Εργαζόμενοι «Μακεδονίας» προς Σουλοπούλου: δεν σταματάμε την απεργία διαρκείας αν δεν πάρεις πίσω τις λίστες των περικοπών!

ΕΣΗΜΕΘ 16/2/2011 – ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»

Με την άρρηκτη ενότητα των δημοσιογράφων του συγκροτήματος της «Μακεδονικής Εκδ. Εκτ.» στο μέτωπο κατά της εκδότριας Σουλοπούλου, επισφραγίστηκε η νέα εργασιακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της ΕΣΗΕΜΘ. Ομόφωνη και ενιαία ήταν στάση (πλην διευθυντικών στελεχών) να μην σταματήσουμε την απεργία, αν προηγουμένως η Σουλοπούλου δεν κατεβάσει τις λίστες της ντροπής με την εκ περιτροπής – δηλ. εκ παραδρομής εργασία. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στα γραφεία μας, με τις λίστες αυτές εν ισχύ. Τελεία και παύλα.- ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Την οργή και τον θυμό των παρευρισκομένων εκατό περίπου δημοσιογράφων του συγκροτήματος, προκάλεσε η αναφορά σε όσα είπε αυτή η κυρία δικηγόρος στην χθεσινή συνάντηση των προέδρων των τριών Ενώσεων, ότι δηλαδή αυτό που την ενδιαφέρει είναι να πάρει από εμάς τους εργαζόμενους γύρω στο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Γιατί, τόσο είναι το παθητικό του 2010, πέραν του ποσού που καλύπτει ετησίως ο ιδιοκτήτης των εφημερίδων Γιάννης Ρήγας, γνωστός επιτυχημένος μάνατζερ επενδυτικών κεφαλαίων με έδρα την Νέα Υόρκη και ανθούσες επιχειρηματικές δραστηριότητες και στην Ελλάδα. Ο οποίος δεν είμαστε καθόλου σίγουροι πως γνωρίζει το εύρος της κακοδιαχείρισης, τα αποτυχημένα εγχειρήματα και τους λανθασμένους χειρισμούς της κυρίας. Ούτε την δυσφήμηση που προκαλεί η απαξίωση των ιστορικών φύλλων της Θεσσαλονίκης, αυτήν την χρονιά μάλιστα που θα συμπληρωθούν 100 χρόνια κυκλοφορίας της «Μακεδονίας» και θα βρεί τους εργαζόμενους στους δρόμους διαμαρτυρόμενους.

Οι οποίοι, όχι μόνο δεν μπορούν να υποχωρήσουν στα αυτονόητα για την αξιοπρέπειά τους ως εργαζόμενοι, αλλά έχουν δηλώσει ότι θα σαρώσουν την πόλη, τους φορείς και τους παράγοντές της προς ενημέρωσή τους και άσκηση πίεσης προς την Σουλοπούλου: να έρθει ο Ρήγας να συζητήσουμε από την αρχή την ανάπτυξη των εφημερίδων στη βάση ενός πραγματικού σχεδίου θετικής πορείας. Η κυρία θέλει μας πάρει το ένα-πέμπτο των μισθών μας, χωρίς καν να λέει στη βάση ποιού επιχειρηματικού σχεδίου, που να δείχνει τη διέξοδο, τη λύση και την ανάπτυξη.

Για το τελευταίο σχέδιο περικοπών –το έβδομο μέσα στους τελευταίους επτάμισι μήνες, το βάφτισε δανεισμό με μείωση των αποδοχών μας κατά περίπου 20% (με κάποιους 30%). Αυτό επιδιώκει και μάλιστα χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δεσμεύσεις. Ούτε για απολύσεις, ούτε για την επιστροφή των χρημάτων, ούτε για τη σωστή λειτουργία. Τίποτε! Ε, λοιπόν, αυτό το τελευταίο έβδομο σχέδιο ληστείας ήταν επόμενο να προκαλέσει τη συντριπτική αντίδραση της συνέλευσης. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία, δέχονται τον διάλογο, αλλά επεξεργάζονται και τα άμεσα επόμενα βήματα και ενέργειές τους με απεύθυνση την κοινωνία της πόλης.

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ΤΗΝ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» ΚΑΙ ΤΑ «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΓΙ ΑΥΤΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: