Διορία μέχρι το απόγευμα να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις στον Αγγελιοφόρο…

Κλίμα πίεσης και εκφοβισμού επικρατεί στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος όπου η εργοδοσία με την συναίνεση της ηγεσίας της ΕΣΗΕΜΘ προσπαθεί να επιβάλει στο σύνολο των εργαζομένων τις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Όσοι αντιδρούν έχουν, όπως μάθαμε, διορία μέχρι στις 3 ή 4 το απόγευμα να αποφασίσουν τι θα πράξουν.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για καθαρές ατομικές συμβάσεις εργασίας και όχι για συμβάσεις που θα υπέγραφαν, κατόπιν εξουσιοδότησης, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΕΣΗΕΜΘ Μ. Βοιτσίδης και Τ. Φωκιανίδης. Δηλαδή τις ατομικές συμβάσεις θα τις υπογράψουν οι συμβαλλόμενοι και όχι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι. Αυτό σημαίνει ότι η δήθεν εναλλακτική μέθοδος της έμμεσης συνδικαλιστικής εκπροσώπησης πάει περίπατο. Επίσης αναφέρεται ρητά ότι σε περίπτωση ζημιών πάνω από ένα ποσό ( 2,5 εκ. ευρω;) θα υπάρξουν απολύσεις. Επίσης το περίφημο πολιτικό μνημόνιο, η πολιτική «συμφωνία κυρίων» δεν θα υπογραφεί. Ενσωματώθηκε υποτίθεται στους όρους της συμφωνίας. Γίνεται πλέον κατανοητό ότι η συγκεκριμένη συνδικαλιστική ηγεσία έχει επιλέξει με τον πιο έκδηλο τρόπο να ταυτιστεί απόλυτα με τις επιδιώξεις των αφεντικών και τις τροικανές πολιτικές.

Ήδη από το πρωί κάποιοι έχουν υπογράψει ενώ άλλοι, που το προηγούμενο διάστημα εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, βρίσκονται σε καθεστώς πίεσης ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά: από την μία η εργοδοσία και τα διευθυντικά στελέχη και από την άλλη η συνδικαλιστική ηγεσία και η μερίδα των συντακτών που συμφωνούν με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα της γνώμης και της απόφασης και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο. Το δηλώσαμε και στις εργασιακές συνελεύσεις του Αγγελιοφόρου και στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ. Αλλά δεν αποδεχόμαστε τη λογική της ομογενοποίησης, τις ολοκληρωτικές αντιλήψεις και καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις λογικές του Προκρούστη. Κάτω τα χέρια από τους διαφωνούντες συναδέλφους μας. Όποιοι επιχειρήσουν να πετσοκόψουν χέρια και πόδια από όσους επιλέγουν άλλο δρόμο, θα αναλάβουν απόλυτα τις ευθύνες τους.

Ενώσεις των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και ΟΧΙ των διευθυντών, των εκδοτών και των τροικανών

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: