τελικά νέες συσκευές αλλά κατόπιν νέου ανοιχτού διαγωνισμού που προκήρυξε η ΕΡΤ3, ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στις διαδικασίες. Μένει τώρα να δούμε πόσο χρονοβόρα θα είναι αυτή η διαδικασία. Όπως έγινε γνωστό δε, ο νέος γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3, Κώστας Μπλιάτκας, ήδη από τις 10 Ιανουαρίου απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες έγγραφο προκειμένου να λάβει τα πλήρη οικονομικά στοιχεία που αφορούν τις συμφωνίες της ΕΡΤ 3 με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίες για την προμήθεια τηλεφωνικών συσκευών για τους συντάκτες του καναλιού.

Καλό θα ήταν αυτά τα οικονομικά στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΡΤ3, κάποια στιγμή να δημοσιοποιηθούν προκειμένου να γνωρίζουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στο Τρίτο Κανάλι, «πού πηγαίνουν τα λεφτά» τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: