Αυξάνεται συνεχώς η δυσαρέσκεια για την ακολουθούμενη πολιτική της γνωστής πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ

Χωρίς να υπάρξει κάποια «ριζική» ανατροπή της καθεστωτικής τάξης πραγμάτων στα κλιμάκια της συνδικαλιστικής εξουσίας εντός του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της 19ης Μαρτίου 2011, η Α΄Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης. Ωστόσο, για πρώτη φορά σε συνέλευση του κλάδου ήταν τόσο διάχυτη η δυσαρέσκεια για την ακολουθούμενη πολιτική της πλειοψηφίας του Δ.Σ. που ευθύνεται «για πολλά λάθη» όπως ειπώθηκε από συνάδελφο, με πιο χαρακτηριστικό την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ από τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ (εργαζομένων της εφημερίδας) για το οποίο δέχτηκαν σφοδρή κριτική τόσο από συναδέλφους του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, όσο και από άλλους συναδέλφους, νεότερους και παλαιότερους. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση ενός εκ των επτά (7) συναδέλφων του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις και η επισήμανση ότι στον απολογισμό δράσης της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν αφιερώθηκε «ούτε μία αράδα» για τη στάση αυτή. Στις παρεμβάσεις τους, μέλη του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ αναφέρθηκαν στη συνδικαλιστική πολιτική ανεπάρκεια και απροθυμία της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ να αντεπεξέλθει στις δραματικές συνθήκες και εξελίξεις που βιώνει ο κλάδος και τους κάλεσαν να αναλάβουν την ευθύνη της απραξίας και των σοβαρότατων λαθών τους.  Μίλησαν για τον ρόλο της προπαγάνδας που μεταχειρίζονται πολλοί «συνάδελφοι» κυρίως από τα μεγάλα κανάλια με τις συστηματικές κραυγές τους περί των «κακών απεργών-διαδηλωτών που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία» με αποτέλεσμα να επιστρέφει η εικόνα αυτή ως εκδίκηση και για τους δικούς μας αγώνες. Επίσης, καταγγέλθηκε η άρνηση της αποδοχής της πρότασης των «Ασύνταχτων» για να έχουν δικαίωμα ψήφου όσα μέλη της Ένωσης αδυνατούν να πληρώσουν τη συνδρομή τους λόγω των έκτακτων συνθηκών περικοπών, μη καταβολής μισθών και της ανεργίας που βιώνει ο κλάδος. Αντ’ αυτής της πρότασης, το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ έβαλε σε ψηφοφορία την πρότασή του να επιτευχθεί αυτό την επόμενη φορά με… αφαίρεση μέρους της οφειλόμενης συνδρομής από τα… δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων! Και η πρόταση «πέρασε» κατά πλειοψηφία!!!.

H παραδοχή της ηττοπαθούς στάσης που ακολουθεί η γνωστή πλειοψηφία του Δ.Σ. εκφράστηκε αυτή τη φορά δημόσια -για ακόμη μια φορά- με τόσο σαφή τρόπο: Ο πρόεδρος Μάκης Βοϊτσίδης είπε ότι: «Δεν πάμε σε αγώνες που είναι χαμένοι». Η σφοδρή απάντηση ήρθε τόσο κατά την τοποθέτηση μέλους του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ, όσο και μέσα από την τοποθέτηση συναδέλφισσας από Μέσο της περιφέρειας (Κοζάνη) η οποία υπενθύμισε: «Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ».

Κατά τα άλλα, το μοναδικό ψήφισμα που κατατέθηκε στη διάρκεια της συνέλευσης ήταν από την πλευρά του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, το οποίο επιχειρήθηκε να «συνδιαμορφωθεί»(sic) από το προεδρείο του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ με την κατάλληλη «αφαίρεση» των δυσάρεστων γι’ αυτούς σημείων, ήτοι του εισαγωγικού πολιτικού σκεπτικού και του σημείου εκείνου που αναφερόταν στη δεσμευτικότητα που πρέπει να έχουν προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ οι αποφάσεις που λαμβάνει το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ. Μέλη του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ δέχτηκαν να αφαιρεθεί το σημείο αυτό μετά και την κατάθεση της άποψης παλαιότερων έμπειρων συναδέλφων, ωστόσο η «έδρα» του Δ.Σ. επέμεινε και σε άλλες «περικοπές»: Χαρακτηριστική ήταν η φράση του προέδρου του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ που συνοψίζει και όλη τη «φιλοσοφία» που διέπει την πολιτική τους:  Ο κ. Μάκης Βοϊτσίδης, λοιπόν, είπε χαρακτηριστικά για το κείμενο της πρότασης ψηφίσματος: «Να το λειάνουμε»! Μετά την εξέλιξη αυτή και αντιλαμβανόμενοι ότι το αρχικό ψήφισμα στο τέλος δεν θα έμοιαζε καθόλου με το αρχικό και επιπλέον θα γινόμασταν «συνένοχοι» στην έκδοση μίας ακόμη συνήθους διεκεραιωτικής και άνευρης ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΜ-Θ, αποφασίσαμε να θέσουμε σε ψηφοφορία το κείμενο ως έχει με την αφαίρεση μόνο του σημείου για το Μικτό Συμβούλιο. Τελικά, το ψήφισμα… απορρίφθηκε αλλά 25 ψήφισαν υπέρ και υπήρχαν και αρκετοί που ψήφισαν «λευκό». Το ίδιο -κατά πλειοψηφία-  κλίμα πέρασε και στη ψηφοφορία που ακολούθησε για τα «πεπραγμένα» και τον «απολογισμό».

Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία πέρα κι έξω από τη λογική της καταγραφής των «κουκιών» είναι η καταγραφή για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση του ξέχειλου κύματος δυσαρέσκειας που το διαπίστωνε κανείς πολύ εύκολα και αφορούσε ουσιαστικά την αμφισβήτηση της ακολουθούμενης πολιτικής της πλειοψηφίας του Δ.Σ.  που αν ήθελε να λάβει πραγματικά το αυθεντικό μήνυμα της συνέλευσης του Σαββάτου θα έπρεπε να αναλάβει εμπράκτως και το κόστος των τραγικών επιλογών της, αντί να πανηγυρίζει -μερικώς ανακουφισμένη- πάνω από την κάλπη.

Τα πράγματα πλέον δεν πάνε καθόλου καλά γι’ αυτούς και το ξέρουν… Στο χέρι μας είναι να επιταχύνουμε τις εξελίξεις και να κάνουμε την Ένωσή μας και πάλι ισχυρή μπροστά στις ακόμη χειρότερες ημέρες που μας επιφυλάσσουν η κατοχική κυβέρνηση και οι υπερεθνικοί εντολοδόχοι της.

Αλλά ακόμα και αυτή η ίδια η κάλπη (καθώς και η μεγάλη αποχή των συναδέλφων) θα πρέπει να τους προβληματίσει σοβαρά με τα αποτελέσματά της:

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή:

Στη συνέλευση έλαβαν μέρος 241 από τα 782 τακτικά μέλη. Ψήφισαν: 208. Βρέθηκαν στην κάλπη 208 ψηφοδέλτια. Έγκυρα 208.

Κατά τη διαλογή οι καταμετρηθείσες ψήφοι ήταν κατά θέμα οι ακόλουθες:

1. Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ψήφοι: Ναι: 124, Όχι: 63, λευκά: 21.

2. Απολογισμός χρήσεως 2010. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής. Ψηφοφορία για έγκριση και απαλλαγή από κάθε ευθύνη.

Ψήφοι: Nαι: 138, Όχι: 51, λευκά: 19.

3. Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων 2011.

Ψήφοι: Nαι: 144, Όχι: 42, λευκά: 22.

4. Εξουσιοδότηση για τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με τη ΔΕΠΘΕ, τις Ενώσεις Ιδιοκτητών Ρ/Τ Μέσων Μακεδονίας-Θράκης, την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, τον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων καθώς και με οποιονδήποτε άλλον εργοδότη.

Ψήφοι: Ναι: 162, Όχι: 34, λευκά: 12.

5. Εξουσιοδότηση για την κήρυξη στάσεων εργασίας και απεργιών.

Ψήφοι: Ναι: 155, Όχι: 36, λευκά: 17.

Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ, πέρα από την πρόταση ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ που κατέθεσε στο σώμα της συνέλευσης προς ψηφοφορία, διένειμε στους συναδέλφους ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ με τις θέσεις του και τις απόψεις του όπου εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ τον «απολογισμό». Για να την διαβάσετε, προχωρήστε στην

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

asyntaxtostypos.wordpress.com


Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εδώ, τότε πού;

Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα ο κόσμος της εργασίας δέχεται δολοφονικά χτυπήματα με στόχο την άνευ όρων παράδοσή του στις διαθέσεις του κεφαλαίου. Με άλλοθι την κρίση, η νυν κυβέρνηση των αχυράνθρωπων πασχίζει ν’ αποδείξει στα «μεγάλα αφεντικά» πως μπορεί να τελειώσει γρήγορα και παστρικά ό,τι άρχισε επί Ν.Δ.

Σε πλήρη εναρμόνιση με τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα, κυβερνητική εξουσία και κεφάλαιο αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως μια ακόμα «εισροή της επιχείρησης» δίπλα στα μηχανήματα και τις πρώτες ύλες. Προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν το μερίδιό των εργαζόμενων στο κοινωνικό προϊόν.

 • Μας λένε ότι χρωστάμε γιατί τα φάγαμε όλοι μαζί και θεωρούν ότι το χρέος πρέπει να πληρωθεί σε βάρος των μισθών και της κοινωνικής πρόνοιας. Μας λένε ότι η κοινωνική φτώχεια, η απώλεια δικαιωμάτων και ελευθερίων και οι «ευλύγιστες» σχέσεις εργασίας είναι μονόδρομος και πως είναι αλύγιστοι οι τοκογλυφικοί όροι του χρέους.
 • Μας λένε ότι είναι κοινωνικά δίκαιο να αυξάνεται η φορολογία σε βάρος των πολλών και «αναπτυξιακά» σωστό να απαλλάσσεται από φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές το επιχειρηματικό και τραπεζικό κεφάλαιο. Χωρίς καμία συστολή υποστηρίζουν ότι ακόμα και σε καιρό κρίσης πως πρέπει να αποψιλωθούν και οι ελάχιστες παροχές του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και ό,τι είναι, ή υποτίθεται πως είναι, δημόσιο αγαθό να παραδοθεί κοψοχρονιά σ’ όσους επί δεκαετίες το απαξίωναν.

Για να συμβούν όλα αυτά χρειάζεται να καμφθούν οι αντιστάσεις και να εφευρεθεί ή να επιβληθεί η κοινωνική συναίνεση καθώς σε συνθήκες έντασης, λόγω της κρίσης, είναι αδύνατο να επιτευχθεί. Κι εδώ έρχεται ο ρόλος του Τύπου και των Συνδικάτων.

Ποιος είναι ο ρόλος του Τύπου και γενικά των Μέσων Ενημέρωσης; Τι κάνουν οι δημοσιογράφοι, η «Τέταρτη Εξουσία», οι «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης;

Τα κυρίαρχα ΜΜΕ θύτες της ελληνικής κοινωνίας: Σε ρόλο κοινωνικού επιτηρητή μεγαλοδημοσιογράφοι, διευθυντές σύνταξης και ειδήσεων, αρχισυντάκτες και διάφοροι σχολιαστές – δημοσιολόγοι – μπαρουφολόγοι, αναπαράγουν το αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης που επιβάλει η τροικανή εξουσία και λοιδορούν ασύστολα και ανερυθρίαστα κάθε κοινωνική ομάδα που τολμά να διαμαρτυρηθεί.

Το φασιστικό κράτος αναδύεται καθημερινά μέσα από τηλεοπτικές οθόνες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων, που χαρακτηρίζουν ως «ταλαιπωρίες» τις απεργιακές κινητοποιήσεις και παρουσιάζουν τους απεργούς και τις κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν δυναμικά, ως προνομιούχες συντεχνίες και κλειστές κάστες συμφερόντων. Τα αφεντικά του Τύπου αστυνομεύουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων και τρομοκρατούν το λαό για να κάμψουν τις αντιστάσεις και να επιβάλουν την αποχή από τους κοινούς αγώνες.

Η καταιγιστική οργουελιανή προπαγάνδα που εξαπολύθηκε σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας την τελευταία τριετία πέτυχε δύο στόχους:

α) να την θέσει σε κατάσταση συνεχούς τρόμου, ώστε «παγωμένη» και εγκλωβισμένη να υφίσταται κλιμακούμενα χτυπήματα και

β) να την υποχρεώσει να «κανιβαλίζει» πάνω στον εκάστοτε «αδύναμο κρίκο», σάρκα από τη σάρκα της, που στοχοποιούσε η καθεστωτική «επικαιρότητα».

Όσο για την ηγεσία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, παρακολουθώντας από απόσταση ασφαλείας σε ρόλο υπεργολάβου, ανέλαβε να «διαχειριστεί» την δυναμική της αντίστασης με ρητορικού τύπου διαφωνίες και ευχολόγια και κυρίως με προσχηματικές και έντεχνα απομαζικοποιημένες κινητοποιήσεις εκτόνωσης.

Η πλειοψηφία των δημοσιογράφων θύματα αυτής της πολιτικής:

Για τα αφεντικά του Τύπου οι δημοσιογράφοι είναι το ζωντανό απόβαρο που πρέπει να θυσιαστεί, ώστε το μέλλον και η κερδοφορία των επιχειρήσεων του Τύπου να διασφαλισθεί. Η επίθεση που βιώνουμε είναι ευθεία, άμεση και διαρκής: απολύσεις, περικοπές σε μισθούς και εισφορές, ατομικές συμβάσεις και εκβιασμοί, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, εντατικοποίηση, δουλειά εκ περιτροπής και με το κομμάτι, καθυστερήσεις ή μη καταβολή μισθών κ.α.

Το τοπίο στον χώρο του Τύπου εξελίσσεται σε ένα προκρούστειο σφαγείο: όποιος περισσεύει, δημοσιογράφος, τεχνικός ή διοικητικός περικόπτεται και όποιος διαφωνεί καρατομείται. Δεν εξαιρείται πλέον κανένας. Σε εφημερίδες σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ιδιωτικούς, δημόσιους, δημοτικούς και περιφερειακούς, σε περιοδικά και σε διαδικτυακά μέσα οι Σ.Σ.Ε καταργούνται στην πράξη: περικοπές 30% και απλήρωτες υπερωρίες στην ΕΡΤ, εκ περιτροπής εργασία με περικοπές από 30% – 80% στο συγκρότημα της «Μακεδονίας» ατομικές συμβάσεις με μείωση 12,5% στον Αγγελιοφόρο, όπως και στο Ράδιο Θεσσαλονίκη με μείωση μισθών 25%, απολύσεις σε Mega, Αντένα και TV Μακεδονία όπου ετοιμάζονται και περικοπές μισθών, καθυστερήσεις πληρωμών στο Alter, στην Αυριανή και σε όλα τα free press έντυπα, κατάργηση δημοσιογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών σε τοπικά ραδιόφωνα και πολλά άλλα γεγονότα περιγράφουν μία πραγματικά τραγική κατάσταση.

Και όλα αυτά βάσει των νόμων που θεσμοθετούν χέρι -χέρι κυβέρνηση και αφεντικά.

Στη Θεσσαλονίκη το πιο τραγικό μέχρι σήμερα επεισόδιο της Ιστορίας

Οκτώ ολόκληρες μέρες έμειναν κλειστές λόγω απεργίας οι εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορά με τους συντάκτες ν’ απορρίπτουν κατηγορηματικά τις διαδοχικές προτάσεις της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία με ανάλογη μείωση μισθού. Τελικά η ελληνική δικαιοσύνη δίκην κατοχικού διατάγματος έδωσε τη λύση και χαρακτήρισε την απεργία παράνομη και επέβαλε δια της βίας το νέο εργασιακό καθεστώς. Σκληρές ήταν οι εξελίξεις και στο συγκρότημα του Αγγελιοφόρου. Εκεί με απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ, η οποία πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το Καταστατικό και τη διακηρυγμένη θέση του κοινού πανελλαδικού αγώνα για Συλλογική Σύμβαση αποδέχτηκε και επέβαλε ατομικές συμβάσεις με οριζόντια μείωση 12,5% για τους 58 συντάκτες που υπέγραψαν. Προς τιμή τους 7 συντάκτες αρνήθηκαν να υπογράψουν παρά την ασφυκτική πίεση και τιμωρήθηκαν με εκ περιτροπής εργασία και 20% μείωση μισθού. Ανάλογες επιλογές μεθοδεύονται από την συνδικαλιστική ηγεσία για τη «Μ» αλλά και για τα δημοτικά ΜΜΕ όπως και για την ΕΡΤ 3.

Γιατί καταψηφίζουμε τον απολογισμό

1) Γιατί συνολικά αποδοκιμάζουμε την συναινετική και συμβιβαστική συμπεριφορά της γνωστής πρόθυμης πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ. Θεωρούμε ότι η ανοχή και οι υποχωρήσεις, όπως η επιβολή ατομικών συμβάσεων, υποσκάπτουν την ενότητα του αγώνα.

2) Γιατί αποδοκιμάζουμε την παρελκυστική και εν τέλει διασπαστική τακτική της πλειοψηφίας που έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση και αποσυσπείρωση του αγώνα των δημοσιογράφων πανελλαδικά Μνημειώδης είναι η απροθυμία της να συντονίσει και να οργανώσει καλύτερα τους απεργιακούς αγώνες ενάντια στην «μνημονιακή ατζέντα» κυβέρνησης και εργοδοσίας,

3) Γιατί έπρεπε να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για την υπογραφή ΣΣΕ. Η ΕΣΗΜΕΘ έπρεπε να πρωτοστατεί σε Διασωματειακό και ΠΟΕΣΥ για τη δημιουργία μετώπου εργαζομένων στον Τύπο.

Προτείνουμε άμεσα την κήρυξη Γενικής Απεργίας Διαρκείας σε όλα τα μέσα και όλες τους κλάδους που συμμετέχουν στο Διασωματειακό με στόχο:

 • Την υπογραφή ΣΣΕ και την ακύρωση των «ατομικών» συμφωνητικών, που επιβάλλονται με απειλές και εκβιασμούς.
 • Την σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και την απόκρουση των μαζικών απολύσεων, της ανασφάλιστης, μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας.
 • Την απόκρουση κάθε προσπάθειας παρέμβασης στο δημοσιογραφικό έργο και αλλοίωσης της πληροφόρησης που καταρρακώνει το κοινωνικό δικαίωμα της σφαιρικής και αντικειμενικής ενημέρωσης.

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ενώσεις των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και ΟΧΙ των διευθυντών και των εκδοτών

Advertisements

8 Σχόλια to “Αυξάνεται συνεχώς η δυσαρέσκεια για την ακολουθούμενη πολιτική της γνωστής πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ”

 1. Κάποιος Από τη Συνέλευση Says:

  Πλάκα είχε στη συνέλευση που κάποιοι ΠΑΣΟΚΟΙ εκλογομάγειρες διευθυντάδες ή «φίλοι» τους, επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ανάγνωση του ψηφίσματος των συναδέλφων του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. Ήταν τόσο άκομψο που έκανε «μπαμ». Έτσι αποδεικνύεται όμως ποιοι φοβήθηκαν την υπερψήφιση του ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ: Οι διευθυντές και το προεδρείο του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ!!!

  Μετά αναρωτιούνται γιατί οι ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΙ έχουν κάνει σύνθημά τους το:

  ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

  Προφανώς και έχουν δίκιο να το φωνάζουν και μάλλον θα πρέπει να το υιοθετήσουμε όλοι.

 2. Συνάδελφος Says:

  Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί ήδη 5 μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ:

  Οι εξής:

  1.Μάκης Βοϊτσίδης, 2. Αναστάσιος Φωκιανίδης, 3. Νίκος Καρράς (γιατί υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ υποσκάπτοντας τις διακηρυγμένες θέσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ για υπεράσπιση των ΣΣΕ)

  4. Δημήτρης Ντόζης, 5. Βασίλης Κοντογουλίδης (γιατί τους ανατέθηκαν διευθυντικές θέσεις στην ΕΡΤ-3)

  Θα ιδρώσει το αυτί κανενός;

 3. Ασθενής αλλά ακμαίος Says:

  Δεν μπόρεσα δυστυχώς να έρθω στη συνέλευση (πρόβλημα υγείας).
  Καλά ρε παιδιά, ισχύει ότι στη συνέλευση ακούστηκε ότι διέγραψε η ΕΣΗΕΜ-Θ συναδέλφισσα (έγκυο) επειδή είχε άλλη ασφάλιση στο ΙΚΑ και έτσι κινδυνεύει να μην έχει πιθανότητες για ΕΔΟΕΑΠ; κΑΙ ΌΤΙ αρνήθηκαν οι του ΔΣ να την επανεγγράψουν γιατί λέει ότι είναι «αντικαταστατικό»; Πάνε καλά; Και οι συνάδελφοι υπερψήφισαν και τον απολογισμό τους; Σαν δεν ντρεπόμαστε.

 4. ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Says:

  Ισχύει αυτό που ρωτάει ο από πάνω. Ολέθριο λάθος.
  Οι άνεργοι και οι απλήρωτοι δεν μπορούν να ψηφίσουν στις συνελεύσεις.
  Τα ψηφίσματα «αποψιλώνονται».
  Η συμμετοχή των συναδέλφων στα συνδικαλιστικά είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
  Οι πλειοψηφίες διαμορφώνονται με διάφορα «κολπάκια».
  Τα μέλη του συνδικαλιστικού μας οργάνου σε πολλές περιπτώσεις είναι και διευθυντές στα Μέσα που εργάζονται.
  Αρκετοί που προτάσσουν το ήθος, το βράδυ από το κανάλι που δουλεύουν γαβγίζουν κατά της κοινωνίας.
  Αυτοί που επικαλούνται τις «πλειοψηφίες» και τη «δημοκρατία», όταν μαζεύονται υπογραφές για έκτακτες γενικές συνελεύσεις, τις κάνουν «γαργάρα» και κάνουν συνελεύσεις όποτε γουστάρει το προεδρείο.
  Οι δε -μέχρι χθες- φανατικοί «αντι-ασύνταχτοι» συνάδελφοι, μαλακώνουν μπροστά στη συγκροτημένη και συνεπή πολιτική-συνδικαλιστική στάση του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. Όσοι δεν τρώνε κουτόχορτο, αντιλαμβάνονται ότι ορισμένοι από αυτούς τους «μαλακωμένους», στο μυαλό τους έχουν άλλα πράγματα: Την προώθηση των δικών τους προσώπων στις «καρέκλες» του Δ.Σ.
  Έχουνε γνώση οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ…

  Αυτός είναι ο χώρος μας.
  Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε.
  Και μόλις το συνειδητοποιήσουμε, μπορούμε να τον αλλάξουμε.

 5. Δεν βάζετε και το ψήφισμα που καταθέσατε ως ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ να διαβάσουμε όλοι ποιοι ήταν οι «τρομεροί» λόγοι που το απέρριψε η πλειοψηφία της συνέλευσης μετά τη «γραμμή» του προεδρείου;

  • Για το σχόλιο του «Σ.Ι.»

   Μπήκε νέα ανάρτηση κειμένου με ολόκληρο το ΨΗΦΙΣΜΑ που κατατέθηκε από τον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ στη Γενική Συνέλευση. Βλέπε νέο post.

 6. Κι οι τυφλοί είδαν... Says:

  Καλά, τη μεγαλύτερη πλάκα είχε το σχόλιο που ακούστηκε από κάποιον ομιλητή: οι συνάδερφοι δεν προσήλθαν στη γενική συνέλευση όχι γιατί αδιαφορούν αλλά γιατί εμπιστεύονται απολύτως το διοικητικό συμβούλιο…
  Ελπίζω τα γέλια που προκάλεσε αυτό το σχόλιο ν’ αντηχούν ακόμη στ’ αφτιά του ομιλητού…

  Και το άσπρο έγινε μαύρο…

 7. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τα συνδικαλιστικά δεκανίκια της αντεργατικής κυβερνητικής επίθεσης. Ώρα με την ώρα εκτίθενται όλο και περισσότερο. Η περίπτωση του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ είναι απίστευτη. Σε οποιονδήποτε άλλον εργασιακό κλάδο θα είχε γίνει επανάσταση με τη στάση των εργατοπατέρων. Εδώ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: