ΑΝΤ1 – Απολύσεις και αντι-συνδικαλιστικές μεθοδεύσεις – 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας http://www.eter.gr

Αθήνα, Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Με απολύσεις, αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές μεθοδεύσεις προσπαθεί ο ραδιοσταθμός Αντέννα να συμβάλει στην ενημέρωση.

Ασκήσεις  ξεκίνησαν τα golden boys του Αντ1. Σήμερα ανακοίνωσαν επικείμενη απόλυση συναδέλφου τεχνικού και συγκεκριμένα μιας εργαζόμενης μητέρας που δουλεύει στο σταθμό δεκαέξι χρόνια! Το σενάριο που κυκλοφορεί μέσα στο ραδιοσταθμό είναι ότι  ο διοικών θα προσπαθήσει να απολύσει όλους τους τεχνικούς και να τους αντικαταστήσει με άτομα νεαρής ηλικίας που δεν ανήκουν σε σωματείο και που θα αμείβονται με …αποδοχές της τάξης των 500-700 ευρώ. Αναγκαία και ικανή προϋπόθεση να μην είναι μέλη της ΕΤΕΡ

Του γερμανόπνευστου business plan προσπαθεί να υπερθεματίσει μαθητευόμενος διευθυντής ο οποίος πασχίζει να πείσει την ιδιοκτησία ότι οι μισθοί Κίνας και οι τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον για τον ιστορικό ραδιοσταθμό. Έτσι με σωρεία παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας (8ωρες βάρδιες, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας άθλιες, πληρωμές μισθών χωρίς καταβολές νυχτερινών και αργιών) επιχειρεί τους τελευταίους μήνες ο όμιλος  να διαμορφώσει νέα οργουελική κατάσταση στις πλάτες των εργαζομένων. Αν νομίζουν τα διευθυντικά στελέχη του ραδιοσταθμού Αντ1 ότι η ΕΤΕΡ ενδιαφέρεται για την ύπαρξη ραδιοσταθμών χωρίς εργαζόμενους, με συνθήκες προ Σικάγου και με τον συνδικαλισμό να διώκεται (είναι μοναδικό φαινόμενο η παρεμπόδιση από τη σημερινή διοίκηση του ραδιοσταθμού του συνδικαλιστικού έργου της Γραμματέως της Ένωσης που τυχαίνει να εργάζεται εκεί), είναι γελασμένοι.

Αποκορύφωμα της ανάρμοστης και ανοίκειας συμπεριφοράς της διοίκησης του Αντ1 είναι το ότι σήμερα, την ώρα της ανακοίνωσης στην τεχνικό της απόλυσής της, έφεραν προς εκπαίδευση κάποιον για να πάρει τη θέση της (O tempora, o mores)! Το θράσος και η αντεργατική υστερία σε όλο τους το μεγαλείο.

Η αντίδραση της Ε.Τ.Ε.Ρ θα είναι ανάλογη των συμβαινόντων, άμεση και πάνω από όλα καίρια. Προς το παρόν συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο και καλεί για αύριο στις 20.00 το Μικτό. Ταυτόχρονα φέρνουμε το θέμα και στο Διασωματειακό. Οι εργαζόμενοι ούτε αναλώσιμοι είναι, ούτε πρόκειται να γίνουν κιμάς στην κρεατομηχανή με την οποία φαίνεται ότι συνδέουν το επαγγελματικό τους μέλλον κάποιοι μαθητευόμενοι μάγοι – golden boys. Κομμένα πια τα δανεικά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε επαγρύπνηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Καμαρινόπουλος
Η Γενική Γραμματέας    Μαρία Γεωργέα

Ήδη, αποφασίστηκε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο ραδιοσταθμό Αντέννα για αύριο Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και από τις 6 το πρωί, για την αναίτια και καταχρηστική απόλυση συναδέλφου που εργαζόταν για 16 χρόνια στο ραδιοσταθμό.

Για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο ραδιοσταθμό Αντέννα

για αύριο Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και από τις 6 το πρωί,

για την αναίτια και καταχρηστική απόλυση συναδέλφου που εργαζόταν για 16 χρόνια στο ραδιοσταθμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε σε απάντηση στην άκαμπτη και αντεργατική στάση της διεύθυνσης του ραδιοσταθμού Αντέννα κατά την διαβούλευση που είχαμε, την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργιακής κινητοποίησης για αύριο Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου από τις 6 το πρωί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι δεν θα αφήσουμε την εργοδοσία να προβεί σε ξεκλήρισμα των τεχνικών από τους ραδιοσταθμούς. Ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική συνεργασία θα αντιτάξουμε την σθεναρή και συνεχή μας αντίσταση. Η πολιτική της άσκησης διευθυντικής πυγμής από τους διοικούντες τον ραδιοσταθμό Αντέννα και η απόλυση της συναδέλφου μας μητέρας και εργαζομένης επί 16 χρόνια στον ραδιοσταθμό ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι το εναρκτήριο λάκτισμα της εργοδοσίας για αντεργατική και αντισυνδικαλιστική στάση τους απέναντι στους εργαζομένους και τις Ενώσεις.

Το σενάριο των golden boys του Αντ1 δεν θα περάσει. Βρισκόμαστε εδώ και είναι η αρχή. Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τις θέσεις εργασίας μας, τη ζωή μας και το επίπεδο διαβίωσης που με αγώνες έχουμε κατακτήσει. Κομμένα πια τα δανεικά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε επαγρύπνηση.


Advertisements

Ένα Σχόλιο to “ΑΝΤ1 – Απολύσεις και αντι-συνδικαλιστικές μεθοδεύσεις – 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ”

 1. Αγουροξυπνημένος Ρεπόρτερ Says:

  Έκτακτη γενική συνέλευση ΤΩΡΑ!

  ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ… ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ!

  Οι συνάδελφοι της ΕΤΕΡ μας καλούν σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.

  θΑ ανταποκριθούμε στο κάλεσμα, ή τα ΔΣ των ΕΝΏΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ έχουν πεσει σε βαθύ ύπνο;

  Αγουροξυπνημένος Ρεπόρτερ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: