22η μέρα Απεργίας Πείνας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από την Ομάδα τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας για την πορεία του αγώνα των μεταναστών, την κατάσταση της υγείας τους και τις σχεδιαζόμενες δράσεις αλληλεγγύης των επόμενων ημερών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011,
22η μέρα απεργίας πείνας

Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας, 50 από τους οποίους διαμένουν στον  7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου διανύουν σήμερα την 22η μέρα απεργία  πείνας. Παρά την αναμενόμενη απώλεια βάρους, την κόπωση και την  εξασθένιση του οργανισμού τους, το ηθικό τους είναι ακμαίο και είναι  αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη νίκη.
Όπως αναφέρεται και στο ιατρικό δελτίο τύπου οι απεργοί καταναλώνουν  μόνο νερό αλάτι και μικρή ποσότητα ζάχαρης. Πολλοί από αυτούς  εμφανίζουν πρόδρομα σημεία εξασθένισης, όπως αδυναμία έγερσης, ζάλη,  ορθοστατική υπόταση, κράμπες και υπογλυκαιμία.

Δύο εισήχθησαν σήμερα στην Παθολογική Κλινική του Εφημερεύοντος
Νοσοκομείου με επεισόδιο απώλειας συνείδησης και παραμένουν
νοσηλευόμενοι. Παρακολουθώντας τον δείκτη μάζας σώματος και τα ζωτικά
σημεία οι γιατροί που βρίσκονται καθημερινά δίπλα τους, διαπιστώνουν  την αναμενόμενη απώλεια βάρους και τις αντίστοιχες συνέπειές της στον  οργανισμό των απεργών.

Οι απεργοί πείνας δίνουν καθημερινά μαθήματα αξιοπρέπειας καθώς με τον  αγώνα τους διεκδικούν μία ζωή με ίσα κοινωνικά, εργασιακά και πολιτικά  δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους δηλαδή ένα καλύτερο μέλλον για  όλους μας.

Δηλώσεις στήριξης και αλληλεγγύης

Η αλληλεγγύη στον αγώνα τους εκφράζεται καθημερινά από όλο και  περισσότερους ανθρώπους, συλλογικότητες και φορείς. Συγκεκριμένα,  ψήφισμα συμπαράστασης έβγαλε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο  Θεσσαλονίκης. Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Το Δημοτικό  Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μιας πόλης με «πολύχρωμο» διαχρονικά πληθυσμό,  ένα «χωνευτήρι πολιτισμών», εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των  απεργών πείνας. Έναν αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο  δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που τα  κερδοσκοπικά κεφάλαια κινούνται ανεξέλεγκτα με ταχύτητα ηλεκτρικού  ρεύματος. Ζητάμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών και την αποσύνδεση της  διαδικασίας αυτής από το κριτήριο των ενσήμων».
Τη συμπαράσταση της στον αγώνα των απεργών πείνας εκφράζει επίσης και  η Εθνική συνομοσπονδία εργασίας της ισπανίας CNT-Ait δηλώνοντας ότι  «Οι εργαζόμενοι/εργαζόμενες της CNT θέλουμε να εκφράσουμε την  αλληλεγγύη μας στους μετανάστες απεργούς πείνας στην Ελλάδα και την  στήριξή μας στις διεκδικήσεις τους.
Όπως είναι συνηθισμένο όταν έρχεται μία από τις κυκλικές κρίσεις του  κεφαλαίου, τα κράτη προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή και να ρίξουν  τις ευθύνες πάνω στους πιο αδύναμους και απροστάτευτους, εντείνοντας  τον εθνικιστικό και ρατσιστικό λόγο και επιχειρώντας να μετατρέψουν  τους ξένους σε ένοχους όλων των κακών. Ένα ψέμα, με το οποίο θέλουν να  μας κρύψουν την πραγματικότητα: ότι το κεφάλαιο και τα κράτη είναι οι  μόνοι υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης»

Δράσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 7μ.μ. διοργανώνεται συζήτηση  στο Εργατικό Κέντρο με εκπροσώπους των απεργών πείνας στη Θεσσαλονίκη.  Στην εκδήλωση παρεμβαίνουν ο Ν. Παρασκευόπουλος, κοσμήτορας Νομικής  ΑΠΘ, ο Κ. Τσιτσελίκης, αντιπρόεδρος ΕΕΔΑ (Εθνική Επιτροπή για τα  Δικαιώματα του Ανθρώπου) και εκπρόσωποι της Αντιρατσιστικής  Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και των Πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας σχεδιάζει  γι’ αυτήν την εβδομάδα τις εξής δράσεις – παρεμβάσεις:
Τετάρτη 16/2 στις 10:00 – Παρέμβαση στην Περιφέρεια  (Οικονομίδη και  Ρουσίδου, Καλαμαριά)
Παρασκευή  18/2  στις 18:00  – Διαδήλωση Αλληλεγγύης (Καμάρα)

Το Σάββατο (19η ημέρα απεργίας πείνας) οι 50 απεργοί πείνας που  βρίσκονται στο ΕΚΘ έστειλαν το τέταρτο μήνυμα τους προς τους 250  συντρόφους τους μετανάστες – απεργούς πείνας που βρίσκονται στην  Αθήνα. Ακολουθεί το σχετικό link με το βίντεο.

http://www.youtube.com/watch?v=0tAmbRhc4AM

Ομάδα τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας

Σταυρούλα Πουλημένη 6936623222, Χαρά Χαρμπίδου 6972385851

allilmap.wordpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: