ΕΡΤ- 3 πουλάκια κάθονταν και μοίραζαν συμβάσεις

Έχουν περάσει περίπου 2 εβδομάδες από την ανακοίνωση των ονομάτων, που θα υπογράψουν σύμβαση εργασίας ενός έτους, με την ΕΡΤ3. Στο ενδιάμεσο, όπως πληροφορούμαστε, έχουν κατατεθεί ενστάσεις αναφορικά με την διαδικασία επιλογής. Παράλληλα έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο επιστολές ατόμων που έχουν μείνει εκτός.

Ωστόσο ακόμη και σήμερα υπάρχουν ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, ως προς τις επιλογές των ατόμων. Ερωτήματα, που αφορούν τα κριτήρια, μια και ο διαγωνισμός ήταν εκτός ΑΣΕΠ.

Αλήθεια μπορεί να αιτιολογήσει η διοικούσα επιτροπή και αυτοί που αποφάσισαν, βάση ποιας λογικής, επιλέχθηκαν άτομα ( τουλάχιστον οι 10 από τους 24), που έχουν δεύτερη ή και τρίτη εργασία; Τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτό, όταν υπάρχουν, δεκάδες άνεργοι συνάδελφοι;  Πόσο επιμορφωτική είναι μια τέτοιους είδους διαδικασία, ποια τιμή και δεοντολογία υπερασπίζεται;

Στον «Ασύνταχτο Τύπο», από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει, πως η επιλογή των συμβασιούχων, πρέπει να γίνει με ένα και μοναδικό κριτήριο: Να προωθηθούν οι συνάδελφοι που είναι άνεργοι.

Προφανώς αυτό δεν άρεσε σε κάποιους διότι πίσω από τους διορισμούς ήθελαν να παίξουν τα δικά τους μικροκομματικά- συνδικαλιστικά παιχνίδια.

Εξάλλου δεν είναι τυχαία και η ύπαρξη λιστών τις οποίες δυστυχώς κυκλοφορούσαν συνάδελφοι μας ως άλλοι Μαυρογυαλούροι. Πάντως και οι δύο λίστες επιστράφηκαν στους αποστολείς τους. Βέβαια κάποιος πρέπει να πιάσει από το αυτί τους συγκεκριμένους και να τους εξηγήσει, ότι δεν μπορούν να φέρονται ως κομματάρχες και διορισάκιδες της κακιάς ώρας. Εκτός αν αυτό θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, οπότε δεν έχουν καμία θέση στην ΕΣΗΕΜ-Θ.

Όσο για το συνδικαλιστικό μας όργανο για μια ακόμη φορά σφύριξε αδιάφορα. Η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα. Από τον Οκτώβριο, όταν και δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη των θέσεων, αναλώθηκε στο ποιους θα διορίσει στις επιτροπές που θα έκαναν τις αξιολογήσεις, αλλά από ουσία τίποτα.

Δείτε τι γράφαμε στο Ασύνταχτο Τύπο όταν τέθηκε το θέμα:  

Άπραγες μπροστά στην επερχόμενη σφαγή!

Posted in ΔΣ ΕΣΗΕΜΘ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ on Οκτωβρίου 13, 2010 by asyntaxtostypos

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ, ΤΕΤΑΡΤΗ 13.10.2010

Πλήθος προβλημάτων και ζητημάτων συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ, πέρα από τα διαδραματιζόμενα στην Αθήνα με τις ευθείες επιθέσεις των μεγαλοεκδοτών κατά των εργαζομένων. Και τι κάνει η συνδικαλιστική ηγεσία των Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ; Βλέπει, ακούει και σωπαίνει!

Πρώτα απ’ όλα, κατά την χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΑ με αντίστοιχη των ιδιοκτητών των ΜΜΕ, ακούστηκε από κάποιον εκ των δεύτερων η πρόθεσή για περικοπή των μισθών των εργαζομένων κατά 15%, με παράλληλα αφαίμαξη του ποσού από το αγγελιόσημο για να πληρώνουν τις εισφορές στα ασφαλιστικά Ταμεία μας Λόγος δεν έγινε για μη απολύσεις, το αντίθετο μάλιστα! Η σφαγή προ των πυλών…

Επιπλέον, μεταφέρθηκε στο δσ της ΕΣΗΕΜΘ το τι διαμείφθηκε στη συνάντηση εκπροσώπων των Ενώσεων με τον υφυπουργό Κουτρουμάνη, ο οποίος αναφέρθηκε σε προγράμματα ανέργων και επιδότησης θέσεων εργασίας με ορίζοντα πενταετίας. Κάτι δηλαδή που σημαίνει πως το μνημόνιο θα διαρκέσει (τουλάχιστον) μέχρι τότε και η οικονομική πολιτική που θα συνεχίσει να εφαρμόζεται από την κατοχική κυβέρνηση θα απαιτεί τα στοιχειώδη μέτρα κοινωνικής συνοχής!.

Παράλληλα, εξ Αθηνών έγινε γνωστό ότι η υπουργός Κατσέλη φέρνει το νομοσχέδιο για την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας έναντι των κλαδικών και των συλλογικών. Μάλιστα, ομαδικά και ένας-ένας στη σφαγή…

ΕΡΤ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Επιτακτικά τέθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δσ της ΕΣΗΕΜΘ το θέμα ορισμού εκπροσώπων των δημοσιογράφων στις επιτροπές εξιολόγησης των νέων συμβασιούχων εργασίας, οι οποίοι όσον αφορά τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ3 θα φθάνουν τους… 26! (δηλ. μισοί από αυτούς που εργαζόταν τον Ιούνιο). Το θέμα μάλιστα τέθηκε από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Καλφαγιάννη, ο οποίος όπως καταλάβαμε κατά παραχώρηση έδωσε στην ΕΣΗΕΜΘ το δικαίωμα να ορίσει αυτή τον εκπρόσωπο στις δύο τριμελείς (πρώτου και δεύτερου βαθμού) επιτροπές!

Τελικά, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση κατατέθηκαν οι παρακάτω προτάσεις:

-της πλειοψηφίας διά του γεν. γραμ. Τ. Φωκιανίδη (απουσίαζε ο πρόεδρος στο εξωτερικό), για τους Ασλανίδη και Δραγώγια

-του Δ. Ντόζη για τους τρείς εργασιακούς εκπροσώπους (Κατσάρα, Παντολέων, Δημητρακοπούλου),

-του Γ. Αδάμ για τα δύο μέλη του δσ που εργάζονται στην ΕΡΤ3, δηλ. τους Βοϊτσίδη και Ντόζη,

-της αντιπροέδρου Χ. Χαλεπλίδου για τους Δραγώγια και Κατσάρα,

-ενώ ο Μπ. Μπίκας ( Ασύνταχτος Τύπος), χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ένα “θέατρο σκιών”, χωρίς να καταθέσει πρόταση σε ένα στημένο παιχνίδι νομιμοποίησης μιάς “νόθας κατάστασης”, λέγοντας μόνο πως θα πρέπει να φροντίσουμε τους ανέργους μας, στους οποίους θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.

3 Σχόλια to “ΕΡΤ- 3 πουλάκια κάθονταν και μοίραζαν συμβάσεις”

  1. πρωην συμβασιουχος Says:

    τα πειθαρχικα συμβούλια υπάρχουν; Και αν υπάρχουν για ποιό λόγο δεν ενεργοποιούνται για τους «συναδέλφους» που κυκλοφορούσαν λίστες; Σα δε ντρεπόμαστε λεω γω

  2. imoyn kai go sto diagonismo Says:

    na akyrwthei twra o diagwnismos kai na ginei me egguhseis tiw esiemth

  3. Μη αποδοχή "πρόσληψης" Παπαπαναγιώτου Says:

    Τη θέση του στην ΕΡΤ να αναλάβει ΑΝΕΡΓΟΣ συνάδελφος ΑΜΕΑ, προτείνει ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου με επιστολή του προς τη διοίκηση. Ο δημοσιογράφος ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ την επαναπρόσληψή του καθώς θεώρησε ότι ήταν προσβλητική η πρόταση που του έγινε αναφορικά με το αντικείμενο της δουλειάς του.

    Ιδού η επιστολή:

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΕ κ. Θ. Παπαγεωργίου

    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Λ. Ταγματάρχη
    Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Β. Μπίτση
    Μέλη ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ

    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, αξιότιμοι κύριοι,

    Σας ευχαριστώ θερμά για την κατ αρχήν επιλογή μου, μεταξύ των επιτυχόντων του πρόσφατου διαγωνισμού της ΕΡΤ ΑΕ.

    Μετά από δύο μήνες αναμονής, μου ανακοινώθηκε δια του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Μπίτση, ότι η επίσημη πρόταση της Εταιρίας για την αξιοποίηση μου, ήταν η συμμετοχή μου σε μια εβδομαδιαία εκπομπή, την οποία θα παρουσιάζαμε εκ περιτροπής μια φόρα τον μήνα ο καθένας, μαζί με άλλους τρείς εκλεκτούς συναδέλφους.

    Θεωρώ, ότι αυτή η πρόταση δεν συνιστά επαγγελματικό κίνητρο. Διότι, εκτός των άλλων, δεν ανταποκρίνεται ούτε στην εικοσαετή διαδρομή μου στην τηλεόραση, ούτε στην μέχρι τώρα συνεργασία μου με τη ΝΕΤ, η οποία χρονολογείται από το 1996. Τα τελευταία 6 χρόνια παρουσίαζα την εκπομπή ΖΟΟΜ, η οποία-εκτός των άλλων-«έκλεισε» και την περσινή σεζόν με μέσο όρο τηλεθέασης πάνω από τον μέσο όρο τηλεθέασης της ΝΕΤ, κάτι που, όπως γνωρίζετε, δεν είναι καθόλου συνηθισμένο, για ενημερωτικές εκπομπές, είτε της δημόσιας, είτε της ιδιωτικής τηλεόρασης.

    Κατόπιν τούτων, αφού σας ευχαριστήσω ξανά για την τιμητική για εμένα κατ αρχήν επιλογή σας, θέλω να σας ενημερώσω, ότι δεν αποδέχομαι την πρόσληψη μου.

    Γνωρίζω, ότι είναι αποκλειστικά δική σας αρμοδιότητα το ποιος και πως θα προσληφθεί στην κενούμενη θέση. Επιτρέψτε μου όμως, να μοιραστώ μαζί σας την σκέψη μου, στην θέση που δεν αποδέχομαι να προσληφθεί ένας εκ των τριών συναδέλφων ΑΜΕΑ, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και είναι άνεργος.

    Μετά τιμής
    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ(ΜΠΑΜΠΗΣ)ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σχολιάστε