ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Α.Ο.Μ.Ε.Σ.ΔΙ.ΧΡΟ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Α.Ο.Μ.Ε.Σ.ΔΙ.ΧΡΟ.

Στην πρωτοποριακή σκέψη για τη δημιουργία ομάδων περιστασιακής εκ περιτροπής απασχόλησης ΑΛΦΑ και ΒΗΤΑ που προτείνουν οι εργοδότες, οι εκδότες, οι διευθυντές, οι Τροϊκανοί και η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους σε εφημερίδες και λοιπά ΜΜΕ (βλέπε: «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ», «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ») με αντίστοιχες μειώσεις μισθών, οφείλουμε κι εμείς από την πλευρά μας να συνεισφέρουμε ως εργαζόμενοι και με άλλες δημιουργικές προτάσεις:

Έτσι λοιπόν, προτείνουμε τη δημιουργία της ομάδας ΓΑΜΑ η οποία να αφορά την εκ περιτροπής, περιστασιακή άσκηση των καθηκόντων των διευθυντών και των κολαούζων τους. Με ομόφωνη απόφαση καταλήξαμε ότι η πιο συμφέρουσα λύση για τα δύο εκδοτικά συγκροτήματα, είναι η τρίωρη -ανά εξάμηνο- απασχόληση, δηλαδή ένα εξάωρο διευθυντική απασχόληση κατ’ έτος. Έτσι θα εξοικονομηθούν χρήματα για τους συντάκτες, θα πάψουν οι εντάσεις και η λογοκρισία και οι «γραμμές» θα αποτελέσουν παρελθόν. Επίσης, θα υπάρχει άπλετος ελεύθερος χρόνος για τους διευθυντάδες και τα τσιράκια τους για να διαλογιστούν, να παίξουν τένις, να πάνε πολύμηνες διακοπές, να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς, να ανακαλύψουν τον κόσμο, βρε παιδί μου.

Αυτή η εξάωρη άσκηση των διευθυντικών-εργοδοτικών καθηκόντων κατ’ έτος, μπορεί να σπάει σε μικρά τμήματα. Δηλαδή, τα αφεντικά δεν θα είναι αναγκασμένα να εκτελούν το τρίωρό τους ολόκληρο ανά εξάμηνο. Μπορεί να το σπάνε σε ημίωρα, πεντάλεπτα, δεκάλεπτα, αναλόγως με τον «φόρτο» του ελεύθερου χρόνου τους.

Νομίζουμε ότι είναι μια ρεαλιστική πρόταση που θα ξεμπλοκάρει το σημερινό αδιέξοδο και θα επιφέρει την «εργασιακή ειρήνη» που τόσο επιθυμούν οι «προϊστάμενοι» των ζωών μας.

Μετά τιμής

Α.Ο.Μ.Ε.Σ.ΔΙ.ΧΡΟ. – (Ασύνταχτη Ομάδα Μελέτης Εργασιακών Σχέσεων και Διευθέτησης του Διευθυντικού Χρόνου)

Advertisements

3 Σχόλια to “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Α.Ο.Μ.Ε.Σ.ΔΙ.ΧΡΟ.”

  1. Πολύ ωραία η πρόταση για τον χρόνο των διευθυντων και των κολαούζων. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να ισχύσει και για τον χρόνο των συνδικαλιστών Αλλωστε ο Ασύνταχτος έχει πρωτοπορήσει και σ αυτό τον τομέα ξεκουράζοντας τα μέλη του από το βαρύ καθήκον να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ.

  2. Μαλλον αστοχο το «χουμορ» σου Gutenberg, σχετικά με τον Ασυνταχτο. Εφαρμόζουμε το θεσμό της δημοκρατικης εναλλαγής και δεν ξεκουραζομαστε. Το αντίθετο μαλιστα…

  3. Δεν είχα πρόθεση να αμφισβητήσω τη δημοκρατική λειτουργία της παράταξης σας. Η εναλλαγή αποτρέπει τη διαμόρφωση επαγγελματιών συνδικαλιστών που έχουν εθισθεί στις συναλλαγές με τους εργοδότες. Το θέμα είναι ότι η τάση αυτή θα πρέπει να επιβληθεί και στα μέσα ενημέρωσης με την έγκριση της επιλογής διευθυντών από τους δημοσιογράφους, την εκλογή ενός εποπτικού συμβουλίου αλλά και γιατί όχι την εκλογή αρχισυντακτών με θητεία και δυνατότητα ανάκλησης για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας. Στον αγώνα που κάνετε γιατί δεβ βάζετε και τέτοια ζητήματα? Θέλουν οι εργοδότες θυσίες, θα θυσιάσουν τότε το διεθυντικό τους δικαίωμα και θα διαμορφώσουν συνθήκες συμμετοχής των δημοσιογράφων. Δεν είναι άβουλα όντα ανάξιων διευθυντών οι δημοισογράφοι….. Παράγουν ένα πνευματικό έργο και πρέπει να διασφαλίζονται κατά την άσκηση του πολλαπλά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: