Κρίσιμη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των δημοσιογράφων το Σάββατο 19/3 στη Θεσσαλονίκη – ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη

Κρίσιμη για το παρόν και το μέλλον των κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων και γενικότερα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ σε Μακεδονία και Θράκη θα είναι η Α΄ Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα εκδηλώσεων HELEXPO CORONA (απέναντι από το περίπτερο του ΟΠΑΠ, πάνω από την Εθνική Τράπεζα). Θα προηγηθεί η 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ της χώρας την Πέμπτη 17/3 με αντίστοιχης κρισιμότητας συνέλευση (την ημέρα της απεργίας) στην Αθήνα στις 11 π.μ. στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (Ευελπίδων 2, Κυψέλη).

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, βίωσαν, βιώνουν (και θα βιώνουν αν δεν βάλουμε από κοινού ένα τέλος), την τροϊκανική επίθεση του κεφαλαίου, του ΔΝΤ και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που εξαπολύθηκε σε βάρος των κατακτήσεών μας και των ελάχιστων εργασιακών μας δικαιωμάτων με την πρόθυμη συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης. Σε αυτή την οργανωμένη επιχείρηση «συγκατάθεσης» και εφαρμογής των βάρβαρων μέτρων, δεν ενεργοποιήθηκε απλώς -όπως αναμενόταν άλλωστε- ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός  (νέοι άδικοι νόμοι, χτύπημα των διαδηλώσεων, ΜΑΤ, δακρυγόνα, διώξεις και κήρυξη απεργιών ως «παράνομων») αλλά ενεργοποιήθηκαν και διασπαστικοί, εκφοβιστικοί μηχανισμοί στο εσωτερικό των εργασιακών χώρων και των ελεγχόμενων από την αθάνατη ελληνική κομματοκρατία, συνδικαλιστικών οργάνων, προκειμένου να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των πληττόμενων εργαζομένων και να μετριαστεί η αντίδρασή τους. Επί του παρόντος, δεν είναι η στιγμή να αναλυθούν οι τρόποι που τέθηκε σε εφαρμογή αυτό το οργανωμένο σχέδιο, ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αυτό (το σχέδιο) δεν περιορίστηκε σε εκφοβιστικές, εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος των εργαζομένων αλλά προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα: «Ηγετικά» θεσμικά στελέχη του συνδικαλιστικού χώρου προέταξαν το δικό τους «παράδειγμα» προκειμένου να «αποδείξουν» ότι η γραμμή της υποχώρησης απέναντι στις εργοδοτικές-κυβερνητικές απαιτήσεις, ήταν η μόνη «διέξοδος»! Έτσι, δεν είδαμε απλώς να παραβιάζονται οι λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» του διεκδικητικού μας αγώνα, αλλά είδαμε, πρώτοι οι υποτιθέμενοι «θεματοφύλακες» των δικαίων μας και των κατακτήσεών μας, να υπογράφουν π.χ. ατομικές συμβάσεις, την ίδια ώρα που στις ανακοινώσεις τους διατυμπάνιζαν το αντίθετο! Χαρακτηριστικό είναι το ηθικό-πολιτικό-συνδικαλιστικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους στην περίπτωση της υπογραφής ατομικών συμβάσεων στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ με αποδοχή της εργοδοτικής πρότασης για μειώσεις στους μισθούς κατά 12,5% από δύο μέλη του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ! Η επιχείρηση αυτή -δυστυχώς γι’ αυτούς-, δεν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία: Επτά εργαζόμενοι συντάκτες/συντάκτριες της εφημερίδας, αρνήθηκαν -προς τιμήν τους- να υπογράψουν τις συμβάσεις αυτές.

Η επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας με παράλληλη μείωση των μισθών στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, η πρώτη εφαρμογή των περικοπών σε μισθούς και επιδόματα σε ΕΡΤ3 και ΑΠΕ/ΜΠΕ και οι επικείμενες νέες περικοπές χωρίς να ανοίξει «συνδικαλιστικό ρουθούνι», οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και οι τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας στα μικρότερα «μαγαζιά» του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, το κλείσιμο ή η συρρίκνωση των ανταποκριτικών γραφείων των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων στη Θεσσαλονίκη, συμπληρώνουν τη ζοφερή πραγματικότητα που μας επιβλήθηκε χωρίς καμμία ουσιαστικά, σοβαρή αντίσταση που θα έπρεπε -λογικά- να συντονιστεί από την «κεφαλή» της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η ανοχή από ένα μέρος της εργασιακής βάσης στην παραπάνω κατάσταση, επιδείνωσε τη δραματική μας διαπραγματευτική θέση απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε. Παρατηρήθηκε δε, μεταξύ άλλων, και το παράδοξο φαινόμενο -σημείο των σχιζοφρενικών καιρών- να εγκαλείται η ΕΣΗΕΜ-Θ (με αφορμή την γνωστή στάση μελών του προεδρείου του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ στο θέμα της υπογραφής των συμβάσεων στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ) από άλλα «αδελφά» συνδικαλιστικά όργανα που πάντως, αποδείχτηκαν κατώτερα των περιστάσεων παρά τις μεγαλόστομες «αντιστασιακές» διακηρύξεις τους και εν μέσω εικόνας διάλυσης και χάους όπως στην περίπτωση του Σομπολικού «κράτους της ΕΣΗΕΑ».  (Βλέπε και το: Και η ΠΟΕΣΥ κατά των ατομικών συμβάσεων εργασίας στον Αγγελιοφόρο. Μιλάει για υπονόμευση…).

Η βαρύτητα που θα είχε μία ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του κλάδου με αποκλειστικό θέμα τα φλέγοντα εργασιακά ζητήματα,παρακάμφθηκε με άκομψο τρόπο από τη γνωστή «πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ» που καλεί, όχι σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (όπως θα όφειλε μετά τη συγκέντρωση των απαραίτητων υπογραφών – Βλέπε για τη σχετική πρωτοβουλία το: Αίτημα για Έκτακτη Γενική Συνέλευση) αλλά σε εσπευσμένη Α΄ Τακτική Γενική Συνέλευση, υποβιβάζοντας στην προτελευταία θέση (6)!!! της ατζέντας της συζήτησης τα…  «εργασιακά θέματα» (γενικώς…) με την επισήμανση σε παρένθεση: «(έπειτα από αίτημα μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ)»!!! Τέτοιου μεγέθους είναι ο πανικός τους μπροστά στον φόβο έκφρασης της δημοσιογραφικής βάσης… Εννοείται ότι με τη γνωστή παρελκυστική τακτική τους, θα επιχειρήσουν να εξαντλήσουν τον χρόνο και τους… παριστάμενους της συνέλευσης, με την «Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου» και τον «Απολογισμό χρήσης 2010». Μέσα σε αυτό το πληκτικό σκηνικό, προσθέστε και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ με την οποία υπενθυμίζεται ότι πρέπει, όσα μέλη δεν το έκαναν, να «τακτοποιήσουν» τη συνδρομή τους!!! Στο ίδιο έργο θεατές, δηλαδή! Είναι π.χ. πέρα από κάθε λογική, αίσθημα ηθικής και συνδικαλιστικής αλληλεγγύης και τάξης, το να «απαγορευτεί» σε κάποιον συνάδελφο στη συνέλευση να τοποθετηθεί επειδή δεν έχει… «πληρώσει»(!), την ίδια ώρα που η οικονομική κατάσταση αρκετών μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι άθλια λόγω της γνωστής εργοδοτικής-κυβερνητικής επίθεσης που δεχόμαστε!

Πάντως, παρότι επιχειρείται να υποβιβαστεί η κρισιμότητα της συγκεκριμένης συνέλευσης, εμείς ως εργαζόμενοι και μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, έχουμε τη δύναμη και την ευθύνη να εκφραστούμε, να υπενθυμίσουμε ξανά τις κόκκινες γραμμές των αγώνων μας και να αποδοκιμάσουμε εμπράκτως με την μαζική καταψήφιση του «απολογισμού και των πεπραγμένων» της γνωστής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜ-Θ, την πολιτική τους που μας οδήγησε στο σημερινό χάλι.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων διαθέτει φωνή κι αξιοπρέπεια. Και οφείλει να την εκφράσει σπάζοντας τον φόβο.

Για τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ της «Συντονιστικής των εργαζομένων στα ΜΜΕ», της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΕΣΗΕΑ, προχωρήστε στην

Ανακοίνωση της Συντονιστικής των εργαζομένων στα ΜΜΕ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Οι Ομοσπονδίες του κλάδου Π.Ο.Ε.ΣΥ., Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., Π.Ο.Ε.Π.Τ.Υ.Μ., Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, στην κοινή συνεδρίαση με την Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, απέναντι στις στοχευμένες πολύμορφες προσπάθειες των εργοδοτών –σε συνεργασία με την κυβέρνηση- να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα, αντιτάσσουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση και την απόφασή μας για ολομέτωπη μέχρι τέλους σύγκρουση μαζί τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ –σε συμπαράταξη με τις Ενώσεις τους– ξεκινώντας από την 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, 17 Μαρτίου 2011, να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην κλιμάκωση του αγώνα και την αντίσταση απέναντι:

● στην συστηματική χωρίς φραγμούς και ηθικούς ενδοιασμούς επίθεση με τις μαζικές απολύσεις,

● στην μονομερή μεταβολή συνθηκών – μορφής – ειδικοτήτων και περιβάλλοντος εργασίας,

● στην καταγγελία των υφισταμένων ΣΣΕ και την άρνηση υπογραφής νέων ΣΣΕ

● στις μειώσεις μισθών,

● στην επιβολή σε μισθωτούς που έχουν πλήρη απασχόληση νέων προγραμμάτων εργασίας με 1 και 2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα διαμορφώνοντας ¨μισθούς¨ ακόμα και 200 ευρώ μηνιαίως,

●στις παράνομες καθυστερήσεις δεδουλευμένων,

● στην απόπειρα υποκατάστασης των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις,

● στην αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις, ● στις διώξεις συνδικαλιστών και στην ποινικοποίηση του αγώνα μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο) στην κοινή συγκέντρωση που πραγματοποιείται την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, στις 11 π.μ. στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (Ευελπίδων 2, Κυψέλη) και να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της ίδιας μέρας, που αρχίζει στις 6 το πρωί.

Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους.

Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ. www.diamedia.gr

11 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΑ

 • Πέμπτη 17 Μαρτίου: 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση.
 • Για ικανοποιητικές ΣΣΕ.
 • Για να υπερασπίσουμε το μισθό μας.
 • Για να σταματήσουμε τις απολύσεις και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
 • Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ενημέρωση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι εργασιακές κατακτήσεις μας βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Οι Ενώσεις των εργοδοτών στον τομέα της ενημέρωσης, αξιοποιώντας την κυβερνητική πολιτική, αρνούνται συστηματικά την υπογραφή ΣΣΕ, επιδιώκοντας την πλήρη απορρύθμιση.

Την ίδια στιγμή στις επιχειρήσεις τους προχωρούν σε μαζικές απολύσεις, σε μειώσεις μισθών, σε κατάργηση θεσμικών κατακτήσεων, προβάρουν ήδη τα μοντέλα ακόμα και της «εκ περιτροπής» απασχόλησηςστην ενημέρωση!

Ήρθε η ώρα να τερματίσουμε αυτόν τον κατήφορο. Όλες οι αδελφές συνδικαλιστικές οργανώσεις στο χώρο της ενημέρωσης απεργούμε ΜΑΖΙ, απαιτώντας εδώ και τώρα την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, απαιτώντας την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που οδηγεί σε εργασιακή ζούγκλα και υπονομεύει το δικαίωμα των πολιτών σε πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση. Απαιτώντας, επίσης, να σταματήσει η βάρβαρη υποβάθμιση του εισοδήματος των συναδέλφων μας συνταξιούχων και η υπονόμευση των ασφαλιστικών μας Ταμείων.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τους εργοδότες ότι η πανελλαδική απεργία της 17 ης Μαρτίου, όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση, θα είναι η αφετηρία ενός παρατεταμένου αποφασιστικού απεργιακού αγώνα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλοι μαζί μπορούμε να αντιστρέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Με όπλο την ενότητα, δημοσιογράφοι-τεχνικοί-διοικητικοί, θα καθορίσουμε την τύχη του κλάδου.

Όλοι στην απεργία!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΜ-Θ για ΑΠΕΡΓΙΑ

Εικοσιτετράωρη απεργία την Πέμπτη 17 Μαρτίου (14/3/2011)

Θεσσαλονίκη, 14 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Πέμπτης 17 Μαρτίου και θα λήξει στις 6 π.μ. της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2011. Μαζί με τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα ζητούμε:

1. Να υπογραφούν άμεσα ΣΣΕ σε όλα τα Μέσα.

2.   Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία εις βάρος των εργαζομένων στην ΕΡΤ, με την υπογραφή ΣΣΕ για το 2009.

3. Να προστατευθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά όλων των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα. Να εγκαταλειφθεί κάθε μεθόδευση για απολύσεις και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

4. Να προστατευθούν τα εισοδήματα των συντακτών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΔΕΠΘΕ.

5.  Να διασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης.

6. Να ρυθμιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε διαδικτυακά Μέσα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την ΠΟΕΣΥ να συντονίσει άμεσα την κλιμάκωση των κινήσεων και των κινητοποιήσεων που θα οδηγήσουν στην ικανοποίηση όλων των παραπάνω αιτημάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΜ-Θ για ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Γενική Συνέλευση ΕΣΗΕΜ-Θ (8/3/2011)

Θεσσαλονίκη, 8 Μαρτίου 2011

ANAKOIΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στη συνεδρίασή του της 17ης Φεβρουαρίου 2011 αποφάσισε και καλεί τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, σύμφωνα με το άρθρο 26, παρ. 1 του Καταστατικού, σε Α΄ Τακτική Γενική Συνέλευση στις 18 Μαρτίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 π.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρ. Καλλάρη 5, 3ος όροφος) με θέματα:

1. Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου

2. Απολογισμός χρήσης 2010. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής. Ψηφοφορία για έγκριση και απαλλαγή από κάθε ευθύνη.

3. Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων 2011.

4. Εξουσιοδότηση για τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με τη ΔΕΠΘΕ, τις Ενώσεις Ιδιοκτητών Ρ/Τ Μέσων Μακεδονίας-Θράκης, την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, τον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων καθώς και με οποιονδήποτε άλλον εργοδότη.

5. Εξουσιοδότηση για την κήρυξη στάσεων εργασίας και απεργιών.

6. Συζήτηση για εργασιακά θέματα (έπειτα από αίτημα μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ)

7. Αίτημα επανεγγραφής

Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθ. 26 του Καταστατικού, η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία, όταν είναι παρόντα το 1/3 των τακτικών μελών που έχουν καταβάλει τις συνδρομές του προηγούμενου χρόνου.

Αν δεν υπάρξει απαρτία καλούνται τα μέλη σε νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 και ώρα 11 π.μ. στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα. Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθ. 26 του Καταστατικού, για να υπάρξει απαρτία, απαιτείται να είναι παρόντα του 1/4 των τακτικών μελών.

Αν και πάλι δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση συνέρχεται στις 19 Μαρτίου 2011, ημέρα Σάββατο, ώρα 10 π.μ., με τα ίδια θέματα, στην αίθουσα εκδηλώσεων HELEXPO CORONA (απέναντι από το περίπτερο του ΟΠΑΠ, πάνω από την Εθνική Τράπεζα), οπότε υπάρχει απαρτία με όσα μέλη κι αν προσέλθουν.

Το υλικό για τη Γενική Συνέλευση (οικονομικός απολογισμός, ισολογισμός, προϋπολογισμός ΕΣΗΕΜ-Θ και Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΜ-Θ, έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής) αποστέλλεται στα μέλη ηλεκτρονικά. Με τον ίδιο τρόπο θα είναι διαθέσιμος, τις επόμενες ημέρες, και ο απολογισμός δράσης του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΜ-Θ για… συνδρομή!

Τακτοποίηση συνδρομής ενόψει Γενικής Συνέλευσης (15/3/2011)

Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2011

ANAKOIΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης υπενθυμίζει στα μέλη ότι η τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων (συνδρομές έως και 2010) αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση.

H Α΄ Τακτική Γενική Συνέλευση συγκαλείται την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011, στις 10 π.μ., στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ. Αν δεν υπάρξει απαρτία (1/3 των ταμιακώς τακτοποιημένων τακτικών μελών), συγκαλείται νέα ΓΣ την ίδια ημέρα, στις 11 π.μ. στον ίδιο χώρο. Αν και πάλι δεν υπάρξει απαρτία (1/4 των ταμιακώς τακτοποιημένων τακτικών μελών), η Γενική Συνέλευση συνέρχεται το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 10 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων HELEXPOCORONA (απέναντι από το περίπτερο του ΟΠΑΠ πάνω από την Εθνική Τράπεζα).

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Advertisements

7 Σχόλια to “Κρίσιμη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των δημοσιογράφων το Σάββατο 19/3 στη Θεσσαλονίκη – ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη”

 1. Kαταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν το Σάββατο.
  Καταλαβαίνω ότι κάποιοι είναι απογοητευμένοι από τη συνδικαλιστική τους ηγεσία και δεν θέλουν ούτε να τους βλέπουν.
  Καταλαβαίνω ότι κάποιοι φοβούνται τα χειρότερα.
  Αυτή τη φορά όμως πρέπει ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Μπορούμε να ανατρέψουμε τη μιζέρια στην οποία οδήγησαν τον κλάδο οι επαγγελματίες συνδικαλιστές που φροντίζουν μόνο για τη δική τους ΚΑΡΕΚΛΑ.
  ΜΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

 2. Τι έγινε στην απεργιακή ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Αθήνας την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

  Ενημέρωση από την απεργιακή συγκέντρωση στον «Πανελλήνιο» (17/03)

  Πηγή: http://katalipsiesiea.blogspot.com/

  Περίπου 800 απεργοί από όλους τους κλάδους των ΜΜΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ και συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο του Πανελληνίου, έχοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα ξαναπαιχτεί το ίδιο χιλιοπαιγμένο παιχνίδι στις πλάτες τους και θα καταφέρουν να φύγουν με μια συγκεκριμένη απόφαση που συμπυκνώνεται σε 2 λέξεις: ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

  Δεν ήταν λίγοι οι ομιλητές από διάφορους εργασιακούς χώρους που έχουν πληγεί το τελευταίο διάστημα από την ολομέτωπη επίθεση των αφεντικών που επισήμαναν ότι δεν υπάρχει άλλο μέσο πάλης για να αποτρέψουμε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τη θεσμοθέτηση της εκ περιτροπής εργασίας και την εξάπλωση της χαμηλόμισθης – ελαστικής ή και ανασφάλιστης εργασίας, από μια απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας με ταυτόχρονη οργάνωση της περιφρούρησης μέσω μιας ανοιχτής απεργιακής επιτροπής.

  Το προεδρείο των εργατοπατέρων προτιμούσε να «πετάει την μπάλα στην κερκίδα» με τις γνωστές αερολογίες και αοριστίες επενδυμένες με μπόλικη αγωνιστική σάλτσα. Ο βασικός στόχος των εργατοπατέρων άλλωστε για τη σημερινή εκδήλωση ήταν να διαφυλάξει τον αριθμό των ομιλητών και να αποτρέψει να εκφραστεί η οργή της βάσης των απεργών. Τουλάχιστον αυτό δεν τους πέρασε. Στη σημερινή συγκέντρωση ακούστηκαν παρά τη θέληση των εργατοπατέρων και οι φωνές των απεργών του ALTER που μάταια περιμένουν -πέρα από την πληρωμή των μισθών τους- τη στήριξη της ΕΣΗΕΑ στην απόφαση τους για απεργία διαρκείας και οι φωνές των απολυμένων του ΔΟΛ που ξεπούλησε η ΕΣΗΕΑ και οι φωνές των ανασφάλιστων εργαζόμενων σε sites που παραμένουν αόρατοι για την ΕΣΗΕΑ.
  Όμως για άλλη μια φορά οι εργατοπατέρες κατάφεραν να παίξουν την παράστασή τους και να αποχωρήσουν χωρίς την έκδοση μιας συγκεκριμένης απόφασης. Παρά την πίεση κάποιων προέδρων και μελών Δ.Σ. σωματείων και σύσσωμου του κόσμου να δοθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες ημερομηνίες για την οργάνωση ενός απεργιακού αγώνα διαρκείας -έστω και με την μορφή αρχικά της 4ήμερης απεργίας- στο τέλος προτίμησαν να αποχωρήσουν κάτω από το σύνθημα «Αλήτες, λέρες εργατοπατέρες». Ελέγχεται επίσης η πληροφορία ότι μηχανοκίνητοι μπάτσοι, που είχαν σπεύσει έξω από το στάδιο στο τέλος της συγκέντρωσης, είχαν καλεστεί για να προστατεύσουν τους εργατοπατέρες από την οργή των απεργών. [Update: Ανακριβής τελικά η πληροφορία. Οι εργατοπατέρες το έσκασαν από την πίσω πόρτα…]

  Η αλήθεια είναι ότι οι ενώσεις των γραφειοκρατών βρίσκονται μπροστά σε ένα υπαρξιακό δίλημμα: από τη μια η επίθεση των αφεντικών που καταργεί τον πρότερο θεσμικό ρόλο τους, από την άλλη η πίεση των απεργών να κηρυχθούν κινητοποιήσεις διαρκείας που μπορεί να οδηγήσουν στο ξεπέρασμα της χρόνιας συνδικαλιστικής ξεφτίλας και στην από τα κάτω οργάνωση μιας αγωνιστικής ταξικής δομής που θα ενοποιεί όλους τους εργαζόμενους στην βιομηχανία των ΜΜΕ. Και στις δυο περιπτώσεις ο θεσμικός θάνατος των εργατοπατέρων είναι βέβαιος (εμείς προτιμάμε τη δεύτερη εκδοχή) και γι’ αυτό αυτοί προτιμούν να παίρνουν ανάσες ζωής, αναβάλλοντας την τελική αναμέτρηση (σήμερα μας παρέπεμψαν στην συνέλευση του Διασωματειακού τη Δευτέρα και σε γενικές και αόριστες συνελεύσεις στα μαγαζιά, που χωρίς συγκεκριμένη αγωνιστική πρόταση όλοι ξέρουμε ότι αποτελούν το γήπεδο των εργοδοτικών ρουφιάνων).

  Όμως επειδή η συνέχιση της μίζερης συνδικαλιστικής τους ύπαρξης συνεπάγεται το βέβαιο εργασιακό μας θάνατο, κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη του ξεπεράσματός τους και της αυτοοργάνωσης ενός απεργιακού αγώνα διαρκείας. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι λίγες εκατοντάδες απεργοί θα δώσουν μια εύκολη μάχη απέναντι στον ταξικό πόλεμο των αφεντικών και των μισθοφόρων τους, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όσο ο αγώνας παραμένει στα χέρια των γραφειοκρατών αυτοί θα φροντίζουν να μας στέλνουν στον αγώνα με «κατεβασμένα παντελόνια».

 3. Άνεργο μέλος ΕΣΗΕΜ-Θ Says:

  Θα με συγχωρήσετε αλλά θα απουσιάζω από μια συνέλευση όπου ένα προεδρείο που ρεζίλεψε την Ένωσή μας σε όλη την χώρα υπογράφοντας ατομικές συμβάσεις, θα μας ξεφουρνίζει «αγωνιστικές » σαχλαμάρες. Δεν είμαστε μικρά παιδιά να μας δουλεύουν και επίσης τα φράγκα που θέλουν για την συνδρομή δεν τα έχουμε. Υπάρχει και η ανεργία ξέρετε. Καλή επιτυχία στην ομαδική συνδικαλιστική ψυχοθεραπεία.

 4. Απαντώ κι εγώ με το δικό μου τρόπο στο ‘επικίνδυνες στροφές στη δημοσιογραφία» στο http://www.odisaris.gr το οποίο τουλάχιστον μπορώ να ορίζω και να υπογράφω επώνυμα. Όσο για τη Συνέλευση δεν ξέρω, μπορεί να έλθω αλλά η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι θιγμένη και προσβεβλημένη από την τελευταία Εργασιακή Συνέλευση και δεν είμαι η μόνη

 5. ΝΑ παμε (δεν είμαι του... ΠΑΜΕ) Says:

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Αυτό θέλουν. ΑΠΟΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Θα μου πείτε: Και που θα είναι μαζική η συνέλευση, τι θα βγει; Υποστηρίζω ότι ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ, αλλά έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Να εκφραστεί και ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ η διαμαρτυρία μας και γιατί όχι, να δρομολογήσουμε εξελίξεις. Αν λείπετε θα μας την πούνε κι από πάνω ότι αδιαφορούμε κλπ. Θα τους κάνουμε τη χάρη;;

 6. Παιδιά με τις συνδρομές υπάρχει όντως πρόβλημα , αλλά θα διεκδικήσουμε την συμμετοχή στην συνέλευση χωρίς να πληρώσουμε. Δεν θα περάσει έτσι αυτό . Ο μισός κόσμος είναι είτε άνεργος, είτε υποαπασχολούμενος, είτε απλήρωτος. .. Δεν έχουμε για να δώσουμε. Μας τα πήραν οι εργοδότες όλα και οι συνδικαλιστές μας τους δίνουνε και άλλα απο πάνω…

 7. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ Says:

  ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ.
  ΑΠΟΡΩ: ΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ;
  ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: